Συντήρηση

thanos 8319

New member
19 June 2025
3
Καλησπέρα! Μια κυρία που μένει στον κάτω όροφο ήταν έτοιμη να πετάξει τα πράγματα που θα παραθέσω στην φωτογραφία.. η ερώτηση μου είναι αν ξέρει κάποιος να μου συστήσει έναν άνθρωπο να κάνει συντήρηση γιατί δεν έχω ιδέα αν δουλεύουν σωστά!

Attachments

• IMG20250617103114.jpg
    IMG20250617103114.jpg
    1.6 MB · Views: 60
Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum.
Από τη φωτογραφία καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μηχανήματα τουλάχιστον 50 ετών.
Απορίες-παρατηρήσεις.
1. Έχεις κασέτες να παίξεις στο κασετόφωνο Sanyo?
2. Ρώτησες την κυρία αν λειτουργούν?
3. Ο ραδιοενισχυτής δουλεύει με λυχνίες και αν έχει καεί κάποια θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αντίστοιχη.
4. Το πικάπ πρέπει να είναι της ίδιας εποχής με αντίστοιχα προβλήματα.

Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum.
Από τη φωτογραφία καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μηχανήματα τουλάχιστον 50 ετών.
Απορίες-παρατηρήσεις.
1. Έχεις κασέτες να παίξεις στο κασετόφωνο Sanyo?
2. Ρώτησες την κυρία αν λειτουργούν?
3. Ο ραδιοενισχυτής δουλεύει με λυχνίες και αν έχει καεί κάποια θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αντίστοιχη.
4. Το πικάπ πρέπει να είναι της ίδιας εποχής με αντίστοιχα προβλήματα.
Καλησπέρα! Η κυρία είπε ότι δουλεύουν αλλά δεν είναι άνθρωπος που γνωρίζει σχετικά με ήχο κτλ αυτές εγώ είμαι γνώσεις του αντικειμένου απλά ήθελα μια γνώμη αν αξίζει να κάνω την συντήρηση τους έψαξα και βρήκα το πικάπ JVC JL-A20 μου φαίνεται οικονομικό μηχάνημα της εποχής αυτης

Καλημέρα. Τα μηχανήματα λογικά θα θέλουν τη συντήρησή τους η οποία βάσει λογικής θα ξεπερνάει την αξία τους αυτή τη στιγμή αφού το ακριβότερο κομμάτι είναι ο ραδιοενισχυτής και τον βρίσκεις γύρω στα 100€.
Με τα χρόνια θα έχουν «μαζέψει» πολλά. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
Το βασικό είναι, όπως έγραψες κι εσύ πιο πάνω, ότι ανήκουν - ανήκαν στην οικονομική κατηγορία.
Εύχομαι σε καλό, ό,τι και αν κάνεις.

• Like
Reactions: thanos 8319
Ιδανικά τα μηχανήματα αυτά θα παίζουν όπως πρέπει με ένα service αλλά μπορεί να ακούγονται ικανοποιητικά όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ο ραδιοενισχυτής νομίζω πως είναι τραντζιστοράτος και όχι λαμπάτος. Και νομίζω πως τα ηχεία ενδεχομένως να χρειάζονται φροντίδα για να αντιμετωπίσουν τη φθορά του χρόνου περισσότερο από το υπόλοιπο σύστημα.Σε κάθε περίπτωση κάνε ένα στήσιμο και άκου το σύστημα στο χώρο σου. Αν σε ικανοποιεί, το κρατάς. Με λίγα λόγια, ακούς και κρίνεις. Και ευχαριστείς την γειτόνισσα σου για την προσφορά της.

Καλημέρα. Τα μηχανήματα λογικά θα θέλουν τη συντήρησή τους η οποία βάσει λογικής θα ξεπερνάει την αξία τους αυτή τη στιγμή αφού το ακριβότερο κομμάτι είναι ο ραδιοενισχυτής και τον βρίσκεις γύρω στα 100€.
Με τα χρόνια θα έχουν «μαζέψει» πολλά. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
Το βασικό είναι, όπως έγραψες κι εσύ πιο πάνω, ότι ανήκουν - ανήκαν στην οικονομική κατηγορία.
Εύχομαι σε καλό, ό,τι και αν κάνεις.

Ιδανικά τα μηχανήματα αυτά θα παίζουν όπως πρέπει με ένα service αλλά μπορεί να ακούγονται ικανοποιητικά όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ο ραδιοενισχυτής νομίζω πως είναι τραντζιστοράτος και όχι λαμπάτος. Και νομίζω πως τα ηχεία ενδεχομένως να χρειάζονται φροντίδα για να αντιμετωπίσουν τη φθορά του χρόνου περισσότερο από το υπόλοιπο σύστημα.Σε κάθε περίπτωση κάνε ένα στήσιμο και άκου το σύστημα στο χώρο σου. Αν σε ικανοποιεί, το κρατάς. Με λίγα λόγια, ακούς και κρίνεις. Και ευχαριστείς την γειτόνισσα σου για την προσφορά της.
Ένα γερό καθάρισμα θέλουν ήταν αρκετα χρόνια σε αποθήκη ιδανικά θα ήταν αν μου ζήτησε κάποιος να τα επισκευάσει γύρω στα 100 ευρώ γιατί μου ήρθαν ουρανοκατέβατα σκευτομουν αρκετό καιρό για πικάπ οπότε ναι ήρθε κάπως έδεσε!

• Like
Reactions: #@george@#