Συντηρητισμος και Χιουμορ δεν πανε μαζι.....

Status
Not open for further replies.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,106
Εκεί ψηλά.....
Την περασμενη εβδομαδα επικοινωνησε μαζι μου ενας εκ των Super Moderators για να μου ζητησει να αποσυρω το avatar που "φορουσα" τον τελευταιο καιρο.....
:argue:
Θυμιζω σε ολους οσους δεν ειναι φανατικοι θαυμαστες μου οτι το εν λογω avatar απεικονιζε εναν StormTrooper απο το StarWars ο οποιος κουνουσε τη λεκανη ασεμνως......:flipout:

Εμενα προσωπικα δεν μου φαινοταν προκλητικο αλλα παρα πολυ αστειο...

Η αιτιολογια ηταν οτι καποιο μελος θεωρουσε ασεμνη την εικονα μιας και το η τα παιδια του σερφαρουν σε καποιες σελιδες του φορουμ μας......

Δεν εφερα καμια αντιρρηση και στα πλαισια της καλης λειτουργιας του φορουμ το αλλαξα αμεσως....

Ισως αν ειμουν στη θεση του μελους που διαμαρτυρηθηκε να εκανα κι εγω το ιδιο.....Ισως λεω μην το δεσουμε και κομπο.....

Απλα ανατρεχοντας τις σελιδες του φορουμ μας αναρωτιεμαι αν η κινηση αυτη ηταν μια μορφη απλα συντηρητισμου η απλα ελλειψης Χιουμορ.....

Και το αναρωτιεμαι γιατι

1) εδω και καιρο συναντω Thread με θεμα μια πορνοσταρ.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10820

και μαλιστα με links που μας ενημερωνουν με αδιασειστα στοιχεια για την σπουδαιοτητα της κυριας αυτης.....:flipout: :flipout:

2) οπως επισης το εξαιρετικα επιμορφωτικο Thread του φιλου Παναγιωτη Βογιαντζακη με αντικειμενο τις νεες κυκλοφοριες σε τσοντες αλλα σε Υψηλη ευκρινεια.......

Μπορω φυσικα να ανασκουμπωθω και να γελασω παρα πολυ με αυτα τα 2 νηματα.....
αλλα μονο αν εχω χιουμορ.....Αν εχω χιουμορ επισης μπορω και να βαλω το συγκεκριμενο avatar......

Αν εχω....αν δεν εχω τα κοβω ολα και ειναι ολοι συντηρητικα χαρουμενοι......

Επειδη ΔΕΝ διαβαζω τους κανονισμους συχνα ενημερωστε με αν καπου σφαλλω στο πως βλεπω τα πραγματα....ειμαι ανοιχτος σε ολες τις οπτικες του θεματος...

Επισης θα ζητουσα με ολη την καλη διαθεση απο το μελος που διαμαρτυρηθηκε για το avatar μου να παρει μερος στην κουβεντα για να αποσαφηνιστει η διαμαρτυρια του.....

Αφορα μονο τα οπτικα αισχη ? ( αν θεωρειται αισχος η οτι αλλο)

ελπιζω να μην σας κουρασα και ελπιζω επισης να μεινουμε στο θεμα του τιτλου αυστηρα....

Συντηρητισμος και Χιουμορ δεν πανε μαζι....

Πανε, αλλα χιουμορ το οποιο δεν ειναι "πονηρο", "προκλητικο", "χυδαιο" κλπ. κλπ.

Και επειδη εγω δεν ειμαι συντηρητικος (ετσι τουλαχιστον νομιζω), προτιμω τα "πιπερατα" μετην ευρεια εννοια του ορου...

Οσων αφορα το γ@ματο που avatar ειχες, απλα εδινε περισσοτερο "στοχο", απο το τσοντοθρεντ του Παναγιωτη, την σελα (που ελειπε) απο τα ποδηλατα που καναμε βολτες, κατι ξεκωλα αποδω και απο κει, κ.ο.κ.

Εν παση περιπτωση, ωραιο και σωστο ειναι το νημα που ξεκινησες να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα - που ενδεχομενος απτονται εξηγησεων - ωστοσο, εσυ που εισαι στην κατηγορια εκεινων που εχουν χιουμορ (ανεξαρτητα απο το αν μου αρεσει ή οχι), μπορεις να το δεις χιουμοριστικα και "ωχου τωρα...."

Επι της ευκαιριας, μηπως θα ηταν καλυτερα, καπως να εξασφαλισουμε να μην μπαινουν ανηλικοι στο φορουμ :grinning-smiley-043, θα ειναι πιο "βολικο".

Πχ. αντι να πρεπει να σε πω κωλοφαρδο, να πρεπει να γραψω κ@λοφαρδο, ή στην χειροτερη "ευρυπρωκτο"

Νο worries, μια χαρα ειναι το γουρουνι σου. -bye-
(καμηλα παντως δεν ειναι)

Last edited:
1) εδω και καιρο συναντω Thread με θεμα μια πορνοσταρ.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10820

και μαλιστα με links που μας ενημερωνουν με αδιασειστα στοιχεια για την σπουδαιοτητα της κυριας αυτης.....:flipout: :flipout:
Εγώ είμαι ο 'δράστης' κ πληροφοριοδότης του παραπάνω "θέματος"...το βασικό ήταν ότι θα έχουμε κ πορνό σε υψηλή ευκρίνεια πια κ στα δύο στρατόπεδα hd-dvd & blu-ray... :flipout::grinning-smiley-043
Προσωπικά μου αρέσει το 'πικάντικο' περιεχόμενο όπως πολύ σωστά είπε κ ο Ντίνος παραπάνω φτάνει αυτό να μην προσβάλει...
Δεν νομίζω ότι προσέβαλε το avatar που το θεωρούσα όπως κ άλλα που κατά καιρούς έχεις βάλει πάρα πολύ ωραίο.
Τώρα αν αυτό προσβάλει κ θα ζητούσα να το βγάλετε αν είχα παιδιά, δεν ξέρω, κατά μεγάλο ποσοστό δεν νομίζω, μάλλον όχι...
Άλλωστε αν ανοίξουμε μια τηλ ακόμα κ το μεσημέρι αυτό που βλέπουμε είναι απίστευτο από "παρουσιάστριες" κτλ.

Φιλικά πάντα -bye-

Δεν νομίζω ότι προσβάλει κάτι το avatar σου Havoc, αντιθέτως έχουν γραφτεί αρκετά χειρότερα σε threads, ακόμα και προσωπικές "κόντρες" οι οποίες δεν ήταν και ότι καλύτερο!!!!

Το χιούμορ είναι χιούμορ και θεωρώ λάθος την παρέμβαση για αλλαγή του avatar....

Κατ αρχην να τονισω ότι δεν με πειραζε ουτε εμενα το συγκεκριμενο avatar.

Να πω όμως ότι από την στιγμη που καποιον ενοχλουσε μπραβο σου που το άλλαξες αν και θα μπορουσες να μην το κανεις!

Θεωρω πολυ σημαντικο αυτο το γεγονος και δειχνει πραγματικα ωριμο ανθρωπο που τον νοιαζει η καλη λειτουργια του χωρου ΜΑΣ.
ΜΠΡΑΒΟ σου ξανα!

Μπράβο σου που το έβγαλες γιατί έτσι έδειξες την ανωτερότητά σου σε τέτοιου είδους παρατηρήσεις.
Από την άλλη,κι εγώ θέλω να μάθω,από τι ακριβώς θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας,όταν τα περίπτερα είναι γεμάτα τσοντοπεριοδικά,τα κανάλια όποια ώρα και στιγμή και ν´ανοίξεις τηλεόραση είναι γεμάτα με πονηρές εικόνες,τα γήπεδα που ίσως τα πας να δουν έναν αγώνα,βρίθουν από χειρονομίες και "ευχές" και πάνω απ´όλα τα σχολεία που μαθαίνουν γράμματα,η επίσημη γλώσσα δεν είναι η "εκκλησιαστική" καθαρεύουσα.
Τέλος,να ρωτήσω τι πονηρό είχε το avatar σου;
Εγώ τουλάχιστο θυμάμαι έναν StormTrooper,να ξύνεται γιατί προφανώς είχε φαγούρα στη λεκάνη.
Μήπως κάποιος έχει "μύγα";

πολύ απλά...τα παιδιά...δεν πρέπει να μπαίνουν εδώ!!!

...5 λεπτά τηλεόραση ΜΟΝΟ, αρκούν για να δουν τα παιδιά 100φορές πιο άσεμνες σκηνές...Μια απλή αναζήτηση στο google με πιο "συγκεκριμένες" λέξεις θα επιστρέψει έως και ...σκληρό πορνό!!!

εγω για να επιμεινω παντως .....

( γιατι δεν το αρχισα αυτο εδω για να δουμε αν καλως η κακως το εβγαλα ...και τα μπραβο πραγματικα με κανουν να νιωθω μ@λ@κ@ς )

θα ζητουσα μια δημοσια τοποθετηση απο το μελος που προβληματισε το avatar μου
πραγματικα χωρις να θελω να τον μπλεξω σε αντιπαραθεσεις....

Δεχτηκα να το κανω γιατι καποιος ειχε προβλημα και μπορω να καταλαβω καποια ακραια
( οσον αφορα την αντιληψη του χιουμορ η οχι )
αντιμετωπιση ....
αλλα να παραπονιεσαι για ενα αβαταρ και να διαβαζεις πιπερατες ιστοριες πονου ,ιδρωτα και δοξας ε δε το καταλαβαινω....συγνωμη ...δηλαδη....
Επισης αν θελει να τοποθετηθει και ο εν λογω moderator δεν θαταν κι ασχημα....
Αν παλι αυτο θεωρηθει επικινδυνο για τυχον αναφλεξεις το καταλαβαινω και το παρακαμπτω.

Και για να προλαβω τυχον συνφορουμιτες θα ηθελα πραγματικα να παρακαλεσω η συζητηση αυτη να μεινει στα μεχρι τωρα επιπεδα και να μην παρεκτραπει.....

Το εγραψα και παραπανω αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος.
Αλλιως "χτυπαει" κατι στο ματι, και αλλο κατι το οποιο πρεπει να διαβασεις για να σου "χτυπησει".

Το avatar χτυπαει περισσοτερο απο μια υπογραφη ας πουμε, και αν δε ειναι και κινουμενο σαν το δικο σου ειναι ακομη ποιο "ορατο".

Εν παση περιπτωση, η δικη μου αποψη ειναι (με βαση οτι εχεις περιγραψει) οτι δεν ηταν λογος για αλλαγη....

Και να ξαναπω, ενας ανηλικος νομιζω οτι δεν εχει θεση εδω.
(να μην πλατιασω επ' αυτου, για να εξηγησω τους λογους, θα βγουμε εκτος θεματος)

avatar και φαγουρόσκονη, θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του θέματος.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω κατ'αρχήν το μέλος που με ευγένεια, δεν δίστασε να αλάξει το αγαπημένο του avatar για να απαντήσει θετικά σε μια εξίσου ευγενική παράκλιση.

Θα θυμηθώ επίσης τον αγαπητό συνάδελφο Κώστα Ποτακίδη (εορτάζοντα σήμερα) που αποχωρήστηκε την αγαπημένη του αγελάδα (avatar), όταν του το ζήτησε ένα μέλος γιατί δεν του άρεσε (μιλάμε για μια αγελάδα με βούλες που έβγαζε γλώσα).

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί πρέπει να ανοίξει ένας ακόμη κύκλος συζητήσεων για αυτό το θέμα

το να συζητας σε ενα επιπεδο ακομα και διαφωνοντας δεν ειναι κακο Νικο αντιθετα νομιζω οτι κανει καλο ....και διαμορφωνει και το κλιμα και τον χαρακτηρα που νομιζω οτι χρειαζεται σε μια εικονικη παρεα.

Το να φοβομαστε να αγγιξουμε χαζο(εν μερει)προβληματα σαν αυτο απο την αλλη ειναι αδυναμια ΜΑΣ και πρεπει να προσπεραστει απο τις καταστασεις.

Ειμαστε εδω για να στερεοποιησουμε μια παρεα οχι να κοιταζουμε απο την αλλη.
Ακομα και για την γκαζα που μας πηρε ο διπλανος μας....οταν αυτο γινεται με τον τροπο που πρεπει....
Ετσι εμαθα στη ζωη μου να ζητω παντα το λογο οταν νομιζω οτι εχω δικιο και να ζητω παντα συγνωμη οταν καταλαβω οταν οντως εχω αδικο.

και εγώ συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση του havoc.
Και έμένα δεν μου καλοφαινότανε το avatar. Τώρα είναι καλύτερα.
Σκεφτείτε ότι μπορεί να χαζεύουν και παιδιά την ώρα που γράφουμε (εγώ αισθάνομαι άσχημα όταν πρέπει να διώχνω την 11χρονη κόρη μου όταν γράφω εδώ, λες και κάνω κάτι κατακριτέο).

Και συμφωνώ με τον ΓΔ και επαυξάνω. Το εξαντλήσαμε.

Δεν είμαι το μέλος που ζήτησε την αλλαγή ή διαμαρτυρήθηκε.

Όμως εδώ και 3 χρόνια η μεγάλη μου κόρη (τώρα στα 15) μπαίνει κανονικά στο φόρουμ, πρώτα στο avforum και τώρα στο avclub. Από πέρυσι μπαίνει σπάνια και η δεύτερη κόρη μου (11 χρονών) και ο ανεψιός μου (14 ετών) ο τελευταίος φανατικά και συλλέγει ανέκδοτα, νέες κυκλοφορίες σε dvds, scripts κλπ. Πρέπει να έχει και δικό του λογαριασμό.

Οι δυο μεγάλοι, είναι ψύχραιμοι, δεν θα ήταν όμως καθόλου ψύχραιμοι, αν με έβλεπαν να μετέχω στα πικάντικα.... για να το πω κομψά. Η μικρή με καρφώνει συχνά (!!!!)

Αλήθεια, πώς θα μπορούσα εγώ ή ο Παναγιωτίδης, ή ο Κρυωνάς, ή ο μακαρίτης ο κωστόπουλος να απαγορεύσουμε στα βλαστάρια μας να μπαίνουν σε ένα χώρο, όπου οι μπαμπάδες τους περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας εδώ και 7 χρόνια και επηρεάζει την καθημερινότητά τους, ακόμη και της οικογένειας; Δεν αποτελεί μέρος της ζωής μας; Φυσικά....

θα έπρεπε να ντρέπομαι; Καθόλου !!!!!! Αντίθετα θέλω να είμαι περήφανος γι αυτό που κάνω και θα ήθελα να με ακολουθήσουν και τα παιδιά μου.

ΥΣΤ. Ψήνω τη μεγάλη για να αρχίσει να γράφει στη Μουσική για το Heavy metal, death metal κλπ. αλλά τη βρίσκει πολύ φλώρικη....

Τραγικό πράγμα η λογοκρισία.Ανεπαίσχυντο.Το avatar δεν έδειχνε τίποτα μεμπτό, και στην τελική σιγά και το υπονοούμενο που υπόβοσκε..
Aυτά τα ψευδο- και δηθεν- politically correct δεν τα καταλαβαίνω. Ο ορισμός του φόρουμ είναι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, αρκεί βεβαίως να μην προσβάλλουμε τη δημόσια αιδώ. Κάτι που δεν έκανε ο φίλος havoc σε καμία περίπτωση. Και κακώς το άλλαξε το avatar για μένα.

ε τώρα δεν νομίζω να σκανδάλιζε έναν έφηβο ο λάγνος στορμ τρούπερ.

Αυτό με την αγελάδα δεν το πήρα χαμπάρι. Αλήθεια ζητήθηκε τέτοιο πράγμα; Και ενέδωσε ο Ποτακίδης?????

Για ποιόν λόγο διακρίνω μια τάση από Γενικό Διαχειριστή και Αν. Γενικό Διαχειριστή να μην συζητιούνται τέτοια πράγματα?
Τέλος πάντων. Συμφωνώ πάντως με την αρχική τοποθέτηση του havoc, ότι Συντηρητισμος και Χιουμορ δεν πανε μαζι

.

ΥΣΤ. Ψήνω τη μεγάλη για να αρχίσει να γράφει στη Μουσική για το Heavy metal, death metal κλπ. αλλά τη βρίσκει πολύ φλώρικη....

Αγαπητέ Βλάσση καλησπέρα,
Αδυνατώ να αντιληφθώ τα κριτήρια των νέων παιδιών σε ότι αφορά την μουσική, στην εποχή μας ( είμαστε γερόντια πια:grandpa: ), το Heavy metal, εθεωρείτο ριζοσπαστικό και επαναστατικό κίνημα.

Τώρα στο θέμα μας, απότην στιγμή που βρέθηκε έστω και ένας να παραπονεθεί, ο Ναθαναήλ:grinning-smiley-043 έπραξε ορθά.
Σίγουρα εδώ μέσα έχουν συζητηθεί πολλά πιπεράτα θέματα, ωστόσο από την στιγμή που ο Havoc, το άλλαξε δεν τίθετε πλέον το θέμα.:operator:

Status
Not open for further replies.