Συντομα Αγοραζω Sony A850 24,6MP (σωμα) - Τι Φακό να αγορασω;

nice_kid

New member
26 March 2011
4
Γεια σας παιδια, ελπιζω να ειστε καλά. Θελω μερικες συμβουλες ιδεες και προτασεις σε οτι αφορα το θεμα ΦΑΚΟΥ. Αρχες Ιουλιου 2011 θα αγορασω την Sony A850 (24,6ΜΡ) η οποια κυκλοφορησε Σεπτεμβριο 2009. Θα την αγορασω μονο σκετο σωμα, διοτι φακο θελω να παρω ξεχωριστα, και θα τον αγορασω απο Ebay απο Αμερικη μαλλον που ειναι και πολυ φθηνα σε συγκριση με Ελλαδα.

Το θεμα ειναι ομως τι φακο να αγορασω; Ειμαι ερασιτεχνης και οχι επαγγελματιας στις φωτογραφιες, εχω τρελλα με τις φωτογραφιες και με τις ληψεις φωτογραφιων, και απλα μ'ενδιαφερει πολυ η φωτογραφια (γενικα), οπως και οι ληψεις από μακρινες αποστασεις (λογικες αποστασεις, οχι οπως οι papparazzi).
Τωρα βασικα με ενδιαφερει ο συγκεκριμενος φακος που εχω βρει στα 800mm συγκεκριμενα 800mm Mirror Lens for Sony Α850 ο οποιος εχει $209.95 δηλαδη 148,74 ή αν δεν προλαβω αυτην την δημοπρασια να βρω καποια αλλη με τον ιδιο φακο. (βλέπε λινκ):

http://cgi.ebay.com/800mm-Mirror-Lens-Sony-A230-A330-A380-A550-A850-/300435352907?pt=Camera_Lenses&hash=item45f357ad4b#ht_2539wt_905

οπου βασικα τον θελω και για ληψεις απο αποσταση, αλλα και για ληψεις από νορμαλ αποστασεις. Βεβαια οπως δηλωσα δεν ξερω και πολλα απο φωτογραφιες και δυνατοτητες αλλα τοσα χρονια στην κατηγορια των COMPACT πιστευω εκατσα πολύ, και τωρα απλά θέλω να πέσω στα βαθια και να προσπαθησω να μαθω και στην κατηγορια αυτη πραγματα των DSLR ή SLR
(που οπως λένε συνηθως, αν δεν πεσεις στην θαλασσα, κολύμπι δεν θα μάθεις ποτέ. Ετσι και εγω λοιπον)
Αν εχετε να μου προτεινετε φακό στα μεχρι 1000mm για "Sony A850 (24,6MP)" θα με βοηθουσατε πολύ. Σας ευχαριστω πολύ...
"Γιώργος από Ναύπλιο"

Γιατί να αγοράσεις την Α850; Και γιατί να πάρεις έναν τέτοιο άχρηστο φακό; Καλύτερα μια D7000 πχ και έναν 18-200.

ΟΙ φακοί αυτοί είναι για τα μπάζα. Ο αισθητήρας της μηχανής χρειάζεται μόνο τους καλύτερους φακούς της SONY που μπορείς να βρεις. Π.χ. τους SONY 16-35, 24-70, 70-200 SSM τους ZEISS primes (18, 21, 25, 28, 35, 50, 85, 100 macro). Καί σίγουρα θα δεις στον ΗΥ σου μεγάλη διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα από αυτούς τους φακούς κι από τους υπόλοιπους.

Θα βρεις εξαιρετικούς φακούς κι από άλλους κατασκευαστές (π.χ. TOKINA 16-28, TAMRON 70-200, TAMRON 90, SIGMA 70, 105, 150) αλλά αυτά που σου λέμε είναι για αποτελέσματα από τη χρήση αυτών των φακών σε NIKON/CANON FF μηχανές.

Από εκεί και πέρα, αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η λήψη θεμάτων από απόσταση, τότε μάλλον η SONY 850 δεν είναι η καλύτερη λύση, όπως και όλες οι μηχανές με αισθητήρες FF. Γιατί δεν σου επιτρέπουν να έχεις σημαντική πρόσβαση στο αντικείμενο, όπως οι μηχανές με αισθητήρες DX/APSC. Π.χ. μια SONY με τέτοιο αισθητήρα (DX) θα σου επιτρέψει λήψη με τον ίδιο φακό από μεγαλύτερη απόσταση.

Πάντως ειλικρινά μιλώ, όλοι όσοι έχουμε μηχανές με αισθητήρες FF, ή τα έχουμε σκάσει χοντρά για φακούς (π.χ. 3000 και πλέον για τρεις φακούς ή και παραπάνω) ή δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Θα πρέπει να το δεχθείς...

Να πάρεις μια καλή σουπερκόμπακτ. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, θα κάνεις το κέφι σου μέχρι να το βαρεθείς -γιατί κέφι είναι αυτό που περιγράφεις- και δεν θα κλαις και τα λεφτά σου. Βγαίνουν μερικές θαρρώ και με 800ρη φακό ή κάνω λάθος;

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, με προβληματισατε (καλοπροαίρετα) αρκετα μπορω να πω. Σχετικα με τις μαρκες που μου δωσατε, ειπα να ψαξω να βρω κατι απ'αυτες και ως την πιο φτηνη βρηκα την
Tamron 70-300mm Di Lens for Sony Alpha. $199 = 140,98 δηλαδή.
Tην βρηκα δηλαδη εδω στο ebay παλι ψαχνοντας:

http://cgi.ebay.com/Tamron-70-300mm-Di-Lens-Sony-Alpha-A500-A550-A850-/360351824182?pt=Camera_Lenses&hash=item53e6a47936#ht_7953wt_1139

Αρκετα καλη θα μπορουσα να πω, τι λετε; Απλα δεν ξερω και πολλα απο φακους και ευτυχως που εχω και εσας :D και κατι μαθαινω. Οχι τιποτα αλλο για να μην βγω εξω οταν τυχει να αρχισω τις ληψεις και με βλεπουν τιποτα επαγγελματιες φωτογραφοι και με κοροϊδευουν (λεμε τωρα) :p

Παντως αν εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο απο τον συγκεκριμενο πιο πανω, πειτε μου μαρκες ή μοντελο να ψαξω να τον βρω με την ονομασια του πχ Tamron 70-300mm ή ας πουμε Minolta 70-300mm. Γιατι ουτος ή αλλος απο ebay θα τον χτυπησω γιατι εδω Ελλαδα ειναι πανακριβοι φακοι ολοι σε σχεση με του εξωτερικου. Εχω ψωνισει δεκαδες φορες απο ebay και εχω εμπειριες γι'αυτο δεν το φοβαμαι κθολου τωρα το ebay.
Παντως σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και τις προτροπές σας...

Δε μου απάντησες στο γιατί θέλεις την Α850. Θα βάλεις σε αισθητήρα των 24ΜΡ φακό του κιλού;

Φίλε μου τα παιδιά προσπαθουν με λίγα λόγια να σου εξηγήσουν ότι με τέτοιους φθηνούς φακούς το αποτέλεσμα που θα παίρνεις θα είναι θολές φωτογραφίες με φτωχά χρώματα με παραμορφώσεις που απέχουν παρασάγγας απο εκείνες που προφανώς έχεις δεί στο web και έχεις ενθουσιαστεί.
Ειδικά εάν πρόκειται για την πρώτη στου επαφή με κάμερα dslr η χρήση υπερτηλεφακού απαιτεί γνώσεις και εμπειρία που για να να αποκτηθούν θα χρειαστεί πολύς, πάρα πολύς χρόνος...
Μην πέφτεις λοιπόν στην παγίδα του συνδιασμού καλή μηχανή + φθηνός φακός! Θα απογοητευθείς πολύ. Και είναι κρίμα!
Και οι πραγματικοί υπερτηλεφακοί είναι πανάκριβοι, πχ oi 800άρηδες της Canon ξεκινούν απο 8.700 ευρώ και φτάνουν τα 12.200, ο 600άρης της Nikon τα 6.000 , της Sigma που είναι third party κατασκευαστής 5.400 !
Όπως καταλαβαίνεις με 200 ευρώ ο φακός που ανέφερες είναι το λιγότερο για κλάματα
Η σούπερκόμπακτ που ανέφερε ο send παραπάνω θα σε καλύψει.

Μη λες μεγαλα λογια...!
Μια χαρα ειναι η Sony , για μενα τουλαχιστον εχει πιο πολυ ορεξη απο τις υπολοιπες εταιρειες να εξελιξει τα πραγματα.
Εγω δεν το μετανοιωσα καθολου που αλλαξοπιστισα απο canon.

Το θέμα είναι ότι αν είχες Canon, θα είχες ήδη τον Tamron 70-300 :p. Ένα από τα τιμήματα που πληρώνεις μη διαλέγοντας Canikon :)

Παιδια γεια χαρα και παλι, κοιταζοντας λιγο καλυτερα την SONY A850 βλεπω δεν διαθετει "LIVE VIEW" κατι πολυ βασικο. Βεβαια δεν ξερω μεχρι τον Ιουλιο αν θα κατασταλαξω σε αυτην (μεχρι τοτε εχω καιρο να το σκεφτω), αλλα κοιταζοντας για την επομενη αμεσως πιο κατω απ'αυτην, βρηκα την γνωστη Canon DSLR EOS 5D Mark II + Φακός EF 24-105mm L IS (Βλέπε Link):

http://www.e-photodigital.gr/product_info.php?products_id=3139

canoneos5dmarkii.png

η οποια εχει Τιμή: 2.089,00 + Εγγύηση: 1 χρόνο μέσω του skroutz.gr γιατι στο Πλαισιο την εχουν στα καταστήματα 2.899,00 στο internet 2.819,00 (χωρις να θελω να κανω διαφημιση στο skroutz ή στο Πλαισιο). Τι γνωμη εχετε γι'αυτην; Αξιζει λετε ετσι οπως ειναι με φακό πακετο; Ειναι με με full frame αισθητήρα 21.1 Megapixels, Full HD βίντεο και οθόνη 3" με Live View. Αλλά δεν γνωριζω Optical Zoom ποσο περιπου εχει ο φακος, δηλ Χ10 επί Χ15 κλπ

Ειναι προτιμοτερο μια αγορα με φακό πακέτο ή καλύτερα αγορα ενός σωματος και μετα ενα φακό ξεχωριστα; Γιατι αφου βλεπω οτι η Sony A850 δεν εχει ΚΑΙ Live View μαλλον εδω τα χαλαμε που λεμε.
Σας ευχαριστω πολύ.

Είσαι σε λάθος δρόμο ή σε εχουν μπερδέψει .. δεν ξερω.. Ξαναδιάβασε με προσοχή αυτά που σου έχουν γράψει ο Βλάσης (ΒΛΑΣΙΔΗΣ) και ο Billy

και πες μας ακριβώς και με λεπτομέρεια τι θέλεις να κανεις και τι γνώσεις έχεις.. Μετά θα μπορουμε να συζητήσουμε..

Re: Απάντηση: Συντομα Αγοραζω Sony A850 24,6MP (σωμα) - Τι Φακό να αγορασω;

H τιμή που βλέπεις στο e-photodigital είναι με τον 50mm f/1.8 και όχι με τον 24-105

Σωστα, με τον 24-105 ειναι από το Πλαισιο. Εχεις δικιο, λαθος μου.

"Γιώργο από Ναύπλιο", γιατί διακρίνω λίγο πανικό στα γραφόμενά σου;
Μέχρι τον Ιούλιο έχομε γεμάτες 100 μέρες! Ξανασκέψου το διάβασε και κανένα σχετικό με φωτογραφία βιβλίο, μιά και λες ότι δεν γνωρίζεις και πολλά, αν και χειρίζεσαι γιά πολύ καιρό τις κόμπακτ ( ; ) , και να είσαι σίγουρος ότι έχεις άνετα τον καιρό να διαλέξεις την καλύτερη τελικά λύση !

Μου φαίνεται πως απλώς ψάχνεις κάτι να βρεις να αγοράσεις, και κάποιος σε έπεισε ότι οι Full Frame ψηφιακές slr's είναι ο απόλυτος δρόμος για τον καθένα.

Θα τα κλαις τα χρήματά σου στο τέλος. Ξεκίνα από μια καλή κόμπακτ με συντηρητικό εύρος ζουμ, καλύτερα, εάν θέλεις να ασχοληθείς με την φωτογραφία ή από μια σουπερζουμ εάν θέλεις ένα γκάτζετ που να σε βοηθά να βγάζεις θέματα από το μισό χιλιόμετρο.

Φιλε nice_kid θα πεταξεις τα λεφτα σου.
Σου προτειναν διαφορα αλλα νομιζω πως εχεις ενθουσιαστει με την ιδεα της α850 με τον υπερτηλεφακο και δυσκολευεσαι να τα παρεις σοβαρα.
Το αποτελεσμα θα ειναι αθλιο....εδω ηταν με τα 10Mp της Κ200.
Αν θελεις οπωσδηποτε dslr και υπερτηλεφακο πες μας το ανωτατο οριο στο ποσο που διαθετεις ωστε να σε βοηθησουμε να ξεκαθαρισεις λιγο τα πραγματα...αν τωρα θελεις μια 5d με τον 24-105L ειναι εντελως αλλη περιπτωση και δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με τα 800 και 1000 mm που ελεγες πριν.

Last edited:
Για όποιον θέλει σώνει και καλά brand new FF, τότε η a850 είναι μονόδρομος. Ο φίλος δεν έχει ιδέα βέβαια του τι αγοράζει αλλά αν τη βλέπει στον ύπνο του ας πάει να την πάρει και του εύχομαι να τη χαρεί. Θα ξεμείνει από φράγκα, θα στερηθεί για να πάρει 1-2 μέτριους φακούς, θα νομίζει ότι βγάζει γαμ@τες φωτο και όταν έρθει η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάρει αρμόδιους FF φακούς θα πάθει εγκεφαλικό πριν του πουν τις τιμές...
Και τότε, θα τα δώσει όλα ένα κομμάτι ψωμί και θα επενδύσει σε mirrorless, APS και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα έχει βγει μέχρι τότε...

Φίλε μου δεν γίνεται απο κομπακτ να πας σε τοσο ακριβή και περίπλοκη μηχανή (Canon 5D MkII) χωρίς να γνωρίζεις τα βασικά, θα πετάξεις τα χρηματά σου.
Αγόρασε μια Canon G12 και θα εισαι οκ...........