Σύντομη παρουσιαση-κριτικη του ATC cda2mk2

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση όμως δε μπορώ να το ακούσω στο σύστημά μου διότι δεν υπάρχει τρόπος.Λογικα,τα δικά μου έχοντας μικρότερο woofer θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο.Γενικα όμως δεν έχω διαπιστώσει ανάλογη αδυναμία ίσως λόγω των εγγραφων που ακουω.Ειμαι ευχαριστημένος διότι ακούγονται σαν μεγαλυτερα ηχεία.Συμβαλλει σημαντικά και το ATC σ' αυτό.
σε όλους τους κατόχους που το πρότεινα είχαν θέμα.
Όχι βέβαια τα μεγάλα που ήταν έξω απ' το διαμορφωθέν τα τελευταία χρόνια budget μου.
Το άκουσα με τα ATC 40 και τον ομόσταυλο ενισχυτή στον χώρο του πρώην αντιπροσώπου και δεν είχε πρόβλημα όπως και με άλλα ηχεία που τέσταρα όπως sp 2/2 και sp 2/3 που είχα/έχω.

και γω το ίδιο, αλλά έχει συστήματα που σε κάνουν να 'πιστέψεις' ότι ακούς μια ηχογράφηση σαν live.
Έχω αναφέρει στο φόρουμ αυτό πολλά samples,μιας και το κόλλημα που έχω με τα live μου στοίχησε παρά πολλά στην κυριολεξία ,κατά προτίμηση σε κλειστούς χώρους με μανία σε vocal κυρίως.
Ακούγοντας με Lamm monos την διασκευή του Ordinary Man, rework απ' τους Jazzanova σε instrumental, νόμιζα ότι ειμουν μέσα στον χώρο που το άκουσα live .
Εδώ απ' το utube

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το τεμπο,ο χρονισμός κ.λπ είχα την αίσθηση που αποκόμισα όταν περνώντας έξω από ένα μπαρ που έπαιζαν κάτι μουσικοί είπα να πιω μια μπύρα...
Είναι επόμενο λόγω των ενισχυτών σου.Σε "δικό" μου live δε θα περνούσες ούτε απ' έξω! Εγώ περπατώ σε πιο "βατα" μονοπάτια όπως η αναγνωριση κάποιων οργανων που έχουν χαρακτηριστικο ηχο π.χ. μια Rickenbacker.

σε όλους τους κατόχους που το πρότεινα είχαν θέμα.
Όχι βέβαια τα μεγάλα που ήταν έξω απ' το διαμορφωθέν τα τελευταία χρόνια budget μου.
Το άκουσα με τα ATC 40 και τον ομόσταυλο ενισχυτή στον χώρο του πρώην αντιπροσώπου και δεν είχε πρόβλημα όπως και με άλλα ηχεία που τέσταρα όπως sp 2/2 και sp 2/3 που είχα/έχω.
Κατά σύμπτωση,ο φίλος που αγόρασε πολύ πρόσφατα τα OB1i,άκουγε πριν με την πρώτη γενιά των SCM 40.Στην ακρόαση που κάναμε μαζί,τα ATC ήταν κλάσεις ανώτερα σε όλους τους τομείς.Ειχαν καλύτερο και πιο σωματωδες χαμηλό και δεν φάνηκε ποτέ ότι τα PMC κατεβαίνουν χαμηλοτερα.Εν τω μεταξύ έκανε διενισχυση, μου είπε ότι πλέον τα PMC παίζουν σαφώς καλύτερα και πουλά τα ATC.Αν θα προλάβω να ακούσω ξανά πριν τα πουλήσει και πριν να φύγω για διακοπές,θα κρίνω.

• Like
Reactions: westsound
Άλλη μια παραξενια του ATC βρίσκεται στο πλήκτρο Display το οποίο δε σβήνει την οθόνη όπως διάβασα σε κριτική αλλά την προσαρμοζει για μερικά δευτερόλεπτα στη σωστή φωτεινότητα της(αυτή που θα έπρεπε να έχει μονίμως)κι ύστερα επανέρχεται στη μόνιμη δυσανάγνωστη κατάσταση της,δυσανάγνωστη ακόμη και από τα δύο μέτρα της θέσης ακρόασης!
Σημειωνω οτι ακούω το ATC μόνο σαν cd/προενισχυτη.

Κατά σύμπτωση,ο φίλος που αγόρασε πολύ πρόσφατα τα OB1i,άκουγε πριν με την πρώτη γενιά των SCM 40.Στην ακρόαση που κάναμε μαζί,τα ATC ήταν κλάσεις ανώτερα σε όλους τους τομείς.Ειχαν καλύτερο και πιο σωματωδες χαμηλό και δεν φάνηκε ποτέ ότι τα PMC κατεβαίνουν χαμηλοτερα.Εν τω μεταξύ έκανε διενισχυση, μου είπε ότι πλέον τα PMC παίζουν σαφώς καλύτερα και πουλά τα ATC.Αν θα προλάβω να ακούσω ξανά πριν τα πουλήσει και πριν να φύγω για διακοπές,θα κρίνω.
Σύμφωνα με το περιοδικό Hi
Fi world που αρχειοθετουσα μέχρι πριν δύο χρόνια,το ,OB 1i είναι ένα απ' τα θαύματα της βρετανικής βιομηχανίας.
σε πολλαπλές ερωτήσεις με τι το έβαλαν να παίξει,δεν απαντούσε ο Kenwood,ο General.
Ο D.price που με βοήθησε σε πολλές απορίες μετακόμισε προς Hi Fi choice και τώρα έκανε την δική του ομάδα.
τελευταία μου απάντησε ο N.K. ότι παίζει με ολοκληρωμένους και τελικούς μιας βρετανικής εταιρείας ενισχυτικώ... γάντι.
Σε σχέση με το 40 απ' το mindrafe και πάνω Μ άρεσε το δικό μου,αλλά χαμηλά όχι.
Κοίταξε και δι-τριενισχυση από Ritso με kimber 8 και πάνω..όπου δίνει μια botton line, αλά Naim..

Tην διασκευή του Ordinary Man απ' τον Joe Bataan,την έβαλα επειδή εδώ και κάποιους μήνες ο μικρός δουλεύει με την μπάντα του το συγκεκριμένο rework..
Κάνει live στο Geteborg,και ο drummer τους είναι φοβερός,με αίσθηση του Ρυθμού σε πραγματικό χρόνο.
πολύ έμπειρος και η απόδοση του live προσεγγίζει το live που άκουσα σ ένα ισόγειο club Κοπεγχάγη.
Στα φωνητικά με λαμπατους υπερτερεί το OB1 i του παλιού 40.

Αυτή είναι η διαπίστωση μου και προσωπικη μου γνώμη.

• Like
Reactions: Θρησκος
εμένα άλλο.με προβλημάτιζει,όταν με την διακοπή του πανεπιστημίου αντί να κάτσει εδώ να δει τους γονείς του,δύο μήνες, φεύγει για τρία live στο μουντό,γκρίζο τοπίο για .. εξέλιξη και παρουσίαση καινούριου άλμπουμ με προβληματίζει και πονάει σε πολλούς τομείς..
Έπαιξε και δω για κάτι 'εμετούς' που τους θεωρούμε τουρίστες, αλλά...
Αν ξεστρατήσεις κάποτε και πας σε live στο Geteborg, παίζει με καταξιωμένους μουσικούς πολλών δισκογραφικών εκδόσεων στο γνωστό.. καράβι..στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Hi
Fi world που αρχειοθετουσα μέχρι πριν δύο χρόνια,το ,OB 1i είναι ένα απ' τα θαύματα της βρετανικής βιομηχανίας.
σε πολλαπλές ερωτήσεις με τι το έβαλαν να παίξει,δεν απαντούσε ο Kenwood,ο General.
Ο D.price που με βοήθησε σε πολλές απορίες μετακόμισε προς Hi Fi choice και τώρα έκανε την δική του ομάδα.
τελευταία μου απάντησε ο N.K. ότι παίζει με ολοκληρωμένους και τελικούς μιας βρετανικής εταιρείας ενισχυτικώ... γάντι.
Σε σχέση με το 40 απ' το mindrafe και πάνω Μ άρεσε το δικό μου,αλλά χαμηλά όχι.
Κοίταξε και δι-τριενισχυση από Ritso με kimber 8 και πάνω..όπου δίνει μια botton line, αλά Naim..

Tην διασκευή του Ordinary Man απ' τον Joe Bataan,την έβαλα επειδή εδώ και κάποιους μήνες ο μικρός δουλεύει με την μπάντα του το συγκεκριμένο rework..
Κάνει live στο Geteborg,και ο drummer τους είναι φοβερός,με αίσθηση του Ρυθμού σε πραγματικό χρόνο.
πολύ έμπειρος και η απόδοση του live προσεγγίζει το live που άκουσα σ ένα ισόγειο club Κοπεγχάγη.
Στα φωνητικά με λαμπατους υπερτερεί το OB1 i του παλιού 40.

Αυτή είναι η διαπίστωση μου και προσωπικη μου γνώμη.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε εσύ και ο Άγγλος δοκιμαστής! Ο φίλος κάνει διενισχυση στο OB1i με Naim Supernait και Nap 200.Μου φαίνεται όμως απίθανο να ξεπεράστηκε το χαμηλό του scm 40 στο οποίο έκανε πρώτα την ίδια διενισχυση.Οταν άκουσα δεν είχε πάρει ακόμη τον nap 200.Οσο για μένα,είχα σε προηγούμενα ηχεία το 8tc το οποίο αντικαταστάθηκε από το Ringmat που πηγαίνει καλύτερα.Αν πέσει ξανά στα χέρια μου το 8tc και αν μπορέσω να το δοκιμάσω,θα κρίνω.Στο μέλλον θα κοιτάξω είτε για Neotech nes-3001-3 είτε για Sahara(ασημι θέλω όμως τα ασημένια Neotech είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν μεταχειρισμένα και προς ακροαση)είτε για Siltech της μεσαίας σειράς,τρέχουσας η αμέσως προηγούμενης.Παντοτε μεταχειρισμένα και με δοκιμή εκτός αν τα ενεργά ηχεία κόψουν πρώτα το νήμα.Γι αυτόν τον λόγο θα κρατήσω τα δύο Black Sand Silver Reference mkv που έχουν μήκος περίπου δύο μέτρα έκαστο ώστε να εξυπηρετήσουν την κατάσταση.

Last edited:
  • Like
Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε εσύ και ο Άγγλος δοκιμαστής! Ο φίλος κάνει διενισχυση στο OB1i με Naim Supernait και Nap 200.Μου φαίνεται όμως απίθανο να ξεπεράστηκε το χαμηλό του scm 40 στο οποίο έκανε πρώτα την ίδια διενισχυση.Οταν άκουσα δεν είχε πάρει ακόμη τον nap 200.Οσο για μένα,είχα σε προηγούμενα ηχεία το 8tc το οποίο αντικαταστάθηκε από το Ringmat που πηγαίνει καλύτερα.Αν πέσει ξανά στα χέρια μου το 8tc και αν μπορέσω να το δοκιμάσω,θα κρίνω.Στο μέλλον θα κοιτάξω είτε για Neotech nes-3001-3 είτε για Sahara(ασημι θέλω όμως τα ασημένια Neotech είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν μεταχειρισμένα και προς ακροαση)είτε για Siltech της μεσαίας σειράς,τρέχουσας η αμέσως προηγούμενης.Παντοτε μεταχειρισμένα και με δοκιμή εκτός αν τα ενεργά ηχεία κόψουν πρώτα το νήμα.Γι αυτόν τον λόγο θα κρατήσω τα δύο Black Sand Silver Reference mkv που έχουν μήκος περίπου δύο μέτρα έκαστο ώστε να εξυπηρετήσουν την κατάσταση.
αν δε....αλλά ενισχυτικά κατά την γνωμη τους κολλάνε, χαμηλότερης Τιμής και ηλεκτρονικής σύζευξης.
καιε μια stamd buy ακρόαση συμφωνώ.
πάντως είναι διάφανα.ασχετως αν επιλέγουν συνοδά.
Στην εταιρεία που εκπροσωπούσε Καλλιθέα τα κορυφαία ενισχυτικά dynaudio,όντως Μ έπιασε το κεφάλι μου οδηγούμε να από Μ.L και ισάξιους λαμπατους.

άβυσσος..το ταίριασμα.
για τους όλοι
ολοκληρωμένους απ' την Βρετανία χαμηλότερης τιμής από Naim,νομίζω καταλαβαίνεις ποια εταιρεία εννοώ.

αν δε....αλλά ενισχυτικά κατά την γνωμη τους κολλάνε, χαμηλότερης Τιμής και ηλεκτρονικής σύζευξης.
καιε μια stamd buy ακρόαση συμφωνώ.
πάντως είναι διάφανα.ασχετως αν επιλέγουν συνοδά.
Στην εταιρεία που εκπροσωπούσε Καλλιθέα τα κορυφαία ενισχυτικά dynaudio,όντως Μ έπιασε το κεφάλι μου οδηγούμε να από Μ.L και ισάξιους λαμπατους.

άβυσσος..το ταίριασμα.
για τους όλοι
ολοκληρωμένους απ' την Βρετανία χαμηλότερης τιμής από Naim,νομίζω καταλαβαίνεις ποια εταιρεία εννοώ.
Δεν πηγαίνει το μυαλό μου πουθενά αλλού παρά στη Musical Fidelity.Στο παρελθόν(περίπου 30 χρόνια πριν)ειχα ηχεία που έβγαζαν καλύτερο χαμηλό από τα PMC,τα Dahlquist dq-18.

Δεν πηγαίνει το μυαλό μου πουθενά αλλού παρά στη Musical Fidelity.Στο παρελθόν(περίπου 30 χρόνια πριν)ειχα ηχεία που έβγαζαν καλύτερο χαμηλό από τα PMC,τα Dahlquist dq-18.
το περιοδικό HiFi world και μέσω mail και απαντώντας στις σελίδες queries,σε εμένα αλλά και σ άλλους κατόχους λέει ότι ταιριάζουν με exposure λες και τιουναρίστηκαν..με αυτά τα ενισχυτικά , μάλιστα αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες εκθέσεις στην Μ.Βρετανια.
Συγγνώμη για τα λάθη, αλλά συνέχεια με 'καλωσορίζουν' στην Τουρκία οι από εκεί πάροχοι..
ενώ βρίσκομαι σε ελληνικό έδαφος σ ένα σημείο που ακούω μποτιές από club της γείτονος και φαίνονται και τα light show ...

το περιοδικό HiFi world και μέσω mail και απαντώντας στις σελίδες queries,σε εμένα αλλά και σ άλλους κατόχους λέει ότι ταιριάζουν με exposure λες και τιουναρίστηκαν..με αυτά τα ενισχυτικά , μάλιστα αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες εκθέσεις στην Μ.Βρετανια.
Συγγνώμη για τα λάθη, αλλά συνέχεια με 'καλωσορίζουν' στην Τουρκία οι από εκεί πάροχοι..
ενώ βρίσκομαι σε ελληνικό έδαφος σ ένα σημείο που ακούω μποτιές από club της γείτονος και φαίνονται και τα light show ...
Ίσως να μην έχω ακούσει ποτέ Exposure όμως μου έχει μείνει,αρνητικά,η στιβαρότητα των ψηφιακών της.Οσο για τους"φίλους και γείτονες" σε καταλαβαίνω γιατί ήμουν ένα χρόνο στρατιώτης στη Ρόδο.Εν τω μεταξύ,βλέπω ότι όλο και περισσότερα Ελληνικά κανάλια διαφημίζουν την Τουρκία(δε μας έφθαναν οι Τουρκικες σειρές!)και ενοχλούμαι.Αν ζησω,τουριστας θα πάω μόνο όταν την απελευθερωσουμε κι ευχομαι να μην είναι τότε Πατριάρχης ο μη Ορθόδοξος σημερινός η άλλος που θα ακολουθήσει την πορεία του.

Ίσως να μην έχω ακούσει ποτέ Exposure όμως μου έχει μείνει,αρνητικά,η στιβαρότητα των ψηφιακών της.Οσο για τους"φίλους και γείτονες" σε καταλαβαίνω γιατί ήμουν ένα χρόνο στρατιώτης στη Ρόδο.Εν τω μεταξύ,βλέπω ότι όλο και περισσότερα Ελληνικά κανάλια διαφημίζουν την Τουρκία(δε μας έφθαναν οι Τουρκικες σειρές!)και ενοχλούμαι.Αν ζησω,τουριστας θα πάω μόνο όταν την απελευθερωσουμε κι ευχομαι να μην είναι τότε Πατριάρχης ο μη Ορθόδοξος σημερινός η άλλος που θα ακολουθήσει την πορεία του.
Και τότε θα στέλνω μποτιές από απέναντι με τα μεγάλα PMC,αυτά με τα radial woofers.

και γω δεν πάω τελευταία,
παλιά λόγω φίλων που έφυγαν από δω για να γλυτώσουν την στρατιωτική υποχρέωση την εποχή του Κυπριακού, πήγαινα και τους έβλεπα..

μετά ξενέρωσα λόγω Ρώσων,λόγω μίμησης Μυκόνου?
Εδώ είναι πολύ κοντύτερα σε σχέση με την Ρόδο.
Έχει περιοχές που δεν πιάνει ελληνική τηλεφωνία και γνωστό που έφαγε πρόστιμο λόγω μη διασύνδεσης POS.
Εκεί έχει θέμα μεγάλο.
Με τη βίζα γεμίσαμε, ειδικά τα σαβ/κα.
Οff topic.
Τα Dahlquist από Στουρνάρη μεριά,με την ανοικτή μπάφλα;

και γω δεν πάω τελευταία,
παλιά λόγω φίλων που έφυγαν από δω για να γλυτώσουν την στρατιωτική υποχρέωση την εποχή του Κυπριακού, πήγαινα και τους έβλεπα..

μετά ξενέρωσα λόγω Ρώσων,λόγω μίμησης Μυκόνου?
Εδώ είναι πολύ κοντύτερα σε σχέση με την Ρόδο.
Έχει περιοχές που δεν πιάνει ελληνική τηλεφωνία και γνωστό που έφαγε πρόστιμο λόγω μη διασύνδεσης POS.
Εκεί έχει θέμα μεγάλο.
Με τη βίζα γεμίσαμε, ειδικά τα σαβ/κα.
Οff topic.
Τα Dahlquist από Στουρνάρη μεριά,με την ανοικτή μπάφλα;
Απο το τότε SPZ.Bass reflex εμπρος,4Ω και γυρευε που έπεφτε η αντίσταση όμως μπορούσα να τα οδηγήσω.Βεβαια στις μεγάλες εντάσεις λειτουργούσε ο νόμος του χώρου τον οποίο έχουν παραβει μόνο τα PMC.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
πέρασε και από μένα η εταιρεία αυτή την εποχή των 'μικρότερων υποχρεώσεων'..δεν θυμάμαι το μοντέλο,όπως το είπες ογκώδες χαμηλά, αλλά πιο πάνω είχε μια κατά την γνώμη μου ασάφεια.
αλλά ίσως έφταιγε κάτι άλλο στον κρίκο.