Συσκευή Android και ποιοτική ηχητική αναπαραγωγή

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Με τα σημερινά τηλέφωνα να παίζουν πλέον κεντρικό ρόλο στην καθημερινή μας επικοινωνία/ ενημέρωση/ διασκέδαση, είναι λογικό πολλοί από εμάς να τα αξιοποιούμε και σαν φορητά music players στις μετακινήσεις, στο γραφείο ή και στο σπίτι σαν επιπλέον ηχητικές πηγές.

Προσωπικά θεωρούσα απαραίτητο να έχω ένα καθαρόαιμο music player αλλά στην πορεία η μεταφορά της επιπλέον συσκευής/ αξεσουάρ με έκανε να το ξανασκεφτώ.

Πριν κάποιους μήνες μου δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσω ένα αξιοπρεπές εταιρικό τηλέφωνο (Samsung S3) οπότε και κατέληξα στη χρήση μόνο αυτού.

Το ipod πουλήθηκε και ένα sony mp3 walkman – παλιό και με μικρή μνήμη παροπλίστηκε.

Το S3 είχε καλύτερο ήχο από το Sony, υστερούσε όμως σημαντικά από το ipod (ipod touch 2ης γενιάς/ wolfson dac). Η μέτρια ηχητική απόδοση λοιπόν με έκανε να ακούω ολοένα και λιγότερη μουσική, μέχρι που έπαψα τελείως να παίρνω μαζί μου ακουστικά.

Με δεδομένο ότι από hardware το S3 υπερτερεί σημαντικά του ipod, ο «ύποπτος» έμοιαζε το λογισμικό. Έμενε μόνο να βρω λίγο χρόνο για να ξεδιαλύνω το «μυστήριο». Κάτι που συνέβη αυτή την εβδομάδα…

Αρχικά έκανα μια έρευνα για να εντοπίσω τα players (εφαρμογές) που συζητιούνται προτείνονται στα διάφορα fora και από σχόλια/ reviews κατέληξα σε 4, τα οποία και εγκατέστησα στη συσκευή.

Τα music players που επέλεξα ήταν τα: poweramp – mixzing – player pro και το Neutron. Αυτά συγκρίθηκαν μεταξύ τους αλλά και με το default player της συσκευής. Παρέλασε ένα εύρος ακουσμάτων, κωδικοποιημένα σε 320kbps mp3 με το lame.

Γρήγορα (νομίζω σε λιγότερο από μισή ώρα) είχε γίνει ξεκάθαρο ότι το default player ήταν το χειρότερο και το Neutron το καλύτερο. Οπότε αγοράστηκε στη full version και απεγκαταστάθηκαν τα υπόλοιπα…

Η συσκευή είχε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα προς το καλύτερο, το ηχητικό αποτέλεσμα όμως εξακολουθούσε να μη συγκινεί.

Επόμενο βήμα η παραμετροποίηση: το Neutron διαθέτει ένα απίστευτο εύρος από ρυθμίσεις που δε θα αφήσει ασυγκίνητο ακόμα και τον πιο plug & play τύπο.
Ψάχνοντας και πάλι, εντόπισα τις προτάσεις πιο έμπειρων χρηστών και έκανα κάποιες αλλαγές στο dithering και το resampling, ενώ απέρριψα πεισματικά όλες τις παρεμβάσεις στο equalizer.

Τέλος (πάλι κατόπιν διαβάσματος) εγκαταστάθηκε η free εφαρμογή EIZO PRO rewire, ενεργοποιήθηκε από το λογισμικό και επιλέχθηκε η λειτουργία “balanced natural sound”.

Ε, και;;;

Πάμε λοπόν στο διαταύτα:

Το αποτέλεσμα είναι επιπέδου «καμία σχέση»!!!

Κάτι που πρακτικά έγινε αντιληπτό όταν όποιο άλμπουμ κι αν επέλεγα για δοκιμή (Wrecking Ball – Bruce Springsteen, House of blue light – Deep Purple, 21 – Adele) κατέληγα να το ακούω ολόκληρο!

Το “pause” θεωρήθηκε απλά ιεροσυλία!!!

Σημείωση: όλες οι ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν με τα Audio Technica ATH-CK10 In Ear Monitors.

Ηθικό συμπέρασμα: να μην απορρίπτουμε τίποτα αν δε το ψάξουμε πολύ-πολύ-πολύ καλά και δεν το ξεζουμίσουμε πρώτα. Ειδικά τώρα που δεν περισσεύουν χρήματα για πέταμα…

:ernaehrung004:

Φίλε central μπορείς να δώσεις κάποια link για τις ρυθμίσεις του Neutron;;
Το χρησιμοποιώ εδώ κ καιρό άλλα δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να το ψάξω τόσο. Όντως βελτίωσε πολύ τον ήχο του Galaxy nexus άλλα υπάρχουν ακόμα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Τώρα σε σχέση με την άλλη εφαρμογή δεν βρίσκω την λειτουργία που λες. Balanced natural sound. Σε ποιο μενού είναι;;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Εγω που το δοκιμασα πριν λιγο με αφορμη το τοπικ, μου κανει καποια τερτιπια.
Εξαφανιστηκε το spectrum analyzer απο την οθονη και δεν βρισκω τροπο να το επαναφερω.
Εκανα 2 φορες απεγκατασταση/εγκατασταση της εφαρμογης, αλλα καποια υπολειμματα πρεπει να αφηνει στο κινητο, γιατι ξανα βρισκω τις ιδιες ρυθμισεις στα πειραγμενα μενου του.

Εγω που το δοκιμασα πριν λιγο με αφορμη το τοπικ, μου κανει καποια τερτιπια.
Εξαφανιστηκε το spectrum analyzer απο την οθονη και δεν βρισκω τροπο να το επαναφερω.
Εκανα 2 φορες απεγκατασταση/εγκατασταση της εφαρμογης, αλλα καποια υπολειμματα πρεπει να αφηνει στο κινητο, γιατι ξανα βρισκω τις ιδιες ρυθμισεις στα πειραγμενα μενου του.

Edit:

Υστερα απο ψαξιμο, εψαξα το κινητο με τον astro manager και διεγραψα χειροκινητα οτι βρηκε σε "neutron" και με νεα εγκατασταση ολα καλα πλεον.

Η εφαρμογη παιζει πολυ καλα, και εχει παρα πολλες παραμετροποιησεις τοσο ηχητικες, οσο και γενικες.
Θελει αρκετο ψαξιμο και δοκιμες, προς ωρας μενει στο κινητο γιατι μου αρεσει και το interface.

Φίλε central μπορείς να δώσεις κάποια link για τις ρυθμίσεις του Neutron;;
Το χρησιμοποιώ εδώ κ καιρό άλλα δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να το ψάξω τόσο. Όντως βελτίωσε πολύ τον ήχο του Galaxy nexus άλλα υπάρχουν ακόμα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Τώρα σε σχέση με την άλλη εφαρμογή δεν βρίσκω την λειτουργία που λες. Balanced natural sound. Σε ποιο μενού είναι;;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καλημέρα!

Εδώ βρήκα μια καλή αρχή...

http://www.head-fi.org/t/666309/note-2-neutron-mp-noozxoide-eizo-the-n3s

Αναφέρει και τα βήματα που θέλεις για το balanced sound!

Re: Απάντηση: Συσκευή Android και ποιοτική ηχητική αναπαραγωγή

Edit:

Υστερα απο ψαξιμο, εψαξα το κινητο με τον astro manager και διεγραψα χειροκινητα οτι βρηκε σε "neutron" και με νεα εγκατασταση ολα καλα πλεον.

Ευτυχώς!!!

Επανέρχομαι στο θέμα της ηχητικής βελτίωσης, όπου μάλλον σας τα είπα... λίγα!

To ΕΙΖΟ είναι πραγματικά ενδεικτικό του που έχει φτάσει η τεχνολογία επεξεργασίας ήχου και του που θα φτάσει ακόμα.

Δεν είχε τύχει να αξιοποιήσω κάποιον άλλο "audio modeling processor" και μόνο εν μέρει αντιλαμβάνομαι τι κάνει...

Αυτό που τελικά εισπράττω πάντως είναι πραγματικά αξιόλογο!

Εντυπωσιάζομαι σε κάθε δοκιμή, σε κάθε τραγούδι, κάθε φορά.

Οι βελτιώσεις που αντιλαμβάνομαι δεν έχουν να κάνουν με τις ηχητικές συχνότητες - δεν φαίνεται να επηρρεάζει καθόλου τη χροιά. Αυτό που κάνει (μιλάω μόνο για την ενεργοποίηση της επιλογής "balanced natural sound") είναι να αποδίδει τη μουσική με μεγαλύτερη φυσικότητα, περισσότερη πληροφορία, καλύτερη αίσθηση χώρου και μειώνει σημαντικά την αίσθηση πως ακούω από ακουστικά. Το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο σαν η μουσική να έρχεται από το χώρο γύρω μου. Δε θα έλεγα από ηχεία - δε μου μοιάζει με αυτό. Μου μοιάζει με... live.

Είναι κάτι που ποτέ δεν έχω ισχυριστεί για ακρόαση με ακουστικά. Εδώ όμως ισχύει. Είναι κάτι που το νοιώθω ακόμα και στο δρόμο ακούγοντας περιστασιακά και υπό άθλιες συνθήκες. Κι όμως είναι εκεί - αυτή η αίσθηση ότι η μπάντα σε περιβάλλει παίζοντας μουσική.

Το μεγάλο μυστήριο είναι πως αυτό συμβαίνει χωρίς "θυσίες". Καμία επιπλέον σκληράδα, καμία αίσθηση τεχνουργήματος, τίποτα. Η όλη αίσθηση παραπέμπει σε ένα εξαιρετικό remaster από αυτά που σπάνια έχουμε την τύχη να απολαύσουμε και να δικαιολογήσουμε απόλυτα το σεβαστό ποσό που επενδύσαμε στην αγορά του!

Το λογισμικό αυτό περιλαμβάνει πολλά επιπλέον εφέ μέσω του "psychoacoustic processor" τα οποία δεν έχω αξιολογήσει.

Όσοι κάνετε δοκιμές κάντε ένα κόπο να σχολιάσετε τα... ευρήματά σας εδώ για περεταίρω συζήτηση...

Last edited:
Το eizo rewire πρέπει να επιλεχθεί από τα settings του τηλεφώνου.

Σωστά!

Ρυθμίσεις -> Ήχος -> Εφέ μουσικής -> Noozxoide EIZO rewire (επιλογή) -> OK

Έτσι αντικαθιστά τον default επεξεργαστή ήχου musicFX.

Ουτε στο galaxy note 2 το βρισκω.
Μηπως εχεις custom ROM?

Edit: το βρήκα, πρ είναι πρεπει να το κατεβάσετε από το play πρώτα! !

Last edited:
Μα το κατέβασα πρώτα από το play, το εγκατέστησα, αλλά και πάλι δε βλέπω ρύθμιση, αυτό λέω. Εκτός κι αν δεν το έχει η cyanogenmod...

Εβαλα το neutron (free εκδοση) για να το δοκιμασω (λες και προλαβα) και υστερα απο λιγες ημερες μου εβγαλε ενδειξη για αγορα και σταματησε να παιζει.
Αρα η free δεν ειναι ακριβως free, αλλα trial. :frown:

Re: Απάντηση: Συσκευή Android και ποιοτική ηχητική αναπαραγωγή

Εβαλα το neutron (free εκδοση) για να το δοκιμασω (λες και προλαβα) και υστερα απο λιγες ημερες μου εβγαλε ενδειξη για αγορα και σταματησε να παιζει.
Αρα η free δεν ειναι ακριβως free, αλλα trial. :frown:

Αξίζει κατά την άποψή μου η αγορά του. Το κόστος είναι όσο ενός (φτηνού) περιοδικού...

To Neutron / Noozxoid είναι κορυφαίο λογισμικό. Εξαιρετική η απόδοση surround με ακουστικά (Sony MH1)! Being there με όλη τη σημασία της λέξης..