Systemdek-Alphason-Goldring

Aν δοκιμασεις να φτιαξεις το υπαρχον μαλλον θα γινει κατα τι λιγο πιο μικρο σε διαμετρο.Δεν ξερω ποσο θα επηρεασει αυτο τις στροφες.Αν ομως καταληξεις σε τορνο,πιο ευκολο θα ειναι κατα την γνωμη μου να σου φτιαξουν ενα καινουργιο,εστω και για πειραματισμο.Αν δεν πετυχει,θα εχεις τουλαχιστον το δικο σου αθικτο.
Αν αλλαξεις τον ιμαντα με εναν της project,θα δεις οτι αυτος της project ειναι λιγο πιο ελαστικος(κανενα προβλημα) και ισως βοηθησει να λιγοστεψει το τρεμουλιασμα.

Last edited:
Ναί, πολύ σωστό αυτό, έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ πολύ γιά όλα.
Ολους.

Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε δεν υπάρχει κάτι άλλο και σίγουρα δεν νοιώθω-ουμε μόνοι τελικά σε αυτό το υπερπολυτελείας; μοναχικό; αλλά σίγουρα χαλαρωτικό-ονειρικό-διεγερτικό και 100% αντιπαραγωγικό σπόρ...που διαλέξαμε

Υ.Σ.
η μας διάλεξε.

Ναί, πολύ σωστό αυτό, έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ πολύ γιά όλα.
Ολους.

Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε δεν υπάρχει κάτι άλλο και σίγουρα δεν νοιώθω-ουμε μόνοι τελικά σε αυτό το υπερπολυτελείας; μοναχικό; αλλά σίγουρα χαλαρωτικό-ονειρικό-διεγερτικό και 100% αντιπαραγωγικό σπόρ...που διαλέξαμε

Υ.Σ.
η μας διάλεξε.

Μετα από 20 χρόνια ύπαρξής του και σχεδόν 10 λειτουργίας αλλάξα τον ιμάντα χθές!
Δεν περίμενα τέτοια αλλαγή. Εγινε πάλι το πλατώ που ήξερα.
Σε όλα!

Θέλω να πώ πως ενώ ο ιμάντας δεν έδειχνε καμμία φθορά ξηρότητας εν τούτοις είχε ξεχειλώσει (ελαφρώς-δεν θέλει και πολύ) χάνοντας την ελαστικότητά του καθώς και τήν δύναμη συναρμογής του με το πλατώ και κατ επέκταση με τα τρία ελατήρια τού υποπλατώ (systemdek IIX)... εντάξει ποτέ δεν είναι αργά. Τέλος καλό, όλα καλά.
Ευχαριστώ και πάλι, τα λέμε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Systemdek-Alphason-Goldring

Μετα από 20 χρόνια ύπαρξής του και σχεδόν 10 λειτουργίας αλλάξα τον ιμάντα χθές!
Δεν περίμενα τέτοια αλλαγή. Εγινε πάλι το πλατώ που ήξερα.
Σε όλα!

Θέλω να πώ πως ενώ ο ιμάντας δεν έδειχνε καμμία φθορά ξηρότητας εν τούτοις είχε ξεχειλώσει (ελαφρώς-δεν θέλει και πολύ) χάνοντας την ελαστικότητά του καθώς και τήν δύναμη συναρμογής του με το πλατώ και κατ επέκταση με τα τρία ελατήρια τού υποπλατώ (systemdek IIX)... εντάξει ποτέ δεν είναι αργά. Τέλος καλό, όλα καλά.
Ευχαριστώ και πάλι, τα λέμε...

Καποιο λινκ για τον ιμαντα και μια τιμη?

Δεν βρήκα τον ίδιο. Πηγα Στουρνάρη 46 στον Ορφέα και πήρα τον ιμάντα για τα Πικάπ με υποπλατώ της Project. Εκατσε σαν τον μαμίσιο και καλύτερα θά έλεγα.
Τιμή γύρω στα 8 ευρώ.
Επίσης πήρα μικρό πλαστικό μηχανικού τύπου ζυγό ακριβείας της Ortofon σύνολο πλήρωσα 18 ευρώ.
Με τις χθεσινές αλλαγές και επαναρυθμίσεις έφερα το σύνολο και πλέον τι να πώ, δεν μου κάνει καρδιά να ακούσω το Cd.
(Cambrige 640-Benchmark Dac1)!
Βέβαια με τρώει λίγο το θέμα περί αζιμούθιου, δεν έχω ρύθμιση στον βραχίονα (Alphason-Opal), αλλά δεν πειράζει. Θεωρώ πως είναι εντάξει γιατί με όλη μου την ειλικρίνεια λέω πως ακούγεται υπέροχα με ελάχιστες έως ανύπαρκτες μικροταλαντώσεις (πολλοί θα το δούν κανείς δεν θα το καταλάβει πλέον) και δεν θέλω πλέον να πειράξω τίποτα.

Υ.Σ. Το τελειότερο όργανο ειναι τα αυτιά μας. Αν κάτι δεν πάει καλά το νοιώθεις, το υποψιάζεσαι, το ξέρεις, ενώ στην αντίθετη εισαι πλέον ήσυχος και απολαμβάνεις.

Last edited:
Καί για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, παρακάτω παίζει ένας ΑRC Vsi55 και Harbeth HL7 MK II, Κiber 4TC και HERO. Επίσης καλώδιο βραχίονα είναι το 2330 Low noise της Mogami με Switchcraft RCA.

Πρός ολοκλήρωση του παραπάνω σετ ξέχασα ένα απά τα πιό σημαντικά κατά την γνώμη μου παραφερνάλια που ήρθαν και έμειναν στο σύστημα:

ΗDL III του κυρίου Walker. Ασημένιοι ακροδέκτες Goertz, nude resistor Vishay, nude capacitor αγνώστου προελεύσεως απόληξης φύλλου, κρυογέννεση στα υλικά.

Πολύ απλό στη σύλληψή του καί 100% λειτουργικό τουλάχιστον στο παραπάνω σύστημα, ένα κύκλωμα φίλτρου που το ονομάζουν δυναμική αντιστάθμιση φορτίου; Αποτελούμενο από πυκνωτή-αντίσταση; Κάτι ανάλογο των ηχείων Μerlin (Έχουν Mundorf 10.000pf η 0.01mf στα 400V σε σειρά με αντίσταση Caddoc metal film 10 ohm - 1/2 Watt) Ο νοών νοείτο.
Πάντως λειτουργεί!
Το βλέπω ως ένα αντικραδασμικό τύπου (Dolby) για ηχεία.

Οχι εδώ δέν εισάγουμε παραμόρφωση στην ήδη υπάρχουσα για να την απαλείψουμε τελικά ολόκληρη απαλλάσοντας το σήμα...

Αφαιρεί υψίσυχνα ρεύματα και την λεγόμενη επίμονη ματιά των ηλεκτρονικών γενικότερα, η ξενιστή (glare) όπως αποκαλείται, στην κλίμακα των Gigahertz ικανά όμως να δημιουργήσουν κάτι σαν κραδασμό στό υπάρχων φέρων σήμα που κατευθύνεται στα μεγάφωνα.

Last edited: