Σύστημα 5.1 με 800-1000 ευρώ

depmode

New member
12 June 2007
48
Να αρχισω λεγοντας οτι ειμαι αδαης-αρχαριος στο θεμα...οποτε καταλαβαινετε...

Ο χωρος ειναι σαλοκουζινα γυρω στα 40 και κατι τετραγωνικα.
Το επιπλο της TV ειναι αυτο http://www.imagebam.com/image/ed30f382910062

Αρχικα η σκεψη ηταν ενα ετοιμο συστημα γυρω στα 500-600 ευρω.Ειχα καταληξει σε αυτα τα 2
http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/home-theatre-systems/LG-home-theatre-system-HB954SA.jsp
http://www.samsung.com/us/consumer/...ms/HT-C6500/XAA/index.idx?pagetype=prd_detail
Και τα δυο εχουν 2 hdmi inputs
Και τα δυο συστηματα "δενουν" πολυ καλα στο επιπλο (Wife Factor)

Διαβαζοντας λιγο παραπανω ειδα οτι κανεις μα κανεις δεν προτεινει ετοιμα συστηματα,αντιθετως ειδα πολλους επικριτες.

Ετσι το εψαξα λιγο διαφορετικα και οι νεες επιλογες ειναι:
Ενισχυτης Onkyo TX-SR508 ή αν αξιζει, ας ματωσω λιγο παραπανω και να επιλεξω μεταξυ Pioneer VSX-920 και Onkyo TX-SR608.

Για ηχεια (χωρις να κατεχω καθολου γνωση) κατεληξα σε αυτα http://www.amazon.co.uk/Teufel-Conc...?ie=UTF8&s=electronics&qid=1275468553&sr=1-14 μιας και διαβασα και καλα λογια και οι διαστασεις τους εγκρινονται αφου χωραει το κεντρικο στο ραφακι κατω απο την τηλεοραση

Ο ενισχυτης θα μπει μαλλον πισω αριστερα απο την tv.Αβολα, αλλα....
Οι διαστασεις των κουτιων κατω απο την την tv ειναι 10x40 .

Αυτα...Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιες αποψεις-προτασεις-βοηθεια.

Last edited:
Εαν θελεις all in one συστημα παρε της ιδιας εταιριας με την τηλεοραση για να μην εχεις 50 τηλεκοντρολ κτλπ.Τρωα εαν θελεις κατι καλυτερο παρε ενα ενα κομματι,θα σου πουν οι ειδικοι μετα :D

εγώ με την σαμσουνγκ που έχω έχω και αυτο

http://www.skroutz.gr/s/264959/Samsung-HT-C555.html?keyphrase=ht+c555

θα σου πώ το εξής:το design του σκοτώνει ειναι φοβερό και ο ήχος είναι αρκετά καλός αλλά μέχρι εκεί..ο ήχος δεν είναι ιδιαιτερα δυνατός για να γεμίσει ένα χώρο 30-40 τμ και επίσης άλλο ένα κακό είναι ότι το usb δεν αναγνωρίζει ntfs δισκους στικάκια αλλά μόνον fat και μάλιστα μεχρι 160 gb στο δικό μου τουλαχιστον...

αν θές ένα home cimema να σε συντροφεύει για χρόνια κοίταξε τις μεμονωμένες λύσεις και ρίξε και μια ματιά στην teufel αν ψάχνεις για κατι όχι ιδιαίτερα ογκώδες....

στείλε και ένα μειλ στην teufel..θα σε βοηθήσουν ακόμα καλύτερα λέγοντας και τα τετραγωνικά του χώρου σου και τη διάταξη του ...ειναι πολύ αναλυτικοί στις απαντήσεις τους τουλαχιστον στη δική μου περίπτωση....

Η επιλογή ξεχωριστών μονάδων ενισχυτή - player - ηχείων είναι σαφώς προτιμότερη από οποιοδήποτε all-in-one σύστημα.

Καθένας απ' τους παραπάνω τρεις ενισχυτές που ανέφερες, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για ένα entry level σύστημα. Οσον αφορά τα ηχεία της Τeufel δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά απ' όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί εδώ από κατόχους, πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσουν, τουλάχιστον για χρήση home cinema.

Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και ένα BD Player.

σαφώς προτιμότερη ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!υπάρχουν αξιοπρεπέστατες λύσεις κοντά στα 300 400 ευρο από lg samsung panasonic που δεν θα σε απογοητεύσουν και τα εχουν όλα!

βέβαια αν πάμε ''λίγο'' πιο πάνω αρχίζουν πιο ''σοβαρές'' επιλογές που θα σε συντροφεύουν χρόνια...και γνώμη μου είναι καλύτερα να χτίσεις ένα σύστημα έστω και σιγά σιγά παρά να πάρεις κάτι που θα αρχισεις μετά από κάποιο διάστημα να ''απομυθοποιείς''..

Καθένας απ' τους παραπάνω τρεις ενισχυτές που ανέφερες, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για ένα entry level σύστημα.

Ποιον απο ολους θεωρεις καλυτερη επιλογη; να προσθεσω και τον Pioneer VSX-1019 που εχει ιδια τιμη με τον 920.Εγω τεινω προς τον 920...

Οσον αφορά τα ηχεία της Τeufel δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά απ' όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί εδώ από κατόχους, πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσουν, τουλάχιστον για χρήση home cinema.

Αν εχεις κατι αλλο να προτεινεις σε αυτο το μεγεθος...γιατι το κεντρικο και τα 2 μπροστα θα μπουν πανω στο επιπλο αρα θα πρεπει να χωρανε εκει,ειδαλλως ποιος ακουει...:furious3: .
(λετε ομως να εχω προβλημα συντονισμου ομως;)

Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και ένα BD Player.

PS3 :2thumb22sup: μαλλον αν και το Tvix παιζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και δεν μου χρειαστηκε ποτε dvd/bluray player ως τωρα.

Ποιον απο ολους θεωρεις καλυτερη επιλογη; να προσθεσω και τον Pioneer VSX-1019 που εχει ιδια τιμη με τον 920.Εγω τεινω προς τον 920...

Συμφωνώ για τον VSX-920...

Αν εχεις κατι αλλο να προτεινεις σε αυτο το μεγεθος...γιατι το κεντρικο και τα 2 μπροστα θα μπουν πανω στο επιπλο αρα θα πρεπει να χωρανε εκει,ειδαλλως ποιος ακουει.

Δεν προτείνω σχεδόν ποτέ ηχεία - δορυφόρους, όμως αφού υπάρχει θέμα ρίξε μία ματιά σε αυτά:

http://www.kef.com/en/SurroundSound/KHT

http://www.skroutz.gr/s/93456/Kef-KHT-2005-3.html?keyphrase=KEF++KHT+2005

λετε ομως να εχω προβλημα συντονισμου;

Πιθανόν σε υψηλές στάθμες......

Ωραια...Αποφασισαμε για ενισχυτη...Μολις κυκλοφορησει ο 920 τον πηραμε :Banane0:.

Για ηχεια τωρα,συνεχιζει ο προβληματισμος μου, τοσο που ξεθαψα αποψε τις παλιες μου κολωνες Audio Spectrum Studio 40 (αγορασμενα μεσα στη δεκαετια του 90!!! ) τα οποια και παλι μετα απο τοσα χρονια εντυπωσιασαν το απαιδευτο αυτι μου.

Λετε να τα κρατησω και να τα συνδυασω με κατι ή ειναι εντελως ακυρη η σκεψη μου και πρεπει να προχωρησω σε καινουργια λυση, μιας και μετα απο τοσα χρονια ειναι ξεπερασμενα και οι αλλες λυσεις που προταθηκαν ειναι πολυ καλυτερες ποιοτικα;

Οριστε και μια φωτο με τα audio spectrum.

Ευχαριστω οσους βοηθατε παιδια. Τα kef πολυ λειτουργικα.Το κακο ειναι οτι δεν ξερω που μπορω να τα ακουσω ειτε αυτα ειτε τα teufel τα οποια απο τιμη σκιζουν.Αντε να δουμε...

Attachments

• P1050086.jpg
    P1050086.jpg
    44.5 KB · Views: 49
Για ηχεια τωρα,συνεχιζει ο προβληματισμος μου, τοσο που ξεθαψα αποψε τις παλιες μου κολωνες Audio Spectrum Studio 40 (αγορασμενα μεσα στη δεκαετια του 90!!! ) τα οποια και παλι μετα απο τοσα χρονια εντυπωσιασαν το απαιδευτο αυτι μου.
Λετε να τα κρατησω;

Εγώ λέω να τα κρατήσεις......

Τα kef πολυ λειτουργικα.Το κακο ειναι οτι δεν ξερω που μπορω να τα ακουσω...

Σε ένα σωρό καταστήματα.....

Κάνε κι ένα τηλέφωνο στην Ελληνική αντιπροσωπεία να σου πουν που μπορείς να τα ακούσεις κοντά στην περιοχή σου.

E.T.Y.T. Ltd
31 Riga Ferreou Str.
Neo Psychiko
Athens
15451
Tel: 210 6741363
Fax: 210 6741646
Web: www.etyt.gr
Email: [email protected]

Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 με 800-1000 ευρώ

Εγώ λέω να τα κρατήσεις......

Θα συμφωνησω με τον Κωστα. Αν τα ηχεια δεν εχουν κανενα προβλημα κρατα τα.

Οσο για τα teufel δυστηχως δεν θα τα βρεις πουθενα να τα ακουσεις. Μπορεις ομως να τα παρεις και να τα επιστρεψεις αν δεν σε ικανοποιησουν.
When you order Teufel speakers, we deliver them directly to your door so you can play your music on your equipment in your home, for eight weeks. If you're not completely satisfied for any reason, simply return the speakers to us, and we’ll return your money to you.
Απλα πληρωνεις τα μεταφορικα αν δεν κανω λαθος.

Re: Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 με 800-1000 ευρώ

Θα συμφωνησω με τον Κωστα. Αν τα ηχεια δεν εχουν κανενα προβλημα κρατα τα.

Απολυτως κανενα προβλημα...εχουν παιξει ελαχιστα.Αγορασμενα το 1992 στην εκλπηκτικη τιμη των 170.000 δραχμων...πανακριβα για τοτε.

Απλως δεν ξερω αν αξιζουν πλεον και με τι μπορω να τα συνδυασω.Ασε που μαλλον θα ακουω καθημερινο κραξιμο για τις "γκουμουτσες" που εβαλα στο σαλονι..:argh:

Αν πραγματικα ομως αξιζουν και πιστευετε οτι δεν μπορω να παρω την ιδια αποδοση απο τα teufel ή τα kef.....μπορω να παρω ωτοασπιδες :earmuffs:

Παω τωρα να ακουσω κανενα ηχειο....

Και παλι να ευχαριστω για την υπερπολυτιμη βοηθεια σας παιδια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 με 800-1000 ευρώ

Απολυτως κανενα προβλημα...εχουν παιξει ελαχιστα.Αγορασμενα το 1992 στην εκλπηκτικη τιμη των 170.000 δραχμων...πανακριβα για τοτε.

Απλως δεν ξερω αν αξιζουν πλεον και με τι μπορω να τα συνδυασω.Ασε που μαλλον θα ακουω καθημερινο κραξιμο για τις "γκουμουτσες" που εβαλα στο σαλονι..:argh:

Αν πραγματικα ομως αξιζουν και πιστευετε οτι δεν μπορω να παρω την ιδια αποδοση απο τα teufel ή τα kef.....μπορω να παρω ωτοασπιδες :earmuffs:

Παω τωρα να ακουσω κανενα ηχειο....

Και παλι να ευχαριστω για την υπερπολυτιμη βοηθεια σας παιδια.

Αφου δεν εχουν προβλημα κρατησε τα και δεν θα απογοητευθεις. Εγω προσωπικα πιστευω οτι τα αλλα ηχεια δεν θα τα πλησιασουν καν. Τωρα σχετικα με το waf πες της οτι τα εβαλες προσωρινα (και οπως ειναι γνωστο ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου).:Banane0:

Γεια σας κι θα συμφωνησω στο να κρατησεις τα audio spectrum.Οσο για το συνδυασμο τουλαχιστον για κεντρικο θα ελεγα να επιλεξεις παλι ενα audio spectrum.Νομιζω επισης οτι αναφερθηκατε και σε sub.Μια καλη επιλογη και οικονομικη ειναι και το crystal 10 η 12.Δεν ξερω εσεις παιδια τι λετε.

Last edited:
Δεν μπορω να αλλαξω και το ονομα του θεματος....

Λοιπον αποφασισα να "ματωσω" οικονομικα και μεσα στην εβδομαδα θα παραγγειλω μαλλον ειτε τα KEF 3005 se ειτε τα Focal Dome σε συνδυασμο παντα με Pioneer vsx-920.Ετσι ικανοποιω ολες τις παραμετρους και κρατωντας και τα audio spectrum παω για 7.1 :Banane0:

Διαβασα οσα λεγονται στο forum και γενικα στο διαδικτυο και για τα δυο,ακρη δεν εβγαλα.

Απο το μυαλο μου περασαν και λυσεις οπως mirage mx (που ειναι και φθηνοτερα) και tanoy arena.Ολα αυτα διαβαζοντας...

Τωρα μενει να ακουσω τις δυο μου επιλογες και ισως και τα mirage που τα ειδα σε γνωστη αλυσιδα αλλα δεν μπορουσαν να μου τα βαλουν να παιξουν.

[OUT OF TOPIC START]
Ασχετο λιγο αλλα ας το πω...
Ακουγωντας το Σαββατο διαφορα ηχεια ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ απο το crystal audio tx-b1.Χωρις,επαναλαμβανω,να εχω πειρα στα ηχεια,σε σχεση τιμης-αποδοσης ηταν μακραν τα καλυτερα βιβλιοθηκης που ακουσα.[OUT OF TOPIC END]

Αυτα...

Ωραια...Αποφασισαμε για ενισχυτη...Μολις κυκλοφορησει ο 920 τον πηραμε :Banane0:.

Λετε να τα κρατησω και να τα συνδυασω με κατι ή ειναι εντελως ακυρη η σκεψη μου και πρεπει να προχωρησω σε καινουργια λυση, μιας και μετα απο τοσα χρονια ειναι ξεπερασμενα και οι αλλες λυσεις που προταθηκαν ειναι πολυ καλυτερες ποιοτικα;

Οριστε και μια φωτο με τα audio spectrum.

Ευχαριστω οσους βοηθατε παιδια. Τα kef πολυ λειτουργικα.Το κακο ειναι οτι δεν ξερω που μπορω να τα ακουσω ειτε αυτα ειτε τα teufel τα οποια απο τιμη σκιζουν.Αντε να δουμε...
εχω και ενα ζευγαρακι απο δαυτα τα ατιμα παιζουν αρκετα καλα παντως εγω θα τα κρατουσα για μπροστα και για ταινιες ειναι μια χαρα.Οσο για sub δεκαρακι γιατι βγαζουν μια χαρα μπασο τα AS.

Last edited:
Ούτε τα KEF 3005 ουτε Focal Dome δεν υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση στη Θεσσαλονικη!!!

Μου είπαν από την αντιπροσωπεία που εισάγει τα Kef ότι μπορώ να ακούσω τα 2005 και να φανταστώ ότι τα 3005 είναι καλύτερα.Να φανταστώ τον ήχο δηλαδή!!!!!
1300 ευρώ για να φανταστείς. Τέλος πάντων.

Όπως καταλαβαίνετε γουρούνι στο σακί θα πάρω. Οπότε αν θέλει κάποιος που έχει καλύτερη άποψη για τα εν λόγω σετακια...ακούω πριν κάνω καμία σαχλαμαρα. Αν και απ'οτι καταλαβαίνω και τα δυο είναι από τα πολύ καλά στην κατηγορία τους

Βάσεις για τα Kef 2005 που μπορούμε να βρούμε?Στο site τους δεν έχει τίποτα.

Τα εχω διαβασει και δυστυχως ακρη δεν εβγαλα...

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω οτι παρηγγειλα τον Pioneer VSX-920 και θα τον εχω ως το τελος της εβδομαδας, οπως επισης τα Kef 3005 se τα οποια θα κανουν δεκα μερες μεχρι να ερθουν....:frown:

Για τα ηχεια δεν ειμαι σιγουρος αν εκανα την καλυτερη επιλογη ή αν τα focal dome ηταν καλυτερα.Προλαβαινετε να με μεταπεισετε παντως.

Τελος παντων.

Σε αναμονη τωρα.