Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Re: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Να πω την αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τον χώρο του, ένα σχεδιάγραμμα θα βοηθούσε, απ την άλλη αν το πάμε ανάποδα, αν έχεις ένα χώρο 40 τ.μ. αλλά ο νοητός χώρος ακρόασης είναι 10 τ.μ. τα οποία θα περιβάλλονται απ τα ηχεία, το σύστημα που θα πρέπει να επιλέξει να τον καλύψει θα πάει βάσει των 40 τ.μ. ή των 10 τ.μ.; Αν θυμάμαι καλά διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, μας ενδιαφέρει ο χώρος ακρόασης κι όχι ο συνολικός έτσι δεν είναι;

όταν είχα στημένο ht με την ίδια λογική τα είχα στημένα. Στα 20 τμ το σύστημα και τα πίσω ηχεία σε ένα δοκάρι στη μέση ας πούμε του σαλονιού.
Αυτό δημιουργούσε ένα υποσύνολο χώρου. Όμως ο χώρος πάντα είναι ενιαίος και είχα (έχω) πολύ περισσότερη ισχύ από τον ενισχυτή με κανονικό τροφοδοτικό και ηχεία τουλάχιστον λογικά. 6.5άρια γούφερ τουλάχιστον με όγκο 25-30 λίτρα ανα ηχείιο κλπ. Αλλά πάλι για να πάρω εντάσεις έφερνα τον ενισχυτή πολύ ψηλά.
Το σύστημα χώρος ηχεία λειτουργεί σαν ένα κλειστό κύκλωμα αέρα. Ο αέρας στον χώρο πρέπει να δονηθεί από τα ηχεία και αντιστρόφως. Αν αυτό δεν γίνεται επαρκώς δεν γίνεται δουλειά.

Πάντως η μέτρηση του φίλου είναι μικρή σε τιμή. (αν έγινε σωστά).
Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής. Τόση συζήτηση γίνεται. Μιά σωστή πηγή ένα cd ένα dvd δεν υπάρχει. Μόνο ράδιο ? Μπορεί να μην έχει καλή λήψη...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υποψιάζομαι πατάτα με αυτά τα αυτόματα μετρητικά.

Επίσης υποψιάζομαι ακυρώσεις λόγω πιθανής αντιστροφής φάσης στα κανάλια ή στο σαμπ.

Βασικά κάνε το εξής.
Όπως στα λέω όμως (όχι ....δεν έχω αυτό ή εκείνο).
1. Ακύρωσε όλα τα αυτόματα και γύρνα σε factory reset το μηχάνημα.
2. Βάλε μια πηγή σωστή. Ενα cd player.
3. Βγάλε όλα τα περιφερειακά και το σαμπ. Μείνε μόνο με LR μπροστά και σύνδεσέ τα σωστά τα +/-
4. Βάλε τον τόνο να παίξει. (Δε μας είπες, κατέβασες τους τόνους. Από ποιά πηγή παίχτηκαν οι τόνοι?). Και επειδή είπαμε να βάλεις cd βάλε κάτι που να έχει σταθερή ένταση. Όχι χαμηλά και υψηλά περάσματα. Βάλε κάτι ροκ. Βαβούρα.
5. Βάλε το ντεσιμπελόμετρο να δείχνει μέσες τιμές... Σημείωσε τιμές στα 50, 60.70

και βλέπουμε
5.

Re: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

όταν είχα στημένο ht με την ίδια λογική τα είχα στημένα. Στα 20 τμ το σύστημα και τα πίσω ηχεία σε ένα δοκάρι στη μέση ας πούμε του σαλονιού.
Αυτό δημιουργούσε ένα υποσύνολο χώρου. Όμως ο χώρος πάντα είναι ενιαίος και είχα (έχω) πολύ περισσότερη ισχύ από τον ενισχυτή με κανονικό τροφοδοτικό και ηχεία τουλάχιστον λογικά. 6.5άρια γούφερ τουλάχιστον με όγκο 25-30 λίτρα ανα ηχείιο κλπ. Αλλά πάλι για να πάρω εντάσεις έφερνα τον ενισχυτή πολύ ψηλά.
Το σύστημα χώρος ηχεία λειτουργεί σαν ένα κλειστό κύκλωμα αέρα. Ο αέρας στον χώρο πρέπει να δονηθεί από τα ηχεία και αντιστρόφως. Αν αυτό δεν γίνεται επαρκώς δεν γίνεται δουλειά.

Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής. Τόση συζήτηση γίνεται. Μιά σωστή πηγή ένα cd ένα dvd δεν υπάρχει. Μόνο ράδιο ? Μπορεί να μην έχει καλή λήψη...
έβαλα με USB να παίξει και παρέθεσα τα αποτελέσματα πιο πίσω(με 2 ηχεία μόνο)...αν θες να πεις τη γνώμη σου...ευπρόσδεκτη...

Υποψιάζομαι πατάτα με αυτά τα αυτόματα μετρητικά.

Επίσης υποψιάζομαι ακυρώσεις λόγω πιθανής αντιστροφής φάσης στα κανάλια ή στο σαμπ.

Βασικά κάνε το εξής.
Όπως στα λέω όμως (όχι ....δεν έχω αυτό ή εκείνο).
1. Ακύρωσε όλα τα αυτόματα και γύρνα σε factory reset το μηχάνημα.
2. Βάλε μια πηγή σωστή. Ενα cd player.
3. Βγάλε όλα τα περιφερειακά και το σαμπ. Μείνε μόνο με LR μπροστά και σύνδεσέ τα σωστά τα +/-
4. Βάλε τον τόνο να παίξει. (Δε μας είπες, κατέβασες τους τόνους. Από ποιά πηγή παίχτηκαν οι τόνοι?). Και επειδή είπαμε να βάλεις cd βάλε κάτι που να έχει σταθερή ένταση. Όχι χαμηλά και υψηλά περάσματα. Βάλε κάτι ροκ. Βαβούρα.
5. Βάλε το ντεσιμπελόμετρο να δείχνει μέσες τιμές... Σημείωσε τιμές στα 50, 60.70

και βλέπουμε
5.

επειδή προς το παρόν δεν έχω CD player αρκεί το USB?
Ούτε ντεσιμπελόμετρο έχω απο εφαρμογές κινητού παλεύω...

τα ηχεία δεν τα έχω δηλώσει καθόλου γιατί πρέπει να πάρω ένα καλώδιο video in μιας και η τηλεόραση δεν δείχνει το μενού... έχω κάνει την ρύθμιση μέσω MCAAC όμως...θα τα βγάλω όλα εκτός από τα ηχεία εκτός...εκτός από τα 2 κεντρικά να δώ τι γίνεται...

έκανα το τεστ με το mp3 white noise μόνο με 2 ηχεία και έδειξε στο μέτρο και στο τέρμα... 87 db.
2-3 παραπάνω...

Δε λέει τίποτα το ότι βρήκες ένα σήμα σε mp3. Σε τι στάθμη είναι γραμμένος ο θόρυβος?
Δεν μπορείς να ξέρεις και συνεπώς δεν βγαινει ασφαλές συμπέρασμα.
Γι αυτό λέμε να βάλεις ένα cd να παίξει που ξέρουμε ότι πχ οι κορυφές του θα είναι σε 0 dbFS ώστε να διεγείρονται σωστά οι οποιες είσοδοι.

έβαλα με USB να παίξει και παρέθεσα τα αποτελέσματα πιο πίσω(με 2 ηχεία μόνο)...αν θες να πεις τη γνώμη σου...ευπρόσδεκτη...

επειδή προς το παρόν δεν έχω CD player αρκεί το USB?
Ούτε ντεσιμπελόμετρο έχω απο εφαρμογές κινητού παλεύω...

Τι βάζεις στο usb?
φροντίζεις αυτό που βάζεις να δίνει την ένταση που μπορεί να διαχειριστεί η usb?

Δε λέει τίποτα το ότι βρήκες ένα σήμα σε mp3. Σε τι στάθμη είναι γραμμένος ο θόρυβος?
Δεν μπορείς να ξέρεις και συνεπώς δεν βγαινει ασφαλές συμπέρασμα.
Γι αυτό λέμε να βάλεις ένα cd να παίξει που ξέρουμε ότι πχ οι κορυφές του θα είναι σε 0 dbFS ώστε να διεγείρονται σωστά οι οποιες είσοδοι.

Τι βάζεις στο usb?
φροντίζεις αυτό που βάζεις να δίνει την ένταση που μπορεί να διαχειριστεί η usb?

μπορείς να μου περάσεις ένα αρχείο κατάλληλο για να το βάλω στο USB να παίξει να δούμε τα αποτελέσματα σωστά;

μπορείς να μου περάσεις ένα αρχείο κατάλληλο για να το βάλω στο USB να παίξει να δούμε τα αποτελέσματα σωστά;

σε ξαναρώτησα.
ΤΙ βάζεις στην usb?

κανένα κινητό?

μισό ...
να καταλάβω
τον ρόλο πηγής τον παίζει κάποιος ενσωματωμένος player στον ενισχυτή?

ναι...είναι λάθος;
εγώ έτσι κι αλλιώς είτε από την τηλεόραση, είτε από κάποιο stick, είτε από το ράδιο θα ακούω...οπότε το να ακούσω κάτι τελείως διαφορετικό σε ένταση (που πιστευω δεν υπάρχει περίπτωση) από ένα CD δεν μου λέει απολύτως τίποτα...

μάλιστα.....

συγνώμη αλλά πρέπει να ρωτήσω....
βρε φίλε μου πήρες το σύστημα αυτό (όποιο είναι τελος πάντων) για να ακούς ράδιο, τιβι και στικ ....
???

τελος πάντων
για να μην το κουράζουμε.
first things first.

Disclaimer: αυτά είναι μηχανάκια του σατανά..... :)
νούμερα ξανά:
1. RTFM
2. πάρε επιτέλους ένα καλώδιο για την τιβί διότι όπως είπα πιό πάνω στο disclaimer αυτά χωρίς τιβί δεν σετάρονται.
3. Υποψιάζομαι 90% λαθος στο αυτόματο αυτό mcacc πως το λενε.
4. Υποψιάζομαι επίσης όπως ξαναείπα κάποια αντιστροφή φάσης στη σύνδεση ηχείων
5. Υποψιάζομαι ενδεχομένως κάποιο gain setting στο ενσωματωμένο player του δέκτη που διαβάζει τα αρχεία σου από το στικ
6. Υποψιάζομαι ενδεχομένως κάποιο audio limiter (όπως έχουν πχ τα ευρωπαϊκά iphone κλπ)
7. Ελπίζω να μην είναι κάποιο ελάττωμα γενικότερα

Πάντως αν θες τόνους
αυτά εδώ φαίνονται καλά
http://www.mediacollege.com/audio/tone/download/
δοκίμασε τους 440 ή 1khz
ή αυτά
http://onlinetonegenerator.com/noise.html
δοκίμασε το pink noise

θεωρώ ότι τουλάχιστον το μηχάνημά σου αν δεν είναι προβληματικό ή δεν είναι κακοστημένο ένα 100άρι db κορυφές πρέπει να σου δώσει (στο ένα μέτρο)

ναι...είναι λάθος;
εγώ έτσι κι αλλιώς είτε από την τηλεόραση, είτε από κάποιο stick, είτε από το ράδιο θα ακούω...οπότε το να ακούσω κάτι τελείως διαφορετικό σε ένταση (που πιστευω δεν υπάρχει περίπτωση) από ένα CD δεν μου λέει απολύτως τίποτα...

Καλως η κακως για να μπορεσεις να δεις αν λειτουργει σωστα το συστημα πρεπει να βρεις ενα λαπτοπ με hdmi, να το συνδεσεις και να παιξεις ενα αρχειο με 5.1 dts/ac3. Στο ανεφερα και εγω αρχικα, και το επανελαβαν και τα παιδια. Τη συνδεσμολογια με την πολικοτητα των καλωδιων την ελεγξες? Συνηθως στο ενα απο τα 2 καλωδια του καθε ζευγος θα εχει καποιο ευδιακρητο σημαδι. Στα δικα μου (εμποριου) ειχε μια διακεκομενη γραμμη με παυλες. Μπορει να εχει ειτε το (+) ειτε το (-). Επισης τοσο στα ηχεια/sub οσο και στον ενισχυτη υπαρχουν ενδειξεις για το (+)/(-). Ειναι σωστα τοποθετημενα?

Επειδη εχουμε παρομοιο ενισχυτη, τις ρυθμισεις των ηχειων για small/large, την αποσταση σε μετρα, καθως και αλλα, μπορεις να τα ρυθμισεις και χωρις το καλωδιο video in. Με το χειριστηριο.

Last edited:
μάλιστα.....

συγνώμη αλλά πρέπει να ρωτήσω....
βρε φίλε μου πήρες το σύστημα αυτό (όποιο είναι τελος πάντων) για να ακούς ράδιο, τιβι και στικ ....
???
σκοπός του είναι οι ταινίες έτσι δεν είναι; προς το παρών βολευομαστε με λαπτοπ και στικάκια....ράδιο έχει...τιβί να μην παίξει...ότι κι αν δοκίμασα η ένταση ήταν παρεμφερής...άρα...

τελος πάντων
για να μην το κουράζουμε.
first things first.

Disclaimer: αυτά είναι μηχανάκια του σατανά..... :)
νούμερα ξανά:
1. RTFM i read it and i need the below mentioned cable
2. πάρε επιτέλους ένα καλώδιο για την τιβί διότι όπως είπα πιό πάνω στο disclaimer αυτά χωρίς τιβί δεν σετάρονται.
3. Υποψιάζομαι 90% λαθος στο αυτόματο αυτό mcacc πως το λενε.
4. Υποψιάζομαι επίσης όπως ξαναείπα κάποια αντιστροφή φάσης στη σύνδεση ηχείων δηλαδή; :P
5. Υποψιάζομαι ενδεχομένως κάποιο gain setting στο ενσωματωμένο player του δέκτη που διαβάζει τα αρχεία σου από το στικ δεν θα το έλεγα γιατί ότι κι αν έπαιξε, έπαιξε πάνω κατω στην ίδια ένταση...είτε τιβι, ειτε στικ, είτε ράδιο..
6. Υποψιάζομαι ενδεχομένως κάποιο audio limiter (όπως έχουν πχ τα ευρωπαϊκά iphone κλπ) δεν βρήκα κάτι τέτοιο στο manual
7. Ελπίζω να μην είναι κάποιο ελάττωμα γενικότερα δεν έχω ιδέα

Πάντως αν θες τόνους
αυτά εδώ φαίνονται καλά
http://www.mediacollege.com/audio/tone/download/
δοκίμασε τους 440 ή 1khz
ή αυτά
http://onlinetonegenerator.com/noise.html
δοκίμασε το pink noise

θεωρώ ότι τουλάχιστον το μηχάνημά σου αν δεν είναι προβληματικό ή δεν είναι κακοστημένο ένα 100άρι db κορυφές πρέπει να σου δώσει (στο ένα μέτρο)

όταν λες κακοστημένο τι εννοείς;

Υπερηχά αν το pink noise είναι στα -20db και αυτός μέτρησε 87 τι σημαίνει?

θεωρητικά....107.
αλλά παίζουν πολλά ιδίως όταν δεν ξέρεις τι δεδομένα έχεις.
Εδώ δεν ξέρουμε αυτό το 87 αν είναι 87....

όταν λες κακοστημένο τι εννοείς;

λάθος στημένο. (σεταρισμένο)

Όπως είπα πιό πάνω
το σύστημα φαίνεται να το έχεις στήσει τουλάχιστον βιαστικά (όχι κακό, συμβαίνει σε όλους). Όμως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. (Ενίοτε επικίνδυνος).
Χρησιμοποιείς, και έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις γενικώς πηγές που δεν εγγυώνται κάποια αξιοπιστία (ηχητική και μετρήσιμη και από τρίτους) ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε από απόασταση
Όπως ξαναείπα, αυτά τα μηχανήματα είναι από τυφλοσούρτης, έως μηχανάκια του κερατά. Εχουν πολλες αυτόματες διαδικασίες που προϋπθέτουν βαθείς γνώστες, αλλά στην πραγματικότητα είναι black box που σου βγάζει ένα αποτέλεσμα και το δέχεσαι as is.
Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρχει και πρόβλημα, αλλά το πιό πιθανό είναι ότι πάνω στη βιασύνη, να μην έχεις κάνει κάτι σωστά. Διάβασε τις οδηγίες, πάρε καλώδιο τιβι και αν δεν θες, ξαναδιάβασε τις οδηγίες. Αν και από μιά ματιά που τις έριξα είναι πολύ περιληπτικές για τις δυνατότητες του μηχανήματος.
Πχ δεν λέει τίποτα για την αναπαραγωγή από usb. Σου λέει βάλτο και θα παίξει. (Εγώ προσωπικά μηχάνημα που να μου λέει βάλτο και θα παίξει χωρίς να έχω πρόσβαση έστω σε ένα κρυφό μενού δεν θα αγόραζα ποτε, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα)

Πάντως είναι θέμα δύσκολο για να σε βοηθήσουμε, αν δεν κάνεις τα παραπάνω, και τουλάχιστον να έχεις μια ΣΩΣΤΗ πηγή.
(που ΟΧΙ, δεν είναι ένα στικάκι με mp3, ράδιο ή τιβί)

Καλως η κακως για να μπορεσεις να δεις αν λειτουργει σωστα το συστημα πρεπει να βρεις ενα λαπτοπ με hdmi, να το συνδεσεις και να παιξεις ενα αρχειο με 5.1 dts/ac3. Στο ανεφερα και εγω αρχικα, και το επανελαβαν και τα παιδια. Τη συνδεσμολογια με την πολικοτητα των καλωδιων την ελεγξες? Συνηθως στο ενα απο τα 2 καλωδια του καθε ζευγος θα εχει καποιο ευδιακρητο σημαδι. Στα δικα μου (εμποριου) ειχε μια διακεκομενη γραμμη με παυλες. Μπορει να εχει ειτε το (+) ειτε το (-). Επισης τοσο στα ηχεια/sub οσο και στον ενισχυτη υπαρχουν ενδειξεις για το (+)/(-). Ειναι σωστα τοποθετημενα?

Επειδη εχουμε παρομοιο ενισχυτη, τις ρυθμισεις των ηχειων για small/large, την αποσταση σε μετρα, καθως και αλλα, μπορεις να τα ρυθμισεις και χωρις το καλωδιο video in. Με το χειριστηριο.

αυτή τη στιγμή έχω αφήσει τα 2 ηχεία μόνο πανω και το κόκκινο παέι στο κόκκινο και το μαύρο στο μαύρο...είμαστε οκ φαντάζομαι...
δεν το ήξερα αυτό για το χειριστήριο θα το ψάξω...τώρα που είναι δύο μόνα τους τι ρυθμίσεις πρέπει να κανω;

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.....ΕΛΕΟΣ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ...μετά από ατελείωτες ώρες ψαξίματος το πρόβλημα λυθηκε με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του ενισχυτή.....πφφφφφφφφ....ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω...σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές, γιατί αλλιώς θα το είχα παρατήσει έτσι αν δεν μου λέγατε ότι δεν είναι φυσιολογικό...τώρα το πως έγινε αυτό πραγματικά δεν ξέρω...πάντως για την ιστορία στα ίδια επίπεδα έντασης ακούγεται πολύ δυνατότερα....
πέρα από τα χαζομενού της pionneer φταίω κι εγώ που το έστησα όντως βιαστικά....
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι παιδια...μπορώ να κοιμηθω χαρούμενος... :)

Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

[/COLOR]ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.....ΕΛΕΟΣ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ...μετά από ατελείωτες ώρες ψαξίματος το πρόβλημα λυθηκε με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του ενισχυτή.....

Xαμηλωσε το σε παρακαλω, ειμαι ο απο διπλα γειτονας και με ενοχλει. :laugh:
Τελος καλο, ολα καλα. Καλη διασκεδαση με τις ακροασεις σου. :smile:

Οταν λες στα ιδια, στα ποσα το δουλευεις τωρα?

15 μονάδες κάτω σίγουρα... να μην πω παραπάνω...τι ρύθμιση μπορεί να ήταν αυτή που είχα βάλει χωρίς να το θέλω και το έκανε αυτό πραγματικά απορώ...

Xαμηλωσε το σε παρακαλω, ειμαι ο απο διπλα γειτονας και με ενοχλει. :laugh:
Τελος καλο, ολα καλα. Καλη διασκεδαση με τις ακροασεις σου. :smile:

:laugh: :laugh: :laugh:

Αντε,ωραια,case solved!Μα αφου σου λεγαμε πως δεν ειναι φυσιολογικο!Καλες θεασεις-ακροασεις λοιπον!

Δεν ξερω αν παιζει το σεναριο να εχουν οι pioneer κανενα night mode και να ηταν ενεργοποιημενο..

Αντε,ωραια,case solved!Μα αφου σου λεγαμε πως δεν ειναι φυσιολογικο!Καλες θεασεις-ακροασεις λοιπον!

Δεν ξερω αν παιζει το σεναριο να εχουν οι pioneer κανενα night mode και να ηταν ενεργοποιημενο..

ποιος ξέρει;! Να είσαι καλά φίλε μου...Τώρα που σας βρήκα εδώ και με βοηθήσατε...ήθελα να μάθω και κάτι ακόμα μιας και είμαι νέος στο χώρο όπως καταλάβατε...αν παίξω ταινία από στικάκι απευθείας στον player της τηλεόρασης ο ενισχυτής θα αντιληφθεί το 5.1; ή είναι μονόδρομος το pc/blueray?