Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

dimitris_dimos

New member
8 December 2013
44
Καλησπέρα σας ήθελα να φτιάξω κάτι οικονομικό, μαζεμένο λόγω χώρου και έκανα μια τρύπα στο νερό, γιατί;

ενισχυτής Pionneer VSX 424
κύρια ηχεία Harman Kardon HKTS 16
κεντρικό Harman Kardon HKTS 9
πίσω ηχεία Yamaha NS-IC400
sub Jamo 210

το θέμα είναι ότι ακούγεται ποιοτικότερα από τα ηχεία της τηλεόρασης, αλλά δεν έχει καν ένταση αυτό το πράγμα που έφτιαξα... τον ενισχυτή τον έχω μόνιμα πάνω από το 60% γιατί αυτό;

Re: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το να το παίζεις στο 60% και πάνω. Δεν έκανες κάτι λάθος. Δοκίμασε στο 75%. Απλά μην το παρακάνεις δηλαδή κοιτα να μην παραμορφώνει ο ήχος. Έχε γενικά κατά νου ότι το ποτενσιόμετρο του receiver σου δεν λειτουργεί όπως το κουμπί volume της tv που μπορεί π.χ. στο 50% να είναι δυνατά.

Μπορεί να παίζουν ρόλο και τα 86db ευαισθησίας των ηχείων που μάλλον δυσκολεύουν τον ενισχυτή .

ο ενισχυτής με ανώτατο το 75 τον έχω στο 60 πολλές φορές αλλά πάντα πάνω από 50...δεν το πιστεύω ότι έκανα τόσο μούφα αγορά...εντάξει δεν είχα χώρο και χρήματα αλλά όχι και έτσι...

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το να το παίζεις στο 60% και πάνω. Δεν έκανες κάτι λάθος. Δοκίμασε στο 75%. Απλά μην το παρακάνεις δηλαδή κοιτα να μην παραμορφώνει ο ήχος. Έχε γενικά κατά νου ότι το ποτενσιόμετρο του receiver σου δεν λειτουργεί όπως το κουμπί volume της tv που μπορεί π.χ. στο 50% να είναι δυνατά.

τα περισσότερα ηχεία ακόμα και με τα διπλά λεφτά είναι παρόμοιας ευαισθησίας...

Απάντηση: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

ο ενισχυτής με ανώτατο το 75 τον έχω στο 60 πολλές φορές αλλά πάντα πάνω από 50...δεν το πιστεύω ότι έκανα τόσο μούφα αγορά...εντάξει δεν είχα χώρο και χρήματα αλλά όχι και έτσι...

Ποσα db λέει ο ενισχυτής στην οθόνη?

Πες μας για να βοηθήσουμε.
Ενδέχεται έτσι να λειτουργεί το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή και απλά να μην έχεις ανεβάσει αρκετά την ένταση.

με την τηλεόραση ή με το ράδιο πχ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πες μας για να βοηθήσουμε.
Ενδέχεται έτσι να λειτουργεί το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή και απλά να μην έχεις ανεβάσει αρκετά την ένταση.

ντρέπομαι που το λέω αυτό,
αλλά πως το βλέπω αυτό;

Μη ντρέπεσαι καθόλου.

Στην οθόνη του ενισχυτή υπάρχει ένδειξη των db η οποία προοδευτικά πλησιάζει το 0db όσο αυξάνεις την ένταση.
Στη παρακάτω φωτό για παράδειγμα είναι -22db, αρκετά συνηθισμένη τιμή για ακροάσεις σε νορμαλ ένταση
343098.jpg

στο δικό μου δεν είναι έτσι έχει απλό volume...όπως στην εικόνα...
0z0_7DR3IziX5a4uBm07plgTmbwb9ll6F44g6V6lF80%2C7G7VX8jky6eM8xdmPeRG-4NdRLOmD25ZVKNwX3qP6Yk

Δυστυχώς δεν εμφανίζεται η φωτό φίλε μου.

Πάντως δεν υπάρχει πολυκάναλος ενισχυτής χωρίς ένδειξη του volume.
Aυξομειώνοντας την ένταση θα παίζει αντίστοιχα και η εμφανιζόμενη τιμή.
Ψάχτο λίγο, δεν μπορεί...

Vol 58. Aυτό μας ενδιαφέρει.
Στα πόσα τερματίζει?
(προσοχή επέλεξε κάποια κενή είσοδο πριν το πας στο τέρμα ώστε να μην ξυπνήσεις κόσμο ή κάνεις καμια ζημιά!!!)

Re: Απάντηση: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

στο 75 πάει τέρμα...που και εκεί άντε να ξυπνήσω τον αδερφο μου που κοιμαται απο κάτω (κι αυτό αν κοιμάται ελαφρά)... :D τι να πω...απογοήτευση.....απλά δεν το περίμενα...γιατί όλοι μου έλεγαν ότι έχει ένταση ο ενισχυτής και τα ηχεία ενταξει δεν τα λες και του πεταματου...

Μήπως ο ενισχυτής έχει ρύθμιση max volume και το έχεις βάλει στο 75?
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον ενισχυτή γι αυτό και οι κουραστικές μου ερωτήσεις!

Re: Απάντηση: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

θα ψάξω το εγχειρίδιο...ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου όπως και να χει....

Ήταν το επόμενο που θα σου έλεγα :a0210:

Μελέτησε το manual, αν μη τι άλλο θα μάθεις και τις δυνατότητες / χειρισμό του ενισχυτή σου. Απαραίτητο!

Τα ηχεία σου έιναι μικρά δεν έχει δυσκολία ο ενισχυτής.
Ίσως να είναι πολύ μικρά για το χώρο σου και να μην αποδίδουν. Αλλά πρόβλημα ο ενισχυτής με τα συγκεκριμένα ηχεία αποκλείω να έχει.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής σε πολυκάναλο πρόγραμμα δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 50 watt ανά κανάλι αν κρίνω από την κατανάλωση του τροφοδοτικού. Με 86 db ηχεία... πόσο δυνατά να παίξει.....

...και βγάλε και το Nova απο πανω, να παίρνει λόγο αέρα!