Σύστημα Ηχείων για προσωπική μικρη επιχείρηση

obelix

New member
13 May 2008
9
Γεια σας παιδιά.
Πρώτη φορά γράφω εδώ και δεν είμαι και πολύ σχετικός με τον ήχο. Θέλω μια μικρή βοήθεια. Μια φίλη μου θα ανοίξει ένα κέντρο αισθητικής. Θέλει να βάλει ηχεία μεσα σε κάθε δωμάτιο. Μάλλον θα χρειαστουν 5 ή 6 ηχεία
1) Υπάρχουν κάποια ηχεία που μπορείτε να προτείνετε; Καταλαβαίνετε οτι η εναταση θα είναι σχετικά μικρή, οπότε δεν θα χρειάζονται τα τεράστια ηχεία
2)Μπορώ να τα συνδέσω με έναν υπολογιστη (κατα πάσα πιθαντότητα λαπτοπ) και να μην χρειαστει κάποιο σύστημα ήχου;
3) Θα χρειαστω ενισχυτή;

Ευχαριστω προκαταβολικά

Γεια σας παιδιά.
Πρώτη φορά γράφω εδώ και δεν είμαι και πολύ σχετικός με τον ήχο. Θέλω μια μικρή βοήθεια. Μια φίλη μου θα ανοίξει ένα κέντρο αισθητικής. Θέλει να βάλει ηχεία μεσα σε κάθε δωμάτιο. Μάλλον θα χρειαστουν 5 ή 6 ηχεία
1) Υπάρχουν κάποια ηχεία που μπορείτε να προτείνετε; Καταλαβαίνετε οτι η εναταση θα είναι σχετικά μικρή, οπότε δεν θα χρειάζονται τα τεράστια ηχεία
2)Μπορώ να τα συνδέσω με έναν υπολογιστη (κατα πάσα πιθαντότητα λαπτοπ) και να μην χρειαστει κάποιο σύστημα ήχου;
3) Θα χρειαστω ενισχυτή;

Ευχαριστω προκαταβολικά

Διάβασε αυτό το νήμα. Εγώ θα έπαιρνα τρία τέτοια ζευγάρια και θα τα συνέδεα με το laptop. Και θα γλύτωνα τον ενισχυτή...

Σε ευχαριστω για την άμεση απάντηση. Δεν ξέρω κατα πόσο την ενδιαφέρει τόσο μεγάλος όγκος. κάτι τεοιο ίσως http://www.ideashop.gr/index.php?pa...m_virtuemart&Itemid=9&vmcchk=1&ref=pathfinder ?
(Τι εννοούμε ενεργά ηχεία? και γιατί δεν χριάζετει ενισχυτής?) σορρυ αλλα δεν το εχω σε αυτά

Σε ευχαριστω για την άμεση απάντηση. Δεν ξέρω κατα πόσο την ενδιαφέρει τόσο μεγάλος όγκος. κάτι τεοιο ίσως http://www.ideashop.gr/index.php?pa...m_virtuemart&Itemid=9&vmcchk=1&ref=pathfinder ?
(Τι εννοούμε ενεργά ηχεία? και γιατί δεν χριάζετει ενισχυτής?) σορρυ αλλα δεν το εχω σε αυτά

Και αυτά που βρήκες κάνουν. Οταν λέμε ενεργά ηχεία, εννοούμε ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή και το μόνο που απαιτείται για να παίξουν είναι μια πηγή, πχ laptop, cd player κλπ.

Παρεπιπτότως, στις παρουσιάσεις συστημάτων είναι λίγο out το θέμα... μεταφέρεται στη σωστή κατηγορία...

Καλύτερη λύση θα έβρισκα 5-6 παθητικά ηχεία και έναν PA ενισχυτή,αλλά ότι βολεύει.

Ενεργά:

Κάθε ζευγάρι ή κάθε ηχείο (αναλόγως) θέλει μια πρίζα και ένα καλώδιο σήματος που θα πάει σε ένα PC ή CD Player ή κάτι τέτοιο.
Στο τέλος θα μαζευτούν 6 με 12 καλώδια (6 αν τα ηχεία ενισχύονται ως ζεύγος) και θα θες αντάπτορες τόσους πολλούς ώστε όλα αυτά να συνδεθούν σε ένα 3.5mm jack του PC,και ίσως παίζουν και πιο σιγά.
Δώσε βάση στο ότι η ένταση στα ηχεία θα πρέπει να είναι στο Max ή στο μισό ξέρωγω και να ρυθμίζεται εξ ολοκλήρου απ'το PC.
Αν δεν είναι PC εγκατεστημένο για την δουλειά,τότε θα υπάρχει μπέρδεμα,αν είναι,πάλι θα υπάρχει μπέρδεμα να ρυθμίζεται απ'το λειτουργικό.

Παθητικά και PA ενισχυτής:

Παίρνεις έναν φτηνό PA ενισχυτή,όσα ηχεία θες,και συνδέεις 3 ανά κανάλι ας πούμε.
Ένα καλώδιο από κάθε ηχείο στον ενισχυτή,ένα καλώδιο από το PC στον ενισχυτή,μια πρίζα (στον ενισχυτή),και το PC δεν θα έχει σχέση με την ένταση μιας και θα την έχεις στο 100% στο PC και από εκεί και πέρα θα κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις στον ενισχυτή.

Προτείνω κάτι τέτοιο:

http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=DAP+AUDIO+D3503
http://www.skroutz.gr/c/567/epaggelmatikoi-enisxtyes.html?keyphrase=koda+kd-255

Mπορει να βαλει ενα φθηνο radio-mp3 αυτοκινητου με USB και με εισοδο aux και να παιξει 4 ή και 8 ηχεια, επισης αυτοκινητου (εντοιχισμενα).
Ετσι θα εχει ραδιο, mp3 και εισοδο για αλλη πηγη (λαπτοπ).
Χρειαζεται ενα τροφοδοτικο 13.8V 7A

Να εχεις υποψη σου πως μπορεις να συνδεσεις δυο μεγαφωνα διπλου κωνου σε σειρα και ετσι να εισαι ασφαλης στο θεμα αντιστασης των ηχειων και ετσι να εχεις 8 μεγαφωνα (ή λιγοτερα) των 4Ω πανω σε ενα τετοιο μηχανακι.

ΥΓ. αρκει να ειναι ενταξει απο θεμα πνευματικων δικαιωματων.

Σόρρυ καταρχην για την λάθος τοποθέτηση του θέματος. Να σας ρωτήσω και για την λύση ασύρματου? Ανεβαίνουμε πολύ στο οικονομικό?