Σύστημα μέχρι 2000 ευρώ - Ξεκινώντας από ηχεία.

Τα PMC δεν τα έχω ακούσει ακόμα με λάμπα. Όμως ο αντιπρόσωπός τους φέρνει πλέον και τους Leben και σε μια συζήτησή μας μου ανέφερε ότι το μεγάλο μοντέλο (C600) που είναι από 28 έως 32 watts (ανάλογα με τις λάμπες που χρησιμοποιεί) τα οδηγεί μια χαρά. Βέβαια, ο εν λόγω ενισχυτής κοστίζει περί τα 5000+ ευρώ και όσο να' ναι θα έχει στιβαρή τροφοδοσία. Για τους εισαγωγικούς λαμπάτους θα συμφωνήσω με τον Tyler.

Από υβριδικούς αυτός που μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση ήταν ο Unico SE. Και άφθονο drive (140 watts) και η λάμπα έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της. Βέβαια είναι και λίγο ακριβώς (2000+ ευρώ). Πάντως δώσε μια ευκαιρία ακρόασης σε υβριδικούς. Συνήθως είναι η χρυσή τομή για τους φίλους της λάμπας που δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για ένα βαρβάτο λαμπάτο. Πάταξον μεν, άκουσον δε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σύστημα μέχρι 2000 ευρώ - Ξεκινώντας από ηχεία.

Δυστυχώς, αυτός ήταν ένας λόγος που απέρριψα τα klipsch, λόγω αντίστασης. Σε ολοκληρωμένο υβριδικό δεν θέλω να πάω. Ίσως το έχω πάρει στραβά. Αλλά έχω σκεφτεί σαν μέση λύση, έναν προ λυχνίας με έναν τρανζίστορ τελικό.
Δεν μπόρεσα όμως να βρω αναφορές για καλό "πάντρεμα" και με φοβίζει.
Ένα πρόχειρο παράδειγμα...αυτός ο dared. Με τι τελικό μπορεί να συνδυαστεί και να δέσει άψογα?
Είδα στις εδώ αγγελίες έναν classe CA-100 σε πολύ καλή τιμή...αλλά μεγάλο ρίσκο.

γιατι να εχεις παρει στραβα εναν υβριδικο και οχι τον συνδυασμο προ λυχνιας με τρανζιστορ τελικο?? Η ιδια φιλοσοφια δεν ειναι? Στον υβριδικο αποφευγεις κ το ρισκο του ματσαρισματος. Θα σου προτεινα να αρχισεις να ακους διαφορα μηχανηματα, λαμπατους του 1000ρικου, υβριδικους, για να φευγουν οι οποιες προκαταληψεις και να χεις ιδιαν γνωση του θεματος.

Ο υβριδικος που εχει ποιοτητα κατασκευης, απολυτο drive και πολυ καλο ηχο στην τιμη του και αρκετα παραπανω, ειναι ο Xindak XA6950. Ασε που δεν καταλαβαινει απο φορτια...

Ο λογος που τα klipsch δεν φερνουν τοσο ευκολα τους ενισχυτες λυχνιας σε δυσκολη θεση με την αντισταση τους, ειναι η αυξημενη ευαισθησια με την οποια επιτυγχανονται μεγαλες εντασεις με λιγοτερα βατ, χωρις ο ενισχυτης να χρειαζεται να φτανει στα ορια του και να δειχνει τις αδυναμιες της οδηγησης του. Αν ευρισκες ενα Klipsch Heresy θα ηταν ιδανικο. Πανω απο 100db ευαισθησια, το ηχειο εχει δοκιμαστει με επιτυχια κ με 8W λυχνιας, και με class T.

αυτα απο μενα, ξεκινα ακροασεις και θα τα βρεις ολα στο δρομο:a0210:

Last edited:
Χαίρετε κύριε Παντελή,

Δε γνωρίζω τις συνθήκες ακρόασης των ηχείων Leema Acoustics Xone που είχατε, οπότε σας προσκαλώ να τα ακούσετε με Roksan Kandy ενισχυτή που σας είναι γνωστός και τον προτείνετε.

Ίσως σας αλλάξω τη γνώμη που έχετε για αυτά τα ηχεία, ειδικά όταν τα συγκρίνετε με ηχεία κατηγορίας 2.000,00 και αυτά «φλερτάρουν» με την κατηγορία των 1.000,00 (1.230,00 για την ακρίβεια).

Η οδήγησή τους από ενισχυτές της κατηγορίας των 1.000,00 είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και θα μπορείτε να το διαπιστώσετε και ο ίδιος, αν αποδεχτείτε την πρόσκληση ακρόασης.
Με 89db ευαισθησία, κατώτερο σημείο ωμικής τα 6Ω, ανώτερη διακύμανση τα 36Ω στις 30°, το κάνουν ιδανικό για μεσαία έως μικρά τροφοδοτικά ενισχυτών.

Καλό μεσημέρι και ακόμα καλύτερο Σαββατοκύριακο σε όλους

Με εκτίμηση

Αντώνιος Κ. Χατζηκωνσταντής
StepCom

Κυριε Χατζηκωσταντη, δεν αντιλεγω οτι το συγκεκριμμενο ηχειο ειναι εξαιρετικο για την τιμη του και "ευκολο" φορτιο για εισαγωγικους ενισχυτες και εχω πραγματικα καλη γνωμη για κ για το συγκεκριμμενο μοντελο κ ακομα περισσοτερο για το μικροτερο Xero. Απλα εξεταζοντας το ζητουμενο του συγκεκριμμενου thread, μεταξυ των 3 ηχειων που αναφερει ο ενδιαφερομενος συμφορουμιτης και λαμβανοντας υποψην το γεγονος οτι ακουει "μπασατη" μουσικη οπως ο ιδιος ανεφερε, εχω την αισθηση οτι το PMC ισως του κανει καλυτερα, κ η αποψη αυτη ειναι υποκειμενικη. Οπως παντα προτρεπω, απο κει και περα ειναι επιτακτικη παντα η ακροαση ολων των εκδοχων απο τον ενδιαφερομενο, γιατι πραγματικη αξια εχει να διαμορφωσει ο αμεσα ενδιαφερομενος δικη του αποψη για το τι θα απαρτιζει δικο του μελλοντικο συστημα. Και ευτυχως που στο χωρο υπαρχουν καποιοι εξαιρετικοι επαγγελματιες σαν εσας που πρωτα απευθυνεστε στο συναισθημα του χομπιστα και μετα στον υποψηφιο πελατη, παντα προθυμος για καθε ειδους ακροαση που θα τον οδηγησει στην σωστη κατευθυνση και στο να να ειναι στο τελος ευχαριστημενος με την τελικη του επιλογη.

Σας ευχαριστω, με εκτιμηση

Tyler

Last edited:
κ. isovitis, μπορείτε να μου πείτε την συμπεριφορά των ηχείων ως προς τον πίσω και πλαϊνό τοίχο? Σε αγγλικό φόρουμ είχα διαβάσει ότι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς αυτό, παρόλο το br πίσω. Ισχύει?
Ένα παράδειγμα για τις ιδανικές αποστάσεις στις οποίες παίζουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αλλά και τις κατώτερες αποδεκτές?
Ευχαριστώ.

Σέβομαι τη γνώμη σας κύριε Παντελή, γι’ αυτό υπέθεσα ότι δεν τα έχετε ακούσει προσεχτικά, γι’ αυτό και η πρόσκληση για ακρόαση.
Διαφορετικά, σε downtempo κομμάτια όπως η chill, η lounge, με ενισχυτές τύπου: Yamaha 1000, Roksan Kandy II, Teac IA 2000, και όχι μόνο, θα γνωρίζατε ότι συμπεριφέρεται ως ένα εξαιρετικό… «μεγάφωνο» στην «καμπίνα» που ονομάζεται χώρος.
Κοινώς, με 2.000,00 έως 2.300,00 , μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου που θα τον συνοδεύσει για πολλά χρόνια στις ακροάσεις του.

Τ.Ν.Τ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 30 εκατοστά από τον πίσω τοίχο είναι αρκετά.
Από εγκαταστάσεις σε διαφορετικούς χώρους, θα πρότεινα τους 36 έως 42 πόντους από τον πίσω τοίχο.

Καλό βράδυ.

Χαίρετε κύριε Παντελή,

Η οδήγησή τους από ενισχυτές της κατηγορίας των 1.000,00 είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και θα μπορείτε να το διαπιστώσετε και ο ίδιος, αν αποδεχτείτε την πρόσκληση ακρόασης.
Με 89db ευαισθησία, κατώτερο σημείο ωμικής τα 6Ω, ανώτερη διακύμανση τα 36Ω στις 30°, το κάνουν ιδανικό για μεσαία έως μικρά τροφοδοτικά ενισχυτών.

Με εκτίμηση

Αντώνιος Κ. Χατζηκωνσταντής
StepCom

Nominal (δηλαδή μέση) impedance
Sensitivity 87.5 dB/1 W/1 m
Από εδώ

Καλημέρα σας Pleo.

Από το Γενάρη του 2011, έχει παρουσιαστεί το νεότερο Xone, σε δύο μόνο χρωματισμούς, λευκό και μαύρο gloss.
Η ουσιαστική διαφορά είναι ένα «τσίμπημα», προς τα επάνω, της ευαισθησίας.
Το κατώτερο σημείο της ευαισθησίας είναι τα 86db και όχι η μέση.
Έχοντας η εταιρεία τον έλεγχο κατασκευής των μεγαφώνων της, φροντίζει να σχεδιάζει φορτία που να μην είναι δύστροπα και ενεργοβόρα.

Αν παρατηρήσετε, τα ίδια αναφέρονται και για το Xero.
Στο Xero, όμως, υπάρχουν αναλυτικές μετρήσεις στο: http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_stand_bookshelf_loudspeakers_2009_5.htm
Όπως θα διαπιστώσετε, το κατώτερο σημείο της ωμικής είναι 8,2Ω και έρχεται σε αντίθεση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Leema Acoustics.

Αν αναρωτιέστε το γιατί δεν έχει ανανεωθεί η ιστοσελίδα της εταιρείας… σκεφτείτε τα εξής: Λείπουν τα ηχεία Xeta και Xanta, λείπει ολόκληρη η σειρά elements (ενισχυτές με dac και χωρίς, πηγές, streamer, τελικοί ενισχυτές, phono stage special edition κλπ)… ίσως αυτό –έμμεσα- απαντήσει στην απορία, που εύλογα, δημιουργηθεί ; -)

Καλή συνέχεια σε όλους

Καλημέρα σας Pleo.

Από το Γενάρη του 2011, έχει παρουσιαστεί το νεότερο Xone, σε δύο μόνο χρωματισμούς, λευκό και μαύρο gloss.
Η ουσιαστική διαφορά είναι ένα «τσίμπημα», προς τα επάνω, της ευαισθησίας.
Το κατώτερο σημείο της ευαισθησίας είναι τα 86db και όχι η μέση.
Έχοντας η εταιρεία τον έλεγχο κατασκευής των μεγαφώνων της, φροντίζει να σχεδιάζει φορτία που να μην είναι δύστροπα και ενεργοβόρα.

Αν παρατηρήσετε, τα ίδια αναφέρονται και για το Xero.
Στο Xero, όμως, υπάρχουν αναλυτικές μετρήσεις στο: http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_stand_bookshelf_loudspeakers_2009_5.htm
Όπως θα διαπιστώσετε, το κατώτερο σημείο της ωμικής είναι 8,2Ω και έρχεται σε αντίθεση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Leema Acoustics.

Αν αναρωτιέστε το γιατί δεν έχει ανανεωθεί η ιστοσελίδα της εταιρείας… σκεφτείτε τα εξής: Λείπουν τα ηχεία Xeta και Xanta, λείπει ολόκληρη η σειρά elements (ενισχυτές με dac και χωρίς, πηγές, streamer, τελικοί ενισχυτές, phono stage special edition κλπ)… ίσως αυτό –έμμεσα- απαντήσει στην απορία, που εύλογα, δημιουργηθεί ; -)

Καλή συνέχεια σε όλους

Βάλατε μετρήσεις διαφορετικού ηχείου προς επιβεβαίωση των τεχνικών χαρακτηριστηκών ενός άλλου;

Δεν έχω πρόθεση να σας αμφισβητήσω, απλώς τα "τσιμπήματα προς τα πάνω" δεν μου λένε τίποτε.

Αρχικά, να κάνω μία διόρθωση, στο προηγούμενο κείμενο.
Το κατώτερο σημείο της αντίστασης είναι τα 6Ω και επιτυγχάνεται μέσω του ελέγχου παραγωγής των μεγαφώνων.
Μέσω πολλών σκέψεων, μπέρδεψα τις σκέψεις μου. Απολογούμαι γι’ αυτό : -(

Αφού δε μπορώ να αποδείξω με μετρήσεις, ψάχνω τρόπους οι οποίοι θα αποτελούσαν έμμεσες απαντήσεις, «αποδείξεις», για το γραπτό μου λόγο.
Γι’ αυτό και η αναφορά μου σε ηχείο της εταιρείας που άλλα αναφέρει στην ιστοσελίδα της και άλλα ισχύουν στις μετρήσεις.

Δεν υπάρχει πρόβλημα Pleo.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι προχωράει ο άνθρωπος γιατί αμφισβητεί τα πάντα και τα ψάχνει ; -)

Καλημέρα. Τελικά ξεκίνησα αντίθετα, δηλαδή από την αγορά ενισχυτή, ο οποίος είναι ο T.A.C. 34 MK. Ο λόγος είναι ότι για τα ηχεία, διαβάζοντας αρκετά review, παρατήρησα ότι τελικά ο συνδυασμός τους με ενισχυτή λυχνίας, δεν εστιάζει στην ευαισθησία τους, ως προς την ευκολία οδήγησής τους από ανάλογους ενισχυτές, αλλά κυρίως ως προς το ωμικό τους φορτίο. Παρόλο που ο ενισχυτής δέχεται και ηχεία 4ωμ, θα ήθελα να εξαντλήσω τα περιθώρια για 8ωμ ηχεία. Όσα όμως ηχεία άκουσα και στη συνέχεια έψαξα για τα ανάλογα τεστ στο νετ, δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ μέχρι την κατηγορία των 1200 ευρώ, το οποίο να διατηρεί την ευαισθησία του κοντά στα 90 db, (πραγματικά) αλλά και κυρίως να διατηρεί μια ομαλή γραμμή στην αντίσταση η οποία να μην πέφτει κάτω από τα 6ωμ.
Είναι άξιο λόγου και φαντάζομαι εσείς τα ξέρετε πολύ καλύτερα, πόσα και πόσα ηχεία αναφέρουν 8ωμ στα specs τους και όμως να πέφτουν άνετα στα 3ωμ με μια φάση ακόμα χειρότερη. Για την δε ευαισθησία που αναφέρεται 90 και 91db, αυτή δεν ξεπερνάει τα 88 στην καλύτερη περίπτωση.
Ειλικρινά αν κάποιος αγοράσει "τυφλοσούρτι" δηλαδή μόνο ακούγοντάς τα και δεν το ψάξει λίγο παραπέρα, σίγουρα μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων αν ο ενισχυτής του δεν έχει πάρα πολύ καλή ικανότητα οδήγησης.
Εν ολίγοις, γνωρίζει κάποιος ηχεία που μπορεί να μου διέφυγαν μέχρι 1200 ευρώ τα οποία να πληρούν όσο γίνεται τα παραπάνω κριτήρια?

ειναι δυσκολο και τεχνικα ενα ηχειο με ελαχιστη αντισταση πανω απο 6Ω και ευαισθησια πανω απο 91db. Διαλεγεις ενα απο τα δυο χαρακτηριστικα αναλογα με τις παραμετρους του προβληματος σου. Αν εχεις μικρο χωρο και μπορεις να σηκωσεις σταθμες με λιγα βατ, παιρνεις κατι αναισθητο με αντισταση πανω των 6.5Ω οπως Epos M5i, Leema Xero, Spendor κλπ. Αν εχεις μεγαλο χωρο τοτε αγοραζεις ευαισθησια ετσι ωστε να ανεβαζεις σταθμες με λιγοτερα βατ χωρις να πιεζεται ο ενισχυτης και φτανει στα σημεια οπου δειχνει τις αδυναμιες του. Πας σε Klipsch κλπ.

Υπαρχει και μια αλλη λυση, τετοιου τυπου http://www.spicom.gr/display.php?lang=EL&model=TYPE 3 απλα επειδη ειναι ιδιαιτερα ηχεια επιβαλλεται ακροαση.

Δυστυχώς θέλω να τα συνδυάσω όλα...κάτι που μάλλον φαίνεται αδύνατο..Το epos με λίγη παραπάνω ευαισθησία θα ήταν μια χαρά...αλλά...
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ποτέ πλήρους φάσματος ηχείο....λες?