Σύστημα προς συζήτηση με Yamaha και Roister

Φιλε μου μοναχα αν κοιταζες καποιο αλλο μοντελο ενισχυτη...λιγο πιο "δυνατο"...δεν ξερω σε τι τιμη βρισκεις τον 465...αλλα αν πηγαινα στη καινουρια σειρα της yamaha θα παιρνα τον τουλαχιστον το 565...αν και θα προτιμουσα (κατοπιν συζητησεως και με τα παιδια εδω) τον ¨παλιο¨ 663!Εντελως αλλη τροφοδοσια...απλα του λειπουν καποιες λεπτομερειες που εχουν οι καινουργιοι...κατα βαση ειναι τα ιδια (εκτος τροφοδοσιας)!Γενικα σαν ενισχυτη για δες το λιγο...περιπου τι budget εχεις?

Παντως να ξερεις οτι σ αυτη την τιμη δεν ειναι πανακια αυτα τα ηχεια...υπαρχουν σαφως και καλυτερα...Απλα αν εχεις θεμα χωρου και αποστασης απο τον τοιχο προτιμησε καποια με τις οπες μπροστα...
Κάποια άλλη πρόταση; Με οπές μπροστά.
Αυτή την στιγμή βρίσκω τα Roister Emphasis 5 στα 120 το ζευγάρι και το κεντρικό Roister Emphasis C5 στα 95 . Θα ξεκινήσω έτσι λόγω περιορισμένου μπάτζετ και μετά (κανένα επτάμηνο) παίρνω τα Roister Emphasis 25 και μετακινώ πίσω σαν δορυφόρους τα μικρά. Ο χώρος είναι γύρω στα 30τμ, αλλά κάνει αρκετά σπασίματα (γωνίες).

Φιλε μου μοναχα αν κοιταζες καποιο αλλο μοντελο ενισχυτη...λιγο πιο "δυνατο"...δεν ξερω σε τι τιμη βρισκεις τον 465...αλλα αν πηγαινα στη καινουρια σειρα της yamaha θα παιρνα τον τουλαχιστον το 565...αν και θα προτιμουσα (κατοπιν συζητησεως και με τα παιδια εδω) τον ¨παλιο¨ 663!Εντελως αλλη τροφοδοσια...απλα του λειπουν καποιες λεπτομερειες που εχουν οι καινουργιοι...κατα βαση ειναι τα ιδια (εκτος τροφοδοσιας)!Γενικα σαν ενισχυτη για δες το λιγο...περιπου τι budget εχεις?
Τον 465 τον βρίσκω στα 350 . Μέχρι εκεί μπορώ για ενισχυτή.

Τον 465 τον βρίσκω στα 350 . Μέχρι εκεί μπορώ για ενισχυτή.
Κοιτα...επειδη το γενικευουμε το παγμα λιγο...Εχουμε και λεμε.
Κατ αρχην μ ενα πολυ μικρο κοστος παραπανω πιστευω οτι θα μπορεσεις να βρεις τον 663 (στα 390 αν την ψαξεις λιγο - οχι μεσω skroutz) πηγαινε προς στοα Φεξη!!
Απλα τι γινεται...ολα ειναι ενας συνδιασμος το τι θες και μετα του ενισχυτη με τα ηχεια...Αν παρεις τον 663 θα εχεις αλλες επιλογες σε ηχεια,αν τον 465 αλλα παλι!Αν θες το συστημα σου να παιζει ταινιες μονο τοτε πιθανοτατα να εισαι μια χαρα και με τον 465.Ο 663 ειναι και για μουσικη...(οσο μπορει ενας av ενισχυτης)...αλλα δεν συγκρινεται με τον 465.Ο δευτερος ειναι πιο ολοκληρωμενος οσο αφορα το home cinema ενω ο 663 οχι τοσο(λιγα hdmi - δεν περναει το σημα οταν ειναι κλειστος,αν δηλαδη θελεις να παιξεις ps3 ασ πουμε και το χεις συνδεδεμενο με τον ενισχυτη θα πρεπει υποχρεωτικα να τον ανοιξεις αλλιως η τηλεοραση σου δεν θα δειχνει τιποτα)λεπτομερειες που για καποιους ομως μπορει να ειναι σημαντικες και δεν τις μαθαινεις παρα μονο οταν τ αγορασεις!
Απο κει και περα για ηχεια υπαρχουν αρκετες επιλογες που και παλι υποκεινται στην ιδια φιλοσοφια...Θες μουσικη?θα πας σε δαπεδου μπροστα και τα υπολοιπα ας ειναι οτι ειναι (μουσικη = δικαναλη ακροαση = μπροστινα ηχεια)...εχεις και το προβλημα του χωρου εσυ...οποτε θελεις ψαξιμο!
Πηγαινε προς στοα μερια...δωσε τις παραμετρους σου και δες τι θα σε συμβουλεψουν...μονο μην βιαστεις!Οτι ειναι ρωτα...και πανω απ ολα ΑΚΟΥ!!!Εσυ εισαι αυτος που ειναι ο κριτης...εδω γραφονται καποια πραγματα αλλα το αυτι το δικο μου ειναι εντελως διαφορετικο απο το δικο σου...μπορει εγω ν ακουω τα emphassis και να τα θεωρω κορυφη...αλλος να εχει μαθει σε διαφορετικη ηχητικη εικονα και να τα θεωρει χαλια!
Αν καποιος δεν εχει ακουσει ποτε σωστα ηχεια θα τ ακουσει και θα τρελαθει...και καποιος που χει ακουσει και 100 ηχεια που λεει ο λογος θα του φανουν καλα απλα...(χωρις να τα υποτιμαμε ετσι!)...
Κλεινοντας απλα ενα πραγμα..ο ηχος ειναι συναισθημα...ανατριχιαζεις οταν ακους την αγαπημενη σου μουσικη?Εχεις το σωστο συστημα!

Συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές. Το μόνο που ίσως κάνω όμως είναι να ψάξω για ηχεία με οπές μπροστά.
Κλεινοντας απλα ενα πραγμα..ο ηχος ειναι συναισθημα...ανατριχιαζεις οταν ακους την αγαπημενη σου μουσικη?Εχεις το σωστο συστημα!
Όταν ακούω το "Που να γυρίζεις" του Σιδηρόπουλου ανατριχιάζω έστω και να το ακούσω από ακουστικά!-bye-

Συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές. Το μόνο που ίσως κάνω όμως είναι να ψάξω για ηχεία με οπές μπροστά.

Όταν ακούω το "Που να γυρίζεις" του Σιδηρόπουλου ανατριχιάζω έστω και να το ακούσω από ακουστικά!-bye-
Σωστοοοος!!!!
Φιλε μου εγω εχω ακουσει πραγματα που δεν θ ακουγα πριν...μονο και μονο για ν ακουσω το σετακι μου...και σκεψου οτι δεν ειναι τιποτα κορυφαιο!Απλα ημουν "τυφλος" και εγινα μονοφθαλμος...
Για οτι νεωτερο εδω ειμαστε!Αναμενουμε με αγωνια!

Επισης για κοιτα και κλειστου τυπου τελειως...!Δεν ειναι μονοδρομος οι οπες μπροστα...απλα οχι πισω λογο χωρου.

Βρηκα κατι ηχεια που ειχα ακουσει καποια στιγμη που εψαχνα και γω...
http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=listProduct&brand=72&category=75
Για τα λεφτα τους πολυυυυυ καλα!Ειναι λιγο πιο τσιμπημενα απο τα roister αλλα θεωρω οτι ειναι καλυτερα...απλα εμενα με κερδισε η μαυρη λακα των emphasis...ειναι και ο παραγοντας waf!!!
Τα ραφιου ειναι φτιαγμενα με τις οπες προς τα κατω!!!Συν ενα woofer που το χει downfiring!(στα ελληνικα βαραει προς τα κατω!!!χε χε!)
Μπορεις να ξεκινησεις μ αυτα και μετα παιρνεις τα δαπεδου που εχουν οπες μπροστα και η καμπινα τους ειναι χωρισμενη σε 2 μερη εσωτερικα!η μια μου φαινεται εχει την οπη και η αλλη ειναι κλειστου τυπου.Το τελευταιο με επιφυλαξη γιατι το χα δει στο διαφημιστικο τους και στο site δεν μπορω να το βρω...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτά τα ηχεία όμως που τα βρίσκω; Μόνο Αθήνα (στοά μεριά); Βλέπεις είμαι από Κρήτη.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτά τα ηχεία όμως που τα βρίσκω; Μόνο Αθήνα (στοά μεριά); Βλέπεις είμαι από Κρήτη.
Δυστυχως φιλε μου...δεν τα χω δει πουθενα αλλου...ουτε και στο skroutz τα βγαζει αρα μονο εκει...οποτε ουτε και η τιμη για τον yami ισχυει φανταζομαι...

Για τον 465 έχω πάρει καλή τιμή από τοπικό κατάστημα που ασχολείται μόνο με ήχο. Θα ανέβω πάνω για Χριστούγεννα και τότε θα μπορέσω να πάω να τα ακούσω και να δω γενικά.

Γνωμη μου εστω για τον ενισχυτη αν σ ενδιαφερει ο 663 και προσανατολιζεσαι προς τα κει εχε τα λεφτακια να τον παρεις!!!Ειναι πολυ καλη τιμη...απλα επειδη θα πας προς τα κει μερια δες και τα coral (indiana line)...μετα παιζουν και τα teufel...με αρνητικο ομως δυστυχως ακομα να μην υπαρχει εισαγωγεας...οποτε παραγγελνεις και περιμενεις...
Στο forum εχουν αναφερθει αρκετες φορες με πολυ θετικα σχολια...

proteas να σε ρωτήσω κάτι? Τώρα και μετά από το καιρό που έχεις τα emphasis αν ξανάπαιρνες ηχεία θα πήγαινες σε κάτι καλύτερο ή θα τα έπαιρνες πάλι?

Θα αγοράσω και εγώ σύντομα και δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω τα emphasis ή κάποια καλύτερα...

Κάποια άλλη πρόταση; Με οπές μπροστά.
Αυτή την στιγμή βρίσκω τα Roister Emphasis 5 στα 120 το ζευγάρι και το κεντρικό Roister Emphasis C5 στα 95 . Θα ξεκινήσω έτσι λόγω περιορισμένου μπάτζετ και μετά (κανένα επτάμηνο) παίρνω τα Roister Emphasis 25 και μετακινώ πίσω σαν δορυφόρους τα μικρά. Ο χώρος είναι γύρω στα 30τμ, αλλά κάνει αρκετά σπασίματα (γωνίες).

Εγω ηδη πηρα τα emphasis 5 για τον στερεοφωνικο μου ενισχυτη και εμεινα αρκετα ικανοποιημενος.
Σιγουρα ομως καποια στιγμη θα γινουν surround και οπου να ναι θα αρχισω ακροασεις για να βρω μπροστινα (για συστημα Home Cinema πλεον)

Oχι. Από την σειρά xx3 μόνο ο RX-V863 έχει είσοδο phono.

Κι ομως εχει ο 663,το ειδα χθες στο μαγαζι.
Ενω στο site της Yamaha στις photos δεν δειχνει να εχει,περιεργο ...

Που είναι;

PV_rxv663_rear.jpg

Που είναι;

PV_rxv663_rear.jpg

Αυτο ειπα πιο πανω,ενω στο site της YAMAHA στην photo δεν υπαρχει, υπαρχει κανονικοτατα (διπλα στο CD).Τον ειχα χθες στα χερια μου(ασημι) στο Media Markt της Κηφισιας