Σύστημα προς συζήτηση με Yamaha και Roister

Εννοείς ότι έχει κανονική είσοδο phono (μαζί με ground) ή line είσοδο που απλά "βαφτίζεται" και αναγράφεται ως phono?

Εννοείς ότι έχει κανονική είσοδο phono (μαζί με ground) ή line είσοδο που απλά "βαφτίζεται" και αναγράφεται ως phono?

Κυριοι στραβος δεν ειμαι.Και στην τελικη γιατι να παραπληροφορησω?
AV receiver ψαχνω και γω με phono input και τετοια εισοδο ειδα με τα ματια μου ακριβως διπλα στην CD input.

Και τι εννοεις την βαφτισαν και την ονομασαν phono?Απλα να υπαρχει χωρις να ειναι λειτουργικη? Δε στεκει

Κυριοι στραβος δεν ειμαι.Και στην τελικη γιατι να παραπληροφορησω?
AV receiver ψαχνω και γω με phono input και τετοια εισοδο ειδα με τα ματια μου ακριβως διπλα στην CD input.

Και τι εννοεις την βαφτισαν και την ονομασαν phono?Απλα να υπαρχει χωρις να ειναι λειτουργικη? Δε στεκει

Κανείς δεν μίλησε για παραπληροφόρηση, προς Θεού, απλά πολλές φορές κάποιοι ενισχυτές ονομάζουν έτσι κάποιες line εισόδους στις οποίες με την παρεμβολή (ή χωρίς) phonostage μπορεί να συνδεθεί πικάπ.

Μολις πηρα Media markt, εχει phono input με γειωση.
Ο YAMAHA RX-V663 ασημι.

OK then. -bye-

Και ας συνεχισουμε στο topic, επειδη με ενδιαφερει τρελλα ο συγκεκριμενος ενισχυτης (και λογω πικαπ) τι λετε?

Εχω ηδη παρει τα emphasis 5 οποτε τα βαζω surround, παιρνω τον ενισχυτη και μετα παιρνω και μπροστινα δαπεδου.

Σε δικαναλο πως τα παει?

Ο 661 είναι κάπως "ελαφρύς" για δικάναλο και φαντάζομαι ότι τα ίδια ισχύουν και για τον 663.

Χρειάζεται να κολλήσεις κάποιον τελικό ή ολοκληρωμένο για να τα πας καλά με τον δικάναλο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθήσεις να ακούσεις με τα δικά σου αυτιά και να κρίνεις.

ΥΓ Μόλις διαπίστωσα και εγώ ότι ο 661 έχει και αυτός 2 RCA για phono...

Re: Απάντηση: Σύστημα προς συζήτηση με Yamaha και Roister

....ΥΓ Μόλις διαπίστωσα και εγώ ότι ο 661 έχει και αυτός 2 RCA για phono...

Ο RX-V661 είναι γνωστό πως έχει είσοδο phono (πάνω αριστερά) ......

BP_RX-V661.jpg

Ενώ εδώ ο RX-V663 δεν έχει ανάλογη είσοδο:

PV_rxv663_rear.jpg

Ο RX-V661 είναι γνωστό πως έχει είσοδο phono (πάνω αριστερά) ......

BP_RX-V661.jpg

Ενώ εδώ ο RX-V663 δεν έχει ανάλογη είσοδο:

PV_rxv663_rear.jpg
Παντως Κωστα, στο site του Νάκα η φωτο ειναι με phono in.
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=92571
Και στο google που εκανα μια αναζητηση αλλου τον βρηκα με και αλλου χωρις. Αρα μπορει και να ειναι λαθος η φωτο στο site της ΥΑΜΑΗΑ.

Ο 661 είναι κάπως "ελαφρύς" για δικάναλο και φαντάζομαι ότι τα ίδια ισχύουν και για τον 663.

Χρειάζεται να κολλήσεις κάποιον τελικό ή ολοκληρωμένο για να τα πας καλά με τον δικάναλο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθήσεις να ακούσεις με τα δικά σου αυτιά και να κρίνεις.

ΥΓ Μόλις διαπίστωσα και εγώ ότι ο 661 έχει και αυτός 2 RCA για phono...

Τι θα προτεινες σε AV ενισχυτη με καλο δικαναλο ηχο?
Μεχρι 500Ε

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου...

Οι δικές μου όπως σου έγραψα και πρίν λένε:
- Για Home Cinema, μια χαρά ο 663... Μπορέις να δείς και τον Denon1910.
- Για μουσική είτε με +τελικό, είτε ακόμα καλύτερα με ολοκληρωμένο (η προενίσχυση του 663 δεν θα φτάσει ποτέ αυτήν ενός ολοκληρωμένου που ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ...).
Τα κεφαλαία έιναι για να το θυμάσαι, όταν κάποια στιγμή ακούσεις μουσική από Δικάναλο, δηλαδή όπως πρέπει.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα τώρα ένα καλό δικάναλο και σε ένα χρόνο ένα ΑV με ΗDMI 1.4 ;).

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου...

Οι δικές μου όπως σου έγραψα και πρίν λένε:
- Για Home Cinema, μια χαρά ο 663... Μπορέις να δείς και τον Denon1910.
- Για μουσική είτε με +τελικό, είτε ακόμα καλύτερα με ολοκληρωμένο (η προενίσχυση του 663 δεν θα φτάσει ποτέ αυτήν ενός ολοκληρωμένου που ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ...).
Τα κεφαλαία έιναι για να το θυμάσαι, όταν κάποια στιγμή ακούσεις μουσική από Δικάναλο, δηλαδή όπως πρέπει.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα τώρα ένα καλό δικάναλο και σε ένα χρόνο ένα ΑV με ΗDMI 1.4 ;).

Σ'ακουω σε εναν καλο δικαναλο λοιπον ο οποιος να μπορει να σηκωσει ας πουμε τουλαχιστον 100W ηχειο δαπεδου.Να ριξω λιγο και το budget στα 350Ε max(αν υπαρχει κατι) μονο για δικαναλο?

Παντως Κωστα, στο site του Νάκα η φωτο ειναι με phono in. Και στο google που εκανα μια αναζητηση αλλου τον βρηκα με και αλλου χωρις. Αρα μπορει και να ειναι λαθος η φωτο στο site της ΥΑΜΑΗΑ.

Απ'την αλλη παλι βρηκα αυτο το βιντεο το οποιο δειχνει καθαρα οτι δεν εχει....

Mάλλον ισχύει το παράδοξο που είδε και ο billy στο media markt. Ο μαύρος RX-V663 δεν έχει είσοδο phono, ενώ αντίθετα ο titanium έχει.... :chinscratch:

Τι θα προτεινες σε AV ενισχυτη με καλο δικαναλο ηχο? Μεχρι 500Ε

Ο Denon AVR-1910 θα σε καλύψει. Αν όμως χρειάζεσαι είσοδο phono τότε πρέπει να ανέβεις στον AVR-2310 στα 700 ευρώ......

Last edited: