Re: Απάντηση: Σύστημα Soft Start σε Ενισχυτή
Θέλω να κάνεις τα παρακάτω:
1. μείωσε τον πυκνωτή από 0,56 σε 0,33 ( και 0,22 μπορείς για να αυξήσουμε το χρόνο κλειδώματος ρελέ)
2. πρόσθεσε όπως προείπαν 0,033uf πυκνωτή ανάμεσα σε φάση και ουδέτερο (όχι γείωση) πάνω στο διακόπτη συνηθίζεται
3. πρόσθεσε bleeder resistors πάνω στους πυκνωτές μετά τη γέφυρα
4. το σημαντικότερο η αποφυγή ground loop με την γέφυρα - αντίσταση - πυκνωτή ( εδώ είναι σημαντικό και τι γίνεται πιο μπροστά αν υπάρχει γείωση στην πηγή ή προενισχυτή...)

Σκέφτομαι να μη πειράξω κάτι που γενικά δουλεύει. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι η εκκίνηση. Άλλωστε ούτε το σχέδιο έχω (έτοιμο κιτάκι ήτανε) αλλά και δεν είναι κάτι που θέλω να ξοδέψω πολλά. Και, κυρίως, δεν έχω την εμπειρία να το κάνω.
Κάποιες άλλες απορίες που έχω ίσως να τις ρωτήσω λίγο αργότερα (για να μη τα μπερδεύουμε όλα μαζί)
Ευχαριστώ πολύ, πάντως.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Όχι δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Ούτε καν τρεμόπαιγμα στα φώτα, παρόλο που έχω 2x20,000μF μετά. Άρα λάθος επιλογή.....
Ποιο ρόλο παίζει η R25; Αν είχε μεγαλύτερη τιμή δε θα ήτανε μικρότερο το "μπουπ"; Αν δεν υπήρχε καθόλου;
Θέλω να κάνεις τα παρακάτω:
1. μείωσε τον πυκνωτή από 0,56 σε 0,33 ( και 0,22 μπορείς για να αυξήσουμε το χρόνο κλειδώματος ρελέ)
2. πρόσθεσε όπως προείπαν 0,033uf πυκνωτή ανάμεσα σε φάση και ουδέτερο (όχι γείωση) πάνω στο διακόπτη συνηθίζεται
3. πρόσθεσε bleeder resistors πάνω στους πυκνωτές μετά τη γέφυρα
4. το σημαντικότερο η αποφυγή ground loop με την γέφυρα - αντίσταση - πυκνωτή ( εδώ είναι σημαντικό και τι γίνεται πιο μπροστά αν υπάρχει γείωση στην πηγή ή προενισχυτή...)