Σύστημα TV + BR player + AV ενισχυτής + Ηχεία - μέχρι ~3000 ΕΥΡΩ

vasilis23

New member
3 April 2008
8
0
Ε, ναι λοιπόν!

Καλησπέρα σε όλους κατ'αρχην!

Παιδιά, έχω 3 μέρες που έχω "φάει" το ιντερνετ και μου έχουν βγει τα μάτια σε εδώ, στο cnet και άλλα 3 εκατομμύρια sites με reviews εξοπλισμού, για να φτιάξω ένα αξιοπρεπές σύστημα home cinema αλλά...ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ!!

Έψαξα τα forums εδώ κ έχω εκπλαγεί με τον όγκο των πληροφοριών...αλλά δεν έχω το background για να καταλάβω όλες αυτές τις ορολογίες.

Κατέληξα ότι είμαι διατεθειμένος να πληρώσω full 1080p και μάλλον κλείνω προς την LCD της SONY KDL 40 W 3000. Το ερώτημα είναι πια πηγή να επιλέξω, ποίον ενισχυτή και ποια ηχεία..??!

Εν συντομία λοιπόν, θα ήθελα την γνώμη και τα Φώτα σας:

1. LCD TV 40'' (λόγο περιορισμένου χώρου) μέχρι ~1500 ευρο
2. Blue ray (Αν πάρω PS3, θα μου δώσει full 1080p?) μέχρι ~500 ευρο
3. Ενισχυτής μέχρι ~500 ευρω
4. Ηχεία 5.1 μέχρι ~500 ευρω

Όποιος έχει την καλή διάθεση να μου εξηγήσει, ας είναι καλά!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βασίλης

Απάντηση: Συστυμα TV + BR player + AV ενισχυτης + Ηχεια - μεχρι ~3000 ΕΥΡΩ

Βασίλη καλώς ήρθες κοντά μας και καλή συνέχεια τόσο στις αναζητήσεις σου, όσο και στην συνέχειά σου εδω.....τιμή μας που το πρώτο σου post έτυχε να είναι σε αυτη την κατηγορία!!!!
Σε ότι ρωτάς τώρα.....
1).....γιατί lcd;....ποιά θα είναι η χρήση της tv;ταινίες;τηλεόραση;και τα δύο;τι περισσότερο;
2)Ναι θα σου δώσει 1080p....θα παίζεις και παιχνίδια;
3)Τι ανάγκες έχεις απο τον ενισχυτή;θέλεις εντάσεις;θέλεις επεξεργασία εικόνας;θέλεις 5 η 7 κανάλια;
4)Υπάρχουν περιορισμοί η προτιμήσεις στο είδος των ηχείων....αν και με μόνο 500 ευρώ θα πάς σε μικρά ηχειάκια 5,1

Οπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλή η ιστορία μιάς και μόνο μαγικής απάντησης;

Καλώς ήρθες στον κόσμο των οπτικοακουστικών αναζητήσεων!!!!

Re: Συστυμα TV + BR player + AV ενισχυτης + Ηχεια - μεχρι ~3000 ΕΥΡΩ

Γιάννη,

Μα ποτε προλαβες και απαντησες, μιλαμε για απόκριση 2-3ms!!
Ευχαριστω για το καλοσωρισμα και προχωραω σε απαντησεις!

1. Λοιπον, σκεφτηκα για lcd γιατι δεν βρηκα καπια αξιολογη plasma στις 40’’.

2. Η χρηση θα είναι κατά 70% ταινίες, 20% TV και 10% παιχνίδια στο PS3 (αν τελικα δεν μου προτείνετε καπια άλλη πηγη, δεν καίγομαι καθολου για gaming…δεν εχω χρονο L )

3. Απόσταση θεασης ~4 μετρα.

4. Οσον αφορα στον ενισχυτή, με ενδιαφερει κυριως να παιζει εντονα τις στιγμες δρασης στις ταινιες (γεματα μπασα, κλπ - σπανια θα παιξει μουσικη)

5. Το δωματιο στο οποίο σκεφτομαι να τοποθετησω το ολο συστημα είναι 14 περιπου τετραγωνικα, και λιγάκι παραγωνο αν αυτό βοηθάει…

6. Ναι, πιστευω και εγω πως 5 μικροι δορυφοροι είναι ότι πρεπει για την περιπτωση μου, με ένα καλω υπογουφερ. Αλλα δεν θα με πειραζε και μια λυση με ένα μονο ηχειο όπως το Philips Sound bar ή τα αντιστοιχα μοντελα της Yamaha. Το θεμα με αυτά όμως (περα από την χειροτερη αποδοση από ένα αντίστοιχων χρημάτων 5.1) είναι ο ενισχυτης τους και η συνδεσιμοτητα του. Πχ, το Philips δεν εχει καν HDMI input…όποτε bye bye Blue Ray/PS3, σωστά?

…Εχω χαθεί για να ειμαι ειλικρινής….HELP!!

Στη θέση σου για το σύστημα που φτιάχνεις θα έπαιρνα δαγκωτή plasma της panasonic 42' full hd. Επειδή μόλις άλλαξε το μοντέλο μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες στο προηγούμενο μοντέλο, την pz70, που είναι τρομερό display με τιμές κοντά στο χιλιάρικο.

Μετά το ps2 αν θες blue ray player και κονσόλα είναι μονόδρομος με στάνταρ τιμή.

Προσωπικά θα ξεχνούσα το ps2 και θα έπαιρνα dvd player του 70ευρου ώστε να εξοικονομίσω χρήματα για καλύτερα ηχεία και αγοράζεις το blue ray σε ενάμιση χρόνο που θα ναι αρκετά φτηνότερο.

Anyway, ακόμα και με το ps2 σου μένει budget για το σετ ηχείων. Σου προτείνω της crystal audio το thx-3D12 στα 700-900 ευρώ αν το ψάξεις λίγο.

Με τα ρέστα ψωνίζεις έναν yamaha ενισχυτή ή onkyo από internet εκ γερμανίας, καλωδιάκια και καλή διασκέδαση!

Αν πάντως αποφασίσεις να κόψεις το ps2 θα μείνουν χρήματα για ακόμα καλύτερα ηχεία. Όπως και να χει αυτά κανουν τη διαφορά!

Για σου φιλε μου κι απο μενα. Αν θες ριξε μια ματια στις αγγελιες -ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ- οπου υπαρχει σε προσφορα τηλεοραση sony και ps3 μηπως σε συμφερει. ( Δεν εχω σχεση με τα Carrefour απλα την διαβασα και την βρηκα ενδιαφερουσα.)

Για ενισχυτή της τάξεως που ενδιαφέρεσαι περίμενε τον Sony STR-DG920. Αποκωδικοποιεί τα πάντα και θα έχει γύρω στο 400άρι. Έχω τον 910 και είμαι ικανοποιημένος, αν και με τα ηχεία μου θα ήταν ίσως καλύτερος κάποιος δυνατότερος. Αλλά για ένα σύστημα στο μπάτζετ σου θα τον ευχαριστηθείς άπειρα.

Τηλεόραση μόνο πλάσμα αν τη θες για "κινηματογραφική" χρήση και ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τουλάχιστον 42 με στόχο τις 50. Σε λίγο οι 40άρες θα είναι για το μπάνιο.

Bluray μόνο το PS3 και το επερχόμενο Panasonic BD50 συστήνω με κλειστά μάτια.

Αυτά από εμένα και καλές αγορές!

Δυστυχως ο τοιχος μου χωραει (με τα βιας) μεχρι 40'' (100εκατοστα μηκος).

Καλή η σκεψη για να αφησω το PS3 και να παρω καλυτερα ηχεια...ποια αλλα θα μπορουσα να δω σε 5.1 κατα τη γνωμη σας παιδια? Μεχρι 1000-1200 ευρο μενουν για τα ηχεια.

Re: Νεο home cinema

--------------------------------------------------------------------------------

Έχοντας και εγώ προσφάτως παρόμοι δίλημα κατέληξα στα εξής και δεν μετάνοιωσα:
-Τηλεόραση Samsung 40'' HDTV (1080p), 1900 Euros (Aγορασμένη τον Σεπτέμβριο)
-Ενισχυτής Yamaha RX-V461, 360Euros. Πολύ καλός για τα λεφτά του, έχει θύρα HDMI αλλά όχι 1.3 (απο οτι διαβάζω εδώ για να πάς σε ενισχυτή ο οποίος έχει HDMI 1.3 και υποστηρίζει τα τελευταία format πρέπει να τα σκάσεις πιο χοντρά).
-Ηχεία Crystal Audio Plasma με 500. Πολύ καλά και δυνατά για τα λεφτά τους. Το sub ειδικά τα σπαέι (τζάμια, αυτιά κτλ).
-Και φυσικά PS3. Αν θέλεις την γνώμη μου αγόρασε το οπωσδήποτε. Με τα updates με τα οποία σιγά σιγά το εξοπλίζει η Sony εξελίσεται σε πολύ δυνατό μηχάνημα με πολλές δυνατότητες. Πχ διάβασα οτι είναι έτοιμο ένα update το με το οποίο θα μπορείς να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου τηλεοτικά προγράμματα στον σκληρό σου.

Ευχαριστω Glober :)

Τα ηχεια σου, πιο μοντελο ειναι ακριβως?

Ενα προβλημα που εχω στο χωρο μου, ειναι πως δεν μπορω να χρησιμοποιησω ηχεια βασης.
Και επιδη το σημειο θεασης ειναι ακριβος κατω απο τον πισω τοιχο (του τετραγωνου δωματιου) μη αφηνοντας καθολου χωρο μεταξυ θεατη και surround ηχειων, σκεφτομαι να παω σε μια λυση 3.1 ή 2.1

Το ερωτημα ειναι, ποιοι ενισχυτες θα μπορεσουν να διαχειριστουν τα τελευτεα φορμα ηχου και να τα αποδοσουν σε 2.1 ή 3.1 ηχεια?
Ποια ηχεια και ποιους ενισχυτες θα μπορουσε κανεις να μου προτεινει?

Συνολο προϋπολογισμου και για τα δυο εχω 2000-2.500 ευρω

Last edited:
Φίλε Βασίλη,
Καλώς ήρθες στην παρέα μας κατ'αρχήν και καλοτάξιδος.
Θα σου αναλύσω και τη δική μου θέση μαζί με των άλλων μυστών-φίλων εδώ, κι ελπίζω να σε βοηθήσω για την τελική σου απόφαση.
Κατ'αρχήν όσο αφορά την τηλεόραση. Σε καμμία των περιπτώσεων για την απόσταση θέασης που θα έχεις δεν χρειάζεσαι full ΗD, γιατί απλά δεν θα βλέπεις τη διαφορά με 720p. Θα εκταμιεύσεις σχεδόν 2,5 φορές παραπάνω ποσό για κάτι που δεν θα δεις ποτέ, την παραπάνω ανάλυση δηλαδή.
Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ότι, διαθέτεις το παραπάνω ποσό που αναλύεις, και εάν σε ενδιαφέρει να "μπαινεις" στην κινηματογραφική μαγεία μιας ταινίας θα σου πρότεινα τα παρακάτω ως λύση.
Τηλεόραση Plasma ή lcd (δευτερευόντως), εώς 1200 ευρώ HD Ready. Panasonic είναι πολύ κοντά στην κορυφή σε αυτή την κατηγορία, αλλά και άλλες λύσεις υπάρχουν αξιόλογες.
PS3 περίπου 500αρικο με καλώδια κλπ.
Ενισχυτής πολυκάναλος, αξίας περίπου 800 ευρώ, λύσεις υπάρχουν πάρα πολλές, είτε σε Denon, Pioneer, Onkyo, Cambridge κλπ.
Με αυτόν το τρόπο σου μένει ένα σημαντικο κεφάλαιο για επένδυση στα ηχεία. Έτσι μπορείς να πάρεις ένα αρκετά καλό πακέτο ηχείων 5+1 με 500-800 ευρώ (αναλόγως πόσο θα σου πάει η τηλεόραση) και να έχεις ένα "πακέτο" υπερπλήρες για τα λεφτά του, δίχως να χάσεις στο κομμάτι ήχου.

emperor, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!

Συμφωνω τελικα και εγω μαζι σου. το ερωτημα ειναι...ποια ηχεια???!!

2.1 ή 3.1 ειναι οι επιλογες μου τελικα, πισω μετα απο καποιες αλλαγες που εκανα στον χωρο, δεν μπορω να βαλω.

Τι μπορω να κανω εκει λοιπον? Ποια ηχεια να χρησιμοποιησω για 2.1 / 3.1?
Ποιος ενισχυτης θα μπορουσε να μου "παιξει" full suround και ολα τα νεα φορμα ηχου (που συνηθως παιζουν σε 5.1, 6.1, 7.1 συστηματα ηχειων) σε συστημα 2.1 / 3.1?

Διαθεσιμος προυπολογισμος για ηχεια+ενισχυτη = 2000-2500 ευρω

Παιδια,καλησπερα.Να μπω τσοντα στην κουβεντα,γιατι και εγω ψαχνομαι για ενισχυτη και σετ ηχειων 5.1.ΤV υπαρχει(Sony 40w3000)πηγη υπαρχει(PS3).Τωρα,οσον αφορα τον ενισχυτη εχω βρει ενδιαφερον τον ONKYO tx-sr 605 και απο ηχεια ειμαι εντελως ασχετος.Ο χωρος ειναι γυρω στα 20τ.μ. και πιο πολυ με νοιαζει η αποδοση στις ταινιες.Μπατζετ γυρω στα 1000-1200 ευρω.Ακουω γνωμες,παντοτε παρεα με τον συμφορουμιστη.

ο φιλος emperor εχει θεσει σωστα το θεμα και συμφωνω μαζι του
Θα μπορουσα να συμπληρωσω σε αυτα ομως θα ηθελα πρωτα καποιες διευκρινησεις απο τον vasilis και αρχιζω
1 πως θελεις av που δινει 5.1 η 7.1 και εσυ ζητας ηχεια 2.1. Αν θες να ακους δικαναλα συν ενα sub τι τον θες τον av? παρε ενα δικαναλο με εξοδο για sub και δωσε αποκωδικοποιημενη απο το player εξοδο σε 2 καναλια
2 το να βαλεις 5 μικρους δορυφορους συν ενα sub δεν ειναι δα και δυσκολο και τοτε μπορεις να κινηθεις σε av. Σε αυτην την περιπτωση δεδομενου του ποσου που διαθετεις θα ελεγα 500 για av και 1800-2000 για 5.1

για τον φιλο pantelo εχω να πω οτι ο onkyo ειναι αξιοπρεπης δεν ξερω την τιμη του εδω (η onkyo ειναι λιγο ακριβη στην Ελλαδα)
Περιμενε και την νεα φουρνια των pioneer av ερχονται ...
Τωρα για το budget σου , 400-500 για av ,400-500 για ενα αξιοπρεπες sub και τι μενει για τα αλλα ηχεια...οεο?
Ο χωρος δεν ειναι μικρος και αξιζει να βαλεις πιο καλα ηχεια

Αγαπητέ Βασίλη,

Επέτρεψέ μου να πω και τη δική μου γνώμη:

Αν το 70% του χρόνου θα βλέπεις ταινίες και η απόσταση θέασης είναι τα 4 μέτρα, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή 50άρα πλάσμα στα 1500 ευρώ περίπου κι ας μην είναι True HD. Η 40άρα δε θα σου μεταφέρει την κινηματογραφική αίσθηση με τον ίδιο τρόπο. Αυτό λέει η προσωπική μου εμπειρία.
Για να γλυτώσεις από τον πονοκέφαλο του ψαξίματος και καθότι δεν θέλεις το σύστημα για ακρόαση μουσική (έτσι κατάλαβα), θα μπορούσες να πάρεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα DVD/ραδιοενισχυτή ηχεία 5.1 των 1000-1500 ευρώ και να κάνεις τη δουλειά σου. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν και ασύρματα πίσω ηχεία οπότε γλυτώνεις από τα καλώδια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν αναβαθμίζεται...
Διαφορετικά χτίσε το σύστημά σου τμηματικά, με έμφαση στην τηλεόραση και στα 2 εμπρος ηχεία με το sub. Άσε το BD player και τα πίσω ηχεία για λίγο αργότερα.