Σύστημα

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,226
Τώρα είναι ένα θέμα που μπορεί πολλοί από εσάς να γελάσουν.
Όπως έχω ξαναπεί όμως είμαι για τα σίδερα με την μουσική και όχι τόσο με τα μηχανάκια.Και τους τρελούς δεν τους νοιάζει.
Έτσι κι αλλιώς υποτίθεται πως και τα μηχανάκια την μουσική φτιάχτηκαν να υπηρετούν,έτσι;Δεν είμαι καν σίγουρος αν το ποστάρω στην σωστή κατηγορία.
Λοιπόν:
Το 'Lucky' των Radiohead το ξέρετε;Προσωπικά το έχω σε διάφορα μέσα και αναλύσεις.Το έχω περιφέρει σε μαγαζιά και μαγαζιά κι εδώ και έξω.
Το έχω πάει και σε σπίτια με σοβαρά μηχανήματα.Πολύ πιο σοβαρά απ' τα δικά μου.
Δεν έχω ακούσει ακόμα σύστημα που να το αναπαράγει σωστά πάνω από κάποια ένταση.
Θα το ακούσετε να μου πείτε;Κι αν το ακούσετε σωστά σε τι σύστημα ήταν αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν ζητάω αυτό.Απλώς μια σωστή αναπαραγωγή της studio εκτέλεσης.
Δυνατά όμως.Πολύ δυνατά.

βασικά δυνατά πιό δυνατά πιό δυνατά μόνο στο Χαριλάου και αυτό παλιά... Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θέλεις δεν υπάρχει κυρίως λόγω περιορισμών ακουστικής χώρου και όχι ηχοσυστημάτων. Υποθέτοντας πως έχεις όντως ακούσει συστήματα των 10 χιλιάδων ευρώ.

Απάντηση: Re: Σύστημα

βασικά δυνατά πιό δυνατά πιό δυνατά μόνο στο Χαριλάου και αυτό παλιά... Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θέλεις δεν υπάρχει κυρίως λόγω περιορισμών ακουστικής χώρου και όχι ηχοσυστημάτων. Υποθέτοντας πως έχεις όντως ακούσει συστήματα των 10 χιλιάδων ευρώ.

Αν εξαρτάται απ´την τιμή και αρκετά ακριβότερα.
Το πρόβλημα με όλα όμως είναι πως μετά τα τρία τέταρτα της έντασης,μπάσα και φωνή γίνονταν αχταρμάς.
Μάλλον φταίει το άσμα θα μου πεις.Μπορεί.

Πριν κανα οχταμηνο,ειχαν πεσει στα χερια μου καποια acoustic research για λιγες ημερες,αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο δυστυχως.Μεγαλο ηχειο,πρεπει ναταν μοντελο χρονολογιας 96 με 97,καπου εκει.12αρια γουφερ στο πλαι,2mid και 1 twetter σε διαταξη D'apollito. Πηγη ενα sony cd του 1990 και ενισχυτης ενας 280αρης ανα καναλι. Εφερε λοιπον ενας γνωστος φιλου σιντακι γραμμενο σε υπολογιστη,οπου και ακουσαμε το συγκεκριμενο κοματι. Πεσαμε ανασκελα...Τα AR μπορει να μην ηταν τα souper duper hi end ηχεια,αλλα για τετοιου ειδους μουσικη ηταν απλα απιστευτα. Μας εβαλαν αμεσως στο ''κλιμα'' του τραγουδιου και απο εντασεις,απλα...απιστευτες,οσο αντεχαμε και χωρις κανενα ιχνος συμπιεσης η παραμορφωσης! Τρελλα σκετη! Ειναι καποιοι συνδιασμοι μηχανηματων-χωρου-γουστου καποιες φορες,που εχουν απροσμενα καλα αποτελεσματα.Μου εμεινε χαραγμενη εκεινη η ακροαση παντως:)

edit: Τα βρηκα,αυτα ειναι και σε αυτο το χρωμα:)
http://en.audiofanzine.com/hifi-speaker/acoustic-research/312-ho/medias/a.play,m.418571.html

Last edited:
Πριν κανα οχταμηνο,ειχαν πεσει στα χερια μου καποια acoustic research για λιγες ημερες,αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο δυστυχως.Μεγαλο ηχειο,πρεπει ναταν μοντελο χρονολογιας 96 με 97,καπου εκει.12αρια γουφερ στο πλαι,2mid και 1 twetter σε διαταξη D'apollito. Πηγη ενα sony cd του 1990 και ενισχυτης ενας 280αρης ανα καναλι. Εφερε λοιπον ενας γνωστος φιλου σιντακι γραμμενο σε υπολογιστη,οπου και ακουσαμε το συγκεκριμενο κοματι. Πεσαμε ανασκελα...Τα AR μπορει να μην ηταν τα souper duper hi end ηχεια,αλλα για τετοιου ειδους μουσικη ηταν απλα απιστευτα. Μας εβαλαν αμεσως στο ''κλιμα'' του τραγουδιου και απο εντασεις,απλα...απιστευτες,οσο αντεχαμε και χωρις κανενα ιχνος συμπιεσης η παραμορφωσης! Τρελλα σκετη! Ειναι καποιοι συνδιασμοι μηχανηματων-χωρου-γουστου καποιες φορες,που εχουν απροσμενα καλα αποτελεσματα.Μου εμεινε χαραγμενη εκεινη η ακροαση παντως:)

Α γεια σου..
Αυτό εννοώ απ' την αρχή.Τώρα μπαίνουμε σε σειρά...

Πάντως, έχω την εντύπωση πως γενικά όταν κάποιος σετάρει μηχανήματα και χώρο, ακόμα και αν το έχει κάνει με οικονομική ευχέρεια πρέπει να κάνει συμβιβασμούς πάνω στο θέμα του "κουρδίσματος" της έντασης στην οποία επιθυμεί το σύστημα του να αποδίδει τα βέλτιστα. Οπότε για να πάρεις κάτι σαν αυτό που επιδιώκεις πρέπει να πετύχεις έναν άνθρωπο που να έχει επενδύσει αποκλειστικά σε τέτοιες καταστάσεις. Σπάνιο. Θα έλεγα ανύπαρκτο αλλά υπάρχει ο tzo. Αν το έχεις τόσο νταλκά συνεννοήσου μαζί του και ανέβα προς Θεσσαλονίκη :D

Τι χωρο εχεις και τι μηχανήματα?
Δυστηχως και τα προσωπικά μου γούστα είναι σε αυτην την κατευθυνση,
οπως τα λέει και ο Audioj
μεγάλα ευαίσθητα ηχεία (που να παιζουν ροκ) με αρκετή ισχύ πίσω σε σχετικά μεγάλο χωρο
δυστηχως μονόδρομος

Κοιτα,μιλαμε για ενα ηχειο με ευαισθησια αν θυμαμαι καλα,93db και βατοφονια! Οσο ανεβαζες εντασεις,σε παρεσυρε να ανεβαζεις κι αλλο! Οχι απλως δεν διαμαρτυροτανε,αλλα σου ''ελεγε'' ριξε κι αλλο,φυγε απο το δωματιο και ακου απο εξω αν δεν αντεχεις τετοιες σταθμες! Ομως,ειχε και αξιοπρεπεστατη εως ζηλευτη πιστοτητα,αν και αυτα ειναι υποκειμενικα. Περιπτωση ηχειου...

Πάντως, έχω την εντύπωση πως γενικά όταν κάποιος σετάρει μηχανήματα και χώρο, ακόμα και αν το έχει κάνει με οικονομική ευχέρεια πρέπει να κάνει συμβιβασμούς πάνω στο θέμα του "κουρδίσματος" της έντασης στην οποία επιθυμεί το σύστημα του να αποδίδει τα βέλτιστα. Οπότε για να πάρεις κάτι σαν αυτό που επιδιώκεις πρέπει να πετύχεις έναν άνθρωπο που να έχει επενδύσει αποκλειστικά σε τέτοιες καταστάσεις. Σπάνιο. Θα έλεγα ανύπαρκτο αλλά υπάρχει ο tzo. Αν το έχεις τόσο νταλκά συνεννοήσου μαζί του και ανέβα προς Θεσσαλονίκη :D

Δεν τον γνωρίζω αλλά έχω διαβάσει αρκετά στις συζητήσεις εδώ.Και αυτά που έχω διαβάσει μου άρεσαν.
Πανάθεμα τους για συγκρότημα,στο κλαρί θα με βγάλουν μια στις συναυλίες και μια στο σπίτι μου..

Τι χωρο εχεις και τι μηχανήματα?
Δυστηχως και τα προσωπικά μου γούστα είναι σε αυτην την κατευθυνση,
οπως τα λέει και ο Audioj
μεγάλα ευαίσθητα ηχεία (που να παιζουν ροκ) με αρκετή ισχύ πίσω σε σχετικά μεγάλο χωρο
δυστηχως μονόδρομος

Τα μηχανήματα τα γράφω στο προφίλ μου.Και μερικά άλλα.
Ο χώρος είναι 64 τ.μ. σχεδόν αποκλειστικά για μουσική.
(Γρατζουνάω κι ο ίδιος καμιά τριανταριά χρόνια.)

Τώρα είναι ένα θέμα που μπορεί πολλοί από εσάς να γελάσουν.
Όπως έχω ξαναπεί όμως είμαι για τα σίδερα με την μουσική και όχι τόσο με τα μηχανάκια.Και τους τρελούς δεν τους νοιάζει.
Έτσι κι αλλιώς υποτίθεται πως και τα μηχανάκια την μουσική φτιάχτηκαν να υπηρετούν,έτσι;Δεν είμαι καν σίγουρος αν το ποστάρω στην σωστή κατηγορία.
Λοιπόν:
Το 'Lucky' των Radiohead το ξέρετε;Προσωπικά το έχω σε διάφορα μέσα και αναλύσεις.Το έχω περιφέρει σε μαγαζιά και μαγαζιά κι εδώ και έξω.
Το έχω πάει και σε σπίτια με σοβαρά μηχανήματα.Πολύ πιο σοβαρά απ' τα δικά μου.
Δεν έχω ακούσει ακόμα σύστημα που να το αναπαράγει σωστά πάνω από κάποια ένταση.
Θα το ακούσετε να μου πείτε;Κι αν το ακούσετε σωστά σε τι σύστημα ήταν αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρκετά ενδιαφέρον ερώτημα, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ´όψιν διάφορους παράγοντες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής
ενός μουσικού θέματος..Βέβαια εδώ έθεσες σαν αναφορά το 'Lucky' των Radiohead, οπότε ας το δούμε..

Γράφεις πως μετά τα τρία τέταρτα της έντασης,μπάσα και φωνή γίνονταν αχταρμάς.

Τα ενισχυτικά σε αυτό το σημείο του ποτενσιόμετρου έχουν αρχίσει να "τελειώνουν" τα αποθέματα ισχύος τους
με αποτέλεσμα έντονες παραμορφώσεις, που περνάνε στα ηχεία και πολλαπλασιάζονται από τον χώρο..

Το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι!....

Aλλά, γιατί θα πρέπει να ακούσεις το κομμάτι στα 120db?

Αρκετά ενδιαφέρον ερώτημα, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ´όψιν διάφορους παράγοντες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής
ενός μουσικού θέματος..Βέβαια εδώ έθεσες σαν αναφορά το 'Lucky' των Radiohead, οπότε ας το δούμε..

Γράφεις πως μετά τα τρία τέταρτα της έντασης,μπάσα και φωνή γίνονταν αχταρμάς.

Τα ενισχυτικά σε αυτό το σημείο του ποτενσιόμετρου έχουν αρχίσει να "τελειώνουν" τα αποθέματα ισχύος τους
με αποτέλεσμα έντονες παραμορφώσεις, που περνάνε στα ηχεία και πολλαπλασιάζονται από τον χώρο..

Το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι!....

Aλλά, γιατί θα πρέπει να ακούσεις το κομμάτι στα 120db?

Το κακό σε όσα έχω ακούσει,δεν είναι πως μοιάζουν να παραμορφώνουν.Αλλά πως μάλλον συντονίζονται περίεργα.
Πως δεν αφήνουν αυτό που λέτε εσείς που ασχολείστε χρόνια,αέρα ανάμεσα στην φωνή και στα μπάσα.
Και που το κάνουν ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο κομμάτι ενώ με όλα τα άλλα παίζουν μια χαρά και δυνατότερα.
Τώρα για τα 120 db...Λατομείο έχω,110 ακούω όταν βαράνε τα σπαστήρια,για ώρες.
Μάλλον έχω συνηθίσει στα δυνατά.(Μια χαρά ακούω περιέργως όμως.)

Αυτό είναι το ηχείο?
http://www.techradar.com/reviews/au...fi-and-av-speakers/opera-seconda-99691/review

Θα με συγχωρέσεις αλλά δυσκολα ακόμα και με δύο 8'', ειδικά σε 64τετραγωνικά
φυσική ειναι
το συστημα χρειαζεται να εχει ανετα κορυφές 120dB
ακόμα και δύο 10'' αρχίζουν να τα χάνουν απο τα 116-118 αν κατεβαίνουν κάτω απο 40 κυκλους
Ενα 15'' εχει επιφάνεια τεσσάρων 8'',
και εχεις ''καλό'' φορτίο για τον ενισχυτη...
από τις μεσαίες και πάνω υπάρχουν διάφορες απόψεις.

Last edited:

Αυτό είναι το ηχείο?
http://www.techradar.com/reviews/au...fi-and-av-speakers/opera-seconda-99691/review

Θα με συγχωρέσεις αλλά δυσκολα ακόμα και με δύο 8'', ειδικά σε 64τετραγωνικά
φυσική ειναι
το συστημα χρειαζεται να εχει ανετα κορυφές 120dB
ακόμα και δύο 10'' αρχίζουν να τα χάνουν απο τα 116-118 αν κατεβαίνουν κάτω απο 40 κυκλους
Ενα 15'' εχει επιφάνεια τεσσάρων 8'',
και εχεις ''καλό'' φορτίο για τον ενισχυτη...
από τις μεσαίες και πάνω υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αυτό,ναι.
Υπέροχο στις περισσότερες περιπτώσεις.Και περιέργως δεν νιώθω έλλειψη τις πιο πολλές φορές.
Αλλά σε κομμάτια όπως το συγκεκριμένο...φυσάω και ξεφυσάω...

Seconda εχεις? Θα υποφερουν αυτα ,γιατι δεν μπορουν να σου δωσουν αυτα που θελεις σε αυτον τον χωρο,θα υποφερεις και εσυ γιατι δεν θα ακους αυτα που θελεις. Αμα δεν πας σε γουφερακλες,δουλεια δεν γινεται...

edit: Τωρα ειδα πως στα ειπε πιο καλα και ο Κος Νικος πιο πανω:)

Last edited: