Σύστημα

Seconda εχεις? Θα υποφερουν αυτα ,γιατι δεν μπορουν να σου δωσουν αυτα που θελεις σε αυτον τον χωρο,θα υποφερεις και εσυ γιατι δεν θα ακους αυτα που θελεις. Αμα δεν πας σε γουφερακλες,δουλεια δεν γινεται...

Κοίτα,σε έντεχνο,κλασικό ροκ και κλασική,δεν έχω κανένα παράπονο.
Ούτε και σε πιο καινούργια.Και δεν τα πιέζω και πολύ.
Διπλοενισχυμένα τα έχω,μια χαρά,ούτε υποψία παραμόρφωσης.
Όταν όμως αρχίζουν Radiohead,Archive και σια,ε,εκεί θέλω κι άλλο.
Με βλέπω με τίποτα ντουλάπες στο τέλος.

Re: Απάντηση: Re: Σύστημα

Το κακό σε όσα έχω ακούσει,δεν είναι πως μοιάζουν να παραμορφώνουν.Αλλά πως μάλλον συντονίζονται περίεργα.
Πως δεν αφήνουν αυτό που λέτε εσείς που ασχολείστε χρόνια,αέρα ανάμεσα στην φωνή και στα μπάσα.
Και που το κάνουν ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο κομμάτι ενώ με όλα τα άλλα παίζουν μια χαρά και δυνατότερα.

Μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι και το ίδιο φαινόμενο σε όλα τα συστήματα
που το άκουσες, σημαίνει πως είναι καθαρά θέμα παραγωγής..Αρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, άρα συνέχισε να απολαμβάνεις
τα υπόλοιπα ακούσματα σου που δεν παρουσιάζουν τέτοιες ιδιαιτερότητες..Συμβαίνουν αυτά!

Re: Απάντηση: Σύστημα

Όταν όμως αρχίζουν Radiohead,Archive και σια,ε,εκεί θέλω κι άλλο.
Με βλέπω με τίποτα ντουλάπες στο τέλος.

Βρε συ, αυτές οι παραγωγές έχουν μεγάλη δόση παραμόρφωσης από την φύση τους..Είναι ο ήχος
των μουσικών, η μουσική τους ταυτότητα...Πως θα τα ακούσεις χωρίς παραμόρφωση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύστημα

Μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι και το ίδιο φαινόμενο σε όλα τα συστήματα
που το άκουσες, σημαίνει πως είναι καθαρά θέμα παραγωγής..Αρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, άρα συνέχισε να απολαμβάνεις
τα υπόλοιπα ακούσματα σου που δεν παρουσιάζουν τέτοιες ιδιαιτερότητες..Συμβαίνουν αυτά!

Εκεί βρήκε να συμβεί,που έχω έρωτα;
Άτιμη παραγωγή....
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Με τι ενισχυτη τα οδηγεις? Αν και το μικρο θεμα που εχεις ,μαλλον εχει να κανει με τον μεγαλο χωρο για τα συγκεκριμενα ηχεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύστημα

Βρε συ, αυτές οι παραγωγές έχουν μεγάλη δόση παραμόρφωσης από την φύση τους..Είναι ο ήχος
των μουσικών, η μουσική τους ταυτότητα...Πως θα τα ακούσεις χωρίς παραμόρφωση?

Είναι ωραία η παραμόρφωση,δεν λέω.
Κι εγώ όταν παίζω στην αρχή ξεκινάω μια χαρά και στο τέλος καταλήγω αγκαλιά με τον ενισχυτή της κιθάρας με το volume στο 10 και το master στο 3.
Πρέπει να μην υπάρχει τρωκτικό στην ευρύτερη περιοχή.
Όμως σε μερικά στο δικό μου αυτί απλώς ακούγεται λάθος.
Γούστο της παραγωγής;Μπορεί.
Θα ζήσουμε με αυτό.Ευχαριστώ και πάλι.

Με τι ενισχυτη τα οδηγεις? Αν και το μικρο θεμα που εχεις ,μαλλον εχει να κανει με τον μεγαλο χωρο για τα συγκεκριμενα ηχεια.

Με προ Densen b200 και δυο τελικούς densen b300.
Ξέρω πως δεν είναι αρκετά και είναι προσωρινά.Αλλά προς το παρόν είμαι πολύ καλά.

Απάντηση: Re: Σύστημα

Εννοουσες οτι μόνο αυτο το κομμάτι εχει προβλημα?
Δηλαδή άλλα κομμάτια της ιδιας ''σχολής'', παιζουν καλά?

Όλο το υπόλοιπο album είναι μια χαρά.
Μόνο μερικά σημεία,αν δεν κάνω λάθος,στιγμιαία.

(Το έχω και σε 24/96)

Δική μου γνώμη αγαπητέ για να φτάσεις σε πολύ υψηλές στάθμες θα προσανατολιστείς σε επαγγελματικό ήχο με ηχεία ΡΑ (ξέρεις αυτά τα πανηγυριώτικα που έχουμε εμείς οι πελοπονήσιοι) αλλά απο ποιότητα μην περιμένεις.....
Μάλλον θα πρέπει να κάνεις κανένα project σαν και αυτό του tzo στη θεσσαλονίκη αλλά σε βλέπω να ξεπουλιέσαι....
Μια χαρά είναι το συστηματόκι σου. το πολύ πολύ όταν έχεις κ@@λες για radiohead πήγαινε σε κανα κλαμπάκι δώσε κανα ψιλό στον dj και πές του να τα τεζάρει όλα, άκουτα και θα είσαι ωραίος...φθηνότερα θα σου έρθει.

Δική μου γνώμη αγαπητέ για να φτάσεις σε πολύ υψηλές στάθμες θα προσανατολιστείς σε επαγγελματικό ήχο με ηχεία ΡΑ (ξέρεις αυτά τα πανηγυριώτικα που έχουμε εμείς οι πελοπονήσιοι) αλλά απο ποιότητα μην περιμένεις.....
Μάλλον θα πρέπει να κάνεις κανένα project σαν και αυτό του tzo στη θεσσαλονίκη αλλά σε βλέπω να ξεπουλιέσαι....
Μια χαρά είναι το συστηματόκι σου. το πολύ πολύ όταν έχεις κ@@λες για radiohead πήγαινε σε κανα κλαμπάκι δώσε κανα ψιλό στον dj και πές του να τα τεζάρει όλα, άκουτα και θα είσαι ωραίος...φθηνότερα θα σου έρθει.
Ηχεία PA είναι όντως η λύση. Το ζητούμενο εδώ είναι το καθαρό και σαφές και ισχυρό χαμηλό και παράλληλα πολύ δυνατές εντάσεις, στα 120 dB. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πανηγυριώτικα. Ούτε είναι κατ' ανάγκη χαμηλής ποιότητας.

Ορίστε μία πρόταση: YAMAHA DXR-15
Είναι το 15 ιντσών. Έχω ακούσει το 12αρι σε πρόβα συγκροτήματος Jazz-Rock-Blues και έμεινα έκπληκτος με την δύναμη, την ικανότητα του να σε δονεί, αλλά και με την καθαρότητα του.
Εντάξει, δεν θα άκουγα κλασσική μουσική με αυτό, ούτε αμιγώς ακουστική μουσική. Σε όλα τα άλλα είδη μουσικής όμως είναι άριστο.

Κι' αν σε προβληματίζει το κόστος (1500 το ζευγάρι) υπάρχουν και τα μικρότερα μοντέλα, (12αρια κλπ).
Εν πάση περιπτώσει μία επίσκεψη για ακρόαση στο Νάκα αξίζει, έτσι, για την εμπειρία και μόνο...

το πράγμα καταλήγει στο αναπόφευκτο. Δυστυχώς ακόμα και σε ένα σύστημα από πολύ καλά στοιχεία, υπάρχουν συμβιβασμοί προς το είδος της μουσικής και τις εντάσεις. you cant always get what you want. but if you try some times you might find you get what you need (τραγουδάρα!!!)

Είμαστε που είμαστε,αν πάρω και πανηγυριώτικα δέσαμε.
(Μην το πείτε πουθενά αλλά μικρός είχα κάτι Lem στην υπόγα του πατρικού μου,χε χε...)
Αμ έλα που ξενιτεύτηκα και πήγα και τους είδα γέρος άνθρωπος,για τα ψιλά θα κολήσουμε;

Ηχεία PA είναι όντως η λύση. Το ζητούμενο εδώ είναι το καθαρό και σαφές και ισχυρό χαμηλό και παράλληλα πολύ δυνατές εντάσεις, στα 120 dB. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πανηγυριώτικα. Ούτε είναι κατ' ανάγκη χαμηλής ποιότητας.

Ορίστε μία πρόταση: YAMAHA DXR-15
Είναι το 15 ιντσών. Έχω ακούσει το 12αρι σε πρόβα συγκροτήματος Jazz-Rock-Blues και έμεινα έκπληκτος με την δύναμη, την ικανότητα του να σε δονεί, αλλά και με την καθαρότητα του.
Εντάξει, δεν θα άκουγα κλασσική μουσική με αυτό, ούτε αμιγώς ακουστική μουσική. Σε όλα τα άλλα είδη μουσικής όμως είναι άριστο.

Κι' αν σε προβληματίζει το κόστος (1500 το ζευγάρι) υπάρχουν και τα μικρότερα μοντέλα, (12αρια κλπ).
Εν πάση περιπτώσει μία επίσκεψη για ακρόαση στο Νάκα αξίζει, έτσι, για την εμπειρία και μόνο...

Κοίταξε,θα έδινα και αρκετά παραπάνω -και θα δώσω- όταν ο χώρος μου είναι έτοιμος.Ακόμα δοκιμάζουμε.
Αλλά θα μου φαινόταν κάπως τώρα που έχω συνηθίσει σε πιο μουσικά μηχανήματα.(Απελθέτω απ' εμού το hi-end).
Αλλά οι συμβιβασμοί σίγουρα θα υπάρξουν.Και 15άρια θα είναι το ελάχιστο.

το πράγμα καταλήγει στο αναπόφευκτο. Δυστυχώς ακόμα και σε ένα σύστημα από πολύ καλά στοιχεία, υπάρχουν συμβιβασμοί προς το είδος της μουσικής και τις εντάσεις. you cant always get what you want. but if you try some times you might find you get what you need (τραγουδάρα!!!)

Οι συμβιβασμοί πάντως δεν θα είναι ως προς το είδος ή μάλλον τα είδη.Τώρα στα γεράματα θα είναι σαν να αλλάζω ομάδα,ντροπή..
(Όντως τραγουδάρα...)

Re: Απάντηση: Re: Σύστημα

Κοίταξε,θα έδινα και αρκετά παραπάνω -και θα δώσω- όταν ο χώρος μου είναι έτοιμος.Ακόμα δοκιμάζουμε.
Αλλά θα μου φαινόταν κάπως τώρα που έχω συνηθίσει σε πιο μουσικά μηχανήματα.(Απελθέτω απ' εμού το hi-end).
Αλλά οι συμβιβασμοί σίγουρα θα υπάρξουν.Και 15άρια θα είναι το ελάχιστο.
Παραπάνω χρήματα δε χρειάζεται, για μένα τουλάχιστον. Λιγότερα, ναι. Και θα έλεγα να το δεις ως πιθανότητα ενός δευτέρου, παράλληλου συστήματος, που θα συστεγάζεται με το άλλο (το "μουσικό"). Είναι απολύτως εφικτό και δε δημιουργούνται προβλήματα. Αρκεί να διαρρυθμιστεί κατάλληλα ο χώρος.

Είναι κάτι που κι' εγώ έχω κατά νου (για άλλους λόγους), όταν κάποτε μπορέσω να φτιάξω κατά πως πρέπει το χώρο κι' όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν... :frown:

Αλλά πήγαινε για την εμπειρία και κάνε μία ακρόαση. Και θα καταλάβεις τι εννοώ... :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύστημα

Παραπάνω χρήματα δε χρειάζεται, για μένα τουλάχιστον. Λιγότερα, ναι. Και θα έλεγα να το δεις ως πιθανότητα ενός δευτέρου, παράλληλου συστήματος, που θα συστεγάζεται με το άλλο (το "μουσικό"). Είναι απολύτως εφικτό και δε δημιουργούνται προβλήματα. Αρκεί να διαρρυθμιστεί κατάλληλα ο χώρος.

Είναι κάτι που κι' εγώ έχω κατά νου (για άλλους λόγους), όταν κάποτε μπορέσω να φτιάξω κατά πως πρέπει το χώρο κι' όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν... :frown:

Αλλά πήγαινε για την εμπειρία και κάνε μία ακρόαση. Και θα καταλάβεις τι εννοώ... :smile:
Πολύ καλή ιδέα κι ευχαριστώ.
Μάλλον αυτό θα ήταν και το ιδανικό.
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην 'συγκατοίκηση'.
Κι ευτυχώς είναι αμπάρι και δεν θα υπάρξουν και προβλήματα με την συγκατοίκηση στην γειτονιά,χε χε..
Πάντως ακροάσεις θα υπάρξουν αρκετές,αυτό είναι σίγουρο.