Συστήματα στήριξης της κάμερας - Camera support

Re: Συστήματα στήριξης της κάμερας - προτάσεις?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειναι διαθεσιμη πλεον και η κεφαλη ARC II της αμερικανικης Rhino

Προσφατα ξεφορτωθηκα το discontinued πλεον απο την Manfrotto slider που ειχα και πηρα αυτο της Rhino στην εκδοση carbon των 60 ποντων μαζι με το αντιβαρο.

Πραγματικα απο τις ωραιοτερες κινησεις που εχω συναντησει ποτε μου.

Το κοστος βεβαια της κεφαλης και του μοτερ κινησης και εστιασης αγγιζουν το 2χιλιαρο εκτος του slider....

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Για την Α73 μια χαρα ειναι . Και με πολυ καλη υποστηριξη.

Προσφατα βγηκε νεο firmware με το οποιο κινεις την κεφαλη με χειριστηριο PS4/XBox :flipout:

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Σε ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντηση μάλλον σε αυτό θα πάμε από Ελλάδα με τιμολόγιο:smash:
H χρήση θα είναι για Α7ΙΙΙ + Sony 24-105 f4

Αγορά Gimbal για mirrorless!

Σκέφτομαι να πάρω κάποιο Gimbal για την Sony a6400 (λόγω έλλειψης σταθεροποιητη και το χρειάζομαι στο βίντεο που ασχολούμαι αρκετά συχνά..)
Έχω ξεχωρίσει σε μια τιμή που να μην περνά τα 300 - 350. Αυτά που ξεχώρισα είναι το 1)dji ronin sc τιμή 320 και 2) Zhiyun Weebill Lab 350 . Το dji ronin ανάμεσα σε άλλα νομίζω πως έχει και παρακολούθηση θέματος (active tracking) πολύ βασικό για μένα. Το zhiyun έχει καλύτερη εργονομία, πιο μικρό και σηκώνει περισσότερο βάρος. Καποιος που ασχολήθηκε με το θέμα (gimbal) μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ.

Απάντηση: Συστήματα στήριξης της κάμερας - προτάσεις?

Εχεις εμπειρία η έστω επαφή με το sc??
Το έχεις δουλέψει ;;
Θέλω να βαλω επάνω την 6400 με την οποία έβγαλα εκπληκτικές φωτό σε πρόσφατο ταξίδι στη Ρώμη και θέλω και θέλω να εκμεταλλευτώ και το βίντεο της.

Gimbals Vs Sliders

Παιδιά σε όσους γνωρίζουν. Βλέπω μια προτίμηση για DJI ronin sc από ότι του zhiyun Webill - s. Προσωπικά το δεύτερο μου είχε κάνει καλύτερο κλικ στο να το προτιμήσω (λόγω του ότι φαινοταν πιο στιβαρό, μικρότερο σε διαστάσεις, εργονομικά καλύτερο και η τιμή του η αρχική, 650, δήλωνε μια μεγαλύτερη κατηγορία gimbal) αλλά όπως βλέπω τόσο εδώ στο φόρουμ όσο και αλλού προτείνουν το ronin της DJI. Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι κερδίζει τελικά στα σημεία η dji της zhiyun? Η Απάντηση αυτων που γνωρίζουν θα με βοηθούσε πολύ να αποφασίσω επειδή βρίσκομαι σε δίλημμα, από την μία dji, γνωστή με ποιότητα εταιρια, με active track νομίζω (που λογικά θα δουλέψει στην α6400 μου) και από την άλλη διαστάσεις και εργονομία με την zhiyun και δυνατότερα μοτέρ, βέβαια το ζητούμενο είναι η καλύτερη σταθεροποίηση.

Τα καλοβλέπω κι εγώ αυτά τα 2. Πρέπει να είμαι από τους... τελευταίους "παραδοσιακούς" που είμαι με την κάμερα στο χέρι η μονόποδο. Και συχνά δίχως καμία μα καμία σταθεροποίηση, ούτε καν ois/ibis. Αλλά έχω αρχίσει να κουράζομαι στην κυριολεξία. Σε συνδιασμό με το μοντάζ, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα....

Υποθέτω πάντως ότι μόνο αν δοκιμάσει κανείς μπορεί να καταλάβει πιο μοντέλο του ταιριάζει καλύτερα.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα δοκιμάσω το ronin sc , όποτε και θα μπορώ να πω κάποια πράγματα αν και δεν έχω ανάλογες εμπειριες από αλλά gimbal.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα δοκιμάσω το ronin sc , όποτε και θα μπορώ να πω κάποια πράγματα αν και δεν έχω ανάλογες εμπειριες από αλλά gimbal.
Οπότε και θα περιμένουμε με αγωνία τις εντυπώσεις σου.. Τι σε κάνει να δοκιμάσεις το ronin και όχι το zhiyun, έχεις ακούσει μήπως καλύτερες κριτικές. Προσωπικά έχω ακούσει καλύτερες κριτικές για το ronin αλλά στο zhiyun βλέπω ένα πιο πρακτικό σε διαστάσεις και νομίζω σηκώνει και περισσότερο βάρος απ την άλλη βέβαια το dji έχει την λειτουργία κλειδώματος θέματος (active track) που είναι πολύ χρήσιμο

Ριξτε μια ματια στο νημα του Ronin για το τι μπορει να κανει.

Προσωπικα δεν εχω αποψη για τα αλλα κινεζικα που δεν θαναι ασχημα αλλα στην DJI εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη μιας και ειναι πιο πολυ καιρο στο παιχνιδι.

μωρέ να ρίξω, το θέμα είναι ότι εγώ με την BM την original είμαι μόνο με manual focus. Που σημαίνει μόνο με εξωτερικό μοτέρ και οθόνη = βάρος, ή τίποτε από αυτά και προεστίαση στο περίπου, ή αγορά μικρής καμερούλας μόνο για αυτό. Η τίποτις και μένω στα αυγά μου :-)

Οπότε και θα περιμένουμε με αγωνία τις εντυπώσεις σου.. Τι σε κάνει να δοκιμάσεις το ronin και όχι το zhiyun, έχεις ακούσει μήπως καλύτερες κριτικές. Προσωπικά έχω ακούσει καλύτερες κριτικές για το ronin αλλά στο zhiyun βλέπω ένα πιο πρακτικό σε διαστάσεις και νομίζω σηκώνει και περισσότερο βάρος απ την άλλη βέβαια το dji έχει την λειτουργία κλειδώματος θέματος (active track) που είναι πολύ χρήσιμο

Η επιλογη του Ronin εγινε απλα γιατι αυτο μονο βρηκα να δοκιμασω πριν προβω σε αγορα.
Αν εβρισκα και καποιο αλλο για δοκιμη ασφαλως και θα την εκανα τη δοκιμη.
Εχεις pm

μωρέ να ρίξω, το θέμα είναι ότι εγώ με την BM την original είμαι μόνο με manual focus. Που σημαίνει μόνο με εξωτερικό μοτέρ και οθόνη = βάρος, ή τίποτε από αυτά και προεστίαση στο περίπου, ή αγορά μικρής καμερούλας μόνο για αυτό. Η τίποτις και μένω στα αυγά μου :-)

Νικο ειναι pain in the ass η χρηση Ronin με την BMPCC4K ή οποιαδηποτε καμερα που δεν εχει AF για την χρηση που την θες εσυ εκτος αν συμβιβαστεις με το να μην κανεις follow focus και να πηγαινεις απο infocus σε defocus ή το αναποδο.

Να πω την αληθεια ειναι πολυ πιο πληρης η συνεργασια με την Eos R ή με μια Α73.Αναλογα την εργασια βεβαια , αν θες καλη εικονα :D τοτε συμβιβαζεσαι.