Συζήτηση για όλα...

Re: iPhone 5

αυτο το χυμα ειναι που δεν γουσταρει η αππλε... τι να κανουμε ?

Αλλωστε, αυτοι οι τροποι, δεν ειναι οι "επισημοι¨ τροποι της Apple.

Συμφωνα με την apple, το μονο που εχεις να κανεις για να βαλεις ενα ringtone, ειναι να κανεις "buy now" απο το Apple store!

Last edited:
Re: iPhone 5

οι πωλησεις του iphone 4s το τελευταιο τριμηνο, ειναι λογικο να εχουν μειωθει (αν εχουν μειωθει) επειδη ολοι ξερουν οτι βγαινει σε λιγο το νεο iphone.... αυτο δε σημαινει ομως τιποτα.

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Αλλάχθηκε ο τίτλος του νήματος γιατί το έχετε κάνει συζήτηση για τα πάντα κ φυσικά έτσι όπως έγινε το νήμα, είναι αδύνατο να το κόψω σε κομμάτια...την άλλη φορά πάντως άλλο νήμα δεν θα ξεφύγει έτσι κ θα κλειδώνεται. Ευχαριστώ ! :a0210:

Απάντηση: Re: iPhone 5

Παντως αποψη μου ειναι πως το μεγαλυτερο επίτευγμα του iphone και γενικοτερα της apple δεν ειναι το καθε αυτου δημιούργημα της αλλα ο τροπος που κατάφεραν να πεισουν τον καναλωτη και να του το χώσουν για καλα στο μυαλο ,πως ειναι το απολυτο εργαλειο..

Η καλύτερη διατύπωση έως τώρα. Συμφωνώ στη νιοστή.

Αλλάχθηκε ο τίτλος του νήματος γιατί το έχετε κάνει συζήτηση για τα πάντα κ φυσικά έτσι όπως έγινε το νήμα, είναι αδύνατο να το κόψω σε κομμάτια...την άλλη φορά πάντως άλλο νήμα δεν θα ξεφύγει έτσι κ θα κλειδώνεται. Ευχαριστώ ! :a0210:

Δηλαδή συγνώμη, τι να γράψεις για ένα προϊόν που δεν έχει κυκλοφορήσει εκτός από σχόλια, εικασίες, μαντεψιές κλπ;

Εκ των πραγμάτων όλο το θέμα είναι περί ανέμων και υδάτων εφόσον δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό να κριτικαριστεί/σχολιαστεί.

Δηλαδή συγνώμη, τι να γράψεις για ένα προϊόν που δεν έχει κυκλοφορήσει εκτός από σχόλια, εικασίες, μαντεψιές κλπ;

Εκ των πραγμάτων όλο το θέμα είναι περί ανέμων και υδάτων εφόσον δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό να κριτικαριστεί/σχολιαστεί.

Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο Τάσο...!
Δεν γράφεται για το προϊόν...έχουν γραφτεί συγκρίσεις της Apple με άλλες εταιρείες, πως κάνουμε ringtone, εντυπώσεις γενικά για τα προϊόντα της Apple και άλλα πολλά...

2008-10-17-apple-macbook-pro-brainwashing.jpg

Μιας και αναφέρθηκε από κάποιο φιλο το περιβόητο οικοσύστημα της Απλ και η φιλικότητά του η περιβόητη (και αυτή) να αναφέρω και εγώ την (ακριβή) περιήγησή μου σε αυτό το οικοσύστημα.
Αρχικά ξεκινησα με ένα 3gs. Ήταν "ώριμο" λέγανε τοτε. Μάλλον άγουρο θα το έλεγα εγώ. Μετα ήρθε το 4 και με μια μικρή διάφορα αντάλλαξα το 3gs με το 4. Ταυτόχρονα (εγώ το ζώό) ειχα αρχίσει και πορωνόμουν με αυτό το οικοσύστημα. Ήταν και η τσέπη πιο γεμάτη και πηρα και ένα MBP 17αρι και σε δεύτερό χρονο ένα ipad. Το μακμπουκ πηρε ποδι σε λιγότερο από χρονο. Το iphone4 πέρασε στη σύζυγο (εγώ βρέθηκα από σπόντα με ένα galaxy s2 δωρεαν, το οποίο και δεν αλλάζω τουλάχιστον μέχρι να πεθάνει) και το ipad πέρασε στην συζυγο/κόρη.
Το μονό καλό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι η οθόνη του καθενός.
Κάποιες παρατηρήσεις και στραβά:
- το οικοσύστημα είναι καλό αλλά για παράδειγμα υπάρχει περίπτωσή μην ΜΗΝ μπορεισ να διαγραψεις φωτο στο iphone παρα μονό διαγράφοντας από τον υπολογιστή. Κάποιες φορές αυτό είναι ΠΟΛΥ άβολο...
- η υλοποίησή του ολα δικτυωμενα της google μου φαίνεται μια χαρά υλοποιημένη στο android. Και δωρεάν. Δεν θα ξεχάσω που ειχα πληρώσει για mail [email protected] για 1χρονο. Ανανεώνω για δεύτερο χρονο και μετα από 10 μέρες περίπου το κανει ... δωρεάν για όλους. Ποσά μειλ εστειλα να μου πιστώσουν ένα ποσοστό τουλάχιστον, ούτε απάντηση.

Τέλος πάντων, να μην σας κουράζω. Τα απλ (κινητά κλπ) είναι καλά για κάποιον που δεν θέλει να πολυψαχνει. Ολα δουλεύουν καλά χωρίς πολλά πολλά. Αν θες να σκαλισεις η απλα έτσι έχεις μαθει τοτε η κλειστοτητα γίνεται φυλακή. Επισης υπάρχουν κουσούρια που τα βλέπεις στην χρήση. Θυμάμαι έκανα resize συχνά για φορουμ φωτο. Εεε το περιβόητο iphoto και μερικά αλλά ΔΕΝ είχαν αυτή τη δυνατότητα. Θυμάμαι ότι επέμεινα να χρησιμοποιω τον μακ για να μπω στο νόημά. Όσο πέρναγε ο καιρός τοσο πιο συχνά σηκωνομουν και πήγαινα στο πισι. Μέχρι που το μακ άρχισε να είναι διαρκώς κλειστός. Το ίδιο και στο iphone. Στην αρχή να το σκαλισω όπως είναι μετά να δοκιμάσω την "αποφυλάκισή" και μετα να αρχίσω να χρησιμοποιω μονό τα βασικά γιατί βαριόμουνα να ψάχνω να βρω τρόπους για να κοροιδεψω το τηλέφωνο για να περάσω ένα ringtone. Η επίσης να θέλω να λάβω μια φωτο από φιλο από το κινητό του και να του λέω "στειλε τη με μειλ". Να μη μιλήσουμε για αποστολή βίντεο αρχείων μέσω bt άνετα και ωραία μεταξύ νοκια, samy κλπ

Ποιοτικά σίγουρα προϊόντα τα απλ, υπερτιμολογημένα επίσης. Έχουν και έναν καταπληκτικό μηχανισμό μάρκετινγκ να τα σπρώχνει οπότε για αυτό είναι εδώ που είναι.

Είναι απόλυτα λογικό να μην κάνει για όλους το οικοσύστημα της apple. Όμως τα προβλήματα που αναφέρεις υπήρχαν στην πρώτη έκδοση του iCloud (διαγραφή φωτός) ενώ το .me έχει αντικατασταθεί με το iCloud. Ναι, υπάρχουν κάποια σπαστικα όπως με τα ringtones που χρειάζεται workaround αλλα σαν "πακέτο" είναι πολυ μπροστά απο τον ανταγωνισμό ΙΜΟ..

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

το "οικοσυστημα" της Apple ειναι οντως ιδιομορφο... θελει επανεξεταση πολλων αρχων που ξερουμε ηδη, και βρισκει μεγαλη απηχηση σε ανθρωπους που ειτε δεν εχουν μεγαλη εμπειρια σε υπολογιστες (αρα δεν εχουν σχηματισει "συνηθειες" ), ειτε σε ανθρωπους που ειναι διατεθιμενοι να αλλαξουν καποιες συνηθειες.

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

το "οικοσυστημα" της Apple ειναι οντως ιδιομορφο... θελει επανεξεταση πολλων αρχων που ξερουμε ηδη, και βρισκει μεγαλη απηχηση σε ανθρωπους που ειτε δεν εχουν μεγαλη εμπειρια σε υπολογιστες (αρα δεν εχουν σχηματισει "συνηθειες" ), ειτε σε ανθρωπους που ειναι διατεθιμενοι να αλλαξουν καποιες συνηθειες.

plakitsa mode on

Για παππούδες δηλαδή ?
Γιατί τα πιτσιρίκια μας και η νεολαία είναι Literate είτε σε win ή σε ipad ή όπου θες
Αυτά τα μικρή εμπειρία είναι πράγματα του παρελθόντος
:p

Off

Πολύ απλό.. Τι να πούμε κι' εμείς που τα πετάμε χύμα στη μνήμη και επιλέγουμε set as ringtone..
Αυτό είναι ο ορισμός του ‛it just works’

Μιχάλη μου, κάνω bookmark το νέο thread,
αν είναι να μιλάμε για ΟΛΑ
προτείνω να το μετονομάσουμε σε ‛Αρένα’ :afro:

η τεχνολογια απευθυνεται σε ΟΛΟΥΣ... οχι σε ειδημονες .
Αν εκανες παρεα με μεγαλους ανθωπους , θα εβλεπες τη δυσκολια που εχουν να καταλαβουν το λειτουργικο συστημα και το συστημα αρχειοθετησης.
Αυτα που για σενα φαινονται απλα , για αλλους ειναι δυσκολα... εχω διδαξει και σε ταξη πληροφορικης με διαφορες ηλικιες και πιστεψε με δεν ειναι καθολου απλο να τους το εξηγησεις.

Η φιλοσοφια της apple , κυριως στο iOS , ειναι να εξαφανισει απο το χρηστη το λειτουργικο , τα αρχεια και τους φακελους.... να μην τον απασχολει που ειναι τι , και που πρεπει να παει καθε τι.

Εσενα μπορει να σε ξενιζει, αλλα για καποιους αυτο ειναι σωτηριο.

Ετσι κι αλλιως για εμας τους "ειδικους" , αν θελουμε να κανουμε κατι , θα το κανουμε ... ειτε με τον ενα τροπο , ειτε με τον αλλο.

Εγω πχ... αν και "ειδικος" :2thumb22sup: .... προτιμω το τροπο της Apple , γιατι με αφηνει να δουλεψω απροσκοπτα, χωρις να νοιαζομαι για το που-πως και γιατι.

plakitsa mode on

Για παππούδες δηλαδή ?
Γιατί τα πιτσιρίκια μας και η νεολαία είναι Literate είτε σε win ή σε ipad ή όπου θες
Αυτά τα μικρή εμπειρία είναι πράγματα του παρελθόντος
:p

Off

Εμενα παντως η κορη μου 16 μηνών, μια χαρα χειριζεται το iphone βλεποντας τα βιντεακια με την μουτσουνα της! :p

ενα απλο παραδειγμα...

Οι συγχρονες καμερες και φωτογραφικες τραβανε σε προτυπο AVCHD (bluray) , και αυτο σημαινει οτι το αρχειο βιντεο ειναι "κρυμμενο" σε ενα φακελο stream που ειναι 3-4 επιπεδα πιο κατω απο το root directory.
Αν πχ θελεις να παρεις ή να βαλεις ενα βιντεο στη καρτα μνημης της καμερας , πρεπει να θυμασαι ακριβως που ειναι αυτα τα αρχεια, τη διαδρομη δηλ.
Αυτο δεν το θυμουνται οι περισσοτεροι απλοι χρηστες (δεν συμπεριλαμβανεσαι σ αυτους....ουτε κι εγω) , πρεπει να ξερουν οτι ειναι mpg4 μορφη , na einai mexri 2gb το αρχειο κλπ.

Ολ αυτα λοιπον, εξαφανιζονται απο το χρηστη, αρκει να χρησιμοποιησεις καποια εφαρμογη της apple για αρχειοθετηση (iphoto-aperture) ή editing (FCPX).
Η εφαρμογη αναλαμβανει να "επικοινωνησει" με τη μηχανη , να παρει και να στειλει δεδομενα, να τα ταξινομησει χρονικα, να κανει αναλυση χρωματικη κλπ και να φτιαξει μια μεγαλη βαση δεδομενων.
Αυτο ειναι που βλεπεις τελικα εσυ.... μια μεγαλη βαση δεδομενων , με μουσκιη, φωτογραφιες , βιντεο κλπ.... το που ειναι "φυλαγμενα" ολ αυτα , τι μορφη εχουν κλπ... δεν πρεπει να σ απασχολει.
Γι αυτο και το λειτουργικο του iOS (και εν μερη του MAC OSX) , δεν θελει ν ασχολεισαι με το ιδιο το συστημα αρχειοθετησης , αλλα με τα δεδομενα σου.
Αυτο μπορει φαινομενικα να σου φαινεται "καπως", αλλα σου δινει τεραστια ταχυτητα επεξεργασιας και διαχειρισης, ευκολη προσβαση σε ΟΛΑ τα δεδοεμενα σου ανα πασα στιγμη κλπ.

Για να γινει αυτο, καποιες παραχωρησεις πρεπει να γινουν.... αν θελεις φυσικα.

Αλλιως... υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες!

υπαρχει περιπτωση να παιξουν αρχεια φλακ σε iphone;

παρακαλω τους ''νοημονες'' εκ των προτερων,να μην απαντησουν.

Εμενα παντως η κορη μου 16 μηνών, μια χαρα χειριζεται το iphone βλεποντας τα βιντεακια με την μουτσουνα της! :p

Να τη χαίρεσαι!
Είναι απόλαυση να βλέπεις πόσο εύκολα χρησιμοποιούν τα πιτσιρίκια τις touch συσκευές
Εμένα τα ανιψάκια μου από 2 χρονών με τις ταμπλέτες έχουν επαφή που τους βγαίνει πιο φυσικά από ότι εμένα… που ψάχνω ποντίκι και πλήκτρα…

υπαρχει περιπτωση να παιξουν αρχεια φλακ σε iphone;

παρακαλω τους ''νοημονες'' εκ των προτερων,να μην απαντησουν.

Ναι, υπαρχει σχετικη εφαρμογη στο appstore.