Συζήτηση για όλα...

Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Αντιθετως οι Mac users είναι αυτοι που φανατιζονται (και οχι φανταζονται που διορθωσε το iPad μονο του) και υποστηρίζουν μια εταιρία που μόνο οι Ποδοσφαιρικές ομάδες και οι πολιτικοί έχουν καταφέρει μέχρι τώρα..

Ps είναι πολυ λίγος ο χρόνος για edit post..

Μην μπερδευεις το φανατιζομαι με το εκνευρίζομαι.. Οταν διαβαζουμε ανακρίβειες, λογικο ειναι να τσαντιζομαστε..
Αντιθετως φανατισμό βλέπω απο καποιους που βλεπουν μηλο και γίνονται έξαλλοι, κανοντας την τριχα-τριχιά..
Ειδες κανενα απο εμάς, να μπαινουμε σε αλλες κατηγοριες και να θάβουμε pc/android κλπ;
Μονο στο apple corner διαβαζουμε συνεχεια επιθεσεις και ειρωνιες! Οταν δε, αυτες ειναι ανακριβείς, τι θες να πούμε "έχεις δίκιο";
Και να σου πω κάτι; Εγω προσωπικα δεν έχω μετοχες στην apple ωστε να εχω λογο να την υπερασπιστώ.
Έχω ομως να καταθεσω την οποια εμπειρία μου ως μακροχρονιος χρηστης pc/htpc και σχετικα προσφατως (3 χρονια) καθημερινός χρηστης mac.
Εαν ήμουν εξ' ισου ευχαριστημένος απο το windows γιατι να το κρύψω; Το εχω ξαναγράψει: Το κομπιουτερικο μου ζειν το οφειλω στην Microsoft, αλλα το κομπιουτερικο μου "ευ ζειν" στην apple..

Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Τάκη:

Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είχα δίκιο στο απλούστατο που είπα ότι κάνεις λάθος όταν λες για ‛’εξίσου μεγάλες επιλογές σε software’’ (bonus κανονάκια: πέραν του HTPC και των λογιστικών, υπάρχει μία τεράστια αγορά μηχανικών που απλώς αγνοείς ή μήπως να πούμε για την τεράστια βιομηχανία των games; )

Για το hardware, χαίρομαι και πάλι που δεν διαφωνείς (και φυσικά ο λόγος που στο mb pro retine είναι όλα κολλημένα δεν αναιρεί το αποτέλεσμα, που είναι το αντικείμενο της συζήτησής μας: οι μειωμένες (μηδαμινές εν προκειμένω) επιλογές σε hardware).

Αφού λοιπόν δεν διαφωνείς, υπάρχει λόγος να με αποκαλείς ‛’ψεύτη’’ και ‛’άσχετο’’;

Ο μόνος είναι ο φανατισμός (θες να τον πεις εκνευρισμό σε επίπεδο αγένειας ;- no prob), ‛’υπεράσπισης’’ που σε πιάνει όταν μιλάμε για την Apple. Δυστυχώς εξακολουθεί να μου είναι ακατανόητος όταν συζητάω με νοήμοντα όντα.

Επειδή όμως δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω να τον υπομένω και να δέχομαι προσβολές, το αφήνω, μια και καλή, εδώ.

Γιάννη:

Για μία ακόμη φορά: Αν δεις τα πράγματα ψύχραιμα θα καταλάβεις, ότι εγω δεν φανατίζομαι κατά της Apple.

Αγοράζω τα προϊόντα της αλλά τα κρίνω κιόλας.

Ε, αυτή η κριτική, μετατρέπεται από τον φανατισμό σας σε φασαρία. Ο δικός σας φανατισμός είναι η αιτία δλδ (στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον – γιατι, ναι, υπάρχουν και τα hate boys).

Δεν την συγκεκριμένη περίπτωση, είπα για περιορισμένες (σε σχέση με την MS πλατφόρμα) επιλογές σε software / hardware, κάτι που εσύ, απολύτως λογικά (και κατέχοντας και τεχνικές γνώσεις), δεν αμφισβήτησες και ο Τάκης άρχισε να με λέει ψεύτη και άσχετο….

Ε, δες λοιπόν ποιος φανατίζεται….

Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Ειναι προφανες οτι στο κοσμο των Pc εχεις περισσοτερες επιλογες σε software - hardware, αν και η ψαλιδα εχει μειωθει.
Σε παιχνιδια πχ εχεις περισσοτερες επιλογες, αλλα και σε mac υπαρχουν αρκετα.
Προφανως , το κοινο της Apple δεν ενδιαφερεται για παιχνιδια ιδιαιτερα , και οσοι ενδιαφερονται προτιμουν να παιζουν σε παιχνιδομηχανες (xbox - ps3 - nintendo klp).

Δεν ειναι για ολες τις δουλειες , αλλα για το μεγαλυτερο ποσοστο του μεσου χρηστη , αρκει.

Φυσικα , υπαρχει και η αλλη πλευρα, στους ανθρωπους που ασχολουνται με εικονα-ηχο (οπως εγω) ειναι (σχεδον) μονοδρομος η apple , λογω software (FCPX - Motion - Logic κλπ).

Kριτικη παντως κανουμε κι εμεις... αλλα δε βιαζομαστε να κρινουμε , ουτε να θαψουμε κατι , πριν καλα-καλα το πιασουμε στα χερια μας.

Τελος, μια εταιρεια που μας εχει τοσα χρονια ανταμειψει με πολλες ωρες ευχαριστησης , συγχωρουνται οι οποιες εμμονες της και αδυναμιες της.
Αυτο ειναι που λειπει απο τις υπολοιπες εταιρειες... πανε οπου φυσαει ο ανεμος, δεν αποκτουν φανατικο κοινο γιατι απλα δεν μπορουν.
Δεν εχουν οραμα-φαντασια , τα αντικειμενα τους δεν γινονται "ποθητα" .... και στη μιζερη αυτη ζωη μας, τα πραγματα που "ποθουμε" ειναι αυτα που της δινουν νοημα!

ΥΓ... πρωτα ερχονται οι ανθρωποι βεβαια, για να μη παρεξηγηθω !
Τα υπολοιπα ειναι απλως αναλωσιμα...:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Τάκη:

Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είχα δίκιο στο απλούστατο που είπα ότι κάνεις λάθος όταν λες για ‛’εξίσου μεγάλες επιλογές σε software’’ (bonus κανονάκια: πέραν του HTPC και των λογιστικών, υπάρχει μία τεράστια αγορά μηχανικών που απλώς αγνοείς ή μήπως να πούμε για την τεράστια βιομηχανία των games; )

Για το hardware, χαίρομαι και πάλι που δεν διαφωνείς (και φυσικά ο λόγος που στο mb pro retine είναι όλα κολλημένα δεν αναιρεί το αποτέλεσμα, που είναι το αντικείμενο της συζήτησής μας: οι μειωμένες (μηδαμινές εν προκειμένω) επιλογές σε hardware).

Αφού λοιπόν δεν διαφωνείς, υπάρχει λόγος να με αποκαλείς ‛’ψεύτη’’ και ‛’άσχετο’’;

Ο μόνος είναι ο φανατισμός (θες να τον πεις εκνευρισμό σε επίπεδο αγένειας ;- no prob), ‛’υπεράσπισης’’ που σε πιάνει όταν μιλάμε για την Apple. Δυστυχώς εξακολουθεί να μου είναι ακατανόητος όταν συζητάω με νοήμοντα όντα.

Επειδή όμως δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω να τον υπομένω και να δέχομαι προσβολές, το αφήνω, μια και καλή, εδώ.

Γιάννη:

Για μία ακόμη φορά: Αν δεις τα πράγματα ψύχραιμα θα καταλάβεις, ότι εγω δεν φανατίζομαι κατά της Apple.

Αγοράζω τα προϊόντα της αλλά τα κρίνω κιόλας.

Ε, αυτή η κριτική, μετατρέπεται από τον φανατισμό σας σε φασαρία. Ο δικός σας φανατισμός είναι η αιτία δλδ (στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον – γιατι, ναι, υπάρχουν και τα hate boys).

Δεν την συγκεκριμένη περίπτωση, είπα για περιορισμένες (σε σχέση με την MS πλατφόρμα) επιλογές σε software / hardware, κάτι που εσύ, απολύτως λογικά (και κατέχοντας και τεχνικές γνώσεις), δεν αμφισβήτησες και ο Τάκης άρχισε να με λέει ψεύτη και άσχετο….

Ε, δες λοιπόν ποιος φανατίζεται….

Σύριε, επειδη μου αρεσει να μιλαω σταράτα και εχω και το θάρρος λογω της φιλιας μας, να διευκρινίσω οτι δεν σε ειπα ψευτη και άσχετο. Είπα και εξακολουθω να πιστευω, πως οποιος θεωρει πως υπαρχουν ΑΠΕΙΡΩΣ περισσοτερες επιλογες λογισμικου σε windows σε σημειο που να ειναι αστεια η συζητηση (ειπες επι λεξη: "Καλα, για τις επιλογές (και στους 2 τομείς) ας μη το συζητησουμε καλυτερα...Ειναι τουλαχιστον αστείο να επιχειρηματολογείς....Η διαφορα ειναι απλως χαώδης...") ειναι Η ψεύτης Η άσχετος καθότι περαν εξειδικευμενων τομεων οπως τα λογιστικα ή και τα προγραμματα μηχανικων που ανέφερες, ο μεσος χρηστης mac δεν θα εχει προβλημα να βρει οτι προγραμμα τραβαει η ψυχή του. Και αυτο στην Ελλάδα, γιατι στο εξωτερικο προφανως θα υπαρχουν και σε υπέρ εξειδικευμένους τομείς προγραμματα σε mac... Για games δε, υπάρχει πλεον μεγαλη ποικιλία απο οτι διαβαζω (δεν ειμαι gamer).
Εσυ λοιπόν, κατ' εμενα ανηκεις στην κατηγορια του "ασχετου" με τα mac. Αυτο οχι διοτι δεν εχεις επαφη με την τεχνολογια, απλα επειδη λόγω χρονου ή διαθεσης δεν εχεις ασχοληθει σοβαρα με την πλατφόρμα ωστε να γνωριζεις τι επιλογες υπαρχουν ή δεν υπάρχουν. Πρόσεξε: Αυτο δεν ειναι προσβολή. Και εγώ ειμαι ασχετος με το Linux και φυσικα εαν με πει καποιος άσχετο, δεν θα προσβληθώ..
Για το hardware, τα ειπαμε.. Η apple εχει διαφορετικη φιλοσοφία και δεν επιτρεπει το λογισμικο της να τρεχει σε τριτους κατασκευαστες για χιλιους δυο λογους (με βασικο την αξιοπιστία). Δεν προσπαθει ομως να σου δεσει τα χερια οπως ισχυρίστηκες με το macbook retina. Απόδειξη το νεο iphone που ειναι το πιο ευκολο iphone κατασκευαστικα για αλλαγη των "εντοσθιων" του (ψαξε το).
Τέλος, να σου διευκρινίζω, πως προσωπικά δεν με ενοχλει η κριτική (τουναντίον, την καλωσορίζω). Με ενοχλει ομως να διαβάζω ανακρίβειες με ειρωνικο υφος που συνοδευονται απο νουθεσίες του στυλ "Τι σας εχει κανει η apple και κανετε σαν μωρα" κλπ Αυτό το δασκαλιστικο ύφος, ισως αρμοζει στα ανηψια σου, παντως οχι σε εμάς, διότι υποτιμα την νοημοσυνη μας και μας προσβάλλει. Και οταν λεω εμας, αναφερομαι σε ανθρωπους σαν και εμενα και τον Γιαννη, που απο χομπι ή βιντσιο γουσταρουμε να παρακολουθουμε τα προιοντα της apple και να ποσταρουμε για αυτα στο apple corner.
Αυτά απο εμενα χωρις διάθεση παρεξηγησης..

Τι να λεμέ βρε Τακη τωρα…

Βγαζεις τα games (οπου, επειδή είσαι παντελώς άσχετος, μαθε ότι η διαφορά είναι χαώδης), βγαζεις τους μηχανικούς, βγαζεις τα HTPC (αμα σκεφτω λιγο ακόμα θα βγαλεις καμια δεκαριά κατηγορίες ακόμα) και στο τέλος παίζεις με την λεξη ‛’απειρες’’ ϴ(ε, καντες χιλιάδες να νοιώσεις καλύτερα αμα θες) για να με βγαλεις ασχετο….

Για το hardware, όχι, δεν προσπαθει καθολου να σου δεσει τα ποδια….

Οταν αγορασεις το νέο Mb Pro και μετα από 1-2 χρονια θες αλλα 2-3 χιλιαρικα για αναβαθμιση (γιατι θα πρεπει να το πεταξεις όλο – γιατι δεν θα μπορεις να κανεις την αναβαθμιση που εκανες τωρα με το παλιο mp pro), τα ξαναλεμε…

Τα περι iPhone φυσικα είναι ασχετα καθως εξυπηρετούν το δικο της service / κοστος και δεν εχουν καμια σχεση με την δική σου δυνατότητα αναβάθμισης (αντε να σε βοηθήσουν σε καμια αλλαγη μπαταριας – την οποία και δεν θα χρειαστείς πιθανότατα (θα το χεις πουλήσει) και στα αλλα smart phones γινεται συνηθως ‛’κανονικά’’).

Και επειδη Τακη κι εγω εχω το θαρος της γνώμης μου και λογω της φιλίας μας, το (ξανα)λέω (και δημόσια): When it comes 2 Apple κάνεις σαν μωρό παιδί. Κι αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα, μπορώ να το απολαύσω. Το να καταλήγεις όμως κακότροπος (με διάφορους τρόπους – αν ανατρέξεις στις συζητήσεις μας θα δεις πάντα ποιος ξεκιναει λέγονας κάτι συγκεκριμένο για την Apple και ποιος συνεχίζει αμέσως με προσωπικούς χαρακτηρισμούς) είναι κάτι που πλέον με ενοχλεί και με κουράζει κιόλας.

Τέλος, η διαφορά του Γιάννη ειναι οτι αυτός υπερασπίζεται καταρχας την τεχνολογική του καύλα / προτίμηση (και κατά δεύτερον την Apple), ως ''παλιός'' και ‛’κατατρεγμένος’’ τόσα χρόνια υπό την βασιλεία της MS :p

Απάντηση: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Συριε, νομιζω το κουρασαμε... Επισήμανα μια ανακρίβεια που είπες (και εχεις πει πολλες κατα καιρούς) και θες να βγεις και απο πάνω.. Μονος μου σου έγραψα οτι υπαρχουν ακομα περισσότερες επιλογες ακόμα σε windows, αλλα ΟΧΙ χαοτικές (το αντίθετο). Εσυ πάλι το θεωρησες αυτό, αστείο.. Ε, τι συζητηση να κανουμε επ' αυτου;
Για το retina MB pro, αυτο που γραφεις ισχύει (περι μη αναβάθμισης- κατι που και εγω εχω επισημάνει ως λογο να μην το πάρω) αλλα αυτο ειναι εξαιρεση και οχι ο κανονας (υπαρχει και η απλη σειρα MB pro που αναβαθμιζεται κανονικά).
Δεν ξέρω αν κάνω σαν "μωρό" παιδι, σιγουρα ομως εχω αλλεργία στις κοτσάνες πασπαλισμενες με φαμφαρες. Αυτο γενικώς, και οχι μονο οταν διαβαζω για την apple..
Θα το κοιταξω πάντως.. :p

Ευχομαι να του πέσει του Κάστρο από τα χέρια η TV σήμερα....:p :p :p

(sorry Μιχαλη...)

"Αμ, ξυπνησαν οι δουλοι Αντωνακη !" ......

Τι να λεμέ βρε Τακη τωρα…
Τέλος, η διαφορά του Γιάννη ειναι οτι αυτός υπερασπίζεται καταρχας την τεχνολογική του καύλα / προτίμηση (και κατά δεύτερον την Apple), ως ''παλιός'' και ‛’κατατρεγμένος’’ τόσα χρόνια υπό την βασιλεία της MS :p

:offtopic: Γιαννη επειδη ασχολεισαι με βιντεο edit ψαξε λιγο για iSCSI αν δεν το εχεις κανει ηδη.. τρομερες ταχυτητες και τελειως ανεξοδα.. δυστυχως ομως υπαρχει ελλειψη free software για mac, αυτο που συζητουσαμε πριν.. Τα win εχουν iSCSI initiator στο λειτουργικο, στα mac πρεπει να ψαξεις απο τριτους και προς το παρον δεν βρηκα free software, μονο παλιες εκδοσεις του globalSAN που δεν γνωριζω ποσο σταθερα λειτουργουν.. αν το δοκιμάσεις ανέφερε εντυπώσεις.. επισης ειναι μια παρα πολυ καλη λυση για οσους εχουν macbook να επεκτείνουν το σκληρο τους δισκο με καποιο δικτυακο (nas, server κτλ) και να τρεχουν εφαρμογές απο εκει.. :offtopic:

κανα νεο για το mac mini εχουμε; :p

Μην μπερδευεις το φανατιζομαι με το εκνευρίζομαι.. Οταν διαβαζουμε ανακρίβειες, λογικο ειναι να τσαντιζομαστε..
Αντιθετως φανατισμό βλέπω απο καποιους που βλεπουν μηλο και γίνονται έξαλλοι, κανοντας την τριχα-τριχιά..
Ειδες κανενα απο εμάς, να μπαινουμε σε αλλες κατηγοριες και να θάβουμε pc/android κλπ;
Μονο στο apple corner διαβαζουμε συνεχεια επιθεσεις και ειρωνιες! Οταν δε, αυτες ειναι ανακριβείς, τι θες να πούμε "έχεις δίκιο";
Και να σου πω κάτι; Εγω προσωπικα δεν έχω μετοχες στην apple ωστε να εχω λογο να την υπερασπιστώ.
Έχω ομως να καταθεσω την οποια εμπειρία μου ως μακροχρονιος χρηστης pc/htpc και σχετικα προσφατως (3 χρονια) καθημερινός χρηστης mac.
Εαν ήμουν εξ' ισου ευχαριστημένος απο το windows γιατι να το κρύψω; Το εχω ξαναγράψει: Το κομπιουτερικο μου ζειν το οφειλω στην Microsoft, αλλα το κομπιουτερικο μου "ευ ζειν" στην apple..

δεν μπαινετε στις αντιστοιχες αλλες κατηγοριες για να κραξετε,γιατι πολυ απλα εκει,δεν υπαρχουν πωρωμενοι με καποια εταιρεια.
Δε χρειαζεται να εχεις μετοχες σε καποια εταιρεια για να εισαι φαν μποι,οι οπαδοι ολων των ομαδων που πωρωνται και μπορει να παιξουν και ξυλο για την ομαδα τους,δεν νομιζω να εχουν μετοχες.

δεν μπαινετε στις αντιστοιχες αλλες κατηγοριες για να κραξετε,γιατι πολυ απλα εκει,δεν υπαρχουν πωρωμενοι με καποια εταιρεια.
Δε χρειαζεται να εχεις μετοχες σε καποια εταιρεια για να εισαι φαν μποι,οι οπαδοι ολων των ομαδων που πωρωνται και μπορει να παιξουν και ξυλο για την ομαδα τους,δεν νομιζω να εχουν μετοχες.

Αυτα φιλε μου μπορει να ισχυουν για εσενα, οχι ομως για εμενα.. Δεν γουσταρω να κράζω γενικώς, δεν μενω όμως αδιαφορος στο αδικο κραξιμο..

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

δε νομιζω να εχω κραξει κανεναν,απλες διαπιστωσεις κανω και λεω τα προφανη.

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

μα τον φανατισμο τον δημιουργει η αντιπαθεια των αλλων!

Αφου δεν μπαινουμε και δεν ενοχλουμε αλλους, πως ειναι δυνατον να "μαλωσουμε" με καποιους ?
Μεταξυ μας δεν τρωγομαστε...!

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

...μα τον φανατισμο τον δημιουργει η αντιπαθεια των αλλων!

Αφου δεν μπαινουμε και δεν ενοχλουμε αλλους, πως ειναι δυνατον να "μαλωσουμε" με καποιους ?
Μεταξυ μας δεν τρωγομαστε...!

δε νομιζω να εχω κραξει κανεναν,απλες διαπιστωσεις κανω και λεω τα προφανη.

Δεν ειπα οτι έκραξες εσυ προσωπικά. Αλλοι όμως το κανουν συχνα εδω μεσα.
Και καθολου προφανη δεν ειναι αυτα που λες, απλα η δικη σου άποψη την οποια φυσικα δεν συμμερίζομαι.

αυτο εξηγησα πιο πριν βρε Γιαννη,δεν μπαινετε και κοινως αδιαφορειτε,πρωτον γιατι ειστε πωρωμενοι(δεν το λεω προσβλητικα) και απαξιειτε και δευτερον,εκει τι να κραξετε,αφου δεν υπαρχουν αντιστοιχα πωρωμενοι.

αυτο εξηγησα πιο πριν βρε Γιαννη,δεν μπαινετε και κοινως αδιαφορειτε,πρωτον γιατι ειστε πωρωμενοι(δεν το λεω προσβλητικα) και απαξιειτε και δευτερον,εκει τι να κραξετε,αφου δεν υπαρχουν αντιστοιχα πωρωμενοι.

Το ότι κάποιος δεν μπαίνει σε κάποια νήματα για να κράξει, αυτόματα σημαίνει ότι αυτός είναι πορωμένος και fanboy και απαξιώνει τους άλλους ;;;;;;;;;
Κ επίσης είναι σίγουρο ότι αλλού δεν υπάρχουν πορωμένοι κ υπάρχουν μόνο στα Apple ;;;;;;;;

Ναι οκ !! :grinning-smiley-043 -bye-