Συζήτηση για όλα...

Δε μου απαντησες στα παραπανω... απ αυτα και μονο , θεωρω μυθο την περιφημη ευχρηστια.
Αν θελω drivers για να δω μια συσκευη σαν disk only (δε λεω για δυσκολα tasks), αυτο και μονο τελειωνει τη συζητηση.
Οι περισσοτεροι εκραζαν το οτι πρεπει να βαλεις itunes για να δεις το Iphone , γιατι δεν λετε τιποτα γι αυτα τα θεματα στο Android ?

Εγω πχ δε μπορω να παρω-δωσω κανενα αρχειο με τους υπολογιστες της δουλειας μου.... τουλαχιστον το itunes το εχω στα pc της δουλειας μου, γιατι μ αυτο αγοραζουμε μουσικη.

Στο νημα που ελπιζω ν ανοιξω , δεν θα κραξω το Android-htc κλπ , απλα θελω να διαλυσω to "μυθο" της ευχρηστιας - ευκολιας iOS vs Android.
Οσο ευκολο μου φαινεται εμενα να συγχρονισω το iphone Με mac , αλλο τοσο ευκολο σας φαινεται εσας να κανετε copy-paste (οταν φυσικα μπορειτε).

Oσο ευκολο μου φαινεται εμενα να χειριστω το itunes, αλλο τοσο ευκολο σας φαινεται να εγκαταστησετε drivers για να δειτε το κινητο σαν usb storage.

Τελικα, ΟΛΑ ειναι θεμα συνηθειας ... εγω τουλαχιστον εχω τη δυναμη ν αλλαζω συνηθειες και να μη κραζω οτι δε μ αρεσει.

Ευχαριστιεμαι αυτο που εχω (με τους οποιους περιορισμους) και δεν τη λεω στους υπολοιπους.....

ΥΓ... τα παραπανω (και αλλα πολλα) ισχυουν για μενα με android 4.0.4 και HTC ONEX X.

Last edited:
Αν θελω drivers για να δω μια συσκευη σαν disk only (δε λεω για δυσκολα tasks), αυτο και μονο τελειωνει τη συζητηση.
Οι περισσοτεροι εκραζαν το οτι πρεπει να βαλεις itunes για να δεις το Iphone , γιατι δεν λετε τιποτα γι αυτα τα θεματα στο Android ?

Εγω πχ δε μπορω να παρω-δωσω κανενα αρχειο με τους υπολογιστες της δουλειας μου.... τουλαχιστον το itunes το εχω στα pc της δουλειας μου, γιατι μ αυτο αγοραζουμε μουσικη.
Τωρα μιλαμε για τη μερα με τη νυχτα.

Σου φαινεται πιο λογικό να μπορείς να εγκαταστήσεις ένα (τερατο)πρόγραμμα σαν το itunes και να μην μπορεις να περασεις ένα απλό driver;

Sorry, Γιαννη αλλα η συγκριση ειναι εντελως ακυρη.

Τι σου φταει το Android που δεν έχεις πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή σου;

Πες στον it σου να σου περασει τον driver. Simple as that.

(ασε που υποψιαζομαι οτι θα γινεται και χωρις driver)

Σε καθε περιπτωση το iPhone ειναι καλό που βλέπεται σαν φωτο αλλά και αυτό όχι πάντα! Πχ θυμάμαι στα XP (το 4S τουλαχιστον) παίζει κανονικά αλλά στα 2008 δεν το βλέπει!

Πιθανόν να ειναι ενα + του iPhone αλλά σίγουρα δεν ειναι ένα - του Android.

κι αλλο ενα θεμα....

Δεν εχω βρει τροπο να συνδεσω το κινητο με το στερεο του αυτοκινητου και να εχω τον ελεγχο , οπως εκανα μεχρι τωρα με το ipod - iphone.
Εχω πολυχειρηστηριο στο τιμονι του αυτοκινητου κι απο εκει ελεγχω ολες τις παραμετρους... volume - next-prev , play-pause κλπ.
Ο ηχος φευγει ψηφιακα απο το Ipod.

Mπορω ή οχι να το κανω αυτο με ενα android Κινητο ? (δε νομιζω ....)

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Τωρα μιλαμε για τη μερα με τη νυχτα.

Σου φαινεται πιο λογικό να μπορείς να εγκαταστήσεις ένα (τερατο)πρόγραμμα σαν το itunes και να μην μπορεις να περασεις ένα απλό driver;

Sorry, Γιαννη αλλα η συγκριση ειναι εντελως ακυρη.

Τι σου φταει το Android που δεν έχεις πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή σου;

Πες στον it σου να σου περασει τον driver. Simple as that.

(ασε που υποψιαζομαι οτι θα γινεται και χωρις driver)

Σε καθε περιπτωση το iPhone ειναι καλό που βλέπεται σαν φωτο αλλά και αυτό όχι πάντα! Πχ θυμάμαι στα XP (το 4S τουλαχιστον) παίζει κανονικά αλλά στα 2008 δεν το βλέπει!

Πιθανόν να ειναι ενα + του iPhone αλλά σίγουρα δεν ειναι ένα - του Android.

Αν ισχύει ως κανόνας να χρειάζεται driver για να παίξει ένα android στα windows, τότε είναι ακριβώς ίδιο με την περίπτωση του itunes. Το μόνο που αλλάζει είναι το είδος προγράμματος. Η ουσία είναι ίδια όμως...χωρίς πρόγραμμα δεν παίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο !

τι λες ρε Συριε... εδω δεν ειναι σπιτι μου-σου να βαζεις οτι θελεις!

Δεν υπαρχει περιπτωση να μπουν τετοιοι driver σε μηχανημα της δουλειας.
Ισα-ισα , οι IT μας, αν και δε συμπαθουν την Apple, εβαλαν πολυ ευκολοτερα το itunes .

Οι driver, οσο και να φαινονται ακινδυνοι, μπορει να κανουν conflict με το special hardware που εχουμε (δε μιλαμε μονο για απλα Pc).... φαντασου οτι σ' αυτα δεν μπαινουν ουτε αντιβιοτικα, γιατι τα κοβει το προγραμμα (avid) .

Tερατο-προγραμμα ειναι ισως για σενα το itunes, για μενα μια χαρα ευχρηστο και απλο ειναι....

και μη το παμε παλι εκει που θελουμε μονο.... ειπα παραπανω και για τους ενσωματωμενους players που δε παιζουν "τα παντα" οπως λενε.
Πρεπει να βαλεις καποιον αλλο για να τα δει ολα.
Ε, αυτο κανεις και στο iphone, χωρις μετατροπες.... http://www.macworld.com/article/1164842/avplayer_for_iphone_and_ipad.html (ena apo ta polla).
Και μεσω δικτυου, wifi και οτι αλλο θελεις....

Last edited:
απ οσο γνωριζω, και το galaxy s3 χρειαζεται drivers (ή το Kies) για να το δουν οι υπολογιστες..... ας το επιβεβαιωσει καποιος με S3 .

ΥΓ... οι drivers για το HTC ONE X δε συμπεριλαμβανονται πουθενα στο πακετο ... πρεπει να τους κατεβασεις ,
αν εχεις internet φυσικα εκει που θα θελεις να βαλεις-βγαλεις μερικα αρχεια (δε λεω μονο στο σπιτι μου).
το itunes τουλαχιστον υπαρχει παντα στα Mac ....

Συριε, μην εισαι καχυποπτος γιατι χανεις το νοημα αυτων που λεω.... φιλικα παντα! -bye- :smash:

Last edited:
Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Αυτο λοιπον διαφημιζεται σαν ελευθερια και δε ξερω εγω τι αλλο....

Πιθανά δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε ‛ελευθερία’ σε ένα λειτουργικό σύστημα
Αυτό που λέμε free/libre/open-source software (FLOSS)

θες να παμε και στη μουσικη?

Τι πιο απλο να κανεις copy paste σε folder τους φακελους σου .... :2thumb22sup:

Δεν εχω σε φακελους τη μουσικη μου, μονο στο itunes (οργανωνει μονο του τους φακελους του - αν θελεις.)
Ειναι μια τεραστια βαση δεδομενων , οπως και τα υπολοιπα προγραμματα της aplle, και απο κει φτιαχνεις Playlists .
Ετσι αλλωστε θεωρω το σωστο, μιας και ενα τραγουδι μπορει να το θελεις σε πολλες λιστες (πχ, party, 80s, car, κλπ).

αλλα ας πουμε οτι την βαζω σε φακελους... για να δω .

Πηγαινω στην εφαρμογη της μουσικης στο κινητο ... και τι να δω ?
Ολα τ αρχεια ριγμενα στη σειρα, μπορεις βεβαια να κανεις ταξινομηση κατα genre, artist, album , year αλλα ΟΧΙ ανα FOLDER!!!

Ναι, μπορεις να κανεις ταξινομηση ανα folder , ΛΛΑ με αλλη εφαρμογη.. παει κι εδω η ευχρηστια και συνοχη του GUI περιβαλλοντος ,
Aλλη εφαρμογη για folders, αλλη η εγγενης του HTC....

Θα μου πεις φταιει το Android γι αυτο ?
Ισως οχι, αλλα παλι you missed the point !

Στο Android η καθε εταιρεια κανει οτι γουσταρει και αφηνει εσενα να βγαλεις τα καστανα απο τη φωτια.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Καταλαβαινω πολυ καλα, αλλα θα παμε κι εκει ... αργοτερα.
Αυτο που με απασχολει τωρα αμμεσα ειναι η τεραστια ευχρηστια του!

Πιθανά δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε ‛ελευθερία’ σε ένα λειτουργικό σύστημα
Αυτό που λέμε free/libre/open-source software (FLOSS)

Γιάννη μου πήρες ένα προσωπικό σου πρόβλημα - εξαίρεση και το κάνεις θέμα.

Δυστυχώς/Ευτυχώς πολλά ΙΤ δεν θα σου έβαζαν ούτε iTunes … αν ήσουν σε PoS σε υποκατάστημα τράπεζας κ.ο.κ. Το ότι έκαναν μια εξαίρεση για *εσένα* και το itunes… δεν μου λέει και πολλά.

Ευχρηστία ?
Εγώ έχω παράπονα από το σύνολο των κινητών σε αυτό τον τομέα. Δε βλέπω και κανένα 100% ευχαριστημένο από android όπως μας θεωρείς. Φυσικά υπάρχουν Verizon που θέλουν τα πάντα κλειδωμένα και είναι μια παράμετρος και αυτή.

Από την άλλη αλλαγές kernel και ένα σωρό άλλα πράγματα είναι όντος ‛ελευθερία’ – πως αλλιώς να το ονομάσεις???

you missed the point too...

Δε με νοιαζει καθολου που δεν το εχω στη δουλεια μου συνδεδεμενο με τα pc...
Απλα το ανεφερα για να δειξω οτι κανενα δε δουλευει Out of the box.

Ποσως με νοιαζει αν θελει itunes (αυτο μου το εβαλαν γιατι αγοραζουμε νομιμα μουσικη για τα Trailer που φτιαχνουμε στο σταθμο) , drivers ή κατι αλλο.
Αυτο που μετραει ειναι οτι αν θες απλα να το κοτσαρεις , οπως πολλοι λενε , ετσι απλα , δε μπορεις.
Αν κανεις αλλαγη root και bootloader χανεις την εγγυηση *, δε το βλεπω και πολυ "φιλελευθερο" αυτο....

Aν το ηθελαν πραγματικα ελευθερο, δεν θα εβαζαν τετοιους περιορισμους και δυσκολιες.

Το JB sto iphone , ελευθερια το λενε επισης.... γιατι σε χαλαει.

Και κατι ακομη... για να κανω jb το iphone Μου, χρειαζονται 2 λεπτα το πολυ... για να κανω unlock και rooting το HTC χρειαστηκα 30 τουλαχιστον λεπτα, πολυ διαβασμα , terminal και πολυ αγχος.
Σε galaxy s3 ειναι λιγο πιο ευκολο ...

Και να μι ξεχασω κατι πολυ σημαντικο... η ιδια η google μας αποκλειει απο πολλα πραγματα.

Πχ... πηγα να κατεβασω το google earth και εφαγα πορτα (το ξερω οτι υπαρχουν πλαγιοι τροιποι - αλλα ειπαμε ... dont miss the point!)

Το ιδιο και για τα google maps.... δε μπορεις να δεις 3d maps στο κινητο σου (για οποιες πολεις υπαρχει)..... Why ?

Το ιδιο και για το google navigation.... που νομιζα οτι μονο το Iphone δεν το ειχε (μεχρι το ios 6 , γιατι ωρα εχει!).
Γιατι ? (οχι οτι με νοιαζει , γιατι υπαρχουν κι αλλες λυσεις - αλλα again, dont miss the point!).

Φιλικα παντα!!!!:grinning-smiley-043

Last edited:
you missed the point too...

Δε με νοιαζει καθολου που δεν το εχω στη δουλεια μου συνδεδεμενο με τα pc...
Απλα το ανεφερα για να δειξω οτι κανενα δε δουλευει Out of the box.

Ποσως με νοιαζει αν θελει itunes (αυτο μου το εβαλαν γιατι αγοραζουμε νομιμα μουσικη για τα Trailer που φτιαχνουμε στο σταθμο) , drivers ή κατι αλλο.
Αυτο που μετραει ειναι οτι αν θες απλα να το κοτσαρεις , οπως πολλοι λενε , ετσι απλα , δε μπορεις.
Αν κανεις αλλαγη root και bootloader χανεις την εγγυηση *, δε το βλεπω και πολυ "φιλελευθερο" αυτο....

Aν το ηθελαν πραγματικα ελευθερο, δεν θα εβαζαν τετοιους περιορισμους και δυσκολιες.

Το JB sto iphone , ελευθερια το λενε επισης.... γιατι σε χαλαει.

Και κατι ακομη... για να κανω jb το iphone Μου, χρειαζονται 2 λεπτα το πολυ... για να κανω unlock και rooting το HTC χρειαστηκα 30 τουλαχιστον λεπτα, πολυ διαβασμα , terminal και πολυ αγχος.
Σε galaxy s3 ειναι λιγο πιο ευκολο ...

Και να μι ξεχασω κατι πολυ σημαντικο... η ιδια η google μας αποκλειει απο πολλα πραγματα.

Πχ... πηγα να κατεβασω το google earth και εφαγα πορτα (το ξερω οτι υπαρχουν πλαγιοι τροιποι - αλλα ειπαμε ... dont miss the point!)

Το ιδιο και για τα google maps.... δε μπορεις να δεις 3d maps στο κινητο σου (για οποιες πολεις υπαρχει)..... Why ?

Το ιδιο και για το google navigation.... που νομιζα οτι μονο το Iphone δεν το ειχε (μεχρι το ios 6 , γιατι ωρα εχει!).
Γιατι ? (οχι οτι με νοιαζει , γιατι υπαρχουν κι αλλες λυσεις - αλλα again, dont miss the point!).

Φιλικα παντα!!!!:grinning-smiley-043

Γιάννη μη συγκρίνεις ένα απλό μικρό driver με το iTunes … είναι άδικο…

Welcome to the real world
Η google δεν είναι η αγαπημένη μας εταιρία – είναι εταιρία marketing.

Τι ‛πραγματικά ελεύθερο’ περιμένεις από μια εταιρία marketing δε ξέρω
Επιμένω ότι η ‛ελευθερία’ αυτή είναι άλλο από αυτό που εσύ εκλαμβάνεις.

Απάντηση: Re: Θα αγοράσετε το iPhone 5 ;

Μη τα λες οπως θες....

Εχοντας στη κατοχη μου πια ενα android phone, αν δε κανεις root το κινητο, εχεις μισο τηλεφωνο.
.

Αυτο που λες δεν ισχύει ...
Καλο ειναι να αποφεύγουμε τις υπερβολες εκτος και αν θεωρείς μισο τηλέφωνο την δυνατότητα backup

Δευτερο παραδειγμα και πολυ πιο σημαντικο....

Προσπαθησα να συνδεσω το κινητο μου σε pc στη δουλεια (δεν εχω administrator privileges) και φυσικα χωρις Drivers ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ !!!
Ουτε καν σαν photo device (DCIM folder access ) ...
Και φυσικα επειδη η πολιτικη της εταιρειας ειναι αυστηρη... παπαλα το κινητο !

Γιατι τοτε ολοι γκρινιαζουν για το iphone , τουλαχιστον αυτο το βλεπουν σαν mass photo device (για να παρεις πχ τις φωτο σου).
Αλλο και αυτο...
Ειχα δυο Htc με παλιότερες android rom και σημερα το s3 ...
Με κανενα απο αυτα δεν αντιμετώπισα προβλημα σε σύνδεση με δυο λαπτοπ δυο σταθερους υπολογιστες και φυσικα ποτε δεν μου ζητήθηκαν drivers...
Τι στην ευχη σε windows 98 το συνδεσες;

Γιαννη οπως παρουσιάζεις το one-x πραγματικα πρεπει να ειναι το πιο αχρηστο κινητο που εχει βγει...
Κατι θεματα του τυπου δεν μου αναγνωρίζει φακελους μουσικης ,δεν μου παιζει βιντεο files η μνημη δεν αντεχει live wallpaper widget η μπαταρια αντεχει 5 ωρες και δεν ξερω και εγω τι αλλο εχω χασει...
Μηπως να το βαψεις μπλε και να το ριξεις στη θαλλασα;

και για να μη παρεξηγούμαι, το δοκιμασα σε win 2 συστηματα win 7 (στο ενα επαιξε στο αλλο όχι, χωρις driver) και σε win xp δεν επαιξε καθόλου.
Οσον αφορα τα αρχεια που αναγνωριζει, το ανεφερα σαφώς.... μιλαω για τα ενσωματωμενα προγραμματα που ερχονται με το κινητο.

Με αλλο software , οπως και στο iphone, βλεπει τα αρχεια κανονικά.

Μάλλον κάτι παίζει με το καλώδιο σου αφού την μια σου συνδεόταν και την άλλη όχι.
Για τον ενσωματωμένο player της HTC δεν γνωρίζω αλλά του S3 τα παίζει όλα και με υποτιτλους.
Μόνο σε hd με dts σκαλωνει αφού τα παίζει χωρίς ήχο

Μαλον εχει να κανει με το αν εχεις administration privilages...σε οσα ειχα, συνδεθηκε (παλι του ελλειπε κατι ομως) σαν mass storage.
Παντα προσπαθουσε να κανει install drivers , και μαλλον αν δεν εισαι administrator δεν γινεται .

Για τα υπολοιπα, δοκιμασε αν εχεις (με τον player του S3 ) καποια .mov (h264) , αν εχεις.

δεν χρειαζεσαι ποντικι και πληκτολογιο για το κινητο σου.... γιατι ειναι κινητο και οχι laptop.
Ουτε στη ταμπλετα σου , για παλι δεν ειναι λαπτοπ.

αυτη δυστυχως ειναι η λογικη του "τα κανω ολα και συμφερει..."

Δεν ειναι ετσι, το καθε εργαλειο δεν ειναι φτιαγμενο για ολες τις δουλειες και αν ειναι , δεν τις κανει σωστα.
Ουτε εγω λεω οτι το iOs ειναι τελειο, αλλα ουτε και το Android αχρηστο.

Και τα 2 εχουν τα καλα τους και τα "στραβα" τους.

Αν πας με τα νερα της apple , ολα γινονται πιο ευκολα, αν εισαι "power user" και τη ψαχνεις συνεχως τοτε το Android εχει πιο πολυ ψωμι ....

Επισης , κι εσυ εχεις μεινει πια πισω στο iOS.... καλωδιο για συνδεση με καμερα- τηλεοραση υπαρχει.
Παιζει ολα τα αρχεια με συγχρονους Player, (χωρις JB).

Εμενα παλι το νεο μου HTC δεν παιζει σχεδον τιποτα απο μονο του (εκτος τα συμβατα με αυτο αρχεια - mp4-avi).
Πρεπει να βαλεις εξτρα player για να παιξει τα παντα.

Το ιδιο κανεις και στο iPhone , γιατι λοιπον σε ενοχλει αυτο ?
Το οτι η Apple Υποστηριζει καποια αρχεια δεν ειναι νεο, αλλα δεν ειναι και τα μοναδικα.
Mπορεις επισης, αν θελεις να μηγ χρησιμοποιεις το itunes για sync , αλλα αλλο προγραμμα...
Γιατι πχ εγω να χρησιμοποιω το HTC sync , αμα δε μ αρεσει ?

Μεταφορα αρχειου απο wifi επισης γινεται ευκολα με πολλα προγραμματα πια.

Το οτι ΕΣΕΝΑ σου λειπουν καποια πραγματα , δε σημαινει οτι λειπουν σε ολους...
Δε μπορεις να λες οτι θελεις για εργαλειο το κινητο σου και να σου λειπουν τα live wallpaper!
Εγω τα εβαλα για πλακα, αλλα μολις ειδα τι cpu-memory-battery usage ειχα , τα εβγαλα αμεσως.

Το ιδιο και με τα περισσοτερα widjets... ωραια παιχνιδακια, αλλα μεχρι εκει.
Αν ειναι να εχω κινητο για 5 ωρες μονο, να τα βρασω.

Το οτι η Apple δε τα εχει υιοθετησει μεχρι τωρα στο iOS (ενω αυτη πρωτη τα εβαλε στο OSX), κατι σημαινει.

Αν η τεχνολογια ενεργειας προχωρησει , τα ξαναλεμε...
Δεν είναι η λογική του "τα κάνω όλα και συμφέρει". Είναι η λογική "αν θέλω τα κάνω όλα και μάλιστα καλά και Out of the box". :-)

Για τον αντάπτορα hdmi της Apple δηλώνω άγνοια και τώρα που το είδα είναι ωραίο +. Όπως γράφει βέβαια οι ταινίες είναι μέχρι 720 αλλά είναι μάλλον feature και αυτό.

Για την κάμερα όμως ελπίζω να μην εννοείς το http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A/apple-ipad-camera-connection-kit ? Ακόμη μία σπατάλη εκ μέρους μου σε προιόν Απλ. Βλέπει ΕΛΑΧΙΣΤΑ usb στικάκια και αυτά μικρής χωρητικότητας (για πάνω από 16 δεν το συζητάμε καν. Τα 1 ,2 γίγα δουλευουν ρολόι αλλά ταυτόχρονα είναι και αστείο). Δεν δοκίμασα φωτογραφική αλλά δεν έχω και έμπνευση. Επίσης η υποδοχή sd βλέπει μόνο αρχεία εικόνας και .mov βίντεο για να περάσεις. Εγώ μιλούσα για κάτι τέτοιο όταν έγραφα για κάμερα:
https://www.youtube.com/watch?v=rvbR7oZJxDk.
Για Canon μόνο αλλά δείχνει τις δυνατότητες. Φυσικά όλες τις υπόλοιπες κάμερες τις βλέπει κανονικά σαν εξωτερικούς δίσκους για να τραβήξεις τις φωτογραφίες ακόμη και αν η κάμερα είναι χωρίς sd (πολλές σόνυ 1-2+ χρόνων πίσω). Συμπληρώνω ότι στο Android βλέπεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αρχείο στο εξωτερικό στικάκι/σκληρό δίσκο. Εδώ στην Apple για να περάσεις ένα απλό PDF πρέπει ή να το στείλεις με μέιλ στον εαυτό σου ή να το περάσεις με iTunes. Εσύ μπορεί να το συνήθισες αυτό αλλά μην θεωρείς δεδομένο ότι το συνήθισαν όλοι. Έλα πες στη γυναίκα μου να μάθει το iTunes και τα ξαναλέμε. :-)

Όπως είχα γράψει και αλλού προσπάθησα για περίπου 2 χρόνια να πάω με τα "νερά" της Απλ. Πραγματικά βαρετά νερά. Ίσως πριν τα windows 7 και την αλματώδη πρόοδο του Android να υπήρχε διαφορά. Πλέον όμως καμία.

Για εξτρά εφαρμογές που αναφέρεις το βρίσκω λογικό να χρειάζονται ακόμη και για το βίντεο. Είναι σαν να μου λες ότι στη δουλειά σου θα κάνατε ότι θέλατε μόνο με μια καθαρή εγκατάσταση των windows και τον .... Windows Movie maker. Γιατί η Microsoft δεν έβαλε ένα ... Adobe Premiere ή όποιο άλλο χρησιμοποιείτε σαν στάνταρ κατά την εγκατάσταση? Έχω περίπου 380 εφαρμογές στο Android και όλα δουλεύουν ρολόι. Χρησιμοποιώ τις 20-30 βέβαια συχνά αλλά υπάρχουν και οι άλλες για να πειραματιστώ. Για το βίντεο υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν hardware βοήθεια από την κάρτα γραφικών. Κάνε μία έρευνα. Φυσικά δεν είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν και δωρεάν με διαφημίσεις.

Για τα livewallpapers το έγραψα ότι είναι άχρηστες αλλά ... όμορφες. Για την μπαταρία που καταναλώνουν ισχύει αλλά υπάρχουν πολλά με προσεκτική διαχείριση. Εφόσον όμως κάνεις δουλειά γραφείου δεν έχεις πρόβλημα. Με ένα καλώδιο φορτίζεις κάθε μέρα λίγες ώρες και δεν ξεμένεις ποτέ.

Τέλος, στην εργασία σου βάλανε Itunes και βλέπεις το κινητό σου. Αυτό έτυχε για τους χ λόγους. Θα μπορούσαν όμως να ΜΗΝ βάζανε ούτε το itunes (και αυτό drivers έχει, γιατί δεν δημιουργεί πρόβλημα? Άσε που το ότι ένας driver θα δημιουργήσει πρόβλημα το θεωρώ υπερβολικό. Όσο σύνθετο και να είναι το μηχάνημα. Προφανώς ο τεχνικός θέλει να σας ξεκόψει τα πολλά πολλά γιατί αν σας βάλει κάτι μετά από λίγο καιρό θα του ζητήσετε κάτι +1) οπότε πάλι θα είχες το ίδιο πρόβλημα. Επίσης το να δεις απλά τις φωτό του Iphone στην δουλειά τι έχει να σου προσφέρει? Δεν έχεις καμία διαχείριση του κινητού χωρίς το itunes. Μόνο τις φωτό.

Το IOs είναι τέλειο όταν δεν θέλει να "σκαλίζεις". Απλά δουλεύει. Αυτό σίγουρα βολεύει πολλούς. Εμένα όχι. Όπως γράφεις είναι θέμα συνήθειας. Συμφωνώ. Πολλοί Macαδες απαξιώνουν τα Windows και το αντίστροφο. Όπως και πολλοί iphonάδες τα υπόλοιπα. Συνήθως η μία πλευρά δεν έχει δουλέψει ποτέ την άλλή. Προσπικά επειδή συμβίωσα παράλληλα με windows-Lion Και Ios-Αndroid ξέρω τι μου αρέσει. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον αλλά ΕΜΕΝΑ δεν μου κάνει η Απλ. Σε κάποια πρόγραμματα (γραφιστικής-βίντεο) μπορεί για κάποιους να υπερέχει όπως και στο "δεν το πολυψάχνω" να είναι μπροστά αλλά δεν κάνει για όλους.

Για το κλειδωμένο ΒΤ σε audio μόνο τι έχεις να πεις? Ποια είναι η λογική της Απλ πίσω από αυτή την επιλογή? Επηρεάζει τη γεύση? :-Ρ
(Θυμάμαι όταν είχα το 4, έπινα καφέ με κάτι φίλους και ανταλλάσσανε το πρώτο βίντεο της ... Τζούλιας και κάποιες φωτό-βίντεο από διακοπές με τα ταπεινά Νοκια τους μέσω ΒΤ. Εγώ απλά είχα το 4 αφημένο στο τραπεζάκι. Απαξιούσα... Τους είπα να μου στείλουν τις φωτό με μέιλ και τα βίντεο ή θα τα έπαιρνα από το σπίτι τους ή να μου τα ανέβαζαν κάπου.)

Last edited:
.... δεν εχει νοημα η αντιπαράθεση, απλα τονίζω οτι αμα τα σκαλίζεις , με ολα κανεις τη δουλεια σου.
Αλοους τους βολεθει , αλλους όχι.

Εγω εκανα το switch, και απλα διαπιστωνω οτι θελει πολυ σκαλισμα πάλι.
Δε γλυτωνω τίποτα, ίσα-ισα μπελα εβαλα στο κεφαλι μου.
Αυτο όμως ισχυει για μενα , που εχω mono mac και η διασυνδεση ειναι αρκετα πιο περιπλοκη απ οτι με το iphone.

Μ αρεσει ομως να πειραματίζομαι....