Συζήτηση για όλα...

Απάντηση: iPhone 5

Τασο, ξέκολα, δεν ειναι ο βασικος αγοραστης των iphone "κυριουλες" απο το Κολωνακι. Αυτο να το πουν ασχετοι, οχι εσυ.. ;)
Το S3 εχει retina οθόνη; Δεν το ήξερα.
Παντως, η apple ειναι από τις ελαχιστες εταιριες που σέβεται τους αγοραστες τους και γι'αυτο και την προτιμουν και την ξαναπροτιμουν...
Τωρα, το δικο σου μισος για την apple απο που προκυπτει, δεν καταλαβαίνω.. Μαλλον εχεις μετοχες στους Κορεάτες και τωρα με την δικαστικη φάπα, πεφτει η αξια; :p :D

Re: iPhone 5

Taso, εχεις μια μανια να κρινεις απο μεμονομενα γεγονοτα... επειδη καποιοι το εχουν για στυλ, δε σημαινει οτι ολοι το εχουν για τον ιδιο λογο !

Το καλοκαιρι, στο χωριο μου, ηρθαν 3 οικογενειες ΕλληνοΑμερικανων , ηλικιας απο 30-60 χρονων (απο απλους ανθρωπους μεχρι επαγγελματιες).

ΟΛΟΙ τους ειχαν Iphone και χαρηκα ιδιαιτερα οταν τους ειδα να χρησιμοποιουν συνεχως και για πολλους λογους.
Απο απλα μυνηματα και internet, mexri για επαγγελματικους λογους (ο ενας εξ αυτων ηταν αρχιτεκτονας).
Hξεραν πολλα πραγματα , εκαναν συγχρονισμο ανετα και γρηγορα με καποια macbook air και MBP που ειχαν...

Μαλιστα ο γηραιοτερος εξ αυτων, μου ειπε οτι επειδη ηθελε ενα μεγαλυτερο κινητο (ναι καποιοι το θελουν μεγαλυτερο...), δοκιμασε για λιγο καιρο το Galaxy και το εδωσε αμεσως πισω γιατι του φανηκε δυσχρηστο.

Δεν ειναι λοιπον ολοι οι χρηστες μοδατοι και ανεγκεφαλοι (υπαρχουν κι αυτοι) , κι επαναλαμβανω.... το iphone εφερε το smartphone στις μαζες , με απλο και κατανοητο τροπο. Το ιδιο κανει και με το ipad και κατ επεκταση με το OSX.

Re: Απάντηση: iPhone 5

Παντως, η apple ειναι από τις ελαχιστες εταιριες που σέβεται τους αγοραστες τους και γι'αυτο και την προτιμουν και την ξαναπροτιμουν...

Αυτό πώς το εννοείς; Με το iPad 1 πχ που δεν είχε καμία κάμερα και 256MB RAM ενώ θα μπορούσε να έχει τα specs του iPhone 4 τουλάχιστον; Με iPhone που βγαίνουν εκτός εγγύησης λόγω υγρασίας με το παραμικρό; Με το νέο βύσμα που θα κάνει obsolete μερικά εκατομμύρια εξαρτήματα; Με το camera connection kit που του.. έκοψε δυνατότητες στο iPad, και στο iPhone δε δούλευε καθόλου;; :flipout: Με το Siri που δεν ήρθε σε iPhone 4 και iPad 2;; :music-smiley-005:

Please..

Μπορώ να σκεφτώ κι' άλλα.. αυτά τα είχα πρόχειρα.

Απο ποτε τα χαρακτηρηστικα αποτελουν κριτηριο καινοτομιας ?
Στην apple αυτο που μετραει ειναι η καινοτομια και η εμπειρια χρησης.

να σου θυμησω οτι, οταν βγηκε το ipad ολοι εσεις λεγατε οτι ειναι ενα αχρηστο προιον και οτι θα παει απατο.
Ολες οι εταιρειες το χλευαζαν και φυσικα τη καταληξη τη βλεπεις.
Ολες ετρεξαν και παλι να το αντιγραψουν και να φτιαξουν το Ipad killer.

Ας φτιαξει ΜΙα εταιρεια ΕΝΑ τουλαχιστον προιον που θα ειναι τοσο καινοτομο, με τις οποιες αδυναμιες του και μετα το συζηταμε...-bye-

Το μίσος βγαίνει γιατί δεν γουστάρω την κοροϊδία. Και στο λέω εγώ που ξέρεις πόσα iphone έφερνα από έξω.

Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά κατάντησε κοροϊδία. Να θέλω να δώσω χρήματα, και να μου δίνει τις αλλαγές με το σταγονόμετρο, με κλειδώματα και στο τέλος να προσπαθεί να μου κάνει πλύση εγκεφάλου ότι μου έδωσε και το best τηλέφωνο ever. Ετσι δεν λέει σε κάθε παρουσιαση ή κάνω λάθος;

Εσύ λοιπόν αυτό που θεωρείς αλλαγή εγώ το θεωρώ κοροϊδία. Εκεί είναι η διαφορά μας. Απλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5

Αυτό πώς το εννοείς; Με το iPad 1 πχ που δεν είχε καμία κάμερα και 256MB RAM ενώ θα μπορούσε να έχει τα specs του iPhone 4 τουλάχιστον; Με iPhone που βγαίνουν εκτός εγγύησης λόγω υγρασίας με το παραμικρό; Με το νέο βύσμα που θα κάνει obsolete μερικά εκατομμύρια εξαρτήματα; Με το camera connection kit που του.. έκοψε δυνατότητες στο iPad, και στο iPhone δε δούλευε καθόλου;; :flipout: Με το Siri που δεν ήρθε σε iPhone 4 και iPad 2;; :music-smiley-005:

Please..

Μπορώ να σκεφτώ κι' άλλα.. αυτά τα είχα πρόχειρα.

Αυτα ειχες προχειρα, γιατι εψαχνες να βρεις επιχειρήματα για θάψιμο..
Πχ, τι εννοεις για το Ipad 1 που θα "έπρεπε" να είχε τα specs του 4; Εχεις κανει οικονομικη αναλυση εαν έβγαινε η παραγωγη του; Γιατί αυτοι που έκαναν, διαπιστωσαν πως το πρωτο ειδικα ipad το πουλουσε σε τιμη κοστους για να δημιουργησει αγορα;
Όσο για τα iphone που βγαινουν εκτος εγγυησης λογω υγρασιας, πρωτη φορα το ακούω. Εγώ εχω αλλαξει ολα τα iphone και οποτε ειχα προβλημα μου το αλλαξαν, no questions asked.

Κοροιδια Τασο θα ηταν αν σου εδινε ενα νεο προιον , με λιγοτερα ή τα ιδια χαρακτηριστικα (hardware - software) ...
Αυτο δεν εχει γινει ποτε.
Αν εσυ θεωρεις οτι αυτα που σου δινει καθε νεο προιον της, ειναι λιγα, καλα κανεις και αλλαζεις στρατοπεδο.

Απάντηση: Re: iPhone 5

να σου θυμησω οτι, οταν βγηκε το ipad ολοι εσεις λεγατε οτι ειναι ενα αχρηστο προιον και οτι θα παει απατο.

Δε ξέρω ποιος το έλεγε αλλά τα 2 ετών παιδάκια των διαψεύδουν.
Πάντως αυτό το ‛εσείς’ και το ‛εμείς’ με την Apple δε το ξεπερνάμε :D

μάλλον αγνοείς την ύπαρξη του S3 -bye-
...

Μουχαχα
Απαγορευμένο καρπό θέλουν να τον κάνουν!

http://apple.slashdot.org/story/12/...-samsung-galaxy-siii-to-its-ban-list?sbsrc=md

Το μίσος βγαίνει γιατί δεν γουστάρω την κοροϊδία. Και στο λέω εγώ που ξέρεις πόσα iphone έφερνα από έξω.

Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά κατάντησε κοροϊδία. Να θέλω να δώσω χρήματα, και να μου δίνει τις αλλαγές με το σταγονόμετρο, με κλειδώματα και στο τέλος να προσπαθεί να μου κάνει πλύση εγκεφάλου ότι μου έδωσε και το best τηλέφωνο ever. Ετσι δεν λέει σε κάθε παρουσιαση ή κάνω λάθος;

Εσύ λοιπόν αυτό που θεωρείς αλλαγή εγώ το θεωρώ κοροϊδία. Εκεί είναι η διαφορά μας. Απλά.

Ρε θα μας τρελάνεις; Σε υποχρεωσε η apple να αγοραζεις καθε χρονο το νεο μοντελο της; Εαν κρινεις οτι δεν χρειαζεται, δεν αναβαθμιζεσαι!
Γιατί η samsung τι κανει; Καθε χρονο βελτιωνει λιγο τα μοντελα της. Καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα οι εταιριες.
Εκτος και αν θεωρεις προοδο την διαρκη αυξηση ιντσων μεχρι το iphone να φτασει τις ιντσες του ipad! :p

Δε ξέρω ποιος το έλεγε αλλά τα 2 ετών παιδάκια των διαψεύδουν.
Πάντως αυτό το ‛εσείς’ και το ‛εμείς’ με την Apple δε το ξεπερνάμε :D
Ψαξε λιγο την κατηγορια αυτη στα post διετιας και θα ριξεις τρελο γέλιο με τι παπαριες λεγόντουσαν τότε! :p

Κάποιος έγραψε στο myphone ότι :

Στο σύστημα της COSMOTE έχει δοθεί διαθεσιμότητα για το iPhone 5 στις 21/9/2012!

-bye-

543674_10151133957473360_1570322551_n.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5

Αυτα ειχες προχειρα, γιατι εψαχνες να βρεις επιχειρήματα για θάψιμο..
Πχ, τι εννοεις για το Ipad 1 που θα "έπρεπε" να είχε τα specs του 4; Εχεις κανει οικονομικη αναλυση εαν έβγαινε η παραγωγη του; Γιατί αυτοι που έκαναν, διαπιστωσαν πως το πρωτο ειδικα ipad το πουλουσε σε τιμη κοστους για να δημιουργησει αγορα;
Όσο για τα iphone που βγαινουν εκτος εγγυησης λογω υγρασιας, πρωτη φορα το ακούω. Εγώ εχω αλλαξει ολα τα iphone και οποτε ειχα προβλημα μου το αλλαξαν, no questions asked.

Τα parts ήδη υπήρχαν στο 4 και θεωρώ ότι στις ποσότητες που αγοράζει η Apple δε θα επιβαρυνόταν πολύ, αν όχι καθόλου, η τιμή.. Και έρχεται το 2 και λύνει τα "προβλήματα" του 1, την έλλειψη καμερών και τη λίγη RAM..

Για την υγρασία, έχω διαβάσει για αρκετές περιπτώσεις στο εξωτερικό, μια αναζήτηση για iPhone humidity βγάζει πολλά αποτελέσματα.

-bye-

5254724_700b.jpg

Ψαξε λιγο την κατηγορια αυτη στα post διετιας και θα ριξεις τρελο γέλιο με τι παπαριες λεγόντουσαν τότε! :p

Μπα, και χωρίς ιστορικές γνώσεις, μια χαρά το διασκεδάζω :D

Φήμες:
Το νέο iPhone θα περιλαμβάνει το νέο επεξεργαστή A6 και όχι τον Α5, ο νέος είναι τετραπύρινος βασισμένος στο Exinos 4 της Samsung
http://www.fudzilla.com/home/item/28576-rumor-puts-a6-chip-in-the-new-iphone

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5

Καποιοι πρεπει να "μισουν" πολυ την apple !!!

Αυτο φυσικα μονο καλο μπορει να ειναι.... δηλωνει πραγματι τη ζηλεια τους!-bye-

Τα parts ήδη υπήρχαν στο 4 και θεωρώ ότι στις ποσότητες που αγοράζει η Apple δε θα επιβαρυνόταν πολύ, αν όχι καθόλου, η τιμή.. Και έρχεται το 2 και λύνει τα "προβλήματα" του 1, την έλλειψη καμερών και τη λίγη RAM..

Για την υγρασία, έχω διαβάσει για αρκετές περιπτώσεις στο εξωτερικό, μια αναζήτηση για iPhone humidity βγάζει πολλά αποτελέσματα.

-bye-

5254724_700b.jpg

To Samsung Galaxy S3 εχει σαφως απολαυστικη μεγαλη οθονη η οποια ομως σε ποιοτητα εικονας ειναι υποδιεστερη του iPhone 4 μου και ας ειναι και 2 γενιες παλαιοτερη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5

Προβληματα υπηρχαν και θα υπαρχουν σε ολες τις συσκευες. Αυτο που εχει σημασία ειναι ποσα ειναι σε ποσοστό επι των συνολικων πωλήσεων. Και σε αυτά η apple έχει καλο reputation εξου και το οτι βγαινει εδω και χρονια πρωτη με διαφορα στις ερευνες ικανοποιησης των καταναλωτών (θα βρεις πολλα στοιχεια εαν googlαρεις).
Τώρα το τι θεωρεις εσυ περι των parts δεν εχει καμια σημασία, μιας που δεν μπορεις να γνωριζεις τα οικονομικα στοιχεια και τις συμφωνιες που έκανε και κάνει η apple και καθε apple με τους προμηθευτες τους. Επισης, ειναι και θεμα πολιτικης. Δεν υπαρχει λογος να δωσουν τα παντα απο την αρχη, αλλιως δεν θα υπηρχε κινητρο αναβαθμισης. Καμια εταιρια δεν το κάνει.

Πριν παρω το 4αρι, εκανα το απολυτο (για εμενα τεστ)

Με το αριστερο χερι επαιζα Air Attack σε ενα iphone4
Με το δεξι επαιζα το air attack σε ενα S2.

Σε 7,23 δευτερολεπτα κατεληξα

:D

Ξεχνας επισης οτι η σχεδιαση και υλοποιηση ενος προιοντος, ειναι μια δυναμικη κατασταση... ποτε δε τελειωνει.
Το 2007 (και πολυ νωριτερα) οταν σχεδιαστηκε το πρωτο iphone , το βυσμα που υιοθετηθηκε ηταν ικανο για να καλυψει τις υπαρχουσες και μελλοντικες αναγκες, για τουλαχιστιν μια πενταετια.
Αυτος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χρονος για τα σημερινα δεδομενα.... το οτι λοιπον αλλαζει (πιθανον) βυσμα, γινεται λογω αναγκης (περισσοτερος χωρος, αλλες προδιαγραφες κλπ).
Δε γινεται μονο για να γινει.... και η apple εχει αποδειξει πολλες φορες οτι δε δισταζει.

Αν θελαμε αιωνια "συμβατοτητα" με το παρελθον, θα μεναμε στο DOS !!!

To Samsung Galaxy S3 εχει σαφως απολαυστικη μεγαλη οθονη η οποια ομως σε ποιοτητα εικονας ειναι υποδιεστερη του iPhone 4 μου και ας ειναι και 2 γενιες παλαιοτερη.

Πλάκα-πλάκα έχω δει κάτι threads για color management & calibration σε κινητά

Απίθανα πράγματα ούτε τα φανταζόμασταν πριν λίγα χρόνια.