Δεν ξέρω, οι εταιρίες σ'αυτά είναι "γάτες" για να παρήγγειλαν τόσο παραπάνω στοκ και να τους ξέμεινε...
... πιο πιθανό είναι απλά να σκέφτονται ότι ο 160GB κοστίζει 20 ευρώ και ο 320GB 40, οπότε έχουν επιπλέον κέρδος 20 euros σε κάθε κομμάτι... και γι'αυτό σπάζομαι...
Δεν υπάρχει "μέσος" χρήστης. Υπάρχουν χρήστες που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, άλλοι ελάχιστες, άλλοι περισσότερες. Η Apple επιλέγει να ικανοποιεί δύο άκρα, κάποιους που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν τι είναι αυτό που βάζουν πάνω στο γραφείο τους (iMac), αρκεί να δουλεύει, και κάποιους επαγγελματίες ή πολύ απαιτητικούς (σε ισχύ) χρήστες με τους Mac Pro. Λείπει η ενδιάμεση κατηγορία, των συνηθισμένων desktop, λείπει η κατηγορία αυτών που θέλουν να φτιάχνουν ή να αλλάζουν μόνοι τους τον υπολογιστή τους, λείπει η κατηγορία των φτηνών desktop, πχ για χρήστες με ελάχιστες απαιτήσεις (ας πούμε για τη γραμματέα σε ένα γραφείο, που θα ανοίγει το word και το excel). Οι χρήστες που ανήκουν σ' αυτές τις κατηγορίες δε νομίζω να είναι λίγοι...
Γιατί όμως; Το 90% των χρηστών δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν το τάουερ και να πειράξουν κάτι, θα φωνάξουν τεχνικό ή απλά δεν θα κάνουν τίποτα. Η παρουσία αυτού του τεράστιου κουτιού πάνω στο γραφείο έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον (πέραν του ψυχολογικού) από τη στιγμή που όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή χωράνε στην οθόνη; Δηλαδή ο μέσος χρήστης θέλει να αλλάζει κάθε τόσο το σκληρό δίσκο ή τη μνήμη RAM;
Ακόμα και στη δουλειά που όλοι χειρίζονται έναν υπολογιστή, όλοι τρομάζουν και στην ιδέα ακόμη ότι θα τον ξεβιδώσουν μόνοι τους.
Λοιπόν, με τόση κουβέντα που γίνεται εδώ και βλέποντας τόσο φανατικούς υποστηρικτές, μπορώ να πω ότι περνάει από το μυαλό μου η δοκιμή ενός μήλου... Μπήκα στο πλαίσιο.gr και κοίταξα για κανά φορητό, στα ~1200 που πίστευα ότι θα μπορούσα να έβρισκα ένα μηλομηχάνημα "τούμπανο"...
Τέσπα, βλέπω το εξής macbook pro: Apple MacBook Pro MΒ990GR/A στα 1219 με πολύ μέτρια χαρακτηριστικά, και "ανύπαρκτο" δίσκο. Και μετά βλέπω παραδίπλα το Toshiba Satellite A500-1GH Plus. Με Intel Core i5-430M και 6GB μνήμης DDR3, BlueRay writer, BT, hdmi, s/pdif, GeForce GT 330M nVidia 1GB, 500GB δίσκο, esata,.... Και 4 χρόνια εγγύηση. Ε αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα. Με ποια λογική θα προτιμήσει κανείς να πάρει ένα τόσο υποδεέστερο και υπερτιμημένο μηχάνημα όπως το macbook? ΟΚ design θα έχει καλύτερο, λογικά και αυτονομία, αλλά όλα τα άλλα... Και ειδικά στην περίπτωση μου γιατί να το προτιμήσω για το λειτουργικό του (τον MAC), που λέτε οι MACάδες ότι "είναι σταθερό επειδή βασίζεται σε unix", όταν σε οτιδήποτε πισί κι αν πάρω μπορώ να βάλω (έτσι και αλλιώς αυτό κάνω και στα τωρινά μου) linux ΚΑΙ windows σε dual boot? Και την ΔΩΡΕΑΝ σταθερότητα μου και τις πλήρως free εφαρμογές στο linux για την καθημερινή χρήση που κάνει κάποιος νορμάλ user στο 95% του χρόνου του (email, web, openoffice, κλπ), και τις htpc δυνατότητες των windows συν κάποια προγράμματα που δεν τρέχουν αλλού... Βέβαια ξέρω, ένας π.χ. toshiba με ubuntu δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που έχει ένα macbook όπως βλέπω σε όλους τους trendy πρωταγωνιστές σε όλες τις σειρές και τις ταινίες (και το μόνο που κάνουν μαζί του είναι ένα google search)... αλλά τι να κάνουμε...
Λοιπόν, με τόση κουβέντα που γίνεται εδώ και βλέποντας τόσο φανατικούς υποστηρικτές, μπορώ να πω ότι περνάει από το μυαλό μου η δοκιμή ενός μήλου... Μπήκα στο πλαίσιο.gr και κοίταξα για κανά φορητό, στα ~1200 που πίστευα ότι θα μπορούσα να έβρισκα ένα μηλομηχάνημα "τούμπανο"...
Τέσπα, βλέπω το εξής macbook pro: Apple MacBook Pro MΒ990GR/A στα 1219 με πολύ μέτρια χαρακτηριστικά, και "ανύπαρκτο" δίσκο. Και μετά βλέπω παραδίπλα το Toshiba Satellite A500-1GH Plus. Με Intel Core i5-430M και 6GB μνήμης DDR3, BlueRay writer, BT, hdmi, s/pdif, GeForce GT 330M nVidia 1GB, 500GB δίσκο, esata,.... Και 4 χρόνια εγγύηση. Ε αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα. Με ποια λογική θα προτιμήσει κανείς να πάρει ένα τόσο υποδεέστερο και υπερτιμημένο μηχάνημα όπως το macbook? ΟΚ design θα έχει καλύτερο, λογικά και αυτονομία, αλλά όλα τα άλλα... Και ειδικά στην περίπτωση μου γιατί να το προτιμήσω για το λειτουργικό του (τον MAC), που λέτε οι MACάδες ότι "είναι σταθερό επειδή βασίζεται σε unix", όταν σε οτιδήποτε πισί κι αν πάρω μπορώ να βάλω (έτσι και αλλιώς αυτό κάνω και στα τωρινά μου) linux ΚΑΙ windows σε dual boot? Και την ΔΩΡΕΑΝ σταθερότητα μου και τις πλήρως free εφαρμογές στο linux για την καθημερινή χρήση που κάνει κάποιος νορμάλ user στο 95% του χρόνου του (email, web, openoffice, κλπ), και τις htpc δυνατότητες των windows συν κάποια προγράμματα που δεν τρέχουν αλλού... Βέβαια ξέρω, ένας π.χ. toshiba με ubuntu δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που έχει ένα macbook όπως βλέπω σε όλους τους trendy πρωταγωνιστές σε όλες τις σειρές και τις ταινίες (και το μόνο που κάνουν μαζί του είναι ένα google search)... αλλά τι να κάνουμε...
πριν λίγο καιρό ήμουν στην ίδια φάση.
1200 για τον μικρό imac ή pc τούμπανο με πολύ καλή (και μεγαλυτερη) οθόνη.
Επέλεξα τον imac και δε το μετάνοιωσα καθόλου.
Αν και στους υπολογιστές η ποιότητα του hardware θα έπρεπε να παίζει τον πρώτο ρόλο στην επιλογή, αυτό δε συμβαίνει πάντα.
Η apple έχει στοχεύσει σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό με πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Και τα πάει καλά.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Προτιμώ το λειτουργικό των imac και μικρότερη υπολογιστική ισχύ παρά τα windows με τούρμπο μηχανάκι.
Γιατί στην πράξη οι διαφορές δεν είναι αυτές που φαίνονται στα νούμερα...
Άλλος έχει το Dell, ο Σίμος ένα Aspire One...
ΥΓ. Δυστυχώς η Apple δεν φρόντισε να διευκολύνει την εγκατάσταση του λειτουργικού της σε άλλα μηχανάκια, το αντίθετο μάλιστα. Κάνει ό,τι μπορεί για να το εμποδίσει (για παράδειγμα, με την έκδοση 10.6.2 του Snow Leopard είχε σταματήσει την υποστήριξη των Atom, που έχουν τα περισσότερα netbook).
http://www.macworld.com/article/143766/2009/11/1062_hackintosh.html
H αληθεια ομως πρεπει να λεγεται.. Αυτη την στιγμη το MacOSX ειναι η κορυφαια επιλογη λειτουργικου και το γεγονος οτι η Apple το δενει προσεκτικα με το καταλληλο HW, κανει τα Apple την καλυτερη σημερα επιλογη σε H/Y για την συντριπτικη πλειονοτητα των χρηστων..
Εννοείς την καλύτερη επιλογή του 5% μεριδίου αγοράς που έχει ... Ή του 5% που δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει το ίδιο υλικό 2 φορές πάνω στην τιμή ...
Άσε, απολαμβάνω την "ανωτερότητα" του MacOSX στον Hackintosh μου, δε χρειάζομαι το υπερτιμημένο και πανάκριβο hardware της Apple.
....aκριβώς Acer Aspire οΝΕ, έκανε search για hardware, αλλά μέχρι εκεί δεν ηξερα τι εντολές να ου δώσω, τέλος πάντως θάθελα να δοκιμάζα έμεινα με την γλύκα....linux moblin 2.1 for netbook bootάρει σε 10'':firstprize:
Άσε, απολαμβάνω την "ανωτερότητα" του MacOSX στον Hackintosh μου, δε χρειάζομαι το υπερτιμημένο και πανάκριβο hardware της Apple.
Μην κολλατε με τα hardware χαρακτηριστικα διοτι και το καλυτερο σε επιπεδο hardware μηχανημα του κοσμου να εχεις, εφοσον τρεχεις πανω Windows, δεν εκμεταλευεσαι την πληρη δυναμικη του, σε αντιθεση με το Macosx που εκμεταλευεται στο επακρον το (υποδεεστερο στα λεφτα) hardware που διαθετει, με τελικο αποτελεσμα απολαυστικη-trouble free-εμπειρια χρησης!
....aκριβώς Acer Aspire οΝΕ, έκανε search για hardware, αλλά μέχρι εκεί δεν ηξερα τι εντολές να ου δώσω, τέλος πάντως θάθελα να δοκιμάζα έμεινα με την γλύκα....linux moblin 2.1 for netbook bootάρει σε 10'':firstprize:
Απλα αυτη η συντριπτικη πλειονοτητα φαινεται οτι ειναι τυφλη, μιας και δεν τα επιλεγει, αλλα τα επιλεγει η συντριπτικη μειονοτητα...H αληθεια ομως πρεπει να λεγεται.. Αυτη την στιγμη το MacOSX ειναι η κορυφαια επιλογη λειτουργικου και το γεγονος οτι η Apple το δενει προσεκτικα με το καταλληλο HW, κανει τα Apple την καλυτερη σημερα επιλογη σε H/Y για την συντριπτικη πλειονοτητα των χρηστων..
Μακαρι το mac os x και οι εφαρμγοες του να εκμεταλλευοταν ολο το hardware οπως το εκμεταλλευονται τα windows 7 και οι εφαρμογες του.Μην κολλατε με τα hardware χαρακτηριστικα διοτι και το καλυτερο σε επιπεδο hardware μηχανημα του κοσμου να εχεις, εφοσον τρεχεις πανω Windows, δεν εκμεταλευεσαι την πληρη δυναμικη του, σε αντιθεση με το Macosx που εκμεταλευεται στο επακρον το (υποδεεστερο στα λεφτα) hardware που διαθετει, με τελικο αποτελεσμα απολαυστικη-trouble free-εμπειρια χρησης!
Ρε φιλε, με τετοιες ατακες, ειναι προφανες οτι δεν εχεις ασχοληθει ποτε με macosx οποτε καθε συζητηση ειναι περιττη. Τι να σου αποδειξουμε, οτι η γη δεν ειναι επιπεδη? Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα..Απλα αυτη η συντριπτικη πλειονοτητα φαινεται οτι ειναι τυφλη, μιας και δεν τα επιλεγει, αλλα τα επιλεγει η συντριπτικη μειονοτητα...
Για την συντριπτικη πλειονοτητα των χρηστων, καλυτερη επιλογη παραμενουν τα pc.
Μακαρι το mac os x και οι εφαρμγοες του να εκμεταλλευοταν ολο το hardware οπως το εκμεταλλευονται τα windows 7 και οι εφαρμογες του.
Να ειχε πχ gpu acceleration σε video decoding/encoding, να ειχε καλυτερες επιδοσεις/drivers σε επαγγελματικες 3d εφαρμογες(ή ακομα κια σε παιχνιδια) κλπ.
Δεν είναι θέμα κολλήματος ρε συ... Τα 160GB σκληρός είναι αστεία Ο,ΤΙ λειτουργικό και να τρέχεις, Ο,ΤΙ δουλειά και να θες να κάνεις... εγώ σ'αυτά κολλάω γιατί είναι απαράδεκτα...Ξέχνα τις κάρτες γραφικών και τους ovreclocked επεξεργαστές κλπ, συμφωνώ, για καθημερινή χρήση και όχι games είναι άχρηστα... Όμως η RAM και ΚΥΡΙΩΣ ο δίσκος, είναι αντικειμενικά γελοίος σαν χωρητικότητα εν έτει 2010... διαφωνείς τόσο μ'αυτό?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.