Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τα 3.2 ειναι ακομη περιοριστικος παραγοντας στα 32 bit (που κυριαρχουν στην αγορα και στο μεσο χρηστη που τοσο σκατε γι αυτον). Αντιθετως, το mac osx δεν εχει αναγκη να εχει διαφορετικες version ... ολα σε ενα , νυκοκοιρεμενα !

Χμ, δηλαδή όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή για mac osx είναι 64bit και υποστηρίζουν πάνω από 4GB μνήμη; Κάτι μου λέει ότι δεν είναι...

Επίσης αυτό εδώ ισχύει;
http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=4712

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αγαπητε Μιχαλη, συμφωνω οτι δεν κανουμε μαχη υπερ μιας εταιριας και δεν χρειαζεται να την υπερασπιζομαστε ακομα και για κατι που η ιδια εχει παραδεχθει (οτι πχ ειναι ακριβοτερη). Τετοιες συμπεριφορες θυμιζουν fanboyισμο.

Ταυτοχρονα, μηνυματα του στυλ "ελεος", "μηπως εχεις μετοχες" ,"ρε χριστιανε μου", "δεν καταλαβαινεις χριστο " συμφωνω και επαυξανω οτι δεν δειχνουν σωστη συμπεριφορα..

Προσπαθω να το αποφευγω αυτα(αν και οι συνομιλητες τα χρησιμοποιουν) και θα προσπαθω να αποφευγω και αλλα μηνυματα που θεωρεις οτι δεν ειναι σωστα.

Προφανως , καποιες τετοιες εκφρασεις ειναι χαρην αστεισμου ... δυστυχως ξεχασα τις φατσουλες ...:slapface:

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Χμ, δηλαδή όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή για mac osx είναι 64bit και υποστηρίζουν πάνω από 4GB μνήμη; Κάτι μου λέει ότι δεν είναι...

Επίσης αυτό εδώ ισχύει;
http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=4712

Αλλο τα προγραμματα και αλλο το λειτουργικο.
Τα επαγγερματικα προγραμματα σιγουρα... αφου κυριως γι αυτα εχει ενδιαφερον.

Μη μπερδευεις επισης το 64bit λειτουργικο - προγραμμα , με τη δυνατοτητα να βλεπει και να εκμεταλλευεται περισσοτερα απο 4gb ram
Το τελευταιο ειναι και το πιο σημαντικο, αφου για hd projects πχ , απλα τα 4gb ειναι το minimum...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τι εννοείς άλλο; Εδώ βλέπω (αν ισχύει το λινκ) ότι για να μπεις στα περισσότερα Mac σε 64bit πρέπει να κάνεις κάποιες ενέργειες, και από default μπουτάρουν σε 64bit οι Xserver. Αυτό ισχύει ή όχι; Και το γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες Mac ή επειδή έβαλαν Snow Leopard έχουν την εντύπωση ότι απευθείας μπουτάρουν σε 64bit; Γιατί θα έχει πολύ πλάκα αν ισχύει αυτό!

Μη μπερδευεις επισης το 64bit λειτουργικο - προγραμμα , με τη δυνατοτητα να βλεπει και να εκμεταλλευεται περισσοτερα απο 4gb ram
Το τελευταιο ειναι και το πιο σημαντικο, αφου για hd projects πχ , απλα τα 4gb ειναι το minimum...

Δεν ξέρω τι κόλπα χρησιμοποιεί η Apple για να βλέπει το 32bit λειτουργικό ή οι εφαρμογές περισσότερα από 4GB μνήμης, πάντως το όριο αυτό δεν ισχύει μόνο στα windows, είναι ένα φυσικό όριο μεγέθους όπου ένα 32bit λειτουργικό/επεξεργαστής μπορεί να έχει πρόσβαση σε διευθύνσεις μέχρι το μέγεθος των 4GB.

Last edited:
Δεν παιζει κανενα ρολο αν βοοταρεις ή οχι σε 64bit ...
Ειναι μεγαλη συζητηση , δεν μπορει ν αναλυθει σε λιγες γραμμες εδω.
Αν ανοιξεις το activity monitor, μπορεις να δεις ποιες εφαρμογες τρεχουν σε 64bit ή οχι.
Aυτο που εχει σημασια ειναι οτι ο χρηστης δεν χρειαζεται να κανει τιποτα γι αυτο, οσες εφαρμογες ειναι γραμμενες 64bit θα τρεξουν ετσι.
Το κυριοτερο , οπως ειπα ξανα, ειναι οτι ολες οι σοβαρες εφαρμογες μπορουν να δουν πανω απο 4gb ram ... αρκει να εχουν γραφτει σωστα.
Sta win γινεται αυτο φυσικα, αν εχεις 64bit εκδοση λειτουργικου και καταλληλες εφαρμογες παντα.

Tις τρέχει σε 1 thread σε 64bit χωρίς να είναι b4bit το λειτουργικό;

Δεν το καταλαβαίνω εγώ αυτό.

Μήπως σε ένα λειτουργικό 32bit τρέχει η εφαρμογή σε 2 ξεχωριστά threads και λέμε ότι τρέχει 64bit επειδή βλέπουμε διαφορά στην απόκριση;

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν παιζει κανενα ρολο αν βοοταρεις ή οχι σε 64bit ...
Ειναι μεγαλη συζητηση , δεν μπορει ν αναλυθει σε λιγες γραμμες εδω.
Αν ανοιξεις το activity monitor, μπορεις να δεις ποιες εφαρμογες τρεχουν σε 64bit ή οχι.
Aυτο που εχει σημασια ειναι οτι ο χρηστης δεν χρειαζεται να κανει τιποτα γι αυτο, οσες εφαρμογες ειναι γραμμενες 64bit θα τρεξουν ετσι.
Το κυριοτερο , οπως ειπα ξανα, ειναι οτι ολες οι σοβαρες εφαρμογες μπορουν να δουν πανω απο 4gb ram ... αρκει να εχουν γραφτει σωστα.
Sta win γινεται αυτο φυσικα, αν εχεις 64bit εκδοση λειτουργικου και καταλληλες εφαρμογες παντα.

Δηλαδή μισό λεπτό, μπορεί το λειτουργικό να δουλεύει σε 32bit και οι εφαρμογές σε 64bit; Πολύ παράξενη μέθοδο υλοποίησης των 64bit έχει επιλέξει η Apple, αν ισχύει αυτό...

Και ακριβως επειδη αναφερομαστε σε εππαγγελματικα προγραμματα κ για χρηστες που ενδιαφερονται για αυτα, υπαρχουν τα windows 64bit που τα προτιμουν. Πχ αρχες του 2008 αγοραστηκε φορητος με 64bit λειτουργικο και μαλιστα ο φορητοσαναγνωριζε 8gb ram, σε αντιθεση με ενα macbook.

Μην λεμε λοιπον οτι τα windows δεν βλεπουν 4+gb ram που χρειαζονται για επαγγελματικες κυριως εφαρμογες.

Δηλαδή μισό λεπτό, μπορεί το λειτουργικό να δουλεύει σε 32bit και οι εφαρμογές σε 64bit; Πολύ παράξενη μέθοδο υλοποίησης των 64bit έχει επιλέξει η Apple, αν ισχύει αυτό...

Ναι, μπορει.

Oπως ειπα , δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...
Αν μιλαμε για εκμεταλλευση της διαθεσιμης μνημης (εμενα αυτο κυριως μ ενδιαφερει) τοτε δεν εχει σημασια , μιας και τα 32bit υποστηριζουν οση μνημη εχεις διαθεσιμη.
Αν μιλαμε για επιταχυσνη των εφαρμογων (που ειναι γραμμενες σε 64 bit , τοτε πρεπει να υποστηριζεται απο το EFI - bios για τα pc) και αν υποστηριζεται τοτε ενεργοποιειται αυτοματα (ή μεσω script χειροκινητα) κατα τη διαρκεια του boot.

H Αpple, ορθα κατα τη γνωμη μου, εχει επιλεξει να μην ενεργοποιειται παντα o 64bit kernel Πυρηνας ,για λογους συμβατοτητας (με εφαρμογες και driver τριτων κατασκευαστων).

Και ακριβως επειδη αναφερομαστε σε εππαγγελματικα προγραμματα κ για χρηστες που ενδιαφερονται για αυτα, υπαρχουν τα windows 64bit που τα προτιμουν. Πχ αρχες του 2008 αγοραστηκε φορητος με 64bit λειτουργικο και μαλιστα ο φορητοσαναγνωριζε 8gb ram, σε αντιθεση με ενα macbook.

Μην λεμε λοιπον οτι τα windows δεν βλεπουν 4+gb ram που χρειαζονται για επαγγελματικες κυριως εφαρμογες.

Τελικα, πρεπει ν αποφασισουμε για ποιους χρηστες μιλαμε...
Αν μιλαμε για επαγγελματιες, τοτε ο καθενας γνωριζει τι θελει και αποφασιζει αναλογα.
Αν μιλαμε για μεσο χρηστη (που δεν ειμαστε εσυ κι εγω), ολ αυτα ειναι ανουσια ... και το μονο που τον ενδιαφερει , ειναι η απλοτητα - ταχυτητα και ασφαλεια του υπολογιστη που αγορασε.)
Επετρεψε μου λοιπον, να εχω την αποψη , οτι ο μεσος χρηστης , βρισκει πιο πολλα απο αυτα σε εναν Mac παρα σε ενα Pc.

Αν φυσικα διαφωνεις....δεκτο :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Ο μεσος χρηστης ΔΕΝ δινει τοσα χρηματα για ενα mac ομως ετσι δεν ειναι ...Και ο μεσος χρηστης παιζει και κανενα GAME οποτε αυτοματα παει σε PC.

Last edited:
Δεν νομιζω... για παιχνιδια οι περισσοτεροι φιλοι μου εχουν παιχνιδοκονσολες.
Οσον αφορα τα χρηματα ... τα εζχω ξαναπει. Αν μιλαμε για τους Ελληναρες (που βρισκουμε ολοι καποιο γνωστο να μας δανεισει το software) και φτιαχνουμε no-name υπολογιστη , τοτε OK.
Εχω ξοδεψει ΠΟΛΛΑ λεφτα στο παρελθον σε κατασκευη pc , και αποφασισα τελικα να κρατησω μονο ενα (HTPC) και να "επενδυσω" σε MAC ... ο συγκεκριμενος ετσι κι αλλιως ειναι φτηνοτερος απο το να εφτιαχνα ενα αντιστοιχο pc (σε προδιαγραφες, εμφανιση,software κλπ).

Δηλαδη στα MAC το αγοραζεται οοοοοολο το software !!!! Και κατι αλλο γιατι τα mac εχουν 2 τετραπυρηνα cpu οταν υπαρχουν 10 και βαλε .Και γιατι δεν εχουν ι9.Για να σας αρμεξουν μετα απο ενα χρονο.4cores εχουμε εδω και 2 χρονια για τα pc.Μαλον δεν τους χρειαζεστε εε.

Last edited:
Αν δοκιμασεις τα προγραμματα που σου δινει , τοτε ελα να μας πεις ...
Ειναι οτι πιο απλο, γρηγορο και ευχρηστο , για τις συγκεκριμενες δουλειες ενος "μεσου" χρηστη.
Πρωτα απ ολα σου δινει το λειτουργικο, που φυσικα στην Ελλαδα εχουμε "ξεχασει" οτι το πληρωνουμε.
Σου δινει εφαρμογες για οργανωση κι επεξεργασια της μουσικης , των φωτογραφιων, που απλα , σου λυνουνε τα χερια.

http://www.apple.com/ilife/iphoto/

Εφαρμογη dvd creation που πρεπει να τη δεις ...
http://www.apple.com/ilife/idvd/

Eφαρμογη για web design, που απλα δουλευει ... δεν ψαχνεσαι καθολου.
http://www.apple.com/ilife/iweb/

Για μουσικη παραγωγη και sequencer....
http://www.apple.com/ilife/garageband/

Για σπιτικο και οχι μονο μονταζ...
http://www.apple.com/ilife/imovie/

και ολα αυτα φυσικα , δεν εχουν καμια σχεση με τα "χαζα" προγραμματα που συνοδευουν πολλες φορες τα windows.

Οσοι δοκιμασουν εστω και μια απο αυτες τις εφαρμογες ... απλα δεν γυρνανε πισω !!!

Και κατι ακομη... ολα αυτα , στο macbook pro τριετιας ... απλα πετανε και δεν χρειαζομαι καμια αναβαθμιση επεξεργαστη, καρτας γραφικων κλπ που κυνηγαμε στα PC (ναι εχω 2 απ αυτα)!!!
Στο νεο imac 27" , ας μη το συζητησουμε καλυτερα...:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Last edited:
H Αpple, ορθα κατα τη γνωμη μου, εχει επιλεξει να μην ενεργοποιειται παντα o 64bit kernel Πυρηνας ,για λογους συμβατοτητας (με εφαρμογες και driver τριτων κατασκευαστων).

Μπα; Έχει και η Apple τέτοια; Γιατί κάποιοι υποστηρίζετε ότι αυτά είναι αποκλειστικότητα των Windows.. :rolleyes:

Οπότε, by default έχετε ένα 32bit λειτουργικό σύστημα!! :speechless-smiley-0

Νιώθω τεράστιο πειρασμό να σας δουλέψω για αυτό.. αλλά από την άλλη καταλαβαίνω την Apple. Σιγά μην το πάρουν ποτέ πρέφα αυτό οι "πολλοί" από τους πελάτες της.. :rolleyes: