Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Παρουσίαση : iPad

O μονος περιορισμος που θετουν τα Mac Συριε, ειναι να παψεις να σκεφτεσαι σαν PC !!!
Οταν ξεπερασεις αυτο το γολγοθα .... τοτε θα χαρεις το mac που εχεις .-bye--bye--bye-

O μονος περιορισμος που θετουν τα Mac Συριε, ειναι να παψεις να σκεφτεσαι σαν PC !!!
Οταν ξεπερασεις αυτο το γολγοθα .... τοτε θα χαρεις το mac που εχεις .-bye--bye--bye-
Οσο και να χτυπιεσαι, φθηνό 70-200 μην περιμενεις :p

Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Κατσε για να καταλαβω: Για ποια λαθος αισθηση μιλας που φταιει που το Mac που σου δινει; Αφου ρε Συριε δεν εχεις δει καν τα εισαγωγικα videos της Apple ! Δουλευω Μακ σημαινει ξεκιναω απο τα πολυ βασικα και στην συνεχεια μαθαινω και τα κολπα. Εσυ απλα το εχεις "χαζεψει", τιποτα παραπανω...
Αν κανω λαθος και ξαφνικα εμαθες το MacOsx, ζητω συγνωμη, αλλα επειδη γνωριζομαστε το θεωρω απιθανο...

Πάλι το θέμα κατέληξε mac vs pc. Δεν βαρεθήκατε το ίδιο τροπάρι ρε παιδιά?

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Κατσε για να καταλαβω: Για ποια λαθος αισθηση μιλας που φταιει που το Mac που σου δινει; Αφου ρε Συριε δεν εχεις δει καν τα εισαγωγικα videos της Apple ! Δουλευω Μακ σημαινει ξεκιναω απο τα πολυ βασικα και στην συνεχεια μαθαινω και τα κολπα. Εσυ απλα το εχεις "χαζεψει", τιποτα παραπανω...
Αν κανω λαθος και ξαφνικα εμαθες το MacOsx, ζητω συγνωμη, αλλα επειδη γνωριζομαστε το θεωρω απιθανο...
Τακη, μου εκανε ιδιαίτερα ένα τύπος που ''γνωριζόμαστε''.

Βεβαια ειμαι και λίγο μπουμπούνας με την τεχνολογια και τα κουΜΠιούτερς γενικως οπότε ίσως φταίει και αυτό.

:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Τακη, μου εκανε ιδιαίτερα ένα τύπος που ''γνωριζόμαστε''.

Βεβαια ειμαι και λίγο μπουμπούνας με την τεχνολογια και τα κουΜΠιούτερς γενικως οπότε ίσως φταίει και αυτό.

"Με οποιον δασκαλο καθισεις, τετοια γραμματα θα μαθεις!"

Για ιδιαιτερα σε MacOsx, συστηνω ανεπιφυλακτα τον Γιαννη Σπυρου, αλλα απο οτι καταλαβαινω θα θελει να πληρωθει σε "ειδος" :D

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Για ιδιαιτερα σε MacOsx, συστηνω ανεπιφυλακτα τον Γιαννη Σπυρου, αλλα απο οτι καταλαβαινω θα θελει να πληρωθει σε "ειδος" :D
Ωραια, θα του βγει και το όνομα τώρα :p

Μας έπρηξε στην πάρλα αντι να μας δείχνει τι κάνει, αλλά αυτό το smooth floating touch interface της apple, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το χει.
Δεν νομίζω ότι ‘’το χουν’ ακόμα τα Win Τάσο το touch….

Θέλουν ριζική αναδόμηση για να το πετύχουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

:flipout::flipout::flipout:

Αγαπητέ Maestro, έχεις δουλέψει σε mac ;;

Αν όχι, τότε κακώς εκφέρεις άποψη...

Αν ναι, τότε απλά δεν θες να αλλάξεις τις συνήθειές σου...

Κανένας περιορισμός δεν υπάρχει στο mac os x. Ότι θες το κάνεις.

Το λειτουργικό στηρίζεται σε πυρήνα unix, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο "παιδί" των προγραμματιστών και δεν στηρίζεται στο ms-dos !

Ανοίγεις λοιπόν ένα terminal window στο mac os x κ κάνεις απίστευτα πράγματα..

Μιχάλη τα έχουμε πει πολλές φορές. ΈΧΩ mac, άρα ξέρω τα καλά του και τα κακά του. Έχω MacBook το οποίο το επέλεξα διότι θέλω ο φορητος μου να είναι μικρός και ελαφρυς επειδή δεν κάνω βαριές εργασίες πάνω του δε με ενδιαφέρουν τα τεχνολογικά μειονεκτήματα σε σχέση με ένα Acer του μισού κόστους, ενώ το χρησιμοποιώ απλά για να έχω κάποια αρχεία μου on the go.

Το terminal δε με απασχολεί καθόλου, όπως και δεν απασχολεί τον μέσο χρήστη, η δημιουργικό επαγγελματία. αυτό έλειπε εν έτει 2010 να υποχρεωνουμε τον κόσμο να μαθαίνει γραμμή εντολών unix.
Αυτό που απασχολεί όμως έναν μηχανικό επαγγελματία όπως εγώ είναι η έλλειψη σε όλα σχεδόν τα ειδικού ενδιαφέροντος προγράμματα, στατικά και αρχιτεκτονικά. Δεν είναι ότι βαριεμαι να ξεβολευομαι, αλλά δε μπορώ να παρατησω εφαρμογές με χρόνια εξέλιξης και να στραφω σε fun προγραμματακια που υπάρχουν για mac. Και όχι αν θες είναι κατα του χαρακτήρα μου να γίνομαι δουλος ενός μηχανήματος που πλήρωσα τόσα λεφτά. Το παίρνω για να με υπηρετεί, όχι να το υπηρετώ.

Tα mac είναι γεμάτα περιορισμούς αντικειμενικά:

ακατάλληλα για πολλών ειδών επαγγελματίες λόγω έλλειψης software

ακατάλληλα για παιδιά λόγω έλλειψης games

ακατάλληλα για φοιτητές λόγω απαράδεκτης τιμολογιακής πολιτικής

ακατάλληλα για πορωμενους κομπιουτεραδες λόγω κλειστής αρχιτεκτονικής

ακατάλληλα για htpc λόγω τσιγγουνιας του jobs και έλλειψης των αυτονόητων.

Και μη μου πεις τώρα οτι οποίος θέλει βάζει windows γιατί είναι τουλάχιστον χαζό να πληρώσεις ενάμιση χιλιαρικο για ένα κατώτερο τεχνολογικά μηχάνημα αν δεν τρέχει μακ ος. Εκανες τη δουλειά σου και με 500...

Last edited:

Ατέρμονη η κουβέντα περί mac vs pc....

Τα μηνύματα αυτά θα τα μεταφέρω εντός ολίγου σε άλλη νήμα, δεν αφορούν το iPad.

Όποιος θέλει συνεχίζει εκεί.

Maestro, επειδη εσυ εχεις ΕΙΔΙΚΕΣ αναγκες (αρχιτεκτονικα προγραμματα) δεν σημαινει οτι τα mac ειναι ακαταλληλα για την πλειονοτητα των επαγγελματιων.. Το αντιθετο θα ελεγα. Εγω πχ σαν δικηγορος (με επιπλεον δραστηριοτητες που απαιτουν πολυ internet) κανω 10 φορες καλυτερα την δουλεια μου με το Macbook το οποιο δεν θεωρω οτι ειναι καθολου ακριβο για αυτα που προσφερει.
Σιγουρα δεν ειναι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, αλλα παλι ποιος υπολογιστης (ειδικα φορητος) ειναι;

Δεν υπαρχουν ειδικες αναγκες ρε Τακη.
Ο καθενας θελει να κανει την δουλεια του.
Τι εννοεις πλειονοτητα επαγγελματιων?Να χρησιμοποιουν απλα email και net browser?
Δεν ειναι μονο αρχιτεκτονικα προγραμματα, ειναι λογιστικα και χιλια δυο ακομα.
Δεν διαφωνω οτι τα mac ειναι καλυτερα (οχι παντου) σε basic stuff αλλα μεχρι εκει... Και μονο αν κατσεις να ασχοληθεις μαζι τους.

Δεν μιλαω για basic stuff, εκτος και αν θεωρεις basic staff την επεξεργασια video/ηχου κλπ και το γεγονος οτι ολοι οι pros στο Audio/Video/Desktop Publishing/Advertising κοκ χρησιμοποιουν Mac..
Και ειδικες αναγκες υπαρχουν: Οταν απαιτει o Maestro συγκεκριμενα Αρχιτεκτονικα πακετα τα οποια εχουν αναπτυχθει για win μονο, τι ειναι αυτο; Mainstream?

Και Χρηστο, πριν ασχοληθω και εγω με Μακ, τις ιδιες π@π@ριες ελεγα, πιστευα οτι δεν υπαρχουν προγραμματα, οτι που να μαθαινω τωρα νεα λειτουργικα κλπ
Μετα απλα "καταπια την γλωσσα μου"...

Τάκη δε θα έλεγα τόσο ότι εγώ έχω ειδικές ανάγκες όσο εσυ γενικές... Φαντάζομαι ότι αυτό που χρειαζειεται ένας δικηγόρος για τη δουλειά του ειναι κειμενογραφος, λογιστικά φύλλα, φωτογραφίες και Ίντερνετ.. Δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο software για δικηγόρους, όπως υπάρχει για μηχανικούς, γιατρούς, βιολογους, φυσικούς, φαρμακοποιούς, λογιστές, αποθηκαριους, μαγαζάτορες, προγραμματιστες, τεχνικούς κάθε είδους.

Εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα για μακ υπάρχουν μόνο στον χώρο του ήχου και της εικόνας, όπου ναι, εκεί ο μακ είναι μονόδρομος και έχω συμβουλεψει κατα καιρούς φίλους να στραφούν εκεί. Όπου κι εκεί βέβαια υπάρχουν κάποιοι παραλογισμοι όπως η μη διαθεσιμότητα του autoCad...

Παρεπιπτοντως δε λέω π&@(@(ριές γιατί έχω ασχοληθεί με μακ, έχω μακ και ξέρω ότι δεν υπάρχουν προγράμματα.

Τάκη δε θα έλεγα τόσο ότι εγώ έχω ειδικές ανάγκες όσο εσυ γενικές... .

Παρεπιπτοντως δε λέω π&@(@(ριές γιατί έχω ασχοληθεί με μακ, έχω μακ και ξέρω ότι δεν υπάρχουν προγράμματα.

Επειδη βλέπω οτι συμφωνούμε απόλυτα (βρηκα το alter ego μου; ) σε αφήνω στα χέρια του Τάκη (μέχρι να τον μάθεις και να παθεις / μάθεις) :p

Εξειδικευμενο software: Ειδικες Αναγκες.
Αφορουν συγκεκριμενους κλαδους επαγγελματων και οχι την πλειονοτητα αυτων. Και αυτο φυσικα μεχρι να βγει αναλογο software σε Mac, οπου λογω καλυτερης αρχιτεκτονικης του συστηματος, ολα φανταζουν καλυτερα και φυσικα τρεχουν σταθεροτερα..

Εγω παλι θα το εθετα εντελως διαφορετικα...
Τα PC ειναι για εξειδικευμενους χρηστες και το mac για το ευρυ κοινο και φυσικα για μουσικους - γραφιστες - media creators.
To mac κανει τα περισοτερα πραγματα που χρειαζομαστε καθημερινα, και κυριως ευκολα, γρηγορα και απροβληματιστα.
Τι δουλεια εχει ο πατερας μου,75 χρονων που προσπαθω να του μαθω υπολογιστες, να μαθει απο ιους , trojan κλπ ?
Γιατι χρειαζεται να ξερει απο δομες σκληρων, defragment, φακελους - υποφακελους Klp παπαριες ?
Αυτοι οι χρηστες ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο χρηστων καθημερινα , οχι εμεις με τις εξειδικευμενες αναγκες .