Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

Status
Not open for further replies.
Εμένα θα μου *κακοφανεί* αν η υπηρεσία pvr έχει χρέωση. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει καλύτερα, και ας μην βιαζόμαστε...

Ο Οτε δεν ανακοινωσε τιποτα αλλα και τα περιοδικα υποθετω δεν τα βγαζουν απο το κεφαλι τους...Να περιμενουμε δηλαδη παλι δημοσιευμα οτι ερχεται ο δεκτης αλλα θα καθυστερησει λογω τεχνικων προβληματων κλπ κλπ;;Μεχρι την 1/11 ειναι η προθεσμια για να καταγγειλει οποιος θελει ,χωρις επιβαρυνση ,την συμβαση οποτε δεν ειναι και πολυ θεμιτο ουτε εξυπνο απο τον οτε να το πλασαρει μεσα Νοεμβρη η Δεκεμβρη...Για την τιμη τωρα,αν υπαρχει καποιος που δινει τζαμπα δεκτες με σκληρους δισκους να μας το πειτε παιδια να παμε εκει αν ειναι...

Υπάρχει pvr υπηρεσία δορυφορική δωρεάν αν όχι στην Ελλάδα τουλάχιστον στην Ευρώπη?

Η νόβα την υπηρεσία pvr την έχει δωρεάν. Εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;

@petasis: Δε θα έχει η υπηρεσία χρέωση, αλλά ο δέκτης σε μορφή χρησιδανείου. Πάντως προσωπικά προτιμώ να υπάρχει και η επιλογή της αγοράς του δέκτη, γιατί δε μου αρέσει αν πάθει κάτι να μου δώσουν μεταχειρισμένο επισκευασμένο μηχάνημα. Θέλω να έχω καινούριο μηχάνημα με την κανονική εγγύηση δύο ετών, και αν πάθει κάτι να επισκευάζεται ή να αντικαθίσταται ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.

Το μόνο όφελος με το νέο δέκτη θα είναι η δυνατότητα PVR;
ή γενικά θα είναι καλύτερο μηχάνημα και θα δίνει και δυνατότητα multiview;

Σαν αφελής να ρωτήσω εγώ τώρα ποιό είναι το πρόβλημα αν πχ. στην περίπτωση ελλατώματος και αντικατάστασης δοθεί δέκτης που έχει επισκευαστεί και δουλεύει άψογα; Τα ηλεκτρονικά δεν είναι παπούτσια να μας μυρίζουν από τον προηγούμενο έτσι δεν είναι; Επίσης το ότι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πάντα γιατί ξέρεις πως ό,τι και να συμβεί έχεις μόνιμη εγγύηση και αντικατάσταση με λειτουργικό μοντέλο δεν είναι απείρως προτιμότερο από το να πληρώσεις πχ. 150 ευρώ για αγορά, και αν σε 2,5 χρόνια παρουσιάσει πρόβλημα να πρέπει να το αγοράσεις εκ νέου;

Για να μην αναφέρω και το ότι δίνεις το ίδιο ποσό (100-150 ευρώ) σε ένα πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου (άρα πιο άνετα από οικονομικής πλευράς) και ότι αν πχ. σε 3 χρόνια ο ΟΤΕ αντικαταστήσει αυτό το μοντέλο με άλλο με περισσότερες δυνατότητες θα μπορείς να μεταπηδήσεις σε αυτό συνεχίζοντας να δίνεις το ίδιο ποσό αντι να πρέπει να φορτωθείς ένα άχρηστο δέκτη; Όπως και στην περίπτωση που αποφασίσεις να διακόψεις βεβαίως. Δεν ξέρω αλλά προσωπικά βλέπω μόνο πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη λύση του χρησιδανείου.

Εμένα στο μεταχειρισμένο με ενοχλεί η ενδεχόμενη διασπορά μικροβίων. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πιάσω μεταχειρισμένο τηλεχειριστήριο ή ότι θα αναδεύει ο δέκτης τσιγαρίλα.

Υπάρχουν άπειρα μικρόβια γύρω σου κάθε μέρα με τα οποία συμβιώνεις, αμφιβάλλω ότι θα αρρώσταινες από έναν μεταχειρισμένο δέκτη ειλικρινά. Εκτός και δε βγαίνεις ποτέ από το σπίτι σου, δεν κάθεσαι σε καρέκλες μαγαζιών, εστιατορίων, δεν αγγίζεις οτιδήποτε εκτός του σπιτιού σου, δεν μπαίνεις σε άλλα αυτοκίνητα ούτε βάζεις άλλο κόσμο ποτέ στο δικό σου κ.ο.κ.

Στην ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση και πάλι, ενα καθάρισμα με απολυμαντικό θα ήταν υπεραρκετό θεωρώ.

Σωστό ή λάθος δεν θα υπάρχει σαν επιλογή

Το μόνο όφελος με το νέο δέκτη θα είναι η δυνατότητα PVR;
ή γενικά θα είναι καλύτερο μηχάνημα και θα δίνει και δυνατότητα multiview;

Το mutliview αργεί ακόμα.....
Για το μηχάνημα τα έχει γραψει και ο davinci (ανανεωμένο μενού, εγγραφή, Pause, εγγραφή σειρών, διπλό tuner)

Last edited by a moderator:
Διπλό tuner = δύο καλώδια , σωστά?
Με ένα καλώδιο λογικά χάνεται η δυνατότητα για να βλέπεις άλλο κανάλι και άλλο να γράφεις φαντάζομαι?
Ελπίζω με την έναρξη του nba να έχουμε και pvr!

ωραια τα pvr αλλα πολυ καλωδιο ρε ππαιδια εχει περικυκλωθε το σπιτι απο καλωδια θα φρικακρει η μανα μου με το εξτρα καλωδιο

Δεν θα χρειαστεί 2ο καλώδιο. Το 2ο tuner θα παίρνει μέσω εσωτερικού loopthrough. Και ναι είναι εφικτό να γίνει (εν αντιθέσει με τη nova) γιατί οι αναμεταδότες του ΟΤΕ TV έχουν την ίδια πόλωση και βρίσκονται στην ίδια περιοχή συχνοτήτων.

Θα πρέπει ο νέος αναμεταδότης να πληρεί τις εξής προδιαγραφές: Συχνότητα 11,7 GHz - 12,75 GHz και Κάθετη πόλωση. Σύμφωνα με το flysat, στον Eutelsat 9A όλοι οι αναμεταδότες είναι μέσα σε αυτή τη περιοχή συχνοτήτων (υπάρχουν κι αναμεταδότες σε άλλους δορυφόρους στη περιοχή συχνοτήτων 10,7 GHz - 11,7 GHz) και υπάρχουν 3 αναμεταδότες ελεύθεροι μέχρι στιγμής με κάθετη πόλωση (χωρίς να απαιτηθεί η μετακίνηση άλλων privider σε άλλους αναμεταδότες). Κι αν σταματήσει το AFN, όπως λέγεται, άλλοι 2 με κάθετη πόλωση.

Επειδή είμαι άσχετος με τα τεχνικά θέματα, αν κατάλαβα καλά δεν θα χρειαστεί να κατεβάσουμε κι άλλο καλώδιο, αλλά με ένα μηχάνημα θα μπορούμε να έχουμε και θέαση και εγγραφή.Σωστά;

Status
Not open for further replies.