T.90 ή Τ.92

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Ο τιτλος νομιζω τα λεει ολα ποιο απο τα 2 μοντελα της stanton ετσι ισα για να μπορω να ακουω τα βυνιλια μου δηλαδη να απευθηνετε σε ενα κοινο θνητο και οχι σε dj...-bye-

Κάπου εκεί στα ίδια λεφτά κυκλοφορούν και άλλες προτάσεις στην αγορά λ.χ. rega & project.Πώς και σκέπτεσαι αποκλειστικά στη Stanton ?

Ειμαι παντελος ασχετος επει του θεματος αλλα πραγματα που με δελεαζουν για να πω την αληθεια ειναι το S/PIDIF εαν το γραφω σωστα η USB (οχι και τρελα αλλα επεξε το ρολο της) και αρκετα χρησιμο οχι και οποσδιποτε υποθετω για εμενα θα ειναι το pitch control που αν καταλαβα καλα αλλαζει την τονικοτιτα στα τραγουδια και μας κανει να τα ακουμε οπως εχουμε συνηθηση στο ραδιοφωνο στο CD....ευχαριστω που ενδιαφερθηκες...-bye-

Το Τ.92 είναι ο αντικαταστάτης του Τ.90, οπότε πάρε το καινούργιο, εκτός αν βρεις το παλιό σε αρκετά καλύτερη τιμή.

Πάντως ούτε εγώ εμπνέομαι από την πλαστικούρα αυτά και θα προτιμούσα ένα Project Genie. Υπάρχει και το Project Debut III Phono/USB που τα έχει όλα ενσωματωμένα. Κοστίζει 380 ευρώ με κεφαλή Ortofon.
To Stanton έχει 260 ευρώ, δηλαδή όσο το Project χωρίς Phono/USB. Αν ο ενισχυτής σου έχει phono stage δεν χρειάζεσαι το Phono/USB. Δίνεις στον υπολογιστή αναλογικό σήμα από το tape out και προχωράς στην ψηφιοποίηση των βινυλίων.

Last edited:
Το Τ.92 είναι ο αντικαταστάτης του Τ.90, οπότε πάρε το καινούργιο, εκτός αν βρεις το παλιό σε αρκετά καλύτερη τιμή.

Πάντως ούτε εγώ εμπνέομαι από την πλαστικούρα αυτά και θα προτιμούσα ένα Project Genie. Υπάρχει και το Project Debut III Phono/USB που τα έχει όλα ενσωματωμένα. Κοστίζει 380 ευρώ με κεφαλή Ortofon.
To Stanton έχει 260 ευρώ, δηλαδή όσο το Project χωρίς Phono/USB. Αν ο ενισχυτής σου έχει phono stage δεν χρειάζεσαι το Phono/USB. Δίνεις στον υπολογιστή αναλογικό σήμα από το tape out και προχωράς στην ψηφιοποίηση των βινυλίων.
To οποίο μου ακούγετε καλύτερη λύση και Upgradable.
Είχα παίζει στο παρελθόν με ένα ΙΟΝ http://www.ionaudio.com/ionttusb , για τα λεφτά του είναι καλό... τι άλλο να ζητήσεις... αλλά από ποιότητα... ήθελα κάτι παραπάνω.

Παιδια ειδα το debut το απλο το ΙΙΙ και νομιζω οτι ειναι πολυ καλο αναφερομαι σε αυτο http://www.audioshow.gr/index.php?p...ategory_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=65 νομιζω οτι ειναι πολυ ωραιο αυτο που θα ηθελα να ρωτισω ειναι εαν ειναι με μοτερ και οχι με ιμαντα εαν το λεω σωστα γιατι μου εχουν πει οτι με μοτερ ειναι καλυτερα σε βαθος χρονου...αυτα νομιζω κατα τα αλλα οτι ειναι πολυ ωραιο και με την ortofon του απανω μια χαρα για να παιζω με ποιοτιτα βυνιλια καμια σχετικη πληροφορια απο κατοχους κανα ετσι βιντεο κατι...?και παλι ευχαριστω για την βοηθεια..-bye-

Σχεδόν όλα τα πικάπ σήμερα είναι με ιμάντα. Αυτό αποδυκνείει ότι μάλλον είναι καλύτερος ο ιμάντας σε βάθος χρόνου! Κάποια στιγμή θα χρειαστεί άλλαγμα, αλλά δεν είναι κάτι το δυσεύρετο ή ακριβό.

Όχι. Όπως έγραψα τα πικάπ απ' ευθείας οδήγησης σπανίζουν πια. Ο κύριος λόγος είναι ότι περνάνε κραδασμούς από το μοτέρ στο πλατώ και αυτό είναι πολύ κακό για την ποιότητα του ήχου. Έχει διατηρηθεί μόνο στα επαγγελματικά που χρειάζεται ο έλεγχος της ταχύτητας περιστροφής.

Γιατί σε τρομάζει ο ιμάντας; θέλει αλλαγή κάθε 5-6 χρόνια περίπου, κάνει λιγότερο από 20 ευρώ και η διαδικασία είναι απλούστατη. 9 στα 10 πικάπ έχουν ιμάντα σήμερα, μόνο κάποια μοντέλα για DJ είναι ακόμη με μοτέρ ή direct drive όπως είναι το πιό σωστό.

Παιδια ειμαι παντελος ασχετος επει του θεματος και ο γνωστος μου μου ειπε να μην παρω με ιμαντα οχι γιατι θελει συχνα αλλαγη αλλα επειδη λεει στο μελλον αν θελεισης να κρατισεις το πικ-απ στο μελλον μπορει να μην βρεις ιμαντα για αντικατασταση για αυτο μου ειπε να ψαξω να βρω με μοτερ απο εκει και περα αυτος μου ειπε οτι στην δεκαετια του 90 ποτε δεν θυμαμαι πηρε ενα ΜΚΙΙ αν καταλαβα καλα της technics και το εχει μεχρι και σημερα....-bye-

Δε πρόκειται να έχεις πρόβλημα για πολλές δεκαετίες ΙΜΗΟ να προμηθευθείς ιμάντα.

Μαλιστα...καταρχην ψαχνουμε για να φτειαξουμε ενα καλο home audio ενισχυτες-ηχεια ιστοριες και μετα βλεπουμε και για τα υπολοιπα γιατι απ' οτι βλεπω θελει ψαξημο η δουλεια παντος ειλικρινα ευχαριστω για τον χρονο σας...-bye-