Tα 50 άλμπουμ που άλλαξαν τη μουσική

Re: Απάντηση: Re: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Με μικροτερες ατομικες λιστες, που θα δικαιολογουν τις επιλογες ομως.

Συμφωνουμε για τις λιστες αλλωστε δεν ξερουν ολοι τα παντα και καποιοι ξερουν πολυ περισσοτερα.

Η επιλογη ομως θα γινει με ψηφοφορια μεταξυ των προτεινομενων λιστων ?

Η με "σταυρωμα" των λιστων ?

Η τελικη λιστα θα πρεπει να εχει στοχο να δειξει τα αλμπουμ που αλλαξαν την παγκοσμια, μη συμφωνικη-κλασικη, μουσικη. Οχι τα καλυτερα αλμπουμ.

Ε ναι προφανως.

Ειναι δυσκολο βεβαια να ξεπερασει ο καθενας τα προσωπικα του μουσικα κολληματα και να απορριψει εναν δισκο αν τον λατρευει ή το αντιθετο.

Απάντηση: Re: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Πέτρο η “θέση” πως θα καθορίζεται ?Η θα είναι 50 χύμα?

Δεν ξερω μωρε. Τωρα το σκεφτηκα. Ας υπαρχει προθεση και ολα τα υπολοιπα θα βρεθουν. Σιγα, δεν ειμαστε και το ΔΝΤ!!!

Re: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Μπορούμε να το κάνουμε. Πλάκα θα έχει.
Θα “σφαχτούμε” βέβαια λίγο…

Για να μην "σφαχτουμε" πρεπει να υπαρξει ψηφοφορια.

Αλλωστε μονο ετσι θα υπαρξει πιο AVclubικη λιστα και δεν θα εχεις αποδειξη οτι εγω πχ επεβαλλα τους Nirvana στην λιστα :D

Με βαση την λογικη της Guardian "αν δεν υπηρχε αυτο, δε θα υπηρχαν αυτα" αν δεν υπηρχε το the Rolling stones (1964) δε θα υπηρχαν τα επομενα των Rolling stones, αρα ειναι το σημαντικοτερο album για τη Rock.

Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Πχ, οι Grand master flash "εφεραν" το χιπ-χοπ στο ραδιοφωνο μας επι 30 χρονια? Ναι, αρα τους αξιζει μια θεση στη λιστα. Αν κανω λαθος και το ειχαν φερει καποιοι αλλοι, ας μπουνε οι αλλοι. Καπως ετσι.

Οπότε να φτιάξει ο καθένας την δική του λίστα, να τις πάρουν οι διαχειριστές και να τις συμψηφίσουν σε μία λίστα με π.χ. 200 δίσκους. Αυτή η μια λίστα να βγει σε ψηφοφορία και τα μέλη να σταυρώνουν ότι θέλουν.

Και εννοείται ότι η αρίθμηση να είναι ενδεικτική και όχι με αύξουσα σειρά. Δεν νοείται από την στιγμή που κάποιος δίσκος έχει συμβάλει στην διαμόρφωση της μουσικής σκηνής και είναι στο Νο4 ενώ άλλος στο Νο34 να λέμε ότι ο ένας αξίζει περισσότερο από τον άλλον.

Έτσι θα αποφευχθούν και οι προστριβές

Re: Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Πχ, οι Grand master flash "εφεραν" το χιπ-χοπ στο ραδιοφωνο μας επι 30 χρονια? Ναι, αρα τους αξιζει μια θεση στη λιστα. Αν κανω λαθος και το ειχαν φερει καποιοι αλλοι, ας μπουνε οι αλλοι. Καπως ετσι.

Συμφωνώ, αλλά δεν θα το ψήφιζε κανείς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Συμφωνώ, αλλά δεν θα το ψήφιζε κανείς!

Εγω μαλλον θα τον ψηφιζα παντως, γιατι παρολο που αποκλειτεια ποτε να βαλω να τον ακουσω, αναγνωριζω την επιδραση του. Η επιρροη μετραει, οχι το προσωπικο μας γουστο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Εγω μαλλον θα τον ψηφιζα παντως, γιατι παρολο που αποκλειτεια ποτε να βαλω να τον ακουσω, αναγνωριζω την επιδραση του. Η επιρροη μετραει, οχι το προσωπικο μας γουστο.

Πολύ σωστά. Αλλά έτσι δεν πρόκειται να έχουμε κοινό δίσκο με κανέναν.
Οπότε καταλήγουμε στους 500 δίσκους που άλλαξαν την μουσική (χωρίς θέση)

Re: Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Πριν τους Grandmaster Flash (με Furious Five, Melle Mel κλπ) εγώ θυμάμαι και τους Sugarhill Gang. Μάλλον αυτοί έφεραν το hip-hop στο ραδιοφωνό μας μιας και το Rapper's Delight ήταν το πρώτο hip-hop που μπήκε στο Τοπ-40 (1979).
Οι Grandmaster Flash πάντως ήταν από τους αγαπημένους μου τω καιρώ εκείνω. Κάποτε είχα πάρα πολλούς δίσκους τέτοιας μουσικής (και NWA που αναφέρθηκαν πιο πριν και είναι και στη λίστα). Από ένα σημείο (χρονικό) και μετά την χαρακτήριζα λογοδιάρροια με beat και αδυνατούσα να την ακούσω.

Last edited:

Πριν τους Grandmaster Flash (με Furious Five, Melle Mel κλπ) εγώ θυμάμαι και τους Sugarhill Gang. Μάλλον αυτοί έφεραν το hip-hop στο ραδιοφωνό μας μιας και το Rapper's Delight ήταν το πρώτο hip-hop που μπήκε στο Τοπ-40 (1979).

Nαι!!! Αυτους εννοουσα, αλλα μπερδευτικα. Ημουν στο γραφειο κανοντας αλλα πραγματα ταυτοχρονα. Βεβαια, το Rapper's Delight εννοουσα. Επισης, ειναι ο Grandmaster Flash, αν θυμαμαι καλα.

Nαι!!! Αυτους εννοουσα, αλλα μπερδευτικα. Ημουν στο γραφειο κανοντας αλλα πραγματα ταυτοχρονα. Βεβαια, το Rapper's Delight εννοουσα. Επισης, ειναι ο Grandmaster Flash, αν θυμαμαι καλα.

Σωστά θυμάσαι, ειναι ο Grandmaster Flash ο αρχηγός αλλά επειδή ήταν το group του με διάφορα μέλη (Melle Mel κλπ), τους έγραψα ως συγκρότημα.

Τι μου θύμησες τώρα Πέτρο.
Eric B. & Rakim, Boogie Down Productions, EPMD, LL Cool J, Run DMC, Stetsasonic, Mantronix και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι...

Για τα περισσοτερα που αναφερονται δεν δικαιολογειται το "changed".
Μαλλον κατι σαν "influenced commercial artists/culture" θα ηταν πιο σωστο και ειναι περισσοτερο "μετρησιμο" (σε cash εννοειται).
Απο αυτη τη σκοπια μου φαινεται αρκετα σωστη η λιστα, αν και υπαρχουν μερικοι που δεν τους εχω ακουσει ουτε σαν ονοματα.
Αφηστε που αυτα τα no ενας, no το αλλο, λεω καλυτερα no.

Η λίστα δεν είναι κακή. Ο ήχος των συγκροτημάτων και τα συγκεκριμένα τους άλμπουμ (τα περισσότερα) δεν είναι πρώτη φορά που τα συναντάμε στα "πιο επιδραστικά" στην ποπ/ροκ ιστορία. Κλασική επιλογή αλλά όχι ξεπέτα.

πρωτα θα πρέπει να απαντηθεί μία βασική ερώτηση Πέτρο. Θεωρείται άξιος αναφοράς σε μία λίστα καλλιτέχνης ο οποίος μπορεί να άσκησε επιρροή προς το χειρότερο ; φτηναίνοντας δηλαδή την μουσική και οδηγώντας την στις πίστες π.χ ; ή γεμίζοντας τον κόσμο με γραφικούς μαύρους που πάσχουν από λογοδιάρροια ; Αρα τι νόημα έχει αν επηρέασε πολλούς προς μία κατεύθυνση κακή ;

Τι μου θύμησες τώρα Πέτρο.
Eric B. & Rakim, Boogie Down Productions, EPMD, LL Cool J, Run DMC, Stetsasonic, Mantronix και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι...

Κρυφή πληγή Διονύση βλέπω...εντυπσιάστηκα.
Πάντως αν φτιάξετε poll μην ξεχάσετε να βάλετε και την επιλογή "Λευκό" (όχι αυτό των Beatles)...

πρωτα θα πρέπει να απαντηθεί μία βασική ερώτηση Πέτρο. Θεωρείται άξιος αναφοράς σε μία λίστα καλλιτέχνης ο οποίος μπορεί να άσκησε επιρροή προς το χειρότερο ;

Tυπικα, ναι. Αλλα τοτε θα μπλεξουμε με τα προσωπικα γουστα και δεν πρεπει. Μαλλον θα ηταν σωστοτερο να φτιαχναμε μια λιστα με τα καλυτερα μας πχ, για τη δεκαετια του 70. Αν μαζευτουμε 10 ατομα και προτεινουμε απο 30 δισκους ο καθενας μας, τοτε θα προεκυπτε μια πιο ενδιαφερουσα λιστα. Πρεπει να τη δημοσιευσουμε καπου ομως, ωστε να δουμε σχολια.

Last edited:

Aκριβως.

Αν μπορουμε να ξεκολλησουμε απο το τι μας αρεσει μπορει και να καταφερουμε να συνταξουμε κατι αξιολογο.

Αλλιως να βγαλουμε ενα τοπ50 με βαση την προσωπικη μας συμπαθεια προς καλλιτεχνες.

Απάντηση: Tα 50 αλμπουμ που αλλαξαν τη μουσικη

Τελος παντων, ειπα μια ιδεα, ετσι για να "αναψουν τα αιματα". Αν κρινει η διαχειριση, ας παρει πρωτοβουλια.