Tα 7 επίπεδα των φωτογράφων

εκτος απο τα 7 επίπεδα, υπάρχει και άλλη αστεία πλευρά του χόμπυ/εργασίας που αγαπάμε..

Αφιερώμενο σε ολα τα καλα παιδιά του τόπικ εδω πέρα!
Φωτο-madness

τωρα αμα αυτη η κοπελα με γρι βαρελια πανω της δεν ειναι photoshop παω πασο:)))

Respect! :grinning-smiley-043

Το όγδοο επίπεδο (το 0 ) μου άρεσε.
Armchair photographer!!!
To online expert...το έχουμε φάει όλοι στην μάπα. :grandpa:

Ο τύπος έχει ξεφύγει... εξαιρετικά καυστική προσέγγιση και κριτική.

Βέβαια μέσα στην υπερβολή του και το δόγμα του ότι ο εξοπλισμός δεν έχει καμία σημασία, υπάρχουν πολλές αλήθειες.

(και το measurebator είναι όρος απίστευτης συλλήψεως!)

εκτος απο τα 7 επίπεδα, υπάρχει και άλλη αστεία πλευρά του χόμπυ/εργασίας που αγαπάμε..

Αφιερώμενο σε ολα τα καλα παιδιά του τόπικ εδω πέρα!
Φωτο-madness

Η πρώτη τύπισα, για αυτή με τη ζώνη από φιλμάκια λέω ντε, κρατάει το λεγόμενο ρωσικό "foto sniper" σετ, με Zenit και τον Tair 3A 300/4.5 μονταρισμένα σαν τυφέκιο (λείπει το εκτεινόμενο κοντάκι) με λαβή πιστολιού, όπου η εστίαση γινόταν με ροδέλα στο μπροστά μέρος του "τυφεκίου" και το κλείστρο ελευθερωνόταν, πώς αλλιώς, με τη σκανδάλη

Παραλίγο να πάρω έναν τέτοιο. Να δω εάν με έπιαναν τι θα έλεγα προς υπεράσπισή μου. :flipout:

Ο τύπος έχει ξεφύγει... εξαιρετικά καυστική προσέγγιση και κριτική.

Βέβαια μέσα στην υπερβολή του και το δόγμα του ότι ο εξοπλισμός δεν έχει καμία σημασία, υπάρχουν πολλές αλήθειες.

(και το measurebator είναι όρος απίστευτης συλλήψεως!)

Μπα μην πιστευεις τι μας κοπανα ο Κεν διοτι ο τυπος ειναι κλασσικο καπιταλιστικο αμερικανακι μεχρι τα νυχια.

Απο επισημες πληροφοριες που εχω απο συγγενικο μου προσωπο που μενει καλιφορνια ο κεν ειναι παιδι λεφταδων και ζει με τα λεφτα του μπαμπακα και της μαμακας.

Ο κυριος κεν εχει παντα 3-4 πανακριβα αυτοκινητα και πολλους ακριβους φακους και μηχανες και ασχετα αν προσπαθει να ελκυσει τον απλο κοσμακι η ειρωνεια του δεν εχει ελεος και οπως ειδατε ολοι σας στην αρχικη σελιδα ποζαρει με εναν πανακριβο Νικον φακο.

Ο κυριος κεν ειχε πει οτι ο 200αρης μου δεν εχει διαφορα απο τον 70-200 και οτι ο 200αρης ειναι αποκλειστικα για βολλευ και αλλες τριχες κατσαρες που γραφει.

Του εστειλα ενα δειγμα και του ειπα αν μπορει να κανει το ιδιο με τον 70-200 και μου απαντησε οτι ποτε δεν εκανε χρηση τον 200 φ/2 παρα μονο τον ειδε καπου καποτε να τον εχει καποιος αλλος.

ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ
εχει πολυ πλακα ο τυπος.

Αυτο που κανει ο Κεν ειναι να προσελκυσει ατομα στην ιστοσελιδα του για να γινει διασημος και το εχει καταφερει αλλα οσο αναφορα πηγη πληροφοριας κανει μεγαλα λαθη και πρεπει να τα εχει καποιος χαμενα για να πιασει αυτον τον τυπο στα σοβαρα.

Προσοχη λοιπον οταν περνεται την γνωμη του σοβαρα.

pixelfun, δεν ξέρω αν αυτά που λες για τον Ρόκγουελ είναι αλήθεια ή όχι. Οι δικές μου εντυπώσεις από την ανάγνωση του site του είναι η εξής:

1. Χειρίζεται πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Από αυτό υποθέτω ότι πιθανόν να έχει καλή μόρφωση.

2. Έχει ταλέντο στο γράψιμο.

3. Έχει χιούμορ.

4. Έχει αυτοσαρκασμό.

Τα παραπάνω δείχνουν άνθρωπο έξυπνο και με ταλέντο. Ακόμη δηλαδή κι αν δεν ήταν καλός φωτογράφος, και μόνο με τα παραπάνω θα είχε φτιάξει ένα πολύ δημοφιλές web site. Οπότε, είμαι σίγουρος ότι έχει δημιουργήσει πολλούς φίλους σ' όλο τον κόσμο και γενικά είναι επιτυχημένος. Μια που δεν δίνει την εντύπωση ενός φαντασμένου ξερο-όλα, εγώ του λέω μπράβο!

pixelfun, δεν ξέρω αν αυτά που λες για τον Ρόκγουελ είναι αλήθεια ή όχι. Οι δικές μου εντυπώσεις από την ανάγνωση του site του είναι η εξής:

1. Χειρίζεται πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Από αυτό υποθέτω ότι πιθανόν να έχει καλή μόρφωση.

2. Έχει ταλέντο στο γράψιμο.

3. Έχει χιούμορ.

4. Έχει αυτοσαρκασμό.

Τα παραπάνω δείχνουν άνθρωπο έξυπνο και με ταλέντο. Ακόμη δηλαδή κι αν δεν ήταν καλός φωτογράφος, και μόνο με τα παραπάνω θα είχε φτιάξει ένα πολύ δημοφιλές web site. Οπότε, είμαι σίγουρος ότι έχει δημιουργήσει πολλούς φίλους σ' όλο τον κόσμο και γενικά είναι επιτυχημένος. Μια που δεν δίνει την εντύπωση ενός φαντασμένου ξερο-όλα, εγώ του λέω μπράβο!

Τα αγγλικα του δεν ειναι πλουσια και τοσο καλα οσο νομιζεις και το αν ειναι επιτυχημενος αυτο δεν το πολυ πιστευο απλα ανετοςλιγακι θα ελεγα με τα λεφτα του μπαμπακα.

Οσο για τα χαριτωμενα πραγματα που κοπανα εδω δεν διαφωνο αλλα επαυξανω.

Και οσο για φιλους δεν αμφιβαλω αλλα εχει και πολλα ατομα που αν τον δουν θα πεσει ντοματα που θα του παει καπνος.

Περναω καπου καπου και διαβαζω τα καμωματα του οντως ειναι διασκεδαστικος πολυ αλλα σε τεχνικα θεματα τα κανει μανταρα οσο αναφορα μηχανες και φακους .

Ο κεν ειναι ενας ιντερνο- κολακας και τιποτα παραπανω , εξαλου ολοι μας αν θελουμε να ειμαστε κολακες δεν ειναι δυσκολο να το κανουμε.

Last edited:
Καλά το οτι θα έπεφτε ντομάτα απο μόνο του δεν λέει και τίποτα. και τον Μπίλ Γκέιτς είναι ένα σωρό τυπάκια στο ίντερνετ που θα τον γιαούτωναν γιατί "σιγά το πρόγραμμα που έφτιαξε, τα λίνουξ είναι καλύτερα" αλλά όποιος θυμάται υπολογιστή πριν τα Windows 3.1 να παλεύει με το DOS και τις εντολές του γελάει όταν τα ακούει αυτά.

Η άποψη μου είναι οτι κανείς δεν είναι γκουρού. Κάθε ένας έχει κάτι να πεί και μαζί με αυτό θα πεί και άλλες δέκα είκοσι παπαρίες. Πόσο ποσοστό είναι σε σχέση με τα αξιόλογα ποικίλει με τον άνθρωπο. Η κριτική είναι πάντα πολύ ευκόλη ειδικά όταν γίνεται σε κάποιον στο φώς του προβολέα απο κάποιον στα σκοτεινά. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων εννοώ τον ανώνυμό χρήστη του ίντερνετ γενικότερα.

Τώρα απο πού έχει ο άνθρωπος τα λεφτά του είναι άσχετο με αυτό που λέει. Δεν νομίζω να δήλωσε πουθενά οτι είναι φτωχαδάκι ή να όφειλε να είναι για να πάρουμε τις δηλώσεις του στα σοβαρά.

Το ύφος της γραφής του είναι πολύ ενδιαφέρον και η σκόπιμη υπερβολή των δηλώσεων του, προβοκατόρικη σίγουρα, κρύβει συχνά μια αλήθεια.
Τα βασικά απο αυτά που λέει ισχύουν. Ο εξοπλισμός είναι απλά ενα εργαλείο. Απο μόνο του δεν εγγυάται τίποτα άλλο απο το να κάνει την δουλειά αυτού που ξέρει να το χρησιμοποιεί πιό εύκολη. Αυτος που βγάζει βαρετές φωτογραφίες με ένα κινητό, πιθανότατα θα βγάζει τις ίδιες βαρετές φωτογραφίες και με μια leica.

Για τα καθαρά τεχνικά μέρη του σάιτ του, δεν θα εκφέρω γνώμη. Κάποια πράματα είναι και στην προσωπική κρίση του καθενός πώς θα τα αξιολογήσει. Έτσι κιαλλίως δεν έχω πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φακούς (ο ακριβότερος φακός μου αγοράστηκε 150Ε) και εκτός του κιτ είναι όλοι μεταχειρισμένοι, οπότε το μέτριο μου αρκεί. Δεν θα μπορούσα να το διακρίνω απο το τέλειο έτσι κιαλλίως.

Μπραβο αλεχ τα ειπες καλα αλλα να συμπληρωσο κατι .

Σε καθε φακο κατω τελευτεα εχει το Recommendations
Που γραφει το τελικο αποτελεσμα και γνωμη του και αυτο το αλλαζει μια λεη αλλα και μετα αλλα. Το ατομο εκτος και απο ψευτης ειναι και απατεωνας και αν παρεις σοβαρα την συμβουλη του θα κανεις λαθος αγορα.

Στον φακο της νικον 80-200 εγραφε αλλα τωρα εχει αλλα μιλαμε για πολυ μυστηριο ατομο . Επισης γραφει οτι δεν αξιζει να παρεις μεταχειρισμενο τον ταδε φακο γιατι καινιργιος εχει ιδια λεφτα , δηλαδη ο φιλος μου ειχε αγορασει τον ταδε φακο με 500 δολλαρια ενω ο καινουργιος ειχε 1000 και με φορο απο πανω.

Εχει ενα στυλακι που ενθαρυνει τους αρχαριους στον χωρο της φωτογραφιας και το κανει για διασημοτητα ασε που τους οδηγει στον γκρεμο με τις λανθασμενες συμβουλες του.

Θα γραψω πιο αναλυτικα να δειτε που και τι λαθαρες κανει το ατομο αυτο .

Το καλυτερο που μου αρεσε εμενα και την μεγαλυτερη κοτσανα του κεν ειτανε εκει που γραφει οτι δεν πρεπει να στεναχωριουμαστε για τα ορια που εχουν η αεροπορικες ετεριες και οτι ολοι μπορουμε να οδηγησουμε και να εχουμε δικο μας ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ οπως η μητερα του .
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ εχει πεταξει μεγαλα τουβλα ο κεν αν παρατηρησεις καλα ειναι φαινομενο .

Προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το raw είναι nonsense και ότι όλα μπορούν να κριθούν από το αρχείο >jpg normal, ούτε ότι τα 14bits δεν προσφέρουν τίποτε...

Sorry αλλά αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα ότι τα τελευταία χρόνια τραβάει μόνο με το αυτόματο P ???? Και λέει ότι δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα παραπάνω γιατί όλη η τεχνογνωσία της φωτογραφίας έχει ενσωματωθεί στις νέες μηχανές? Αυτά έρχονται σε άμεση αντίθεση με άλλα που λέει.... αλλά και τη κοινή λογική...αλλά και όσα λένε τόσοι και τόσοι ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ.....

Θυμάμαι καλά?

(καλά ότι δεν συμφωνώ είναι δεν χρειάζεται να το πω έτσι...)