Tα 7 επίπεδα των φωτογράφων

Δεν νομίζω να έχει γράψει κάτι τέτοιο, αλλά θυμάμαι ότι είχε συγκρίνει σε μία απλή φωτογραφία το αποτέλεσμα που πήρε από μία απλή κόμπακτ σε πρόγραμμα P και από την Canon 5D, και κατέληγε ότι η πρώτη έδινε αμέσως δίχως περαιτέρω επεξεργασία και διορθώσεις καλύτερο αποτέλεσμα στο μάτι.

Ρε σεις ο Κεν ειναι κορυφαια μορφη, :viking: τι εχετε παθει?

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω δεν γινεται να μην ριξω μιο ματια καθημερινα στον ken να δω μηπως εχει κανει κανενα καινουργιο μαγικο.

Και η επιτομη των 7 επιπεδων ειναι τα 2 επιπεδα των φωτογραφων παλι απο τον one and only Ken.

There are two kinds of photographers: those who make pictures, and those who talk about it.

read and weap:hahaha:

http://www.kenrockwell.com/tech/2-kinds-of-photographers.htm

Ανέβασα το θέμα περισσότερο για τη χιουμοριστική διάθεση που το διέπει και που κρύβει και κάποιες αλήθειες αναμφίβολα.
Έτσι δείτε το, άμα είναι να παίρνουμε στα σοβαρά τα περισσότερα απο τα γραφόμενα στο site του.....:vroam:

Νομιζω οτι σε καποια απο τα σχολια που κανει και απαξιωνει χαρακτηριστικα η δυνατοτητες μηχανων η φακων τα διαχωριζει σε συνθηκες εργαστηριου η "κανονικης" χρησης....

Σίγουρα δεν είναι δίχως βάση όσα γράφει. Η χρήση του στοιχείου της υπερβολής εξάλλου είναι μία μέθοδος επιχειρηματολογίας.
Γεγονός παραμένει ότι κάποιες από τις φωτογραφίες που αγαπώ πιο πολύ έχουν βγει με έναν απλό "του πεταματού" EF 28-80 (τον οποίο ντρέπομαι ακόμη και να απαρριθμήσω στη συλλογή φακών μου, σήμερα).

Σίγουρα ο επαγγελματίας ή ο απαιτητικός φωτογράφος θα νοιαστεί περισσότερο για τα επιμέρους τεχνικά στοιχεία, που κάνουν μία φωτογραφία άψογη, πάντως η ουσία μίας λήψης, δηλαδή το μέρος, η σύνθεση του κάδρου, το φως, η αποφασιστική στιγμή, είναι έξω από το κουτί και τον φακό.
Οκ, σίγουρα μπορεί κανείς να αντιτείνει για παράδειγμα ότι εάν η μηχανή μας έχει μεγάλη υστέρηση κλείστρου, αργεί να εστιάσει και τραβά λίγα καρέ, πέταξε η αποφασιστική στιγμή, όμως και πάλι, προηγείται το μάτι μας που θα εντοπίσει κάτι και θα συλλάβει την αποφασιστική στιγμή, και έπονται όλα τ' άλλα. Αντίστοιχα ισχύουν και για άλλες τεχνικές πλευρές της φωτογραφίας.

Ο Κεν εγεινε διασημος απο το να γινεται ερεθιστικος με μερικες κοτσανες που γραφει οπως με την Canon 5d versus d3 .

Το ατομο μας λεει οτι η Canon 5d ειναι πιο οξυτατη πραγμα που η Canon 5d εχει πιο πολλα πιξελς το σημαντικοτερο εχειπιο αδυνατο ΑΑ φιλτρο και επιπλεον το κερασακι στην τουρτα που ο αγαπητος μας Κεν κανει επεξεργασια τα αρχεια της Νικον Με φωτοσοπ πραγμα που δεν σου δινει αυτο που βγαζει ο αισθητηρας.

Για παρτε μια Canon 5d και μια D3 και βαλτε επανω εναν σουπερ φακοκαι στης 2 τον 200 φ/2 παραδειγμα και φωτογραφιστε αεροπλανα η πουλια σε βαθυ μπλε ουρανο να δειτε πια μηχανη ειναι οξυτατη και πια οχι.

Το καλυτερο και πιο σπουδεο ειναι οτι το default στην οξυτητα που εχει η Canon 5d ειναι αυξημενη εναντι της Νικον.

Ετσι μετα απο ολες αυτες τις μπουρδες που μας κοπανα χανει καθε αξιοπιστεια και σεβασμο αποτο κοινο .

Ο κεν ερεθισε πολλους που γνωριζουνε απο φωτογραφια ετσικατορθωσε να εχει το ονομα του σε καθε φορα να τον βριζουνε και να τον χλεβαζουνε και αφοτου ειδανε και οι αλλοι που εδω το 99% στο ιντερνετ δεν εχουνε ιδεα απο φωτογραφια καταληξανε στην σελιδα του να διαβαζουνε ταχα οτι και μια μηχανη 100 δολλαριον ειναι αξια με μια 5000 και χαιρονται . Επομενως ο καθε ερασιτεχνακος απο την χαρα του το γυρναει σε αγαπη προς τον κεν και ετσι βλεπουμε τον κεν να ξεκινα απο χλευασμο σε αγαπη απο πολυ κοσμο τελευτεα.

Ο κεν ειναι μεγαλη αλεπου και το φιλοσοφησε αριστα το θεμα και αυτο που επιδιωξε το καταφερε ΑΡΙΣΤΑ και εδω τον συνχερω οπως του εγραψα και μαιλ να τον συνχαρω .

Ο τυπος ειναι οπως λεμε στην ελλαδα παπατζης , εδω ο παπας εκει ο παπας που ειναι ο παπας ΝΑΑΑΑΑ ο παπας ο κεν τον βρηκε τον παπα -bye--bye-

Last edited:
Ο Κεν εγεινε διασημος απο το να γινεται ερεθιστικος με μερικες κοτσανες που γραφει

Δηλαδή ειλικρινά πιστεύεις ότι αν εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος ανοίξει ένα web site και γράφει "κοτσάνες" έχει ελπίδες να γίνει διάσημος; Εγώ νομίζω ότι δεν θα δώσει σημασία κανένας!...

Δηλαδή ειλικρινά πιστεύεις ότι αν εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος ανοίξει ένα web site και γράφει "κοτσάνες" έχει ελπίδες να γίνει διάσημος; Εγώ νομίζω ότι δεν θα δώσει σημασία κανένας!...

Αν κάποιος έχει το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας και ανανεώνει συχνά το περιεχόμενο... ναι, μπορεί, είναι βασικός νόμος της πολιτικής επικοινωνίας.

Αν κάποιος έχει το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας και ανανεώνει συχνά το περιεχόμενο... ναι, μπορεί, είναι βασικός νόμος της πολιτικής επικοινωνίας.

Τουλάχιστον κάποιο χάρισμα πρέπει να έχει!

Πάντως, σίγουρα δεν γνώριζα ότι "είναι βασικός νόμος της πολιτικής επικοινωνίας" ότι "αν κάποιος έχει το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας και ανανεώνει συχνά το περιεχόμενο" τότε λέγοντας "κοτσάνες" γίνεται δημοφιλής και διάσημος! Νόμος; Με "κοτσάνες"; Τι πράγματα μαθαίνει κανείς!

(Άσχετο, αλλά μου κάθεται στραβά ακόμη και η σκέψη ότι υπάρχει κάπου "επιστημονικός" τομέας με τέτοιους ... "νόμους". Τυχαίνει βέβαια να είμαι φυσικός, και η λέξη "νόμος" έχει άλλο περιεχόμενο για μένα...)

Τουλάχιστον κάποιο χάρισμα πρέπει να έχει!

Πάντως, σίγουρα δεν γνώριζα ότι "είναι βασικός νόμος της πολιτικής επικοινωνίας" ότι "αν κάποιος έχει το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας και ανανεώνει συχνά το περιεχόμενο" τότε λέγοντας "κοτσάνες" γίνεται δημοφιλής και διάσημος! Νόμος; Με "κοτσάνες"; Τι πράγματα μαθαίνει κανείς!

(Άσχετο, αλλά μου κάθεται στραβά ακόμη και η σκέψη ότι υπάρχει κάπου "επιστημονικός" τομέας με τέτοιους ... "νόμους". Τυχαίνει βέβαια να είμαι φυσικός, και η λέξη "νόμος" έχει άλλο περιεχόμενο για μένα...)

Είμαστε off topic. Αν θέλεις τα λέμε με ΠΜ.

Μπραβο αλεχ τα ειπες καλα αλλα να συμπληρωσο κατι .

Σε καθε φακο κατω τελευτεα εχει το Recommendations
Που γραφει το τελικο αποτελεσμα και γνωμη του και αυτο το αλλαζει μια λεη αλλα και μετα αλλα. Το ατομο εκτος και απο ψευτης ειναι και απατεωνας και αν παρεις σοβαρα την συμβουλη του θα κανεις λαθος αγορα.

Στον φακο της νικον 80-200 εγραφε αλλα τωρα εχει αλλα μιλαμε για πολυ μυστηριο ατομο . Επισης γραφει οτι δεν αξιζει να παρεις μεταχειρισμενο τον ταδε φακο γιατι καινιργιος εχει ιδια λεφτα , δηλαδη ο φιλος μου ειχε αγορασει τον ταδε φακο με 500 δολλαρια ενω ο καινουργιος ειχε 1000 και με φορο απο πανω.

Εχει ενα στυλακι που ενθαρυνει τους αρχαριους στον χωρο της φωτογραφιας και το κανει για διασημοτητα ασε που τους οδηγει στον γκρεμο με τις λανθασμενες συμβουλες του.

Θα γραψω πιο αναλυτικα να δειτε που και τι λαθαρες κανει το ατομο αυτο .

μιλησες για αρχαριους και ειπα να γραψω...

για πες μας 2-3 σοβαρα sites για την φωτογραφια τοτε... sites που να οδηγουν τους αρχαριους σε περισσοτερα ασφαλη μονοπατια...

μιλησες για αρχαριους και ειπα να γραψω...

για πες μας 2-3 σοβαρα sites για την φωτογραφια τοτε... sites που να οδηγουν τους αρχαριους σε περισσοτερα ασφαλη μονοπατια...

Το πιο ασφαλες μονοπατι για εναν καινουργιο στον χωρο της φωτογραφιας ειναι να αποφευγει οτιδηποτε φορα στο ιντερνετ .

Απάντηση: Re: Tα 7 επίπεδα των φωτογράφων

Το πιο ασφαλες μονοπατι για εναν καινουργιο στον χωρο της φωτογραφιας ειναι να αποφευγει οτιδηποτε φορα στο ιντερνετ .

Ακριβώς!
Γι αυτό το λόγο παρακαλώ να μην παίρνετε σοβαρά ότι γράφεται εδώ μέσα!
Και οι τυχόν απορίες των καινούριων στον χώρο της φωτογραφίας να είστε σίγουροι πως θα λάβουν λάθος απάντηση.
Άνθρωποι που διδάσκουν σε σχολές φωτογραφίας, όταν μπαίνουν στο ίντερνετ κάτι τους πιάνει και λένε άλλα αντί άλλων.

Φίλε pixelfun από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;;;

Μεγαλη ιστορια αλλα περιληπτικα να σου δωσο μια ιδεα το συμπερασμα παει καιρος το ειχα βγαλει μετα απο ορισμενα Workshops με πραγματικους φωτογραφους που ελαβα μερος.

Οσο για αυτους που διδασκουν μην περιμενεις να σου πουν τι γινεται μεσο ιντερνετ κανενας δεν το κανει αυτο και ουτε θα το κανει απλα αυτοι που διδασκουνε και ξερουνε 5 πραγματα ριχνουνε μερικα γλυκα ψιλοκολπακια για δολωμα και μετα καλωσορισες στο Workshop με μονο 1500 το 3ημερο χεχεχεχε ..

Last edited:
Εγώ έχω να πώ πάντως πως ό,τι έμαθα σε ένα χρόνο για την φωτογραφία το έμαθα με πληροφορίες που πήρα απο το ίντερνετ και πάνω απο όλα απο αυτό εδώ το φόρουμ. Απο απλούστερα πράγματα όπως το τί είναι το διάφραγμα, μέχρι πιό προχωρημένα όπως πρόσφατα την εμφάνιση ασπρόμαυρου φίλμ.
Μέσα απο δεκάδες φόρουμ και κοινότητες έχω γνωρίσει δεκάδες ανθρώπους που ασχολούνται με την φωτογραφία. Απο αρχάριους σαν και μένα που διορθώνουμε ο ένας τα λάθη του άλλου, απο χομπίστες με μεγάλη γνώση στο αντικείμενο μέχρι επαγγελματίες που ζούν καθαρά απο την τέχνη τους σε διάφορες κατηγορίες, απο τοπία, μοντέλα, προιόντα και λοιπά.

Και με εντυπωσίασε η προθυμία όλων να βοηθήσουν, να συμβουλέψουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους και όσα (λίγα ή πολλά) ξέρουν. Οπότε φίλε pixelfun θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το θέμα. Δεν αμφισβητώ την δική σου εμπειρία με συγκεκριμένους φωτογράφους, αλλα η δικιά μου είναι διαφορετική.

Εγώ έχω να πώ πάντως πως ό,τι έμαθα σε ένα χρόνο για την φωτογραφία το έμαθα με πληροφορίες που πήρα απο το ίντερνετ και πάνω απο όλα απο αυτό εδώ το φόρουμ. Απο απλούστερα πράγματα όπως το τί είναι το διάφραγμα, μέχρι πιό προχωρημένα όπως πρόσφατα την εμφάνιση ασπρόμαυρου φίλμ.
Μέσα απο δεκάδες φόρουμ και κοινότητες έχω γνωρίσει δεκάδες ανθρώπους που ασχολούνται με την φωτογραφία. Απο αρχάριους σαν και μένα που διορθώνουμε ο ένας τα λάθη του άλλου, απο χομπίστες με μεγάλη γνώση στο αντικείμενο μέχρι επαγγελματίες που ζούν καθαρά απο την τέχνη τους σε διάφορες κατηγορίες, απο τοπία, μοντέλα, προιόντα και λοιπά.

Και με εντυπωσίασε η προθυμία όλων να βοηθήσουν, να συμβουλέψουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους και όσα (λίγα ή πολλά) ξέρουν. Οπότε φίλε pixelfun θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το θέμα. Δεν αμφισβητώ την δική σου εμπειρία με συγκεκριμένους φωτογράφους, αλλα η δικιά μου είναι διαφορετική.

Ναι συμφωνο μαζι σου και θα ημουν ανοητος να ριξω ολο το ιντερνετ στην φωτια απλα ειναι χρονοβορο και οχι τελιοτατο σε μαθηση ασε που και εκει χρειαζεται να εχουμε και εμεις μυαλλο να δουμε τι ειναι το καλο για να το ακολουθησουμε και εδω δεν εχουν ολοι αυτοι την ικανοτητα .

Φυσικα το ιντερνετ ειναι πολυ καλο για να μαθεις τα βασικα και μερικα ακομη περισσοτερο αλλα και αυτο εως εκει εχει καποια ορια να ξερεις και οταν καποιος εδω πεσει σε καποιον μεγαλο φωτογραφο να παρει προσωπικα μαθηματα θα ηθελα την γνωμη του .

Ναι συμφωνο μαζι σου και θα ημουν ανοητος να ριξω ολο το ιντερνετ στην φωτια απλα ειναι χρονοβορο και οχι τελιοτατο σε μαθηση ασε που και εκει χρειαζεται να εχουμε και εμεις μυαλλο να δουμε τι ειναι το καλο για να το ακολουθησουμε και εδω δεν εχουν ολοι αυτοι την ικανοτητα .

Φυσικα το ιντερνετ ειναι πολυ καλο για να μαθεις τα βασικα και μερικα ακομη περισσοτερο αλλα και αυτο εως εκει εχει καποια ορια να ξερεις και οταν καποιος εδω πεσει σε καποιον μεγαλο φωτογραφο να παρει προσωπικα μαθηματα θα ηθελα την γνωμη του .

Δυο διαφορετικες γνωμες εκ διαμετρου αντιθετες.....