Tα "άλλα" μας ηχητικά CD

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,951
έχετε CD ήχου που να μην έχουν μουσική; (με τη συνηθισμένη έννοια, γιατί για κάποιους μπορεί και να είναι μουσική)

εγώ έχω αυτά τα παρακάτω 2

το πρώτο

moto1.jpg

moto2.jpg

με δίχρονα motocross μηχανάκια για μα τσεκάρετε τις ψηλές συχνότητας και harley, ducati αλλά και enfield bullet για να τσεκάρετε τα μπάσα :flipout:

(θα ήθελα να είχε κάποιο παλιό δίχρονο husqvarna 19883-85 - ο πιο μεταλλικός ήχος από δίχρονη μηχανή που άκουσα ποτέ - έχει χαραχθεί στη μνήμη μου από τότε)

το άλλο

trains1.jpg

ότι λέει ο τίτλος.
Προσοχή η κόρνα ξεκουφαίνει, και από χαμηλό, αν το έβαζα δυνατά στο παλιό σύστημα που είχε έλλειψη χαμηλών, κοντεύανε να φύγουν τα τζάμια και έτρεμε το πάτωμα. Στο καινούριο σύτημα δεν το έχω βάλει, λυπάμαι τα ηχεία....

(ένα όχι τόσο καλά ηχογραφημένο δείγμα -> (από το σημείο 30" περίπου)

http://www.youtube.com/watch?v=UHxxzpfvwO8

Re: τα "άλλα" μας ηχητικά CD

Όλ' αυτά παραπέμπουν σε βιβλιοθήκες ηχητικών εφέ (Sound effects libraries).
Μία αναζήτηση στο Google δίνει πλήθος τέτοια, πολλά απ' αυτά δωρεάν.

Πολύ χρήσιμα για τους ηχολήπτες και όσους ασχολούνται με την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.
Αλλά για τους μουσικόφιλους αδιάφορα, νομίζω.

Και δε θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο για να τεστάρουμε τις συσκευές μας...

Τι μου θύμησες τώρα... Αυτό του Μοτο το είχα κ εγώ...
Μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω....

Re: τα "άλλα" μας ηχητικά CD

Όλ' αυτά παραπέμπουν σε βιβλιοθήκες ηχητικών εφέ (Sound effects libraries).
Μία αναζήτηση στο Google δίνει πλήθος τέτοια, πολλά απ' αυτά δωρεάν.

Πολύ χρήσιμα για τους ηχολήπτες και όσους ασχολούνται με την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.
Αλλά για τους μουσικόφιλους αδιάφορα, νομίζω.

Και δε θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο για να τεστάρουμε τις συσκευές μας...

συμφωνώ ως προς το ότι είναι αδιάφορα για τους μουσικόφιλους και ακατάλληλα για να τεστάρουμε τα μηχανήματά μας.

Η μόνη σχέση με τον δικάναλο ήχο είναι ότι σε ένα έστω μέτριο δικάναλο σύστημα μπορούν να δώσουν την αίσθηση του αληθινού (για τα μηχανάκια περισσότερο και λιγότερο για τα τρένα), κάτι που δε μπορεί να γίνει για παράδειγμα με ένα φορητό ηχοσύστημα ή ακουστικά.

Αν όμως δεν έχει θέση εδώ, ας διαγραφεί. :a0210:

Απάντηση: Re: τα "άλλα" μας ηχητικά CD

συμφωνώ ως προς το ότι είναι αδιάφορα για τους μουσικόφιλους και ακατάλληλα για να τεστάρουμε τα μηχανήματά μας.

Η μόνη σχέση με τον δικάναλο ήχο είναι ότι σε ένα έστω μέτριο δικάναλο σύστημα μπορούν να δώσουν την αίσθηση του αληθινού (για τα μηχανάκια περισσότερο και λιγότερο για τα τρένα), κάτι που δε μπορεί να γίνει για παράδειγμα με ένα φορητό ηχοσύστημα ή ακουστικά.

Αν όμως δεν έχει θέση εδώ, ας διαγραφεί. :a0210:

Kαι αυτό αδιάφορο.

δεν βρίσκω κανέναν λόγο να διαγραφεί το νήμα.
Ο καθένας ότι γουστάρει ακούει από το σύστημα του, αλοίμονο.
Να σου πω την αλήθεια προτειμώ ή έστω θεωρώ πιο ειλικρινές να ακούσω πόσο καλά παίζει το σύστημα μου τα τρένα που περνούν παρά κάτi και καλά hiend ηχογραφίσεις με διασκευές κομματιών σε jazz mode.

Δεν έχω κάποιο παρόμοιο cd αν και κάποτε ειχε πέσει στα χέρια μου το θρυλικό cd του Moto. Ομως πάντα με γοήτευαν μουσικά cd στα οποία ο δημιουργός είχει συμπεριλάβει με έντεχνο τρόπο ήχους από την καθημερινότητα των ανθρώπων. Και δεν μιλάμε για ξενέρωτα τύπου φάλαινες που σφυράνε ή για τα κύμματα που σκάνε στην ακτή, αλλά για ένα κοπάδι πρόβατα με κουδούνες ή για έναν παλιατζή που φωνάζει 2 στενά παρακάτω ή για τα αμάξια που κορνάρουν στο φανάρι κλπ.

Το Au Bordel είναι πολύ καλό. Σε παρόμοια λογική είναι και το Orient Express, με ήχους από τρένα και από σταθμούς παράλληλα με τη μουσική: ένα ταξίδι από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη!

λίγο offtopic αλλά αρκετά αστείο :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι από πλευράς οπτικοακουστικού υλικού έχει πολύ ωραία πράγματα από τύπους που οδηγούν παράτολμα με κάμερα επάνω στη μηχανή. Προβολέας, σκοτάδι, και το ηχοσύστημα να γεμίζει το χώρο από "μυρωδιά καμμένου λάστιχου" είτε νέτο σκέτο είτε σε συνδυασμό με μπίτια.
Προφανώς και δεν προσπαθώ να ενθαρρύνω τέτοιου είδους οδική συμπεριφορά βεβαίως βεβαίως.

Το Au Bordel είναι πολύ καλό. Σε παρόμοια λογική είναι και το Orient Express, με ήχους από τρένα και από σταθμούς παράλληλα με τη μουσική: ένα ταξίδι από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη!
Το έχω κ αυτό αλλά με ενοχλεί από κάποια στιγμή κ μετά ο συνεχής θόρυβος του τραίνου