Τα αντιγραμμένα cd με ετικέτα αυτοκτονούν

Re: Απάντηση: Τα αντιγραμμένα cd με ετικέτα αυτοκτονούν

φυσικά και οι απλοί μαρκαδόροι είναι καταστροφικοί...

Όταν λέει ο μαρκαδόρος "for cd-dvd" το εννοεί... Έχω χάσει κι εγώ έτσι δισκάκια.

Ωχ και ότι γράφω με απλό μαρκαδόρο επάνω.
Στέργιο μετά από πόσο καιρό το παρατήρησες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα αντιγραμμένα cd με ετικέτα αυτοκτονούν

Ωχ και ότι γράφω με απλό μαρκαδόρο επάνω.
Στέργιο μετά από πόσο καιρό το παρατήρησες?

Το παρατήρησα μετά από κανα χρόνο. Αλλά και ο μαρκαδόρος μου ήταν χοντρός και τα δισκάκια...μάπα!
Δεν είχανε καν μάρκα επάνω... -bye-

Το προστατευτικό στρώμα στο ΕΠΑΝΩ μέρος του CD είναι πολύ ψιλό (δέκατο του χιλιοστού) σε αντίθεση με το σχεδόν ένα χιλιοστό που έχει από κάτω. Όταν το σχεδιάσανε υπέθεσαν ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη προστασία από τη μεριά που είναι τα αυλάκια...

Ετικέτες δεν έχω κολλήσει ποτέ πάνω στα δισκάκια μου. Μαρκαδόρους χρησιμοποιώ από τότε που έγιναν πολλά. Αν το δισκάκι δεν είναι γεμάτο, προσπαθώ να γράφω περιμετρικά έξω από το καμμένο τμήμα. Έχω χρησιμοποιήσει και απλούς ανεξίτιλους μαρκαδόρους χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής. Αλλά προσπαθώ να αγοράζω δισκάκια που να έχουν επίστρωση στην πλευρά της ετικέτας κι όχι σκέτο πλαστικό, ακριβώς για να στεγανοποιούν τον δίσκο από το μελάνι.

Τα μισά και παραπάνω δισκάκια μου τα έχω από το 98. Με το που πήρα αντιγραφικό έπεσα με τα μούτρα....
Τα μοναδικά και ελάχιστα που χάλασαν ήταν κάποια (μάλλον όλα) Princo. Τα υπόλοιπα χαίρουν άκρας υγείας.
Αυτοκόλλητα ποτέ!
Μαρκαδοράκι ένα Faber castell ανεξίτηλο σε όλα.
Κάποια έζησαν για πέντε καλοκαίρια και χειμώνες μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα μέχρι που μου τα έκλεψαν.
Εννοείται πως δεν έχουν ούτε δαχτυλιά.

Οσον αφορα τους μαρκαδορους νομιζω οτι το προβλημα στο CD δημιουργειται απο τραχεια ακιδα γραφης (μυτη "γιαλοχαρτο") και ειναι αμεσο και οχι μακροπροθεσμο.