Τα βιβλία του Δημοτικού, δωρεάν στο iPad

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
16,256
Λιβαδειά

Ο Σεπτέμβρης είναι συνυφασμένος με τα πρωτοβρόχια και την επιστροφή στα θρανία. Οπως και το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της Apple, στον πυρήνα της λειτουργίας του, υπηρετεί διαχρονικά την εκπαίδευση.​

Το iPad έχει αναδειχθεί σε διαδραστικό ψηφιακό εγχειρίδιο για εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα αρκετά είναι πλέον τα σχολεία που το έχουν εισαγάγει ως βασικό εργαλείο στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Ηδη τα βιβλία του Δημοτικού, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας σε μορφή iBooks, είναι δωρεάν διαθέσιμα για download μέσω του ebooks.edu.gr.

Αφού πληκτρολογήσεις τη σχετική διεύθυνση στο Safari του iPad, επιλέγεις την προβολή είτε όλου του διαθέσιμου υλικού, είτε ανά τάξη ή μάθημα. Στη συνέχεια προχωράς στη σχετική ενότητα βιβλίων για τους μαθητές στο iBooks και επιλέγεις αυτό ή αυτά που θέλεις να κατεβάσεις στη συσκευή. Η διαδικασία λήψης είναι σύντομη -εξαρτάται βέβαια πάντα από την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet και τον όγκο του περιεχομένου. Μόλις ολοκληρωθεί, τα βιβλία είναι προσβάσιμα και αξιοποιήσιμα μέσω της εφαρμογής iBooks.

To συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας της iSquare με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολικά βιβλία ΙΤΥΕ “Διόφαντος”.

ebooks.edu_.gr_.jpg

[via]
(Sent from iPad Air)

Τι μ@λ@κιες ειναι αυτες.

Ζωα ειμαστε.

Με τη βουλα...

Γιατί τόση επιθετικότητα φίλε μου? Μια καμπάνια της isquare είναι, δεν έγινε κάτι. Εάν πας στο site θα δεις ότι μπορείς να τα κατεβάσεις σε πολλές μορφές και να τα δεις και online. Τι πιο φυσιολογικό σε μια ψηφιακή εποχή? Απλά ο Airb υπέδειξε την δυνατότητα να κατεβούν σε ipad. Δεν είναι κακό.

Δουλευω σε υπολογιστη. Cad design, office και διαφορα εξειδικευμενα προγραμματα.
Ξερετε ποσες φορες συνειδητοποιω οτι εχω κανει καποιο λαθος αφου εχω στειλει την εκτυπωση και κοιταζοντας την; μιλαμε για την ιδια μελετη που χαζευα στον τπολογιστη πριν τη στειλω για αρκετη ωρα.
Εχετε συνειδητοποιησει ποσο κακο εχει κανει στην ορθογραφια σας η χρηση αυτοματης διορθωσης;
Η ιδεα οτι σε 10 χρονια το παιδι θα πηγαινει στο σχολειο μονο με ενα ταμπλετ στην τσαντα απλα με ανατριχιαζει και οι λογοι ειναι τισο πολλοι που απλα χανω την υπομονη να τους απαρριθμισω.
Και οπως και να εχει, μια πραξη αποκτα υποσταση απο τα κινητρα αυτου που την κανει. Προσωπικα εντοπιζω μια διαφημιστικη καμπανια επικεντρωμενη στις πωλησεις. Και μην πιασουμε τα περι οικολογιας. Οικολογος δηλωνω και ειμαι. Τα δεντρα ξαναφυτρωνουν και τα καταλοιπα των βιβλιων ανακυκλωνονται με παρα παρα πολλους τροπους. Δεν καταληγουν σε τερραστιες καρκινογονες χωματερες ηλεκτρονικων ειδων. Οσο για το εξτρα κοστος και τα σχετικα, με τοση ανεργια σε παγκοσμιο επιπεδο, αν το κεφαλαιο δεν αδιαφορουσε για οτιδηποτε αλλο περαν του ευημερου κερδους (και πατροναρισματος και ελεγχου κ.α.) μια χαρα θα δουλευε η τεχνολογια για την εξυπηρετηση των αναγκων του πλανητη και των κατοικων του.

Πίσω στα καντήλια και στο κρυφό σχολειό
Ότι θα ξαναγυρίσουμε εκεί είναι μάλλον σίγουρο
Μέχρι τότε όμως δεν μπορούμε να αποφύγουμε την τεχνολογία που πάει μπροστά............

Ωραία κίνηση από την iSquare

Δουλευω σε υπολογιστη. Cad design, office και διαφορα εξειδικευμενα προγραμματα.
Ξερετε ποσες φορες συνειδητοποιω οτι εχω κανει καποιο λαθος αφου εχω στειλει την εκτυπωση και κοιταζοντας την; μιλαμε για την ιδια μελετη που χαζευα στον τπολογιστη πριν τη στειλω για αρκετη ωρα.
Εχετε συνειδητοποιησει ποσο κακο εχει κανει στην ορθογραφια σας η χρηση αυτοματης διορθωσης;
Η ιδεα οτι σε 10 χρονια το παιδι θα πηγαινει στο σχολειο μονο με ενα ταμπλετ στην τσαντα απλα με ανατριχιαζει και οι λογοι ειναι τισο πολλοι που απλα χανω την υπομονη να τους απαρριθμισω.
Και οπως και να εχει, μια πραξη αποκτα υποσταση απο τα κινητρα αυτου που την κανει. Προσωπικα εντοπιζω μια διαφημιστικη καμπανια επικεντρωμενη στις πωλησεις. Και μην πιασουμε τα περι οικολογιας. Οικολογος δηλωνω και ειμαι. Τα δεντρα ξαναφυτρωνουν και τα καταλοιπα των βιβλιων ανακυκλωνονται με παρα παρα πολλους τροπους. Δεν καταληγουν σε τερραστιες καρκινογονες χωματερες ηλεκτρονικων ειδων. Οσο για το εξτρα κοστος και τα σχετικα, με τοση ανεργια σε παγκοσμιο επιπεδο, αν το κεφαλαιο δεν αδιαφορουσε για οτιδηποτε αλλο περαν του ευημερου κερδους (και πατροναρισματος και ελεγχου κ.α.) μια χαρα θα δουλευε η τεχνολογια για την εξυπηρετηση των αναγκων του πλανητη και των κατοικων του.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες φίλε μου, αλλά δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη είδηση. Τυπωμένο σε χαρτί το ένα, τυπωμένο σε ηλεκτρονικό χαρτί το άλλο. Το μόνο που αλλάζει είναι η αίσθηση του να κρατάς ένα βιβλίο. Πόσο όμως σεβασμό δείχνει το κάθε παιδί σε ένα σχολικό βιβλίο, ώστε να διατηρηθεί? Κάθε χρόνο τα πετάνε και παίρνουν άλλα. Γιατί λοιπόν να μην γίνουν ηλεκτρονικά? Να μάθουν να σέβονται το tablet τουλάχιστον.
Το πρόβλημα θα είναι εάν αρχίσουν να γράφουν τις εκθέσεις και τις εργασίες σε computer με αυτόματη διόρθωση. Τότε ναι, να συμφωνήσω μαζί σου.

Στα χερια ενος παιδιου το tablet ποσο θα κρατησει; να πουμε για τα εξι χρονια του δημοτικου 3 ταμπλετ των 250 ευρω;
Ο κοονωνικος ρατσισμος για το φτωχο παιδι με το χαμηλων προδιαγραφων και κουραστικο στην οραση ταμπλετ δε θα ερθει; ο αποκλεισμος για τα παιδια που δεν θα εχουν καν ταμπλετ; ασε ππυ με τους μ...κες που μπλεξαμε σε λιγο θα πληρωνουμε και τα βιβλια του δημοτικου. Να βαλουμε και τις βιομηχανιες με τα νεα προιοντα στο παιχνιδι; καλυτερες επιδοσεις, μεγαλυτερες οθονες... το κοστος σε σχεση με τα βιβλια θα εκτοξευθει οποτε το περι σεβασμου κριτηριο θεωρω οτι ακυρωνεται.
Στο διαλλειμα τα παιδια τι θα παιζουν; μπαλα η pro evolution;
Δεν ξερω αν ακουγομαι περιεργος αλλα τετοιες συνηθειες σε τοσο μικρες ηλικιες τις βρισκω επικινδυνες. Και ολα αυτα για να διευρυνθει και λιιιιγο ακομα η αγορα, να τους χωσουμε απο τα γεννοφασκια.

Αυτό δουλεύει ήδη στην Ελλάδα? δηλαδή μπορεί την Δευτέρα να πάει το ανιψάκι μου στο σχολείο με το iPad χωρίς ο δάσκαλος να του κάνει παρατήρηση?

Φίλος μου που στέλνει την κόρη του σε ιδιωτικό δημοτικό του είπαν να αγοράσει iPad και ΟΧΙ βιβλία!!

(Sent from iPad Air)

Σε λίγα χρόνια τα παιδια δεν θα ξέρουν να γράφουν με μολύβι και στιλό. Μονο με πληκτρολογια
Δυστυχώς

Εντάξει ας μείνουμε εμείς στο χαρτί κσι το μολύβι και αφήστε τον υπολοιπο κόσμο με τα ταμπλετς...να δουμε ποσο θα μεγαλώσει η ψαλιδα ακόμη και τι δουλειές θα κανουν τα παιδιά μας οταν μεγαλώσουν. Τι άλλες μ@λ@κιες θα διαβάσουμε;

Re: Απάντηση: Τα βιβλία του Δημοτικού, δωρεάν στο iPad

Φίλος μου που στέλνει την κόρη του σε ιδιωτικό δημοτικό του είπαν να αγοράσει iPad και ΟΧΙ βιβλία!!

(Sent from iPad Air)

Σε ποιο ιδιωτικο εγινε αυτο;

σιγουρα καποια στιγμη,το χαρτι θα εχει παραγκωνιστει απο τα ψηφιακα μεσα,θελουμε δεν θελουμε..
ΟΜΩΣ:
το χαρτι δεν θα αντικατασταθει ευκολα.βολευει τον περισσοτερο κοσμο,ακομα και σε ηλικιες που εχουν μεγαλωσει με Pc.
δεν ειναι τυχαιο που η αγορα,οχι μονο δεν εχει σταματησει να βγαζει εκτυπωτες και φωτοτυπικα μηχανηματα,αλλα τα εξελισει κιολας..!!
βιβλια τυπωνονται ασταματητα καθημερινα απο εκδοτικους οικους παγκοσμιως.
πολυ δυσκολο για εναν μαθητη/φοιτητη να διαβασει απο ενα tablet(οποιας ποιοτητας και κατηγοριας).
δεν νοηται για εναν πολιτικο μηχανικο,να μην εχει το αρχιτεκτονικο σχεδιο εκτυπωμενο μπροστα του.
δεν μπορεις να μην τυπωσεις τις φωτογραφιες που σου αρεσουν.
σιγουρα θα διαβασεις και στο tablet/pc σου,αλλα οταν θες να απολαυσεις κατι,το θες στο χαρτι.αυτες τις ενδειξεις εχω εγω..
και οπως λεει και το κλασσικο σλογκαν "τα γραπτα μενουν...."

Τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή είναι διαθέσιμα εδώ και κάποια χρόνια από τις σελίδες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Απ'ότι βλέπω τα βιβλία είναι σε μορφή pdf πράγμα που σημαίνει ότι διαβάζονται σε οποιοδήποτε tablet.

Αυτό αδυνατώ να το πιστέψω. Σε ποιά τάξη είναι το παιδάκι;

Last edited:
Εντάξει ας μείνουμε εμείς στο χαρτί κσι το μολύβι και αφήστε τον υπολοιπο κόσμο με τα ταμπλετς...να δουμε ποσο θα μεγαλώσει η ψαλιδα ακόμη και τι δουλειές θα κανουν τα παιδιά μας οταν μεγαλώσουν. Τι άλλες μ@λ@κιες θα διαβάσουμε;

Ποιες εννοεις μαλακιες ακριβως ?