Τα χάλια του ελληνικού δημοσίου

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Καλημέρα.
Με αφορμή ένα γεγονός που με εξόργησε, ανοίγω αυτό το thread.
Θα μπορούσε να γίνει οδηγός ώστε να καταγράφονται όλες οι άσχημες εμπειρίες που έχουμε από τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες.
Και ξεκινώ:
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Θέλω να μάθω αν μπορώ να πάω εγώ αντί της πεθεράς μου για να πάρω τα εισητήρια που δικαιούται για "δωρεάν" διακοπές και αν ναι, αν χρειάζεται κάτι παραπάνω να προσκομίσω (πχ. υπεύθυνη δήλωση) εκτός από τα γνωστά δικαιολογητικά. Κοινώς, μια απλή ερώτηση, για την οποία δεν μπορώ να βρω απάντηση στο site του Οργανισμού.
Ε, καλά, σκέφτεται ο αδαής. Ένα τηλεφώνημα σε κάποιο ΟΕΕ και θα μου πούν. Βρίσκω λοιπόν το τηλέφωνο της φωνητικής πύλης απ' όπου μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί - μεταξύ άλλων - όλα τα τηλέφωνα και τις δ/νσεις των Οργανισμών. Κι επειδή αδαής δεν είμαι, ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΟΛΑ. 10 τον αριθμό.
Και αρχίζω να παίρνω τηλέφωνο σε κάθε ένα από αυτά.
Τα περισσότερα μιλούσαν, 3 δεν απαντούσαν και ένα ήταν εκτός λειτουργίας (προφανώς απ' την πολλή ώρα που ήταν κατεβασμένο).
Περίμενα 10 λεπτά και ξαναπροσπαθούσα. Αυτό επαναλήφθηκε 4 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα: ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓ.ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Την επομένη ξαναπροσπάθησα και αφού είδα κι απόειδα, αναγκάστηκα να φύγω απ' τη δουλειά μου και να περπατήσω μέχρι το κοντινότερο ΟΕΕ (ευτυχώς δεν ήταν μακριά).
Εκεί διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι η κάποιας ηλικίας υπάλληλος που έδινε πληροφορίες είχε το τηλέφωνο κατεβασμένο (ναι ήταν αυτό που ήταν εκτός λειτουργίας) και εξυπηρετούσε τον πολύ - είναι αλήθεια - κόσμο που τη ρωτούσε. Και φυσικά δεν έφταιγε αυτή. Απλά θα έπρεπε να υπήρχε ένας ακόμη υπάλληλος για να σηκώνει τα τηλέφωνα. Ένας από τους τόσους που κοπροσκυλιάζουν στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς (ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε μιλώ για όλους. Απλά για το πλεόνασμα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει).
Πήρα την πληροφορία μου, της τα είπα ένα χεράκι :argue:- τι φταίει κι αυτή, αλλά είχα νεύρα - κι έφυγα.
Στο γυρισμό σκέφτηκα ότι κατά βάθος, το κράτος μας σκέφτεται. Σήμερα φρόντισε για την άσκησή μου: 1 χλμ περπάτημα. Μια χαρά, δε νομίζετε;:violent-smiley-030:

Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις ΤΑΧΙ, δε θα έβρισκες..
Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις αστικό, θα περίμενες ώρες μέχρι να περάσει..
Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις γυμναστήριο θα πλήρωνες αδρά..

Ποιό είναι λοιπόν το παράπονό σου?
Συνδύασες το τερπνό μετά του οφελίμου..
Είσαι ένας τυχερός Έλλην...

:a0210:

Α, ναι! Δε χρειάζεται τίποτα επιπλέον. Τα ίδια δικαιολογητικά μπορώ να τα πάρω εγώ και να τους τα δώσω-bye-

Το χειρότερο -πιστεύω- είναι ότι όντας συμβιβασμένοι με την ελληνική πραγματικότητα, καθόμαστε υπομονετικά και το διακωμωδούμε αφού σίγουρα, υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτό και που όλοι μας τα βιώνουμε καθημερινά.
Αν βέβαια τύχαινε κάτι τέτοιο σε κάποιον δημοσιογράφο που έχει την τύχη να έχει εκπομπή στην tv, να δειτε πώς θα το έκανε θέμα!
Αλλά τι λέω; Τι σχέση έχουν αυτοί με την Εργατική Εστία;

Εκεί διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι η κάποιας ηλικίας υπάλληλος που έδινε πληροφορίες είχε το τηλέφωνο κατεβασμένο (ναι ήταν αυτό που ήταν εκτός λειτουργίας) και εξυπηρετούσε τον πολύ - είναι αλήθεια - κόσμο που τη ρωτούσε.

Δυστυχώς η διαφορά νοοτροπίας νέων και παλαιών υπαλλήλων στο Δημόσιο είναι τεράστια