τα χουν χασει?

Aρα, ποια ειναι η ανθρωπιστικη αντιπροταση στο "δεν ειναι λυση το να βαλεις το μεταναστη να γυρισει πισω στην πατριδα του, σε συνθηκες εξαθλιωσης" ?
Να καταπολεμησεις τα αιτια που αναγκαζουν τους ανθρωπους να μεταναστευσουν.

Με ποιο τρόπο μπορεί να αφομοιώσει και να εντάξει τους ξένους που θα υποδεχθεί, στο πρότυπο ενός ελληνικού τρόπου ζωής και της ελληνικής κουλτούρας που από τα αρχαία χρόνια δέχεται και μετασχηματίζει θετικά τις κάθε είδους επιρροές;

Εγω απο την αλλη θα προτεινα να μας μετασχηματισουν αυτοι, αν κρινω απο τα αποτελεσματα που βλεπω να χει στην κοινωνια που ζω το μοντελο του ''ελληνικου τροπου ζωης και της ελληνικης κουλτουρας''. Ειμαστε μακραν απο τις χειροτερες και πιο απολιτιστες κοινωνιες στην Ευρωπη.

Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Mα σιγουρα δημιουργουνται ζητηματα για τις τοπικες κοινωνιες (αν και ισως καποιοι στο επιχειρημα σου να αντιτειναν οτι οι μεταναστες συνηθως κανουν τις δουλειες τις οποιες ο Ελληνας ειναι πολυ ...περηφανος για να κανει), μπορει ομως ενα παγκοσμιο προβλημα κατα τη γνωμη μου, που προκυπτει απο την ανισομερη κατανομη του παγκοσμιου πλουτου που γεννα φτωχα κρατη-και αρα μεταναστες-να λυθει κατ' αυτο τον τροπο? Δεν ειναι σ ενα βαθμο υποκριτικο, να τους στελνουμε πισω στις χωρες τους -οι οποιες δε μπορουν να τους ζησουν- ενω στην ουσια το καπιταλιστικο μοντελο αναπτυξης ειναι αυτο που τους αναγκαζει να μεταναστευσουν?

Μπορει να κανω και λαθος, απλα εχω την εντυπωση πως στη συγκεκριμενη περιπτωση την πληρωνει ο τελευταιος τροχος της αμαξης..

Πάντως η ανακοίνωση τής Ενωσης Μεταναστών,επιβεβαιώνει αυτό πού ανέφερα παραπάνω γιά το ποιοί στήριξαν τον Λεπέν στην Γαλλία.
Καί μού φαίνεται αδιανόητο Μετανάστες ,πού πέρασαν όσα πέρασαν ,νά τά ξεχνάνε τόσο εύκολα.
Οσο γιά τον Τρίτο Κόσμο ,θά μπορούσε νά διασωθεί εάν έπαιρνε σάν ενίσχυση τό 1/3 τού εσωτερικού και εξωτερικού χρέους ,μόνον τών Η.Π.Α.
Αλλά όταν κανείς ακόμα μιλά γιά Αντιϊμπεριαλισμό και Εκμετάλλευση χλευάζεται ,πέραν τών Νεοφιλελευθέρων και απο μερικούς όψιμους ´προοδευτικούς´.

Υ.Γ.
Συμφωνώ πώς τά τελευταία 20 χρόνια η Ελλάδα έχει καταντήσει μιά από τίς πλέον υποανάπτυκτες Χώρες(οχι μόνον οικονομικά ,πού είναι παντελώς αεριτζίδικη αλλά και πολιτιστικά.).

Last edited:
Mα σιγουρα δημιουργουνται ζητηματα για τις τοπικες κοινωνιες (αν και ισως καποιοι στο επιχειρημα σου να αντιτειναν οτι οι μεταναστες συνηθως κανουν τις δουλειες τις οποιες ο Ελληνας ειναι πολυ ...περηφανος για να κανει), μπορει ομως ενα παγκοσμιο προβλημα κατα τη γνωμη μου, που προκυπτει απο την ανισομερη κατανομη του παγκοσμιου πλουτου που γεννα φτωχα κρατη-και αρα μεταναστες-να λυθει κατ' αυτο τον τροπο? Δεν ειναι σ ενα βαθμο υποκριτικο, να τους στελνουμε πισω στις χωρες τους -οι οποιες δε μπορουν να τους ζησουν- ενω στην ουσια το καπιταλιστικο μοντελο αναπτυξης ειναι αυτο που τους αναγκαζει να μεταναστευσουν?

Μπορει να κανω και λαθος, απλα εχω την εντυπωση πως στη συγκεκριμενη περιπτωση την πληρωνει ο τελευταιος τροχος της αμαξης..

"Σκοπος της εισαγωγης ξενων εργατων, ειναι η διαιωνιση της σκλαβιας".

Ποιος το ειπε? :grandpa:

Η Ελλαδα?
Για πες μας εναν τροπο που θα το κανει αυτο?

Η Ελλαδα?
Για πες μας εναν τροπο που θα το κανει αυτο?

Έτσι είναι.

Ωραία και ρομαντικά όσα ακούγονται για "καταπολέμηση της αιτίας και όχι του συμπτώματος".
Είναι σαν από μία βαρειά λοίμωξη στο πόδι να παρουσιάζεται πυρετός, και εμείς να έχουμε μόνο ένα ντεπονάκι για πρόσκαιρη αντιμετώπιση του πυρετού, και να μας λένε το αυτονόητο, ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την αιτία. Χαίρω πολύ. Μόνο που δεν έχουμε άλλα μέσα. Μόνο το ντεπονάκι μας. Και τον ακρωτηριασμό φυσικά (επώδυνο, γιατί δεν έχουμε ούτε αναισθητικό).

Έτσι είναι.

Ωραία και ρομαντικά όσα ακούγονται για "καταπολέμηση της αιτίας και όχι του συμπτώματος".
Είναι σαν από μία βαρειά λοίμωξη στο πόδι να παρουσιάζεται πυρετός, και εμείς να έχουμε μόνο ένα ντεπονάκι για πρόσκαιρη αντιμετώπιση του πυρετού, και να μας λένε το αυτονόητο, ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την αιτία. Χαίρω πολύ. Μόνο που δεν έχουμε άλλα μέσα. Μόνο το ντεπονάκι μας. Και τον ακρωτηριασμό φυσικά (επώδυνο, γιατί δεν έχουμε ούτε αναισθητικό).

Αν αυτό μας βολεύει ναι έτσι είναι, οκ.

Με την λογική αυτή ας αφήσουμε και τα πράγματα όπως είναι στην χώρα αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, όταν θα φτάσει σε αδιέξοδο θα σφάζουμε ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνουν οι πιο δυνατοί.

Τι μου λέτε τώρα....

Τελικά είναι πολύ δύσκολο θέμα οι μετανάστες.
Και ακόμη πιο πολύ οι λαθρομετανάστες.
Πάντως μιλώντας για μένα έχω πολύ περισσότερα δικά μου προβλήματα να αντιμετωπίσω, από το να σκεφτώ τι θα γίνουν οι καημένοι λαθρομετανάστες που έρχονται σωρηδόν κάθε μέρα.
Ένα απ´αυτά είναι πως θα προφυλαχτώ απ´αυτούς.

Αν αυτό μας βολεύει ναι έτσι είναι, οκ.

Με την λογική αυτή ας αφήσουμε και τα πράγματα όπως είναι στην χώρα αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, όταν θα φτάσει σε αδιέξοδο θα σφάζουμε ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνουν οι πιο δυνατοί.

Τι μου λέτε τώρα....
Με ευχολογια και "γλυκες κουβεντουλες" δε θα λυθει τιποτα.

Προτεινε κατι συγκεκριμενο και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ.

Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Εγω απο την αλλη θα προτεινα να μας μετασχηματισουν αυτοι, αν κρινω απο τα αποτελεσματα που βλεπω να χει στην κοινωνια που ζω το μοντελο του ''ελληνικου τροπου ζωης και της ελληνικης κουλτουρας''. Ειμαστε μακραν απο τις χειροτερες και πιο απολιτιστες κοινωνιες στην Ευρωπη.

Οσο δίκιο είχες ως προς τον ρατσισμό και τα "Πακιστανοειδή" άλλο τόσο άδικος είσαι σε αυτό το τσουβάλιασμα.

Είναι το αντίθετο των Ελληναραδων, αυτή ακριβώς η απαξίωση των πάντων και ειδικά της ελληνικής κοινωνίας.

Και για να στο πώ "πολιτισμένα"... "speak for your self mate.."

Εγώ αρνούμαι τέτοια προσβολή και δεν θεωρώ τον εαυτό μου απολίτιστο..

Με ευχολογια και "γλυκες κουβεντουλες" δε θα λυθει τιποτα.

Προτεινε κατι συγκεκριμενο και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ.

Νομιζω οτι εχεις χασει λιγο τη μπαλα. Ουτε πρωθυπουργοι ειμαστε, ουτε καποιο αξιωμα στην πολιτικη εχουμε, ουτε δουλεια μας ειναι στο κατω κατω να προτεινουμε οτιδηποτε.

Οταν λεμε οτι ενα μετρο ειναι απανθρωπο, δε σημαινει οτι για να εχουμε δικαιωμα να το χαρακτηρισουμε ετσι πρεπει προηγουμενως να χουμε προτεινει 150 εναλλακτικες λυσεις. Το απανθρωπο ειναι απανθρωπο, τελος.

Πολλα ατομα εδω μεσα συμφωνουν με την εφαρμογη του, αλλα τουλαχιστον καταλαβαινουν οτι ουσιαστικα ειναι καταδικη σε θανατο η βιαιη επιστροφη των μεταναστων στις χωρες τους. Εσυ φαινεται να εχεις αντιρρηση ακομα κ σ αυτο, αν κρινω απ το ''ευχολογια και γλυκες κουβεντουλες'' που γραφεις πιο πανω.

Re: Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Οσο δίκιο είχες ως προς τον ρατσισμό και τα "Πακιστανοειδή" άλλο τόσο άδικος είσαι σε αυτό το τσουβάλιασμα.

Είναι το αντίθετο των Ελληναραδων, αυτή ακριβώς η απαξίωση των πάντων και ειδικά της ελληνικής κοινωνίας.

Και για να στο πώ "πολιτισμένα"... "speak for your self mate.."

Εγώ αρνούμαι τέτοια προσβολή και δεν θεωρώ τον εαυτό μου απολίτιστο..

Εσυ μπορει να μην θεωρεις τον εαυτο σου απολιτιστο και να μην εισαι.

Εγω μπορει να μη θεωρο τον εαυτο μου απολιτιστο, ομως να ειμαι.

Το θεμα ειναι οτι η ελληνικη κοινωνια δεν χαρακτηριζεται απολιτιστη η πολιτισμενη απο εμας τους 2 και ουτε κατ'αναγκη μας χαρακτηριζει ατομικα, ακομα κ αν αποτελουμε μελη της. Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο.

Προσωπικη μου αποψη και εχοντας ζησει στο εξωτερικο, πιστευω πως ειμαστε πολλα χρονια πισω σε πολλους τομεις και βεβαιως στο θεμα του ρατσισμου που συζηταμε.

Νομιζω οτι εχεις χασει λιγο τη μπαλα. Ουτε πρωθυπουργοι ειμαστε, ουτε καποιο αξιωμα στην πολιτικη εχουμε, ουτε δουλεια μας ειναι στο κατω κατω να προτεινουμε οτιδηποτε.

Οταν λεμε οτι ενα μετρο ειναι απανθρωπο, δε σημαινει οτι για να εχουμε δικαιωμα να το χαρακτηρισουμε ετσι πρεπει προηγουμενως να χουμε προτεινει 150 εναλλακτικες λυσεις. Το απανθρωπο ειναι απανθρωπο, τελος.

Πολλα ατομα εδω μεσα συμφωνουν με την εφαρμογη του, αλλα τουλαχιστον καταλαβαινουν οτι ουσιαστικα ειναι καταδικη σε θανατο η βιαιη επιστροφη των μεταναστων στις χωρες τους. Εσυ φαινεται να εχεις αντιρρηση ακομα κ σ αυτο, αν κρινω απ το ''ευχολογια και γλυκες κουβεντουλες'' που γραφεις πιο πανω.

Κι ομως εσυ ξερεις να προτεινεις να μην φερθουμε με καποιο τροπο γιατι ειναι "απανθρωπος"...
Σου εδωσα ενα κειμενο απο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και απλα δεν το διαβασες...
Δε λεω τιποτα αλλο, επαναλαμβανω αυτα που λεει η ενωση μεταναστων.
Θα σου προτεινα να τους πεις οτι ειναι ρατσιστες και απανθρωποι.
Ειναι κατανοητο?

Μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι το να μην γινει κατι, δεν λυνει το προβλημα και απλα το μεταθετει χρονικα.
Και σε παρακαλω, τις προσωπικες επιθεσεις αφησε τες.

Re: Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Προσωπικη μου αποψη και εχοντας ζησει στο εξωτερικο, πιστευω πως ειμαστε πολλα χρονια πισω σε πολλους τομεις και βεβαιως στο θεμα του ρατσισμου που συζηταμε.
Κι εγω εχω ζησει καιρο στο εξωτερικο και πιστευω οτι σε θεματα ρατσισμου και "ξενοφοβιας" ειμαστε πολυ καλυτερα απο πολλες ευρωπαικες χωρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Εσυ μπορει να μην θεωρεις τον εαυτο σου απολιτιστο και να μην εισαι.

Εγω μπορει να μη θεωρο τον εαυτο μου απολιτιστο, ομως να ειμαι.

Το θεμα ειναι οτι η ελληνικη κοινωνια δεν χαρακτηριζεται απολιτιστη η πολιτισμενη απο εμας τους 2 και ουτε κατ'αναγκη μας χαρακτηριζει ατομικα, ακομα κ αν αποτελουμε μελη της. Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο.

Και πάλι δεν κατάλαβες.

Και επειδή έχω ζήσει και εγώ χρόνια στο εξωτερικό πιστέυω πως δεν είμαστε πολλά χρόνια πίσω στο θέμα του ρατσισμού.

Το αντίθετο θα έλεγα.Ακόμα και σε επίπεδο προσφοράς στον τομέα Υγείας είμαστε πολύ μπροστά από άλλες χώρες,´'οσον αφορά τους μετανάστες.

Και κάτι άλλο.

Αν βγώ και πώ πως οι Αλβανοί πχ, είναι μακράν απ τις χειρότερες και πιο απολίτιστες κοινωνίες της Ευρώπης, θα είμαι ρατσιστής.
Αμα το πω για την Ελληνική κοινωνία είμαι σκεπτόμενος?

Πολύ υποκριτικό αυτό,σόρρυ..

Εξωτερικό ή όχι, αν δεν το ζήσουμε δεν θα το καταλάβουμε..........

Όλα τα άλλα είναι για να γράφουμε σε ένα πληκτρολόγιο από τη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Κι ομως εσυ ξερεις να προτεινεις να μην φερθουμε με καποιο τροπο γιατι ειναι "απανθρωπος"...
Σου εδωσα ενα κειμενο απο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και απλα δεν το διαβασες...
Δε λεω τιποτα αλλο, επαναλαμβανω αυτα που λεει η ενωση μεταναστων.
Θα σου προτεινα να τους πεις οτι ειναι ρατσιστες και απανθρωποι.
Ειναι κατανοητο?

Μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι το να μην γινει κατι, δεν λυνει το προβλημα και απλα το μεταθετει χρονικα.
Και σε παρακαλω, τις προσωπικες επιθεσεις αφησε τες.

Τωρα σ αυτο τι να πρωτοαπαντησω?

Ναι προτεινω οτι ειναι απανθρωπο να τσουβαλιαζεις ανθρωπους και να τους στελνεις πισω, γιατι οσο ανθρωποι ειμαστε εγω και εσυ, αλλο τοσο ειναι και αυτοι.

Μου εδωσες ενα κειμενο απο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που εμενα δε μου λεει τιποτα απολυτως. Ισα ισα μου φαινεται εξαιρετικα υποπτο.

Διαβασε και το σχολιο του Σπυρου περι Γαλλιας και Λεπεν.

Μαλλόν εσυ δεν καταλαβαινεις οτι το να στειλεις πισω 2 Πακιστανους, ειναι ο ορισμος της μεταθεσης του προβληματος. Ανεχεια-Μεταναστευση-Επιστροφη στην ανεχεια-Μεταναστευση,....

Για ποιες προσωπικες επιθεσεις μιλας? Ισα ισα σου απαντω οσο πιο σοβαρα μπορω σε τουλαχιστον ατυχη, κατ'εμε, και σιγουρα χωρις επιχειρηματα, σχολια που κανεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Και πάλι δεν κατάλαβες.

Και επειδή έχω ζήσει και εγώ χρόνια στο εξωτερικό πιστέυω πως δεν είμαστε πολλά χρόνια πίσω στο θέμα του ρατσισμού.

Το αντίθετο θα έλεγα.Ακόμα και σε επίπεδο προσφοράς στον τομέα Υγείας είμαστε πολύ μπροστά από άλλες χώρες,´'οσον αφορά τους μετανάστες.

Να καταλαβω τι? Μπορεις να εχεις την αποψη που θελεις. Εγω αντιθετως βλεπω οτι η αντιμετωπιση που ειχα στη Γερμανια ως Ελληνας μεταναστης που δεν γνωριζει τη γλωσσα πριν 13 χρονια, ειναι ισως ακομα καλυτερη απ την αντιμετωπιση που εχω τωρα στην πατριδα μου, ως Ελληνας πολιτης.

Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.

Και κάτι άλλο.

Αν βγώ και πώ πως οι Αλβανοί πχ, είναι μακράν απ τις χειρότερες και πιο απολίτιστες κοινωνίες της Ευρώπης, θα είμαι ρατσιστής.
Αμα το πω για την Ελληνική κοινωνία είμαι σκεπτόμενος?

Πολύ υποκριτικό αυτό,σόρρυ..

Ατυχεστατη συγκριση..

Αν συγκριθουμε βεβαιως βεβαιως και με τις φυλες του Αμαζονιου, που ειναι ακομα τροφοσυλλεκτες και κυνηγοι, γινομαστε αυτοματα τερατα πολιτισμου, ετσι??

Απο κει και περα για να απαντησω και στην ερωτηση σου, κανενα τεκμηριωμενο σχολιο για οποιαδηποτε κοινωνια, δε σε κανει αυτοματα ρατσιστη.

Εξωτερικό ή όχι, αν δεν το ζήσουμε δεν θα το καταλάβουμε..........

Όλα τα άλλα είναι για να γράφουμε σε ένα πληκτρολόγιο από τη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Το να το ζησουμε στο βαθμο που το ζουν οι μεταναστες και οι προσφυγες, σιγουρα οχι. Αλλα και σε πολυ ηπιοτερο βαθμο που το εχουμε ζησει καποιοι, πιστεψε με, δεν ειναι ευκολο.

To μοναδικό μέτρο που θα εφάρμοζα αν ήμουν στην ηγεσία κάποιας χώρας, θα ήταν ένα και μοναδικό(που θα έδινα το μεγαλύτερο βάρος εννοώ), ΠΑΙΔΕΙΑ κύριοι, ΠΑΙΔΕΙΑ, τίποτα άλλο.

Όποιος έχει αντίρρηση το συζητάμε κιόλας...

Όσο για το πόσο πολιτισμένοι είμαστε, ναι είμαστε περισσότερο από ότι την δεκαετία του 40 και 50, αλλά μακράν λιγότερο από άλλους λαούς.

Και δεν μου αρέσει όταν κάποτε αυτή η χώρα γεννούσε το φως, να την βλέπω να γεννάει σκοτάδι.

To μοναδικό μέτρο που θα εφάρμοζα αν ήμουν στην ηγεσία κάποιας χώρας, θα ήταν ένα και μοναδικό(που θα έδινα το μεγαλύτερο βάρος εννοώ), ΠΑΙΔΕΙΑ κύριοι, ΠΑΙΔΕΙΑ, τίποτα άλλο.

Όποιος έχει αντίρρηση το συζητάμε κιόλας...

Όσο για το πόσο πολιτισμένοι είμαστε, ναι είμαστε περισσότερο από ότι την δεκαετία του 40 και 50, αλλά μακράν λιγότερο από άλλους λαούς.

Και δεν μου αρέσει όταν κάποτε αυτή η χώρα γεννούσε το φως, να την βλέπω να γεννάει σκοτάδι.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ποιος μπορει να εχει αντιρρηση?

Αλλα απ'οτι βλεπεις, η παιδεια εχει σκοπιμως υποβαθμιστει σ'ολη την Ευρωπη, μια που ετσι αποδυναμωνεται σε τεραστιο βαθμο ο μεσος πολιτης οποιασδηποτε χωρας.