ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

Απάντηση: Re: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

"Αγαπη μου σημερα θα βρεθω με φιλους". Αυτο για ατομα με το hobby μας σημαινει θα μαζευτουμε 3-4 σε ενα σπιτι, ή θα μετακινουμε ηχεια ή θα καθομαστε σε καναπε με κλειστα μάτια, ή με ανοικτα να κοιταμε κανα προβολι.
Χαζες ειναι να διαμαρτυρονται. ΣΠΙΤΙΓΑΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.

Σωστό.Αλλά άν αρχίσεις να πηγαίνεις με φίλους για ακροάσεις 2-3 φορές την βδομάδα,παύει να ισχύει.Αρχίζουν οι ζήλειες(ρε μπάς και με δουλεύει?).
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή,μ' όσους εξαφανίζονται τα Σ-Κ ...για κυνήγι...

...............
Μπορεί να πει κάποιος ότι είμαι τυχερός ως προς την επιλογή συντρόφου, αλλά νομίζω ότι μεγάλο είναι το φταίξιμο των αρσενικών που το έχουν καταντήσει αποκλειστικά ανδρικό χόμπυ. Δεν σκέφτονται να μπάσουν και το έτερον ήμισυ που όπως λέγεται, οι γυναίκες, έχουν και καλύτερο αφτί.
Όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της παιδείας μας και της κυρίαρχης φαλοκρατικής αντίληψης...............................
Εδώ Λ.Σ. θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου...Δεν είναι ούτε θέμα φαλοκρατικής αντίληψης το hi-end...ούτε θέμα 'παιδείας' το να μην αρέσει στο έτερον ήμισυ ο Berlioz και ο Lizst...Τα γούστα κάθε ανθρώπου πόσο μάλλον του συντρόφου μας πρέπει να είναι σεβαστά...Προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω με τη 'δική μου' Κάθριν που βγάζει σπυριά όταν ακούει κλασσική ή τζάζ αντιθέτως δε απολαμβάνει τα μάλλα τον Ρέμο τον Βέρτη και την Αρβανιτάκη...
Και εδώ που τα λέμε κι εγώ δεν περνάω καθόλου άσχημα όταν τη συνοδεύω σε κάποιο 'παραλιακό' μαγαζί με όλα τα συνεπακόλουθα...(ουίσκια, γαρύφαλλα, ωραίες παρουσίες, κορμιά να λικνίζονται, ματιές από δω κι εκεί...καψουροτράγουδα...)...Μια χαρά είναι...
Βέβαια είμαι τυχερός που διθέτω δικό μου χώρο για τις ακροάσεις μου...

Καλά, άμα ψάχνετε τρόπο να σκίσετε τη γάτα είναι εύκολο βρε!
Το "Να σου πω! Εμένα αυτό είναι το χόμπυ μου! Γουστάρεις να την κοπανάω κάθε βράδυ, να βγαίνω με τους φίλους μου, να σε παρατάω τις Κυριακές μόνη για να πηγαίνω γήπεδο ή να κάθομαι να ακούω μουσική;" δούλεψε μια χαρά. :ADFADF1:

Για τα ηχεια υπαρχει δοκιμασμενη μεθοδος. Εχεις αποφασισει ποια θα παρεις αλλα τις δειχνεις στο ιντερνετ και 3-4 ακομα μεγαλυτερα, ασχημότερα και ακριβότερα. Οταν "καταλήγεις" σε αυτα που ειχες αποφασισει, τοτε σου κανει και χαρουλες! Ακομα καλυτερα ειναι αν την ψησετε πως αυτη σας επηρέασε στην αποφαση σας, την οποια λαβατε με κριτηριο την αισθητικη και την οικονομια.

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

Με προβληματίζεις με το τελευταίο. Μήπως κάτω από το σασί δουλεύει κανένας τελεστικός ; :coool:
Δεν έχει τύχει να έχεις διαβάσει παλιά στο Extreme AV αναφορά του Β.Λαζάρου από το Las Vegas όπου εξηγούσε αλλά και έδειχνε τον Ralph Karsten να βγάζει επιτόπου μια λάμπα από έναν ΜΑ-1 ενώ μάλιστα έπαιζε; Τό είχαμε κάνει και σε κάποια Έκθεση στην Αθήνα.
Έτσι είναι η σχεδίαση και μπορείς να παίζεις και με λιγότερες λυχνίες. Κάποιοι μάλιστα παίζουν τους Μ-60 με λιγότερες λυχνίες. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

Αρα μέχρι τώρα έχουμε δυό "μεθοδεύσεις":
-Δώρο για την αποκατάσταση των...ισορροπιών.
-Μηχανήματα με ωραίο design,που να επισύρουν θαυμασμό ή τουλάχιστον λιγότερες διαμαρτυρίες.

Το παραμύθι των...υποτιμολογήσεων είναι γνωστό και διαδεδομένο,αλλά έχει πολλά ρίσκα...
DIPIE
ένα και το κυριότερο: η επιλογή κατάλληλης συντρόφου πάνω από όλα. ΛΣ.

Εδώ Λ.Σ. θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου...Δεν είναι ούτε θέμα φαλοκρατικής αντίληψης το hi-end...ούτε θέμα 'παιδείας' το να μην αρέσει στο έτερον ήμισυ ο Berlioz και ο Lizst...Τα γούστα κάθε ανθρώπου πόσο μάλλον του συντρόφου μας πρέπει να είναι σεβαστά...Προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω με τη 'δική μου' Κάθριν που βγάζει σπυριά όταν ακούει κλασσική ή τζάζ αντιθέτως δε απολαμβάνει τα μάλλα τον Ρέμο τον Βέρτη και την Αρβανιτάκη...
Και εδώ που τα λέμε κι εγώ δεν περνάω καθόλου άσχημα όταν τη συνοδεύω σε κάποιο 'παραλιακό' μαγαζί με όλα τα συνεπακόλουθα...(ουίσκια, γαρύφαλλα, ωραίες παρουσίες, κορμιά να λικνίζονται, ματιές από δω κι εκεί...καψουροτράγουδα...)...Μια χαρά είναι...
Βέβαια είμαι τυχερός που διθέτω δικό μου χώρο για τις ακροάσεις μου...
Και όμως είναι θέμα φαλοκρατικής-εξουσιαστικής αντίληψης και παιδείας. Αν δεν αρέσει σε κάποιον ο Μπερλιόζ αυτό δεν είναι θέμα παιδείας αλλά γούστου. Λ.Σ.

Καλά, άμα ψάχνετε τρόπο να σκίσετε τη γάτα είναι εύκολο βρε!
Το "Να σου πω! Εμένα αυτό είναι το χόμπυ μου! Γουστάρεις να την κοπανάω κάθε βράδυ, να βγαίνω με τους φίλους μου, να σε παρατάω τις Κυριακές μόνη για να πηγαίνω γήπεδο ή να κάθομαι να ακούω μουσική;" δούλεψε μια χαρά. :ADFADF1:
Να ένας φαλοκρατικός-εξουσιαστικός τρόπος!!
Έχεις σκεφτεί ότι και αυτή θα μπορούσε να κάνει το ίδιο;
Για σκέψου και δες αν θα σου άρεσε. Γι' αυτό καλά θα είναι να επιλέξουμε όσο το δυνατόν την κατάλληλη σύντροφο και επίσης να συμβάλλουμε με κατάλληλο τρόπο στην 'άνοδο' της συντρόφου μας ή στη δική μας άνοδο αν τα πράγματα είναι αντίστροφα. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

Επιλογή σωστής συντρόφου quote]

Ατιμο πράγμα το σωστό ματσάρισμα:flipout:
Τελικά φαίνεται ότι η...αγγλική σχολή rules.
Θέλω να πιστεύω ότι με τα νεώτερα άτομα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αλλά, φαίνεται να μην είναι. Λ.Σ.

Εντάξει,άς μην βαραίνουμε ένα θέμα,που ανοίχθηκε με χιουμοριστική διάθεση...

Μόλις θυμήθηκα ένα από τα πιο επιτυχημένα αστειάκια εποχής. Δεν πάει καιρός που εμφανίστηκαν επίπεδες οθόνες..

-Γυναίκα λέω να πάρουμε αυτή την πλάσμα 50”
-Μα καλά αυτή έχει 3000ευρώ ! Είναι πολύ ακριβή!
-Μα τι λες που είναι ακριβή…. ξέρεις πόσο πάει το τετραγωνικό μέτρο στην πολυκατοικία μας ? Θα βάλουμε επίπεδη και θα βγούμε και κερδισμένοι :-)

Έχεις σκεφτεί ότι και αυτή θα μπορούσε να κάνει το ίδιο;

Να με παρατάει μόνο τις Κυριακές και να πηγαίνει στο γήπεδο; :flipout:

Συνήθως έχουμε κοινά hoby. Ακόμα και όταν πήγαινα για προπόνηση μέχρι τον Ιούνιο, ερχόταν και εκείνη.
Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και δεν είναι αναγκαίο να έχεις κοινά γούστα, απλά να κάνουν και οι δύο κοινές υποχωρήσεις.

Π.χ. εκείνη δε γκρινιάζει για το στερεοφωνικό μου και εγώ δεν της φέρνω κανένα σπαθί μου στο κεφάλι.

Re: Απάντηση: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ Η...ΕΥΑ.

Ούτε και εγώ έχω πρόβλημα διότι όταν με γνώρισε η σημερινή γυναίκα μου είχα ήδη ένα αρκετά καλό σύστημα και της το ξεκαθάρισα ότι αυτό είναι το χόμπυ μου και δεν δέχομαι κουβέντες του τύπου ''μάζεψέ τα, πολλά λεφτά χαλάς, μου έχεις πιάσει τον τόπο, κτλ''.
Άσε που της αρέσει η μουσική οπότε το ψιλοκαταλαβαίνει το χόμπυ.
Παλιά και λόγω του ότι οι γυναίκες αποδεδειγμένα ακούνε καλύτερα κάναμε μαζί και διάφορα συγκριτικά (καλώδια,dac,ηχεία) αλλά τώρα με δύο μικρά παιδιά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Η αποθέωση ήταν όταν με παρακάλαγε να αλλάξω τα Martin Logan Odyssey που είχα κάποια στιγμή και όντως ήταν αρκετά μεγάλα για τον χώρο μου με τα Sonus Faber Amati που έχω τώρα γιατί είναι μικρότερα και ομορφότερα, οπότε της έκανα την χάρη όπως καταλαβαίνετε.

Πήρες και λεφτά πίσω?:smileJap::flipout::flipout:

στα φρέσκα μου ηχεία η αντίδραση ήταν η εξής , ποιος πέθανε ? ρε ΤΙ είναι αυτές οι βρομώ-κάσες ??? ΕΣΥ !! ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ,,,
(καταβάθος της αρέσανε !!!)

Last edited: