Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ωραία ακούγονται όλα αυτά.
Δώστε και σε μας λίγες πληροφορίες. Τι είναι το LIDL GIGA BAZAR και πως ενημερωνόμαστε για αυτό;

Moλις γυρισα να φορτισω το πριονακι της bosch το ΚΕΟ. Πηγα για τη δοκιμη που λεγαμε και υπηρχε αφθονο πραμα, για την απολυτη δοκιμη :))

Ο μεγαλος αερας των περασμενος ημερων ειχε ριξει ενα μεγαλο κλαδι/κορμο καρυδιας και ενα λευκας μεσα στο κηπο. Περιπου απο 4+ μετρα το καθενα και γυρω στα 10εκ παχος στη βαση τους, με πολλα επιμερους κλαδια.
Η λευκα (καβακι) λιγο μεγαλυτερη γυρω στα 15εκ στη βαση, χρειαζεται ηλεκτρικο κοντα στο σημειο που κοπηκε.

Το πριονακι εκοβε συνεχως για ενα μισαωρο περιπου. Κανενα προβλημα για παχος μεχρι 9 εκατοστα. Το ζορισα πολυ, με μεγαλα κλαδια κυριως, δεν κολωσε πουθενα ουτε καν ζεσταθηκε(!), μεχρι που τελειωσε η μπαταρια.
Απο τη στιγμη που αναψε το κοκκινο λεντακι εκοψα ακομα 3-4 κλαδια παχους 3-4 εκατοστα και αρκετα μικροτερα. Μετα για να το τελειωσω οριστικα αρχισα να κοβω ενα μεγαλο κλαδι 8 εκατοστων το οποιο μου το αφησε στη μεση.

Μπορω να πω οτι ποτε δεν θα χρειαστω τοση ενεργεια μπαταριας για μια νορμαλ δουλεια, ειτε στον κηπο ειτε σε μαστορεμα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τη δυναμη του εργαλειου αλλα και τη διαρκεια της μπαταριας.
Με ευχαριστησε το γεγονος οτι μολονοτι αρκετα κοψιματα εγιναν πλαγια, ατσαλα και απο αβολη θεση, λογω του πεσμενου κορμου (που σημαινει καταπονηση του αξονα και του εργαλειου γενικοτερα) δεν παρατηρησα κανενα προβλημα.
Να πω οτι τη μιση δουλεια την εκανε η καταπληκτικη λαμα bosch (swiss made...). Η μπαταρια θα ειναι στα φορτε της μετα απο 3-4 γεμισματα, αυτο ηταν το πρωτο φορτισμα.
Το εργαλειο χρησιμοποιηθηκε χωρις το εξαρτημα κοπης κλαδιων με το ενα χερι. Χωρις το εξαρτημα μπορεις να κοψεις κορμο παχους εως 9 ακομα και 10 εκατοστα.

Ηθελα να τονισω (στην bosch) oτι η μπαταρια επρεπε να μπορει να βγαινει (δηλαδη να μπορουσες να βαλεις αλλη, spare). Ειναι η μοναδικη μου παρατηρηση σε ενα εξαιρετικο εργαλειο.

Συνισταται ανεπιφυλακτα!
boschKEO.jpg

Ο Γιώργος είναι τώρα στο μπαζαρ του lidl στην Κουρτίδου και λέει για χαμό !!!

Φυσικά έκανα παραγγελιά αν το βρει !!!!

Πέρασα εγώ στις 19:30 περίπου ...είχε και 500 άτομα μέσα και αλλά 100-200 απ έξω ....:Banane0:

Και εγω πηρα το Parkside oscilating tool!

Μιχαλη θελω σε παρακαλω ενα κομματι απο τον κορμο καρυδιας στο χοντρο της σημειο με μηκος 20-30 ποντους!!!!

No problem!
Αν ομως μου πεις τι σκεφτεσαι να δημιουργησεις :))

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λαϊκό προσκύνημα στο Bazaar...κάπου 15-20 λεπτά αναμονή έξω από το κτίριο μέχρι να σε αφήσουν να μπεις και μέσα μου θύμισε αραβική αγορά/παζάρι.
Στην ουσία τώρα. Τα περισσότερα πράγματα είναι ρούχα σε τιμές χώμα (1-2-3 ευρώ το κομμάτι), αλλά όλες οι συσκευασίες ανοιγμένες και τα πράγματα σε στυλ λαϊκή.
Το βασικότερο, ΔΕΝ υπήρχαν ηλεκτρικά εργαλεία. Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έβγαλαν καθόλου. Το μοναδικό που εντόπισα και είχε αρκετά τεμάχια συσκευασμένα σωστά είναι ένα dremel εργαλείο με μπαταρία NiMH μέχρι 25000 rpm με μόλις 10 ευρώ (προφανώς ευκαιρία). Είχε και σετ με πάνω από 200+ εξαρτήματα για αυτό με 5 ευρώ (δεν το πήρα γιατί είχα αγοράσει το άλλο σετ με 100+ εξαρτήματα και θα ήταν υπερβολή) - υπήρχαν ελάχιστα από αυτό το σετ, οπότε δεν βλέπω να έχει μείνει τίποτα.
Είχε τα πολύ μικρά barbeque βεράντας (για 4 μπριζόλες) με 10 ευρώ.
Είχε τη βάση ταβανιού για ποδήλατο (που χρησιμεύει και για στήριξη σκάλας στην οροφή) με 5 ευρώ.
Είχε βάση στήριξης γωνιακού τροχού για κοπές ακριβείας, αρκετά στιβαρή κατασκευή με 10 ευρώ.
Είχε τα εξαρτήματα που θα βγουν την επόμενη εβδομάδα για γωνιακό τροχό (βούρτσες, δίσκους κοπής, διαμαντόδισκοι, φύλλα λείανσης) με 2 ευρώ το καθένα, ενώ την επόμενη εβδομάδα βγαίνουν με 4.99 (πολύ καλή προσφορά - 60% κάτω). Από αυτά πήρα από ένα, 6 διαφορετικά με 12 ευρώ μόνο.
Πάρα πολλά πράγματα ήταν χωρίς συσκευασία ή με ανοιγμένες συσκευασίες (πχ δίσκους κοπής που πήρα το σετ των 6 δίσκων είχε μόνο δύο σφραγισμένες συσκευασίες). Ήθελε ψάξιμο μέσα στα καλάθια για να βρεις κλειστό κουτάκι.

Συμπέρασμα...αν κάποιος αντέχει το λαϊκό προσκύνημα / παζάρι αξίζει για τα αξεσουάρ εργαλείων...είναι όλα κάτω από τη μισή τιμή. ΑΛΛΑ είναι ελάχιστα τα εργαλεία που υπήρχαν...

Αν ανανεώνουν το στοκ ίσως είναι καλά.. αλλά μάλλον δεν..

Και δεν μου είπες για το εργαλείο γμτ.. χρήσιμο είναι ρε Γιώργη !!!!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Είχε τη βάση ταβανιού για ποδήλατο (που χρησιμεύει και για στήριξη σκάλας στην οροφή) με 5 ευρώ.

Τσάμπα..... Την έχασα κάποια στιγμή που την είχαν βγάλει και την ξανάβγαλαν μετά από μήνες. Πήρα δύο, νομίζω γύρω στα 10-12 , δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά αξίζει τα λεφτά της. Κρέμασα στην οροφή ένα ποδήλατο και μιά μεγάλη διπλή σκάλα αλουμινένια που έπιανε πολύ χώρο.
Για 5 είναι δώρο.

λοιπον μαστορια μπορειτε να μου πειτε τι ειναι το εξαρτημα αυτο?

mw52.jpg

νρεθηκε σε ενα συρταρι και πιθανολογω οτι περισσεξε απο την νεα κουζινα που καναμε πριν χρονια

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν ανανεώνουν το στοκ ίσως είναι καλά.. αλλά μάλλον δεν..

Και δεν μου είπες για το εργαλείο γμτ.. χρήσιμο είναι ρε Γιώργη !!!!

Προλαβαίνεις άνετα ακόμη για αυτό...

λοιπον μαστορια μπορειτε να μου πειτε τι ειναι το εξαρτημα αυτο?

mw52.jpg

νρεθηκε σε ενα συρταρι και πιθανολογω οτι περισσεξε απο την νεα κουζινα που καναμε πριν χρονια

Γαντζάκια στερέωσης νεροχύτη ...

δικιο εχεις..δεν τα βρηκα ευκολα γιατι ειναι σε περιεργα σημεια αλλα τα ειδα....
αυτο που δεν μπορεσα να δω πως προσαρμοζονται στον νεροχυτη

Οταν λεμε οτι καμμια φορα 2-3 εργαλεια, απο το ιδιο ειδος, μπορει να μην ειναι αρκετα..

Πηγα σημερα να κοψω τους υπολοιπους κορμους απο τα πεσμενα δεντρα και επεσα πανω στο νομο του Μερφυ!

Στη σειρα χαλασανε τα 2 αλυσοπριονα της B&D και της Parkside. To ενα εκανε διακοπες (ηλεκτρικο προβλημα) το αλλο γυριζε στο ρελαντι και δεν εκανε εμπλοκη με το γραναζι που γυρνα την αλυσιδα.
Θα τα ανοιξω αργοτερα να δω αν μπορω να κανω κατι.

Ευτυχως ειχα και ενα τριτο, αρκετα παλιο και λιγο παροπλισμενο διοτι θελει κατσαβιδι για να μαζεψεις την αλυσιδα, ενα αμερικανικο McCullogh. Εβαλα λιγο λαδακι μεσα και τελειωσε η δουλεια αψογα.

Οπως ειναι φυσικο αρχιζω να ψαχνω για καινουριο αλυσοπριονο :drummer:

δικιο εχεις..δεν τα βρηκα ευκολα γιατι ειναι σε περιεργα σημεια αλλα τα ειδα....
αυτο που δεν μπορεσα να δω πως προσαρμοζονται στον νεροχυτη

Το πλαστικό μέρος (πράσινο) κουμπώνει στον νεροχύτη και το μεταλλικό γαντζάκι μέσω της βίδας στον πάγκο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα από ένα άλλο παρόμοιο γαντζάκι …

RX-DK-DIY252024_tighten-clips_s4x3_lg.jpg

Project-άκι

Πρόσφατα με τον αέρα έσπασαν τα πιαστράκια στο ένα από τα 2 φύλλα μιας πλαστικής ντουλάπας που είχαμε στο μπαλκόνι

Η ντουλάπα ειναι κάπως έτσι

http://www.homemarkt.gr/0000A39A.el.aspx

Προσπαθώ να σκεφτώ ενα τρόπο να την φτιάξω αλλά καθότι πλαστική σκέφτομαι 2 επιλογές

1) Γωνιές βιδωτές στο σώμα και το φύλλο της ντουλάπας (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν θα κάνει καλή εφαρμογή)
2) Να κόψω κομμάτια πλαστικού σε κυλινδρικό σχήμα , και τα κολλήσω στην ένωση του σώματος της ντουλάπας με το φύλλο εκεί που ήταν τα πιαστράκια ώστε να υποκαταστήσουν τον μηχανισμό κλεισίματος

Καμμιά άλλη ιδέα ; Το πλαστικό (ειδικά σε αυτές τις ντουλάπες) ειναι δύσκολη περίπτωση και δεν μπορώ να πω οτι έχω πολλή εμπειρία σε ανάλογα μερεμέτια..

Σε κάποιο Ελληνικό μαγαζί στο site του είχε πάρει το μάτι μου μια συσκευή καθαρισμού με υπέρηχους, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που και δεν την βρίσκω...
Καμιά ιδέα / πρόταση κανείς ?

Άκυρο, το βρήκα :2thumb22sup:

Last edited:

Project-άκι

Πρόσφατα με τον αέρα έσπασαν τα πιαστράκια στο ένα από τα 2 φύλλα μιας πλαστικής ντουλάπας που είχαμε στο μπαλκόνι

Καμμιά άλλη ιδέα ; Το πλαστικό (ειδικά σε αυτές τις ντουλάπες) ειναι δύσκολη περίπτωση και δεν μπορώ να πω οτι έχω πολλή εμπειρία σε ανάλογα μερεμέτια..

Kαλυτερα αν μπορεις να ανεβασεις μια κοντινη φωτο με το σπασμενο πιαστρακι/μεντεσε. Το οτι ειναι πλαστικη μην σε ανησυχει, ολα γινονται μια χαρα.

Για αλλη μια φορα το dremel με εντυπωσιασε.

Αλλαξα ενα μηχανισμο για να κλεινει μονη της η εξωπορτα και περισσευε ενα κομματι της μεταλλικης ραβδου το οποιο ακουμπουσε στην πορτα οταν ανοιγε.
Η ραβδος (stainless steel) ειχε παχος σχεδον 1 εκατοστο και λογικα θα την εκοβα με γωνιακο τροχο. Αλλα ηθελα να δοκιμασω το dremel.

Εβαλα τον διαμαντοτροχο της dremel (μεγαλυτερος απο τα κλασσικα δισκακια κοπης) και το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο. Το σιδερο κοπηκε πανευκολα κι ωραια! Το dremel δυνατο με σουπερ ροπη στις 30,000 στροφες.
Θυμηθηκα τον υπαλληλο του κεντρου βιδας που μου ειχε πει να μην παρω γωνιακο τροχο μπαταριας για κοπη σιδεροσωληνων (για το δικτυο του κηπου) γιατι το dremel ειναι υπερ αρκετο. Οντως ειναι!

Ο κινεζικος γωνιακος τροχος μπαταριας χρησιμοποιηθηκε τελικα μονο για να λειανω τις ακρες της ραβδου.

Φωτο με το κομμενο σιδερο και τον διαμαντοδισκο της dremel.
11238276615_5489c53672_c.jpg