Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Moλις γυρισα να φορτισω το πριονακι της bosch το ΚΕΟ. Πηγα για τη δοκιμη που λεγαμε και υπηρχε αφθονο πραμα, για την απολυτη δοκιμη

)
Ο μεγαλος αερας των περασμενος ημερων ειχε ριξει ενα μεγαλο κλαδι/κορμο καρυδιας και ενα λευκας μεσα στο κηπο. Περιπου απο 4+ μετρα το καθενα και γυρω στα 10εκ παχος στη βαση τους, με πολλα επιμερους κλαδια.
Η λευκα (καβακι) λιγο μεγαλυτερη γυρω στα 15εκ στη βαση, χρειαζεται ηλεκτρικο κοντα στο σημειο που κοπηκε.
Το πριονακι εκοβε συνεχως για ενα μισαωρο περιπου. Κανενα προβλημα για παχος μεχρι 9 εκατοστα. Το ζορισα πολυ, με μεγαλα κλαδια κυριως, δεν κολωσε πουθενα ουτε καν ζεσταθηκε(!), μεχρι που τελειωσε η μπαταρια.
Απο τη στιγμη που αναψε το κοκκινο λεντακι εκοψα ακομα 3-4 κλαδια παχους 3-4 εκατοστα και αρκετα μικροτερα. Μετα για να το τελειωσω οριστικα αρχισα να κοβω ενα μεγαλο κλαδι 8 εκατοστων το οποιο μου το αφησε στη μεση.
Μπορω να πω οτι ποτε δεν θα χρειαστω τοση ενεργεια μπαταριας για μια νορμαλ δουλεια, ειτε στον κηπο ειτε σε μαστορεμα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τη δυναμη του εργαλειου αλλα και τη διαρκεια της μπαταριας.
Με ευχαριστησε το γεγονος οτι μολονοτι αρκετα κοψιματα εγιναν πλαγια, ατσαλα και απο αβολη θεση, λογω του πεσμενου κορμου (που σημαινει καταπονηση του αξονα και του εργαλειου γενικοτερα) δεν παρατηρησα κανενα προβλημα.
Να πω οτι τη μιση δουλεια την εκανε η καταπληκτικη λαμα bosch (swiss made...). Η μπαταρια θα ειναι στα φορτε της μετα απο 3-4 γεμισματα, αυτο ηταν το πρωτο φορτισμα.
Το εργαλειο χρησιμοποιηθηκε χωρις το εξαρτημα κοπης κλαδιων με το ενα χερι. Χωρις το εξαρτημα μπορεις να κοψεις κορμο παχους εως 9 ακομα και 10 εκατοστα.
Ηθελα να τονισω (στην bosch) oτι η μπαταρια επρεπε να μπορει να βγαινει (δηλαδη να μπορουσες να βαλεις αλλη, spare). Ειναι η μοναδικη μου παρατηρηση σε ενα εξαιρετικο εργαλειο.
Συνισταται ανεπιφυλακτα!