Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

τωρα μου εβαλες φυτιλια για αγορα

Επισης, η πλαστικη βαση που κουμπωνει η λαμα εχει σχημα παξιμαδιου, για τον ιδιο λογο προφανως, για να χρησιμοποιεις κλειδι σε περιπτωση που σε ζοριζει η βιδα.
.

εγω νομιζω οτι ειναι για να μην κυλανε απο τον μπαγκο

Exω κανει παραγγελια μεγαλυτερες σπαθολαμες απο τις κανονικες, για να τις δοκιμασω με το bosch ΚΕΟ.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6446

Oι νορμαλ ειναι 15 εκατοστων και η παραπανω ειναι 24εκατοστα.

Πιθανως να μην κανει καλη δουλεια. Θα την δοκιμασω και στο χειροπριονο. Αν περιμενεις λιγες μερες θα σου πω εντυπωσεις.

βλεπω καλα οτι αυτη κοβει και προς τις δυο κατευθυνσεις?

Σωστη παρατηρηση! Ναι, φαινεται οτι κοβει και μπρος και πισω. Σαν τις λαμες για πλαστικους σωληνες.

Στο ξυλο ομως η μονοπλευρη κλιση των δοντιων της λαμας βοηθα στο να μην κολλα το πριονι ευκολα.
Τωρα μπορει η διαταξη των δοντιων να επιτρεπει την ομαλη κοπη, ασχετα αν τα δοντια κοβουν μπρος πισω. Ειμαι περιεργος να το δοκιμασω!

Δεν πα να κολλαει οσο θελει... εγω χρειαζομαι μια τετοια λαμα για να κανω ενα αυτοσχεδιο χειρος για το καμπινγκ

Θυμιζει λιγο λαμα πριονιου victorinox που κοβει το ξυλο σα βουτυρο!!

Αυτοσχεδιο χειρος?
Με τετοια λαμα χρειαζεσαι τουλαχιστον την χειρολαβη της bosch για να διασφαλισεις σταθεροτητα της λαμας. Ειναι και μεγαλη η ατιμη..24 εκατοστα, για σπαθοσεγα..!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Τόσο καλά είναι τα fluke? ..

Έχω θερμόμετρο Κ τύπου διπλό και είναι απλά το καλύτερο. Τεράστιο εύρος άμεση απόκριση και εύχρηστο. Πολύ ακριβό όμως.

Bosch Carbide Tip Multi-Tool Blade, Heavy Metal, OSC114C

Bosch-osc114c-multitool-blade-e1380806349260.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aριστο παραδειγμα για το πως ενα ποιοτικο αναλωσιμο κοστιζει τελικα λιγοτερο. Και οχι μονο, αφου η δουλεια ολοκληρωνεται και καλυτερα και γρηγοροτερα.

Zωνη εργαλειων για να μην τα κουβαλαμε στις τσεπες, με 10 ευρουδακια...και Βosch!!

Το μεταλλικο πραματακι μπροστα ειναι για να βαζεις μετροταινια, φακο η οτι αλλο εργαλειακι που εχει clip.

5156_1619A00V6B.jpg

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5231

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παρεμπιπτώντως, πέρασα σήμερα και χτύπησα το ρούτερ και ένα ακονιστήρι τρυπανιών. Δυστυχώς δεν είχε ούτε σφιχτήρες ούτε το βαλιτσάκι με τα καρυδάκια, ούτε την ηλεκτρική σκούπα (κατάστημα Αγίας Παρασκευής). Θα δώ μήπως βρώ αλλού γιατί θα χρειαστώ έξτρα σφιχτήρες σύντομα.

Στειλε τους ενα email και ζητα να σου βρουν ενα κοντινο καταστημα για να παρεις αυτα που θες, το εχω κανει 2 φορες και με εξυπηρετησαν οταν δεν βρηκα στο καταστημα που πηγαινω. Μου το κρατησαν και στο ονομα μου και σου λενε ποιον υπευθυνο να βρεις για να σε εξυπηρετηση.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σας ειχα αναφερει οτι εδω και λιγους μηνες αρχισα να χτιζω σιγα σιγα μια εργαλειοθηκη της προκοπής. Πέταξα τις κινεζιες και αρχισα να παιρνω λιγα λιγα.
Αυτο ειναι το μεχρι τωρα αποτελεσμα. Τα ηλεκτρικα δεν τα φωτογραφισα θα ακολουθησει καποια στιγμη φωτογραφια τους.
Περιμενω τις γνωμες σας εαν τυχον υπαρχει κατι ακομη να προσθεσω

Mπραβο, πολυ καλος και καλες επιλογες! Καλα μαστορεματα :))

Δεν βλεπω βασικες ελλειψεις. Αν βλεπω καλα εχεις λιμα και πριονακι ετσι?

Απο κει και περα νομιζω οτι θα σου φανουν χρησιμα τα εξης:

-Φακουδακι
-Μολυβι/Μαρκαδορος/χαρτι
-Λοσταρι 7" ισως και μεγαλυτερο, μιας και εχεις χωρο.
-Μονωτικη ταινια
-Λαβιδα/τσιμπιδα λεπτη
-Στυλο λιπανσης
-και ισως αναπτηρας, λιγο γυαλοχαρτο και κανα μικρο κουτακι με καρφακια,βιδουλες, πινεζες κλπ.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σας ειχα αναφερει οτι εδω και λιγους μηνες αρχισα να χτιζω σιγα σιγα μια εργαλειοθηκη της προκοπής. Πέταξα τις κινεζιες και αρχισα να παιρνω λιγα λιγα.
Αυτο ειναι το μεχρι τωρα αποτελεσμα. Τα ηλεκτρικα δεν τα φωτογραφισα θα ακολουθησει καποια στιγμη φωτογραφια τους.
Περιμενω τις γνωμες σας εαν τυχον υπαρχει κατι ακομη να προσθεσω

Facom είναι φοβερά εργαλεία! Με γεια! Τα άλλα είναι facom, snap on, wiha... Τι ακριβώς; Από που τα πήρες;

Σκυλες....που ειναι οι σκυλες?
Αυτες του λιντλ δεν αξιζουν

θες και 2 γαλλικα κλειδια (μεγαλο/μικρο)

Σκυλα οντως δεν εχω. Η γκαζοταναλια δεξια της knipex δεν αρκει? επισης γαλλικο κλειδι εχω διπλα στο σφυρι της facom. ειναι ενα 200mm της benman.
Χιωτη λιμα εχω μια χαμηλα της nickolson και ακριβως διπλα ενα πτυσομενο πριονι.
Τα πενσοειδη ολα ειναι knipex εκτος απο το κοφτακι που ειναι nws
τα κατσαβιδια ειναι facom εκτος απο αυτο που παιρνει bits και τα μικρα ωρολογοποιου που ειναι stanley.
allen γερμανοπολυγωνα και κοπιδι της facom, κολλητηρι dremel με ελεγχο ροης σταγονας, καρφωτικο ειναι αυτο του lidl το οποιο ειναι μετταλικο και σου δινει αισθηση ασφαλειας,
Σε γενικες γραμμες αυτα. ηλεκτρικα και αναλωσιμα θα ακολουθησουν σε λιγο.

Και μια προσθηκη με τα υπολοιπα

Νομιζω οτι χρειαζομαι ενα γωνιακο τροχο , ενα τριβειο δελτα η κατι παρομοιο και ???

Last edited:

Δεν υπαρχει τελος, ασε...

Συσκευες ανιχνευσης/μετρησης? Κανενα πολυμετρακι?

Αν πιανουν τα χερια σου, ενας διδυμος τροχος λειανσης ειναι εκ των ουκ ανευ, οπως και μια καλη μεγγενη. Μη σου πω και κανα κολωνατο δραπανο, εκτος αν παρεις την βαση της dremel που ειναι σχετικα φτηνη και αριστη.

Παντως για γωνιακο τροχο, μπορεις να κανεις καλη δουλεια με τον μεγαλο διαμαντοδισκο του dremel που εχεις.

Επισης μια μικρη τσαντα εργαλειων ~12 ιντσων ειναι πολυ βολικη για να μην κουβαλας την μεγαλη αν εχεις να κανεις κατι συγκεκριμενο.
Απο τη λιστα που σου ειχα γραψει παραπανω, θα ηθελα να δωσω εμφαση στο φακο και στο μικρο λοσταρι η ενα μικρο καλεμι.

Για Συσκευες ανιχνευσης/μετρησης εχεις δικιο. ψαχνομαι. Οσον αφορα το πολυμετρο επειδη γενικα το κομματι ηλεκτρολογια δεν το κατεχω καθολου, τελειωνει στο να βάλω ενα φωτιστικο στο ταβανι, δεν ξερω αν πρεπει να το παρω.φακους εχω κανα δυο, αλλα λοσταρι κ καλεμι οντως πρεπει να παρω.