Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για πείτε και καμιά ιδέα για σκέτο μοτέρ 240V στα ~10rpm, κατά προτίμηση να μπορώ να το βρώ προς τα βόρεια? Δεν θέλω ιδιαίτερη δύναμη. Σε φάση και μοτέρ σούβλας μπορεί να μου κάνει...

Αργοστροφο μοτερ?
Μοτερ υαλοκαθαριστηρα μεταχειρισμενο απο κανενα μαντρα. Εχει και σκαλες! Με ενα τροφοδοτικο 12ν εισαι οκ.
Μοτερ σουβλας ειναι καλη ιδεα! Γιατι το θες?

Αργοστροφο μοτερ?
Μοτερ υαλοκαθαριστηρα μεταχειρισμενο απο κανενα μαντρα. Εχει και σκαλες! Με ενα τροφοδοτικο 12ν εισαι οκ.
Μοτερ σουβλας ειναι καλη ιδεα! Γιατι το θες?

Χμμμ καλή ιδέα το μοτέρ υαλοκαθαριστήρων... και συμμαζεμένο. Αλλά θέλει μεγάλο τροφοδοτικό... Θα το ψάξω.

Θέλω να φτιάξω πλυντήριο υπερήχων για δίσκους βινυλίου, και θέλω μοτέρ για να γυρίζει τον άξονα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προχθές μου χάλασε το πλυντήριο ρούχων και πριν το πετάξω του έκανα μια εγχειρισούλα.
Κράτησα το μοτέρ του που ήταν σε άψογη κατάσταση τις αντικραδασμικές βάσεις του με τα λάστιχα τα δύο αμορτισέρ και το γυάλινο κάλυμα της πόρτας.
Τα δύο βρήκα που θα πάνε, τα αμορτισέρ στα ταμπούκια του φουσκωτού και το γυαλί της πόρτας γίνεται μια υπέροχη τεράστια γαβάθα για φρουτοσαλάτες. Άσε που είναι και πυρίμαχο και μπαίνει και στο φούρνο.

Για το μοτέρ έχω σκεφτεί διάφορες εφαρμογές με επικρατέστερη να χρησιμοποιηθεί σε πάγκο με τροχό για κόψιμο ξύλων. Θα δούμε.

%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81.jpg

και το γυαλί της πόρτας γίνεται μια υπέροχη τεράστια γαβάθα για φρουτοσαλάτες. Άσε που είναι και πυρίμαχο και μπαίνει και στο φούρνο.

Θεός !!!
:grinning-smiley-043

Θεός !!!
:grinning-smiley-043

Καλά, άμα τη δείς τη γαβάθα πλυμένη γυαλισμένη θα πάθεις... Τέλεια !! Μέχρι που θα χαλάσεις το πλυντήριο για να πάρεις το γυαλί ! :ernaehrung004:

Ρε Μπάμπη είδα και αυτό και θυμήθηκα ότι σε ξέχασα !!! Τη γρίπη μου μέσα !!!

Αυτο ειναι, τιποτα να μην πηγαινει χαμενο!
Το μοτερ προσεξε το λιγο διοτι το πλυντηριο εχει και λειτουργια στιψιματος οπου το μοτερ τρεχει σαν τρελλο..:))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτο ειναι, τιποτα να μην πηγαινει χαμενο!
Το μοτερ προσεξε το λιγο διοτι το πλυντηριο εχει και λειτουργια στιψιματος οπου το μοτερ τρεχει σαν τρελλο..:))

Φαντάζεσαι να έβαζα και την πλακέτα του πλυντηρίου; Εκεί να δείς ξύλα που θα κόβει... :grinning-smiley-043

Πιτσιρίκος είχα ξεκοιλιάσει το παλιό μας πλυντήριο και είχα χώσει το μοτέρ πάνω στα 220V έτσι χυμα :D

Eυτυχώς μ' έκοψε και το έβγαλα αμέσως... καλή φάση πάντως... είχε σβουρίξει για τα καλά πάνω στο τραπέζι :D

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πιτσιρίκος είχα ξεκοιλιάσει το παλιό μας πλυντήριο και είχα χώσει το μοτέρ πάνω στα 220V έτσι χυμα :D

Eυτυχώς μ' έκοψε και το έβγαλα αμέσως... καλή φάση πάντως... είχε σβουρίξει για τα καλά πάνω στο τραπέζι :D

Έχω καρατήσει και την πλεξούδα των καλωδίων... Φαντάζομαι οτι μ´έναν καλό ροοστάτη θα δουλέψει μια χαρά.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προχθές μου χάλασε το πλυντήριο ρούχων και πριν το πετάξω του έκανα μια εγχειρισούλα.
Κράτησα το μοτέρ του που ήταν σε άψογη κατάσταση τις αντικραδασμικές βάσεις του με τα λάστιχα τα δύο αμορτισέρ και το γυάλινο κάλυμα της πόρτας.
Τα δύο βρήκα που θα πάνε, τα αμορτισέρ στα ταμπούκια του φουσκωτού και το γυαλί της πόρτας γίνεται μια υπέροχη τεράστια γαβάθα για φρουτοσαλάτες. Άσε που είναι και πυρίμαχο και μπαίνει και στο φούρνο.

Για το μοτέρ έχω σκεφτεί διάφορες εφαρμογές με επικρατέστερη να χρησιμοποιηθεί σε πάγκο με τροχό για κόψιμο ξύλων. Θα δούμε.

%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81.jpg

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ο φορτιστης μπαταριων μοτο-αυτοκινητων του λιντλ θεωρω οτι ειναι πολυ αποτυχημενη αγορα (τον εχω καποια χρονια).
Μια φορα που κλειδωσα το τιμονι γυριζοντας λιγο παραπανω απο βιασυνη το κλειδι του KLR650 αναψαν τα φωτα του παρκινγκ και επειδη ηταν μερα δεν το προσεξα.Την επομενη η μπαταρια ηταν αδεια.
Βαζω λοιπον τον φορτιστη ο οποιος δεν αντεδρασε καν,ειναι λοιπον κατασκευασμενος μονο για συντηρηση...αν μεινεις απο μπαταρια ΔΕΝ εχεις φορτιστη.
Αν δει ικανο ρευμα δεν ειναι κακος αλλα αν το ηξερα απο την αρχη δεν θα τον αγοραζα με τιποτα ...να το εχετε υπ'οψη αυτο.

edit: Εχουμε 2 τετοιους στην παρεα.Μια απο τα ιδια..

Last edited:

Κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μου με το lidl.... :ADFADF1:

Έστειλα μέιλ στην εξυπηρέτηση πελατών το ΠΡΩΙ (μέσα από την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους), αν μπορούν να μου κρατήσουν έναν φορτιστή μπαταριών από το κατάστημα Αγ. Στεφάνου, για να το παραλάβω αύριο Τρίτη. Μέχρι τώρα, ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Φίλος που πέρασε από το κατάστημα πριν λίγο, ΔΕΝ βρήκε κάποιο διαθέσιμο κομμάτι...... :music-smiley-005:

Μιλάμε για εξυπηρέτησηηηηηηηηη, όχι αστείααααααααα....

ok βρε Κυριάκο... ευχαριστώ πολυ!!!!!! Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα σε κεράσω καφέ, δεν το συζητώ!!!

Επίσης, να παρουσιάσω και την δική μου κασετίνα με τα τρυπάνια, που φέραμε μαζί με τον Κυριάκο εκ γερμανίας.
Κάτω από την κασετίνα, παρουσιάζεται ο πάγκος εργασίας..... το ησυχαστήριό μου!!!!! ν:ADFADF1:

snpcvs.jpg

Κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μου με το lidl.... :ADFADF1:

Έστειλα μέιλ στην εξυπηρέτηση πελατών το ΠΡΩΙ (μέσα από την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους), αν μπορούν να μου κρατήσουν έναν φορτιστή μπαταριών από το κατάστημα Αγ. Στεφάνου, για να το παραλάβω αύριο Τρίτη. Μέχρι τώρα, ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Φίλος που πέρασε από το κατάστημα πριν λίγο, ΔΕΝ βρήκε κάποιο διαθέσιμο κομμάτι...... :music-smiley-005:

Μιλάμε για εξυπηρέτησηηηηηηηηη, όχι αστείααααααααα....

Τηλέφωνο ρε παιδιά... πού νομίζετε ότι είμαστε? Σε καμιά Ευρώπη? :p

Παρεμπιπτώντως τρέλλα η κασσετίνα... Αν βρω καμιά για ξύλο θα τσιμπήσω κι εγώ

Πάντως για ξύλο, λογικά θα έχει πολύ λιγότερα κομμάτια, μιας και συνήθως ΔΕΝ σπάνε (τρυπάνι ξύλου δεν μου έχει σπάσει ποτέ). Ίσως να φθείρεται η μύτη μπροστά-μπροστά. Αλλά γενικά τέτοιες κασετίνες, βοηθάνε στην οργάνωση του εξοπλισμού (αντί να περιφέρονται δεξιά-αριστερά μύτες και εξαρτήματα...).