Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν έχετε διάθεση ανοίξτε ένα θέμα για προτάσεις για ξυλοκατασκευές!

+1 και απο εμενα. :firstprize:

....μπορει ομως να το κανει καποιος γιατι εμενα δεν μου "ανοιγει" την επιλογη??? :furious3:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και το δικό μου 2470FT το δίνει μαζί στη συσκευασία αλλά αυτά τα μηχανήματα κοστίζουν...

HR2470FT.jpg

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κοστιζουν δε λες τιποτα

Πηρα το ιδιο Σχεδον (μη σκαπτικο ομως) 105 ευρω... :p

Απο Fujairah ομως :p

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και το δικό μου 2470FT το δίνει μαζί στη συσκευασία αλλά αυτά τα μηχανήματα κοστίζουν...

HR2470FT.jpg

Εγώ έχω εδώ 15 χρόνια το αντίστοιχο της Bosch, GBH 2-24 DFR.

gbh_2-24_dfr_(0615990ah3)_3.jpg

Πέρασα και πήρα σήμερα τους δίσκους με τις λάμες για εργαλεία τύπου dremel από το lidl, γιατί αυτά δεν περιλαμβανόντουσαν ούτε στο σετ με τα 100 τεμάχια που είχα αγοράσει παλαιότερα, ούτε στο μεγάλο σετ που έχει βγει αυτή την εβδομάδα.
Το εξάρτημα της dremel είναι το παρακάτω:
2275.jpg;jsessionid=CBFEFBCA6AC516BA55CB328D8203645A.sl021-vm_1

Πάντως να πω ότι το site της dremel για τα διάφορα εξαρτήματα των μικροεργαλείων της είναι θησαυρός γνώσης για αρχάριους (ή και πιο έμπειρους) ερασιτέχνες μιας και ουσιαστικά σε καθοδηγούν πιο εξάρτημα χρειάζεσαι για να γίνει η δουλειά σου πιο αποδοτικά! Είναι και στα Ελληνικά. Μπράβο τους!

http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...d=CBFEFBCA6AC516BA55CB328D8203645A.sl021-vm_1

Edit: Στο μεγάλο σετ από ότι βλέπω τώρα περιλαμβάνονται! Προφανώς αν κάποιος δεν είχε πάρει παλαιότερα το μικρό, το καινούργιο έχει περισσότερα και καλύτερη θήκη. Νομίζω στο Bazaar το είχαν 12.5 ευρώ, οπότε και η τιμή του είναι πολύ καλή.

Last edited:

Ειναι παααααρα πολυ καλο και υπερπληρες!
Εχω ηδη δυο τετοια σετακια οποτε σημερα αγορασα μονο το καρφωτικακι!

Το σετάκι ειναι πολύ καλό ! Το ειχα παρει σε παλαιότερη προσφορά.

Τι λεει το καρφωτικο ; Δεν πρόλαβα να πάω το πρωί στο Lidl οπότε μήπως το ψάξω το απογευματάκι..

Μολις το ανεβασα στο γραφειο απο το αυτοκινητο και σε λιγακι θα το τεσταρω σε μελαμινη με τα διχαλα των 14 χιλιοστων!

Αποτελεσματα:

Σε πευκο που ειναι μαλακο ξυλο τοσο τα διχαλα των 10 χιλιοστων που ειχε μεσα οσο και τα καρφακια των 14 χιλιοστων μπαινουν κανονικα!

Ομως σε επιφανεια μελαμινης που ειναι πιο σκληρη δεν τα καταφερνει.

Εχει χρησιμοποιησει το καρφωτικο χειρος του LIDL με τα 9 ευρω να μου πει τι καταφερνει???

Last edited:

Πέρασα και πήρα σήμερα τους δίσκους με τις λάμες για εργαλεία τύπου dremel από το lidl, γιατί αυτά δεν περιλαμβανόντουσαν ούτε στο σετ με τα 100 τεμάχια που είχα αγοράσει παλαιότερα, ούτε στο μεγάλο σετ που έχει βγει αυτή την εβδομάδα.
Το εξάρτημα της dremel είναι το παρακάτω:
2275.jpg;jsessionid=CBFEFBCA6AC516BA55CB328D8203645A.sl021-vm_1

Πάντως να πω ότι το site της dremel για τα διάφορα εξαρτήματα των μικροεργαλείων της είναι θησαυρός γνώσης για αρχάριους (ή και πιο έμπειρους) ερασιτέχνες μιας και ουσιαστικά σε καθοδηγούν πιο εξάρτημα χρειάζεσαι για να γίνει η δουλειά σου πιο αποδοτικά! Είναι και στα Ελληνικά. Μπράβο τους!

http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...d=CBFEFBCA6AC516BA55CB328D8203645A.sl021-vm_1

Edit: Στο μεγάλο σετ από ότι βλέπω τώρα περιλαμβάνονται! Προφανώς αν κάποιος δεν είχε πάρει παλαιότερα το μικρό, το καινούργιο έχει περισσότερα και καλύτερη θήκη. Νομίζω στο Bazaar το είχαν 12.5 ευρώ, οπότε και η τιμή του είναι πολύ καλή.

Eτσι ειναι! Το ειχα γραψει και παλαιοτερα οτι η Dremel εχει απο τα πλεον κατατοπιστικα sites που εχω δει για εργαλεια. Εχει βαλει το χερακι της και η bosch βεβαια :)

Το σετακι που εχει σημερα το Lidl ειναι το πληρεστερο και φτηνοτερο σετ που εχω δει γενικοτερα σε bits τυπου dremel.
Περιλαμβανει οχι μονο 4 bits της φωτογραφιας που εβαλες (το αντιστοιχο dremel κοστιζει 6.5 ευρω το ενα στην αγορα!!), oχι μονο 2 μικρους διαμαντοτροχους, αλλα και πολλα αλλα χρησιμα bits που δεν τα συναντας συχνα.

Το κερασακι στην τουρτα ομως ειναι το ιδιο το βαλιτσακι! Μακραν το καλυτερο και βολικοτερο απ'οσα εχω δει.
Γενικα το σετακι ειναι best value for money!!

Σκεφτομαι να ανοιξω ενα νημα ειδικα για τα Dremel, αυτα τα 'γκατζετ' εργαλεια, εξαρτηματα και προσαρτηματα.
Και να αρχισω να περιγραφω σιγα σιγα τι κανει το καθε εργαλειο, εξαρτημα και εξαρτημα.
Ειναι απειρες πραγματικα οι εφαρμογες που μπορεις να κανεις με αυτα τα εργαλεια και τα παμπολλα εξαρτηματα τους.

.....
Σκεφτομαι να ανοιξω ενα νημα ειδικα για τα Dremel, αυτα τα 'γκατζετ' εργαλεια, εξαρτηματα και προσαρτηματα.
Και να αρχισω να περιγραφω σιγα σιγα τι κανει το καθε εργαλειο, εξαρτημα και εξαρτημα.
Ειναι απειρες πραγματικα οι εφαρμογες που μπορεις να κανεις με αυτα τα εργαλεια και τα παμπολλα εξαρτηματα τους.

....και δεν ξερεις ποσο μα ΠΟΣΟ θα βοηθαγες εμας τους ...νεους!!!!

Στο lidl της Βριούλων στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης έχει άπειρους φορτιστές μπαταριών, ίσως και περισσότερα από 20 κομμάτια.

Αποτελεσματα:

Σε πευκο που ειναι μαλακο ξυλο τοσο τα διχαλα των 10 χιλιοστων που ειχε μεσα οσο και τα καρφακια των 14 χιλιοστων μπαινουν κανονικα!

Ομως σε επιφανεια μελαμινης που ειναι πιο σκληρη δεν τα καταφερνει.

Εχει χρησιμοποιησει το καρφωτικο χειρος του LIDL με τα 9 ευρω να μου πει τι καταφερνει???

Πρέπει υποχρεωτικά η επιφάνεια να είναι επίπεδη; Διότι μου έχει φύγει ένας πλαστικός οδηγός κουρτίνας που έχω στο τροχόσπιτο και πρέπει τα καρφάκι να μπουν μέσα στον οδηγό περίπου 0,5 εκ. βάθος.

Δυστυχώς δε θα το καρφώσει σε εκείνο το σημείο.
Πρέπει να ακουμπάει την επιφανεία η κεφαλή του.
Και αν είναι σκληρή θέλει και λίγη πίεση.

Last edited:

Δυστυχώς δε θα το καρφώσει σε εκείνο το σημείο.
Πρέπει να ακουμπάει την επιφανεία η κεφαλή του.
Και αν είναι σκληρή θέλει και λίγη πίεση.

υπάρχουν καρφωτικά που μπορούν να το κάνουν ; Π.χ. το πράσινο του Λιντλ;

Tα ηλεκτρικά έχουν ένα λαμάκι μπροστά το οποίο αν δεν πιεστεί σε επιφάνεια πρακτικά δεν καρφώνει. Υπάρχει σαν ασφάλεια για να μην χρησιμοποιούνται ως όπλα όπως στις ταινίες :D

Ίσως έχεις κάποια τύχη με κάποιο που λειτουργεί με ελατήριο. Αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις και κάτι πιο απλό. Στυλ απλά καρφάκια ή βιδούλες?

Δεν είναι εύκολο. Διότι ο οδηγός της κουρτίνας εφάπτεται με ένα πολύ λεπτό φύλλο mdf 0,5 εκ. κι από πάνω είναι ντουλάπι για τα μπλουζάκια. Ούτε καρφάκι ούτε ζουμπόβιδα κάνει. Μήπως να βάλω κάποια καλή κόλλα για πλαστικό ξύλο; Προτάσεις;

Βλάση, νομίζω οτι με μια εποξική κόλλα δυο συστατικών για ξύλο και πλαστικό θα κάεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Δεν είναι εύκολο. Διότι ο οδηγός της κουρτίνας εφάπτεται με ένα πολύ λεπτό φύλλο mdf 0,5 εκ. κι από πάνω είναι ντουλάπι για τα μπλουζάκια. Ούτε καρφάκι ούτε ζουμπόβιδα κάνει. Μήπως να βάλω κάποια καλή κόλλα για πλαστικό ξύλο; Προτάσεις;

Αν εφτιαχνες ενα σκιτσο να καταλαβουμε πως ειναι εμεις που δεν ξερουμε. Μια ιδεα που σκεφτηκα ειναι να "γεμισεις" την αποσταση με καποιο υλικο που αφαιρειται ευκολα,
π.χ. χαρτι κουζινας ή υγειας, ετσι ωστε να ενεργοποιηθει το καρφωτικο. Μετα να το αφαιρεσεις, και να καρφωσεις μεχρι τελους χτυπωντας με μια μικρη "ποντα" ή αλενακι αν ειναι γωνια.