Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλά μιλάμε το τριβιακι του λιντλ είναι ΜΠΙΜΠΕΛΌ!!!!!!!!!!!!!!
Έπρεπε βέβαια να έχει και ένα μεγαλύτερο μέγεθος μισού φύλλου δλδ.
Από την άλλη η ξυστρα από τα μολύβια η είναι άχρηστη η εγώ δε κάνω κάτι σωστά.

Πατριωτη μου, η ξυστρα εχει δυο θεσεις για δυο μεγεθη μολυβιων. Αυτα του lidl τα βαζεις στη θεση για τα μικροτερα. Κανει δουλεια.
Θελει προσοχη οταν βγει η μυτη γιατι δεν ειναι σαν τις κοινες ξυστρες που ξερουμε. Ξυνεις τοπικα με μικρες στροφες, οχι με ολοκληρη στροφη.

Αν εχεις μολυβια με μεγαλυτερο γραφιτη απο αυτα του lidl, δεν θα κανει τοσο σωστη δουλεια γιατι θα σπαει τη μυτη, εκτος αν το προσεξεις πολυ.
H ξυστρα μου φαινεται οτι ειναι καταλληλη για τα μολυβια του lidl που ο γραφιτης ειναι απο τους μικροτερους που εχω δει.

Μike, ισως ξερεις οτι κανω συλλογη ..dremel αλλα το συγκεκριμενο εργαλειακι ειναι το μοναδικο που ΔΕΝ εχω αγορασει. Και οχι απο οικονομια..:))

Παροτι το συγκεκριμενο max saw ειναι απο την μια ωραιο 'γκατζετ', ειναι απο την αλλη αρκετα μεγαλο για γωνιακο τροχο που παιρνει δισκο μολις 8 εκατοστων! Πολυ μεγαλο θα ελεγα.
Περα απο αυτο, το μεγιστο βαθος κοπης ειναι σκαρτα 2 εκατοστα. Αν νομιζεις οτι θα σε βολεψει και το θελεις για συγκεκριμενη δουλεια, τοτε ενταξει.

Να γνωριζεις ομως οτι τα ανταλλακτικα δισκακια ειναι πανακριβα. Αν θυμαμαι καλα, την καλυτερη τιμη την ειχα βρει στο Amazon.uk (με αγγλικη πριζα αλλα παιρνεις ανταπτορα).

Αν θες μικρο τροχακι παρε του lidl -αν βγαζει 115mm.
Σημερα ειχε τον μεγαλο με 125mm o oποιος παρεμπιπτοντως ειναι αψογος, με ρυθμιστη στροφων για ολες τις εργασιες ακομα και στιλβωμα. 25 ευρω..

Έχω δύο μικρούς γωνιακούς. Του Lidl και έναν άλλον. Μάλλον πρόκειται περί άλλης μίας γκατζετοαγοράς!.
Θεωρώ ότι θα είναι πιό βολικός από έναν μικρό γωνιακό τροχό, όχι τόσο στο κόψιμο όσο σε εργασίες λείανσης!

E αμα προκειται περι γκατζετοαγορας, παω πασσο!!

Παντως δεν ειναι πιο βολικος απο ενα μικρο γωνιακο τροχο -με τιποτα. Ειναι μεγαααλο γκατζετ.
Επισης, δυστυχως κανει μονο για κοπη, οχι για λειανση.

Αυτο που ειναι οντως γκατζετ ειναι το 12v cordless μικρο και λεπτο γωνιακο τροχακι της terratek. Aλλο πραμα.
Εχει εξαντληθει στο amazon.uk αλλα θα φερουν και αλλα. http://www.amazon.co.uk/Terratek-Cordless-Grinder-3-Grinding-3-Cutting/dp/B00DRD2GVI

Οντως αυτο το τροχακι ειναι μουρλια!!! Αξιζε με 1000 η αγορα του. Οτι πρεπει για μικρο κοψιματα!

Οντως αυτο το τροχακι ειναι μουρλια!!! Αξιζε με 1000 η αγορα του. Οτι πρεπει για μικρο κοψιματα!

Nαι, την ιδια περιοδο το πηραμε αν θυμαμαι καλα!

Εσυ γλυκοκοιταζες και το πριονακι μπαταριας που ειχε. Το πηρες? Εγω πηρα το ΚΕΟ της bosch τελικα.

Yπαρχουν και εξτρα δισκακια κοπης και λειανσης για το terratek. Aν χρειαστεις πες μου να ψαξω απο που τα παρηγγειλα.

Πως σας φάνηκε η βάση για το τροχό ; Λίγο παίδεμα η συναρμολόγηση αλλά έκατσε καλά ένας dewalt που έχω. Το κεφάλι του τροχού βιδώνει καλά σε δύο σημεία αλλά η ουρά του δε φαίνεται να σφίγγει καλά με την κόντρα που έχει η βάση. ;

Μολις την συναρμολογησα. ΟΙ φωτογραφιες στο κουτι ειναι πολυ πιο χρησιμες απο τις οδηγιες συναρμολογησης..
Ειναι οκ τελικα,ταιριαζει και σφιγγει καλα σε τροχους (115-125) που εχουν δεξια αριστερα τρυπες για το χερουλι.

Η ουρα δεν σφιγγει με αυτην την κοντρα που λες. Αλλη ειναι η χρηση αυτης της βιδας.
Οι δυο αυτες βιδες με την πλαστικη κεφαλη (ρυθμιστικες βιδες/adjustment screws) ειναι για να ρυθμιζεις (fine tuning) τον τροχο για να ειναι ακριβως κατακορυφος. Πολυ χρησιμες.

Οι διαμαντοτροχοι ειναι για πετρα/μπετον/τουβλα/μαρμαρα κλπ. Ενας ειναι μονο αποκλειστικα για υγρη κοπη, οι αλλοι ειναι για ξηρη. Τσεκαρε το κουτι για το τι προριζεται ο καθενας. Δεν κανουν για μεταλλα.

Nαι, την ιδια περιοδο το πηραμε αν θυμαμαι καλα!

Εσυ γλυκοκοιταζες και το πριονακι μπαταριας που ειχε. Το πηρες? Εγω πηρα το ΚΕΟ της bosch τελικα.

Yπαρχουν και εξτρα δισκακια κοπης και λειανσης για το terratek. Aν χρειαστεις πες μου να ψαξω απο που τα παρηγγειλα.
Δισκακια βρηκα στο e-ergaleio και πηρα καμποσα..

Γλυκοκοιταω ακομα το σετακι με το δραπανακι την σεγα το φακο και τις μπαταριες, αλλα δε στελνει Ελλαδα.. :-(

Kαλο ειναι να ξερουμε αξιοπιστα sites και καλα κανεις και το βαζεις. Παντως ειναι ακριβουτσικο.
Ειδα προχειρα ενα μικρο Bosch PSB κρουστικο δραπανο που παρηγγειλα απο το amazon.uk με 77 λιρες (χωρις τα μεταφορικα ~6λιρες) και αυτος το εχει 90 λιρες χωρις μεταφορικα. Ακριβως η ιδια συσκευασια.

Ναι όντως. Βάζει πάντως αρκετά συχνά προσφορές που αξίζουν. Και επίσης έχει τεράστια ποικιλία.

Αυτό και το www.rutlands.co.uk (για όσους ασχολούνται με router) μου έχουν κάνει μεγάλη ζημιά...

Η ξυστρα είτε στην μια είτε στην αλλη υποδοχή αρνείται να εργαστεί. Την αγόρασε κάποιος άλλος να μας πει εντυπώσεις?

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν και δεν χρησιμοποιώ ξύστρα για τα μολυβια, τη δοκιμασα και δουλεύει αξιοπρεπώς. Χρησιμοποιείς τη μικρη θέση.
Θελεις να κάνεις μυτη οπως στα κοινα μολυβια και δεν σου βγαίνει; τι πρόβλημα σου βγαζει; ξυνει στραβά; Δεν μπορει να μην ξυνει.

Η ξυστρα είτε στην μια είτε στην αλλη υποδοχή αρνείται να εργαστεί. Την αγόρασε κάποιος άλλος να μας πει εντυπώσεις?

Ποιά ξύστρα; Αυτή που είναι στη συσκευασία των μολυβιών; Αν λές αυτή δουλεύει μια χαρά η δική μου.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα μολύβια τα έχω στο πορτ παγκάζ ακόμη...
Πάντως για δίσκους τροχών νομίζω ότι αξίζει μια επίσκεψη στο bazaar που γίνεται. Την πρώτη μέρα παίζουν στη μισή τιμή συνήθως (από 5 στα 2.5 ευρώ) και την τελευταία μέρα στο 1 ευρώ...πας και αγοράζεις ειδικά την τελευταία μέρα με το κιλό και χαρίζεις σε φίλους :)

Καλά μιλάμε το τριβιακι του λιντλ είναι ΜΠΙΜΠΕΛΌ!!!!!!!!!!!!!!
Έπρεπε βέβαια να έχει και ένα μεγαλύτερο μέγεθος μισού φύλλου δλδ.

Το πήρα κι εγώ. Αλλά μόνο για μπιμπελό μου κάνει : )
Στο μέγεθος αυτό καλύτερα ένα ξύλινο τακάκι. Το αλουμίνιο ή το νεοπρέν είναι στραβό και κάνει κοιλιά στην μέση. Για χοντροδουλειές εντάξει αλλά για ισιώματα δεν κάνει. Επίσης για τόσο μικρό πάτημα δεν βολεύει το χέρι να είναι τόσο ψηλά.

Nεο τροχακι για κοπη (cutting wheel) απο την Dremel. Eνισχυμενο που αντεχει 20 φορες περισσοτερο απο τα κοινα τροχακια με fiberglass.
Για μεταλλα. Σε δυο εκδοσεις, μικρο και μεγαλο (τυπος EZclick). Πρεπει απαραιτητως να τα δοκιμασουμε οταν κυκλοφορησουν :)

r115319v15.jpg

New Premium Metal Cutting Wheels

506CU 7/8" and EZ506CU 1 1/2'' Premium Metal Cutting Wheels

The 506CU and the EZ506CU cutting wheels feature a super abrasive grit called cubic boron nitride or CBN.
CBN wheels stay sharp, cool, and don’t shrink or break. Both cutting wheels last at least 20 times longer than our fiberglass-reinforced cutting wheels, meaning you will spend less time changing wheels and save space and money. The 506CU is for use with the 402 Mandrel with screw, and the EZ506CU is for use with the EZ402 EZ Lock Mandrel.

http://www.dremel.com/en-us/Accessories/Pages/ProductDetail.aspx?pid=EZ506CU

Και εδω ενας χρησιμος πινακας με τις σωστες μαξ. στροφες για τα διαφορα δισκακια της dremel στα διαφορα υλικα.
r22504v55.jpg

Μπορεί κάποιος να αναφέρει την αντιστοιχία στροφών ανάλογα την επιλογή (σκάλα) στον διακόπτη στα εργαλεία dremel. Π.χ εγώ έχω το 300 series. Πως θα ξέρω πόσες στροφές είναι κάθε σκάλα του διακόπτη?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μολις την συναρμολογησα. ΟΙ φωτογραφιες στο κουτι ειναι πολυ πιο χρησιμες απο τις οδηγιες συναρμολογησης..
Ειναι οκ τελικα,ταιριαζει και σφιγγει καλα σε τροχους (115-125) που εχουν δεξια αριστερα τρυπες για το χερουλι.

Η ουρα δεν σφιγγει με αυτην την κοντρα που λες. Αλλη ειναι η χρηση αυτης της βιδας.
Οι δυο αυτες βιδες με την πλαστικη κεφαλη (ρυθμιστικες βιδες/adjustment screws) ειναι για να ρυθμιζεις (fine tuning) τον τροχο για να ειναι ακριβως κατακορυφος. Πολυ χρησιμες.

Οι διαμαντοτροχοι ειναι για πετρα/μπετον/τουβλα/μαρμαρα κλπ. Ενας ειναι μονο αποκλειστικα για υγρη κοπη, οι αλλοι ειναι για ξηρη. Τσεκαρε το κουτι για το τι προριζεται ο καθενας. Δεν κανουν για μεταλλα.

Πραγματι η οδηγιες ηταν πολυ μπερδεμα με παιδεψαν αρκετα μεχρι να βρω την ακρη. Τωρα ψαχνω να βρω που θα την στερεωσω μονιμα.

33,000 στροφες ανεβαζει το Dremel 300, εχει 10 σκαλες, οποτε ειναι ~3300 στροφες η σκαλα.

Δηλαδη αν θελεις 20,000 στροφες, ξερεις οτι αντιστοιχουν στην βαθμιδα 6 του εργαλειου (20000/3300=6).

Eναλλακτικα αγοραζεις και μετρας με ενα σχετικο γκατζετακι των 10 ευρω..
http://www.banggood.com/TASI-8740-N...aser-Tachometer-RPM-Speed-Gauge-p-913174.html

2.JPG

Χιώτης, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, νομίζω ότι έχει τις μισές σκάλες απ´ότι λες. 2-4-6-8-10.
Δεδομένου αυτού και το ότι έχει μέγιστο τις 35000 στροφές τότε μιλάμε γιά 7000 (περίπου) ανά σκάλα.