Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ά, και κάτι άλλο....
Τα μηχανήματα που δέχονται φρέζες 6 και 8 mm σε τι υστερούν απ´ αυτά που δέχονται και 12 mm; Στην ποικιλία των εξαρτημάτων;
υπάρχουν πχ εξαρτήματα που βγαίνουν μόνο σε 12 mm ή τα 12-άρια μπορούν να κάνουν και πράγματα που δεν μπορούν τα 6-άρια και τα 8-άρια;

Tα ρουτερ bits βγαινουν μαζικα σε δυο κυριως μεγεθη, αυτα των 1/4" ( 6.35μμ) και των 1/2" (12.7μμ).

Τα μικρα σε ισχυ ρουτερ παιρνουν συνηθως bits των 1/4" (6.35μμ).
Τα μεγαλυτερα σε ισχυ ρουτερ -οπως το B&D που βλεπεις εσυ- παιρνουν bits μεχρι 1/2 της ιντσας (12.7mm). Τα 12αρια δηλαδη.

Τα ιδια πραγματα μπορεις να κανεις και με τα 2 μεγεθη (εχουν ιδιες κεφαλες κοπης) με την διαφορα οτι τα 12αρια ειναι πολυ πιιο γερα απο τα μικροτερα. Αυτο ειναι τεραστιο προσον. Και ακριβοτερα βεβαια..
Αν ομως θελεις να κανεις ψιλοδουλεια (να ψιλοφρεζαρεις φυλο ξυλου/μεταλλου) τοτε ισως το μεγεθος του στελεχους του 12αριου να εμποδιζει, οποτε πας σε bit 1/4 η και μικροτερο.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι προσον να παιρνει το ρουτερ 1/2" bits. Δυσκολα σπαει, κρατιεται πιο γερα στη φωλια και ζεσταινεται λιγοτερο. Αρα αν θα επαιρνα ρουτερ θα πηγαινα σε υψηλα watt/δυνατο μοτερ.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σωστός ο πατριώτης μου.
Άντε και να οργανωθούμε να πάρουμε και ένα καλό σετ κοπτικών!!!

Τωρα με κανεις να σκεφτομαι για ρουτερ -που δεν χρειαζομαι- μονο και μονο για τη χαρα αγορας των router bits!! Και υπαρχουν κατι σετακια λαχταριστα....!!! :))

Kαι να σκεφτεις οτι μου ειχε φερει ο πατερας μου ρουτερ και το εδωσα σε φιλο καθως το ειχα και καθοτανε χρονια!!

Τωρα με κανεις να σκεφτομαι για ρουτερ -που δεν χρειαζομαι- μονο και μονο για τη χαρα αγορας bits!! Και υπαρχουν κατι σετακια λαχταριστα....!!! :))

Χιωτης δεν παίζεται...χεχεχεχεχε
Τράβατε με και ας κλαίω...

Και υπαρχουν κατι σετακια λαχταριστα....!!! :))

Ε τώρα βαλτός είσαι κι εσύ? Τόσα χρόνια έχω κρατηθεί να πάρω μεγάλο σετάκι. Δε φτάνει που παίζεις βρώμικα, παίζεις και με τον πόνο μας! :flute:

Ε τώρα βαλτός είσαι κι εσύ? Τόσα χρόνια έχω κρατηθεί να πάρω μεγάλο σετάκι. Δε φτάνει που παίζεις βρώμικα, παίζεις και με τον πόνο μας! :flute:

Tετοιο μεγαλο σετακι εννοεις, που καλυπτει ολα τα βασικα και ερχεται σε ξυλινη συσκευασια που μπορεις να την κρεμασεις στον τοιχο για ευκολια? :))

71an5Kaes0L._SL1500_.jpg

http://www.amazon.com/Eagle-America...id=1400872656&sr=1-13&keywords=router+bit+set

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λοιπόν....

Update

Πήγα στις 6.45 και στις 7 έκλεινε. Ήμουνα ο μοναδικός πελάτης και η κυρία στο ταμείο μου λέει: "-Σε λίγο κλείνουμε".
Με την ψυχή στο στόμα πηρα ένα τριβείο Bosh περίπου 25 ένα μπορντουροκόφτη Bosh 600 W περιπου 70 μια βάση φρεζαρίσματος Dremel 21 και το router της B&D 45,5 . (Ντίνο δεν σε πήρα γιατί είχε μόνο ένα κομμάτι).
Στο δια ταύτα τώρα...
Το router δεν ήταν το KW1600 αλλά το μικρότερο, το KW900. Ηταν στη χάρτινη συσκευασία και τα 6 κοπτικά που αναφέρει μέσα, όπως και ο προσαρμογέας για σκούπα δεν υπήρχε. Επίσης διαβάζω οτι στη συσκευασία υπάρχουν 3 φωλιές για μέχρι και 12 mm εγώ βρήκα μόνο 2. Δεν ξέρω αν αυτή η συσκευασία δεν τα περιέχει ή αν κάποιος τα βούτηξε, ήταν το τελευταίο κομμάτι και δεν μπορούσα να το τσεκάρω. Δυστυχώς δεν είχα και χρόνο, σε ένα τέταρτο τι να προλάβεις;
Οι πρώτες εντυπώσεις - απ´ το router - ανάμικτες. Χώμα τιμή αλλά ξενέρωσα λίγο που δεν υπήρχαν τα κοπτικά και πιθανώς η 3η φωλιά. Το σκέφτομαι σοβαρά αν θα το κρατήσω ή θα πάω σε κάτι καλύτερο, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Last edited:

Κρίμα... :(

Για τα κοπτικά κάνω πως δεν βλέπω λαλα-λα-λαλαλα...

Θενκς Babis σε καθε περιπτωση:-)

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Tα ρουτερ bits βγαινουν μαζικα σε δυο κυριως μεγεθη, αυτα των 1/4" ( 6.35μμ) και των 1/2" (12.7μμ).

Τα μικρα σε ισχυ ρουτερ παιρνουν συνηθως bits των 1/4" (6.35μμ).
Τα μεγαλυτερα σε ισχυ ρουτερ -οπως το B&D που βλεπεις εσυ- παιρνουν bits μεχρι 1/2 της ιντσας (12.7mm). Τα 12αρια δηλαδη.

Τα ιδια πραγματα μπορεις να κανεις και με τα 2 μεγεθη (εχουν ιδιες κεφαλες κοπης) με την διαφορα οτι τα 12αρια ειναι πολυ πιιο γερα απο τα μικροτερα. Αυτο ειναι τεραστιο προσον. Και ακριβοτερα βεβαια..
Αν ομως θελεις να κανεις ψιλοδουλεια (να ψιλοφρεζαρεις φυλο ξυλου/μεταλλου) τοτε ισως το μεγεθος του στελεχους του 12αριου να εμποδιζει, οποτε πας σε bit 1/4 η και μικροτερο.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι προσον να παιρνει το ρουτερ 1/2" bits. Δυσκολα σπαει, κρατιεται πιο γερα στη φωλια και ζεσταινεται λιγοτερο. Αρα αν θα επαιρνα ρουτερ θα πηγαινα σε υψηλα watt/δυνατο μοτερ.

Ακριβώς. Βέβαια, να σπάσει το στέλεχος του κοπτικού δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός αν πας να δουλέψεις μάρμαρα ξέρω γω :smash:

Τα βασικά πλεονεκτήματά τους είναι οι μειωμένοι κραδασμοί (= καθαρότερο κόψιμο) και οι μικρότερες θερμοκρασίες (= λιγότερες πιθανότητες να καεί το ξύλο) λόγω της μεγαλύτερης μάζας τους καθώς και το σφιχτότερο κράτημα λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας του στελέχους.

Πάντως παιδιά, στα εδώ μαγαζιά κάτι ψευτοσετ κυκλοφορούν. Αν οργανωθεί καμιά παραγγελία απ' έξω είμαι κι εγώ ζεστός! Περισσότερα από 6-7 bits δε χρειάζονται, τα υπόλοιπα είναι πολύ εξειδικευμένα.

Προσωπικά κάνω δουλειά με το σετάκι που είχε μαζί τo router μου (ένα φτηνό - ούτε που θυμάμαι τη μάρκα), και άλλα 2-3 bits που έχω αγοράσει κατά καιρούς, σε μεγάλο μέγεθος για συγκεκριμένες εργασίες. Ένα εκ των οποίων πήγε να με σκοτώσει (την έχω γράψει εδώ την ιστορία).

Όμως θέλω κι άλλα. :BDGBGDB55:

Προσωπικά κάνω δουλειά με το σετάκι που είχε μαζί τo router μου (ένα φτηνό - ούτε που θυμάμαι τη μάρκα), και άλλα 2-3 bits που έχω αγοράσει κατά καιρούς, σε μεγάλο μέγεθος για συγκεκριμένες εργασίες. Ένα εκ των οποίων πήγε να με σκοτώσει (την έχω γράψει εδώ την ιστορία).

Όμως θέλω κι άλλα. :BDGBGDB55:

Mού χει φύγει και μένα κοπτικό... προσοχή παιδιά... ευτυχώς την πλήρωσε μόνο το παντζούρι με διαμπερή τρύπα... αν έφευγε προς εμένα δεν ξέρω τι ζημιά μπορεί να μου έκανε...

Μικρά περάσματα. πάντα... και πάντα στο κολέτ που πρέπει το κοπτικό.

Μπάμπη καλά έκανες και το πήρες πάρα τις ελλείψεις που έχει. Το ίδιο έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημενος. Εγώ το έφερα από Αγγλία με 60 κάτι ευρώ και Ελλάδα έχει περί τα 100! Θα πάρουμε ένα καλό σετακι κοπτικα και θα είσαι κομπλέ!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπάμπη καλά έκανες και το πήρες πάρα τις ελλείψεις που έχει. Το ίδιο έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημενος. Εγώ το έφερα από Αγγλία με 60 κάτι ευρώ και Ελλάδα έχει περί τα 100! Θα πάρουμε ένα καλό σετακι κοπτικα και θα είσαι κομπλέ!!!

Μάλλον αυτό πρέπει να κάνουμε... Το δικό σου πόσες φωλιές έχει; Έχει και για 12-άρα φρέζα; Μπορώ να τη βρώ και ξεχωριστά αυτή;

Πήρα ένα παχύμετρο και μέτηρησα τις δυο φωλιές της συσκευασίας και βλέπω οτι και οι δύο είναι 6mm. :hmmmm2:
´Εχω ξενερώσει πολύ μ´ αυτότο router. Τελευταία φορά που ψωνίζω από στοκάδικα και ταλαιπωρημένες συσκευασίες. Μάλλον θα μαζέψω λεφτά και θα τα σκάσω να πάρω το Makita. Αν κάποιος φίλος θελει το B&D ας μου στειλει ΡΜ.

Πήρα ένα παχύμετρο και μέτηρησα τις δυο φωλιές της συσκευασίας και βλέπω οτι και οι δύο είναι 6mm. :hmmmm2:

Λάθος... Η μια είναι 6 η άλλη 6.35 και η 8 mm είναι φορεμένη. Αρα όλα ΟΚ με τις φωλιές.

Last edited:

Μπάμπη μην απογοήτευσαι λεεεμεεεεεεε!!!
Μια χαρά είναι το εργαλείο και θα το δεις και στην χρήση!!!
Σε χρήση με 12αρι bit δεν θέλει φωλιά. Αλλά επιβεβαίωσε το και στο manual!

Μέχρι τώρα ότι του έχω ζητήσει το έχει κάνει το εργαλείο και δεν έχει ζοριστεί πουθενα.

Επίσης κύριοι θέλω να βρούμε έναν οδηγό για χελιδονοουρα!!!

Αυτό εννοούσα όταν έλεγα κάθε κοπτικό στο δικό του κολέτ. Τα 6μμ είναι για τα ευρωπαϊκα 6μμ. Το 6,35 είναι για τα ενός τετάρτου της ίντσας. Το νού σας.

Για χελιδονοουρά βρίσκεις, αλλά αν θέλεις με ρουλεμανάκι μάλλον απ έξω...

Αν βρείτε καμιά καλή συλλογή με κομμάτια με ρουλεμάν από πάνω και από κάτω να με λογαριάζετε και μένα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπάμπη μην απογοήτευσαι λεεεμεεεεεεε!!!
Μια χαρά είναι το εργαλείο και θα το δεις και στην χρήση!!!
Σε χρήση με 12αρι bit δεν θέλει φωλιά. Αλλά επιβεβαίωσε το και στο manual!

Μέχρι τώρα ότι του έχω ζητήσει το έχει κάνει το εργαλείο και δεν έχει ζοριστεί πουθενα.

Επίσης κύριοι θέλω να βρούμε έναν οδηγό για χελιδονοουρα!!!

Δεν είδα τίποτε για 12-άρι αλλά θα το ξανακοιτάξω το manual. Για οδηγό χελιδονοουράς και φρέζες εννοέιται οτι, αν γίνει κάποια ομαδική παραγγελία, είμαι μέσα.