Από Δευτέρα διάφορα πραγματάκια στο λιδλ:
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...ww_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=291
έχει κανείς πάρει τη σκάλα; ξέρετε τι μήκος έχει; (εδώ που τα λέμε, είναι δυνατόν να μην γράφει το μήκος στις προδιαγραφές;!;!!!)
Η κάμερα μου φαίνεται κάπως ακριβή, τι λέτε;
Ποιός καλός μάστορας και γνώστης θα μου απαντήσει?...η μπαταρία της bosch αυτή, μπορεί να φορτιστεί με τον φορτιστή του 18βολτου δράπανου του lidl?..Εννοώ αν ταιριάζει στην ουσία!...έστω και με πατέντα!
Χαιρετω την παρεα!
Δισκοπριονο για ξυλο και μεταλλο υπαρχει και αυτο:
http://www.toolstop.co.uk/evolution-rage-b-185mm-tct-multipurpose-circular-saw-240v-p42830
χαχα, δεν υπαρχουν υπερμαστορια εδω μεσα, μονο μερακληδες για μαστορεματα και εργαλεια. Αλλος με περισσοτερο, αλλος με λιγοτερο ταλεντο.
Εγω ανηκω στους δευτερους που προσπαθω να αναπληρωσω το ταλεντο με ποσοτητα εργαλειων)
Για δουλεια σε ξυλο φιλε Δημητρη, κατα τη γνωμη μου, και ιδιαιτερα αν κανεις ξυλοκατασκευες, το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει κανεις ειναι ενα δισκοπριονο παγκου.
Το δισκοπριονο χειρος ερχεται σε δευτερη φαση και αναλογα τις κατασκευες σου. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω συχνα (εχω σαν εναλλακτικο την σπαθοσεγα και τη σεγα).
Επειτα ειναι η (καθετη) σεγα που ειναι πολυ πιο χρησιμη απο την σπαθοσεγα σε πασης φυσεως ξυλοκατασκευες. Μετα χρειαζεται ενα τριβειο και προαιρετικα ενα φαλτσοπριονο για πιο ακριβεις κοπες.
Αν εισαι μερακλης θες και ρουτερ. Φυσικα θες και ενα καλο ηλεκτρικο δραπανοκατσαβιδο με πολλα πολλα bits για ξυλο.
Σαν κερασακι στην τουρτα των εργαλειων ξυλοκατασκευων θεωρω την επιτραπεζια σεγα. Ιδιαιτερα αν μαστορευεις με ξυλα παχους εως 2-3 εκαστα. Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις βαση για σεγα οπου η σεγα μπαινει αναποδα.
Για μεταλλοκατασκευες που λες, δυστυχως δεν ασχολουμαι. Ομως εχει χρειαστει πολλες φορες να κοψω μεταλλο και λεπτο και παχυ και σωληνες.
Εκει το εργαλειο κοπης ειναι ο γωνιακος τροχος. Αν κοβω αλουμινιο ειτε λεπτο μεταλλο, η σεγα (καθετη/επιτραπεζια) με την αναλογη λαμα ειναι μια χαρα.
Yπαρχουν και ειδικα δισκοπριονα χειρος για μεταλλο καθως και φαλτσοπριονα. Δεν εχω αποψη γι'αυτα.
Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ενα εργαλειακι τυπου rotary dremel (πχ. dremel 4000) ειναι ιδανικος συντροφος για καθε εργασια/μαστορεμα/επισκευη/φινιρισμα μικρης εκτασης, ειτε αφορα ξυλο ειτε μεταλλο.
Αυτα!
Ρισκαρω να πω...ουτε μια στο εκατομμυριο))
Πατεντες με φορτιση μπαταριων λιθιου, και ιδιαιτερα 18βολτες, θα ελεγα να μην δοκιμασεις...ουτε καν να το σκεφτεις..ποτε, φιλε Μike!
H evolution κατ εμε λογω προσωπικης εμπειριας ειναι πολυ αξιοπιστη.Εχω το rage 2 το σταθερο δισκοπριονο 355mm το οποιο συνοδευομενο με δισκο πολλαπλων χρησεων κοβει εξαιρετικα ξυλο,ξυλο με καρφια,αλουμινιο,χαλυβα.Αυτο ως απαντηση στον Χιωτη.
Επειδή δεν έψαξα παραπάνω είναι με έδρα στην Ελλάδα??? Μεταφορικά???
Αρκετους νεους φιλους βλεπω τωρα τελευταια!!
Αντε παιδια καντε ενα register, και ευκολο και τσαμπα ειναι)
Χρειαζομαστε τις ιδεες σας, τις εμπειριες σας και τις ερωτησεις σας :ernaehrung004:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.