Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στα γενεθλια σου, να σου κανεις δωρο που να το χαρεις πραγματικα, ενα δισκοπριονο χειρος, bosch :))

Bosch.jpg

Ποιός καλός μάστορας και γνώστης θα μου απαντήσει?...η μπαταρία της bosch αυτή, μπορεί να φορτιστεί με τον φορτιστή του 18βολτου δράπανου του lidl?..Εννοώ αν ταιριάζει στην ουσία!...έστω και με πατέντα!

Από Δευτέρα διάφορα πραγματάκια στο λιδλ:

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...ww_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=291

έχει κανείς πάρει τη σκάλα; ξέρετε τι μήκος έχει; (εδώ που τα λέμε, είναι δυνατόν να μην γράφει το μήκος στις προδιαγραφές;!;!!!)

Η κάμερα μου φαίνεται κάπως ακριβή, τι λέτε;

Η σκαλα ειναι σε καλη τιμη. Μια χαρα μoυ φαινεται, υπολογιζω ~1.80 μετρα το τεμαχιο.

Η καμερα ειναι τσαμπα. Για τσεκαρε τιμες για παρομοιων προδιαγραφων προιοντα... Το θεμα ειναι αν την χρειαζεσαι.
Εχω το παλαιοτερο μοντελο το οποιο εβγαινε στην ιδια τιμη. Η ευκρινια της ειναι πολυ καλη και εχει ολες τις λειτουργιες που πρεπει για να δεις πραγματα ακομα και σε σκοταδι, υπο διαφορετικες γωνιες και διαφορες φωτεινοτητες.

Να σου πω την αληθεια εγω το αγορασα περυσι περισσοτερο σαν γκατζετ και οχι για συγκεκριμενη χρηση. Αν βεβαια το χρειαστω καπου, θα υπαρχει!!
Εχει πλακα η καμερα αλλα το μονο ουσιαστικο που εχω κανει ειναι να δω αν τρεχει ο θερμοσιφωνας στο παταρι χωρις να βαλω σκαλα :))

Ποιός καλός μάστορας και γνώστης θα μου απαντήσει?...η μπαταρία της bosch αυτή, μπορεί να φορτιστεί με τον φορτιστή του 18βολτου δράπανου του lidl?..Εννοώ αν ταιριάζει στην ουσία!...έστω και με πατέντα!

Ρισκαρω να πω...ουτε μια στο εκατομμυριο :)))

Πατεντες με φορτιση μπαταριων λιθιου, και ιδιαιτερα 18βολτες, θα ελεγα να μην δοκιμασεις...ουτε καν να το σκεφτεις..ποτε, φιλε Μike!

Χαιρετω την παρεα!
Δισκοπριονο για ξυλο και μεταλλο υπαρχει και αυτο:
http://www.toolstop.co.uk/evolution-rage-b-185mm-tct-multipurpose-circular-saw-240v-p42830

Καλως τον!!
Ενδιαφερουσα τιμη αλλα βρε παιδι μου πως να εμπιστευτεις ευκολα μια αγνωστη σχετικα μαρκα.

Τα δισκοπριονα ξυλου, αν και μπορουν να παρουν δισκο για μεταλλο, ΔΕΝ εχουν την καταλληλη προστασια/περιβλημα για να εμποδιζουν τα ρινισματα σιδηρου να μπουν στο μοτερ και να το βραχυκυκλωσουν η/και να το καταστρεψουν.
Αυτο ειναι το προβλημα στα δισκοπριονα σιδηρου και λογω αυτου του θεματος θα εμπιστευομουν μονο αξιοπιστες μαρκες γιατι η ζημια ειναι ευκολο να γινει.

Αρκετους νεους φιλους βλεπω τωρα τελευταια!!

Αντε παιδια καντε ενα register, και ευκολο και τσαμπα ειναι :))

Χρειαζομαστε τις ιδεες σας, τις εμπειριες σας και τις ερωτησεις σας :ernaehrung004:

χαχα, δεν υπαρχουν υπερμαστορια εδω μεσα, μονο μερακληδες για μαστορεματα και εργαλεια. Αλλος με περισσοτερο, αλλος με λιγοτερο ταλεντο.
Εγω ανηκω στους δευτερους που προσπαθω να αναπληρωσω το ταλεντο με ποσοτητα εργαλειων :))

Για δουλεια σε ξυλο φιλε Δημητρη, κατα τη γνωμη μου, και ιδιαιτερα αν κανεις ξυλοκατασκευες, το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει κανεις ειναι ενα δισκοπριονο παγκου.
Το δισκοπριονο χειρος ερχεται σε δευτερη φαση και αναλογα τις κατασκευες σου. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω συχνα (εχω σαν εναλλακτικο την σπαθοσεγα και τη σεγα).

Επειτα ειναι η (καθετη) σεγα που ειναι πολυ πιο χρησιμη απο την σπαθοσεγα σε πασης φυσεως ξυλοκατασκευες. Μετα χρειαζεται ενα τριβειο και προαιρετικα ενα φαλτσοπριονο για πιο ακριβεις κοπες.
Αν εισαι μερακλης θες και ρουτερ. Φυσικα θες και ενα καλο ηλεκτρικο δραπανοκατσαβιδο με πολλα πολλα bits για ξυλο.

Σαν κερασακι στην τουρτα των εργαλειων ξυλοκατασκευων θεωρω την επιτραπεζια σεγα. Ιδιαιτερα αν μαστορευεις με ξυλα παχους εως 2-3 εκαστα. Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις βαση για σεγα οπου η σεγα μπαινει αναποδα.

Για μεταλλοκατασκευες που λες, δυστυχως δεν ασχολουμαι. Ομως εχει χρειαστει πολλες φορες να κοψω μεταλλο και λεπτο και παχυ και σωληνες.
Εκει το εργαλειο κοπης ειναι ο γωνιακος τροχος. Αν κοβω αλουμινιο ειτε λεπτο μεταλλο, η σεγα (καθετη/επιτραπεζια) με την αναλογη λαμα ειναι μια χαρα.
Yπαρχουν και ειδικα δισκοπριονα χειρος για μεταλλο καθως και φαλτσοπριονα. Δεν εχω αποψη γι'αυτα.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ενα εργαλειακι τυπου rotary dremel (πχ. dremel 4000) ειναι ιδανικος συντροφος για καθε εργασια/μαστορεμα/επισκευη/φινιρισμα μικρης εκτασης, ειτε αφορα ξυλο ειτε μεταλλο.

Αυτα!

Τα σεβη μου ! αυτο το ποστ πρεπει να γινει ξεχωριστο θρεντ, sticky , και μονιμως κλειδωμενο και να υπαρχει σαν παραπομπη/μανιουαλ. ! :afro:

Ρισκαρω να πω...ουτε μια στο εκατομμυριο :)))

Πατεντες με φορτιση μπαταριων λιθιου, και ιδιαιτερα 18βολτες, θα ελεγα να μην δοκιμασεις...ουτε καν να το σκεφτεις..ποτε, φιλε Μike!

Συνώνυμε γιά να το λες εσύ κάτι ξέρεις. Από την άλλη μεριά, η ενδεχόμενη πατέντα στην οποία αναφέρομαι έχει να κάνει με το αν κάθεται ή όχι η μπαταρία στο socket, οπότε και θα μπορούσα (αν δεν ταιριάζει) να φτιάξω προσαρμογείς με καλώδια από την μπαταρία στο φορτιστή και να κάνω δουλειά. Άν ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τον αλγόριθμο φόρτισης σε βαθμό που να ´χουμε πυροτεχνήματα, τότε πάω πάσο!

Το προβλημα εγκειται σε τυχον βραχυκυκλωμα. Δεν ειναι δυσκολο να γινει οτι πατεντα και να κανει κανεις.
Εχω πειραματιστει με μικρη μπαταρια λιθιου 3.7βολτ βραχυκυκλωνοντας την επιτηδες για λιγοτερο απο 1 δευτερολεπτο και αρχιζε και καπνιζε ασταματητα. Την εθαψα στον κηπο...

H evolution κατ εμε λογω προσωπικης εμπειριας ειναι πολυ αξιοπιστη.Εχω το rage 2 το σταθερο δισκοπριονο 355mm το οποιο συνοδευομενο με δισκο πολλαπλων χρησεων κοβει εξαιρετικα ξυλο,ξυλο με καρφια,αλουμινιο,χαλυβα.Αυτο ως απαντηση στον Χιωτη.

H evolution κατ εμε λογω προσωπικης εμπειριας ειναι πολυ αξιοπιστη.Εχω το rage 2 το σταθερο δισκοπριονο 355mm το οποιο συνοδευομενο με δισκο πολλαπλων χρησεων κοβει εξαιρετικα ξυλο,ξυλο με καρφια,αλουμινιο,χαλυβα.Αυτο ως απαντηση στον Χιωτη.

Λες για αλλο μοντελο της ιδιας μαρκας.
Αλλο ομως ειναι το housing του σταθερου εργαλειου και αλλο του δισκοπριονου χειρος. Εκει ειναι το θεμα, στην κατασκευη του κλωβου που προστατευει το μοτερ απο τα ρινισματα σιδηρου.
Η εγγυηση 1 χρονου που δινει ειναι λιγη κατα την αποψη μου, ιδιαιτερα για δισκοπριονο ξυλου και μεταλλου. Οπως με προβληματιζει και η φτηνη τιμη.

Προσωπικα θα το απεφευγα εκτος αν εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο μοντελο για καποιο καιρο και μας πει εντυπωσεις.

Επειδή δεν έψαξα παραπάνω είναι με έδρα στην Ελλάδα??? Μεταφορικά???

Εγω ζαχαρωνω ενα κλασσικο δισκοπριονακι μπαταριας που εχει βγαλει bosch προσφατα...Πρασινη σειρα, 18ν με 48μμ βαθος κοπης. Και ελαχιστο βαρος!

Χαιρετώ την μεγάλη και ωραία παρέα των DIY'S. Νέος στη ξυλουργική, όχι στα χρόνια, παρακολουθώ και διαβάζω εδώ και λίγες μέρες το φόρουμ. Ξεκίνησα με ψάξιμο κατασκευής αναδιπλούμενου πάγκου εργασίας για router, σεγα & δισκοπριονο και κατέληξα εδώ στο AVclub. Είχα χαλβαδιάσει τον πάγκο της Wolfcraft , τα λεφτά του πολλά και έτσι μετά από ψάξιμο και βρήκα τις κατασκευές άλλων μελών, είπα: "γιατί να μην τον φτιάξω εγώ;" Έχω ήδη φτιάξει την βάση και τα πόδια και μένει να βάλω το πάνω μέρος, από κομμάτι που έχω με επίστρωση βακελίτη από ένα παλιό έπιπλο που είχα. Αύριο πρωί και εγώ στο Λιντλ για την προσφορά. Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλώς τον!!!
Και πολύ καλά έκανες. Θα τον κοιτάς, θα τον δουλεύεις και θα χαμογελάς σκεπτόμενος πως τον έφτιαξες εσύ!!!

Αρκετους νεους φιλους βλεπω τωρα τελευταια!!

Αντε παιδια καντε ενα register, και ευκολο και τσαμπα ειναι :))

Χρειαζομαστε τις ιδεες σας, τις εμπειριες σας και τις ερωτησεις σας :ernaehrung004:

Νομιζω οτι χρειαζομαστε και ενα ελληνικο φορουμ με κατασκευες και εργαλεια.

Ελα φρεσκο πραγμα σας εχω.
Η μπαταρια του δειχνει παρα πολυ σαν αυτη του Dremel και καποια της Bosch που ειχαμε δει εδω πριν λιγο καιρο, ειμαι σιγουρος οτι εχει 3 στοιχεια Li-Ion 3,6V 10,8V στα 1300mA, εαν χαλασουν για ενα μαστορα δεν ειναι δυσκολο να αγορασει μονο τα στοιχεια και να τις αλλαξει μονος του, ισως χρειαστει ηλεκτροποντα η κολλητηρι.
Πολυ ωραιο σαν ποιοτητα κατασκευης, εχει λαστιχενια λαβη, στεκεται ορθιο και εχει φρενο. Δεν βλεπω καρβουνακια πουθενα, υπαρχει περιπτωση να ειναι brushless; Τοσο καιρο ειχα ενα μαρκας Budget BAS1686-2 το οποιο παρολο που το ειχα σαν δραπανοκατσαβιδο οταν αφηνες την σκανδαλη δεν σταματαγε αμεσως.

Μηπως ξερει κανεις τι ροπη ειχε το παλιο εργαλειο μου;

DSC08843_zpsc77669ed.jpg

DSC08838_zpsa4ebf290.jpg

DSC08840_zpsc3700e8d.jpg

DSC08841_zps55758b7c.jpg

DSC08678_zps700dd8d4.jpg

Last edited:

Kαλοριζικο το δραπανακι!! Μικρο και δυνατο!! Miα χαρα φαινεται.
Ποσα Νm γραφει τελικα οτι ειναι? 20Νm?

To παλιο σου υπολογιζω οτι πρεπει να εχει ροπη απο 10 εως ~14Nm στην καλυτερη περιπτωση. Με καδμιου δεν ειναι?

Αν μπορεις σηκωσε καμμια φωτο της μπαταριας για να την συγκρινω με την 10.8 της bosch.