Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν νομίζω οτι το 50αρι ειναι καλύτερο απο αυτο της lidl...
Αν πήγαινα σε κομπρεσέρ...που δεν μου χρειάζεται...και δεν μπορώ να φανταστώ σε ερασιτέχνη να χρειάζεται κομπρεσέρ και εργαλεία αέρος...αλλα τέλος πάντων το ελάχιστο που θα κοίταζα θα ηταν 2κυλινδρο...και 100αρι...
Σίγουρα οχι μόνομπλοκ σαν τα παραπανω...ειδικα στα 50λιτρα...

Μαστορια το παν στα αεροεργαλεια ειναι το ποσα λιτρα/ λεπτο δινει.. Χλωμο με φτηνο κομπρεσερ (ανεξαρτητως ποσα λιτρα ειναι) να δουλεψει σωστα ενα απαιτητικο εργαλειο αερα πχ ενα μπουλονοκλειδο.. Καρφωτικα, πιστολια βαφης κτλ κανενα προβλημα ακομα και με 25αρακι απλο. Αλλα τρυπανια, αεροκαλεμα, τροχοι και μπουλονοκλειδα πολυυυ χλωμο..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και οσο χρηςημα θεωρω οτι ειναι τα καρφωτικα-πιστολια βαφης-μανομετρα-φυσητιρια για εναν ερασιτεχνη, τοσο αχρηστα ειναι τα μπουλονοκλειδα-αεροτρυπανα κτλ...

Το πιστολι βαφης το υποστηριζει, εαν κανεις γρηγορο βαψιμο, δεν το αφηνεις να περνει ανασα το συμπιεστης δουλευει αρκετα, αλλα το υποστιριζει καλα, εξαλου το πιστολι ειναι τεχνολογιας HVLP (high volume, low pressure). Τα αλλα δεν ξερω.
Εχω παρει το ιδιο απο Einhell με ενα 20αρικο ακριβοτερο και αμφιβολη εγγυηση 2 ετων. Αυτο περιμενα να παρω αλλα το αργουσε και το χρειαζομουν.

Μαστορια το παν στα αεροεργαλεια ειναι το ποσα λιτρα/ λεπτο δινει.. Χλωμο με φτηνο κομπρεσερ (ανεξαρτητως ποσα λιτρα ειναι) να δουλεψει σωστα ενα απαιτητικο εργαλειο αερα πχ ενα μπουλονοκλειδο.. Καρφωτικα, πιστολια βαφης κτλ κανενα προβλημα ακομα και με 25αρακι απλο. Αλλα τρυπανια, αεροκαλεμα, τροχοι και μπουλονοκλειδα πολυυυ χλωμο..

Και οσο χρηςημα θεωρω οτι ειναι τα καρφωτικα-πιστολια βαφης-μανομετρα-φυσητιρια για εναν ερασιτεχνη, τοσο αχρηστα ειναι τα μπουλονοκλειδα-αεροτρυπανα κτλ...

Να πω την αληθεια τα αεροκαλεμια τα βλεπω τελειως αχρηστα. Οπως και τροχους, τρυπανια κλπ.. μπουλονοκλειδο δεν ειναι κακο αν ασχολεισαι με μηχανηματα.. επισης πολυ χρησιμο βλεπω το πιστολι αμμοβολης. Το δε εκεντρο τριβειο επειδη πηγα το πηρα, ουτε συζητηση.. αχρηστο εντελως.. το αλλαξα τρεχοντας με ηλεκτρικο.

Παντως το σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω το υπαρχον 50αρι με το αντιστοιχο των 100lt..

100lt - 3 HP Toros TΜ 100/3

TOROS, η κορυφαία και πιό αξιόπιστη σειρά αεροσυμπιεστών.
Το ΤΜ 100/3 είναι ιδανικό τόσο για ερασιτεχνική όσο και για ημιεπαγγελματική χρήση.
Το όνομα TOROS , είναι συνώνυμο της κορυφαίας εταιρίας αεροσυμπιεστών επί 30 χρόνια στην Ελλάδα.
Βάρος: 43.2 Kg
Διαστάσεις (ΜχΠχΥ): 108x38x80 cm
Ιπποδύναμη: 3 HP
Τάση V: 220 Volt
Πίεση: 8/116 bar/psi
Παραγωγή αέρα: 412 λίτρα/λεπτό
Αεροφυλάκιο: 100 Lt
•Ελαιολίπαντος αεροσυμπιεστής.
•Κεφαλή τύπου V.
•Μονομπλόκ αεροσυμπιεστής - κινητήρας και συμπιεστής είναι κατασκευασμένοι και συναρμολογημένοι ώς μία μονάδα.
•Κινητήρας 3,0 (ΗΡ) ίππων.
•Αεροφυλάκιο 100 ltr. υψηλής αντοχής, δοκιμασμέμο σε όλους τους ελέγχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
•Τροχήλατος αεροσυμπιεστής με δύο εμπρόσθιες σταθερές ρόδες.
•2 εξόδοι αέρα. Μία έξοδος αέρα απο αυτόματη πρίζα αέρος και μία έξοδος απο βάνα με φρεζόβιδα ( κλασσική - παραδοσιακή έξοδος).
•2 Μανόμετρα ελέγχου πίεσης. Το ένα μετρά την πίεση του αεροφυλακίου και το άλλο μετρά την πίεση του αέρα εξόδου.
•Ρυθμιστής Πίεσης. Ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει την πίεση του αέρα εξόδου ανάλογα την εργασία.
•Βαλβίδα αφυδάτωσης αεροφυλακίου.
•Εύκολή αλλαγή λαδιών του αεροσυμπιεστή.
•Βαλβίδα ασφαλείας.
•Δείκτης εξωτερικού ελέγχου ποσότητας λαδιού.
•Διαστάσεις αεροσυμπιεστή (Μ x Π x Y) cm : 108 x 38 x 80.

6819.jpg

http://www.kounelis.com.gr/products2/6819/toros-tm-1003-aerosumpiestis-monomplok-40139

Θα ηθελα ενα εκεντρο τριβειο με την κλασικη διαμετρο των 125 χιλιοστων. Μαζι με τα αναλωσιμα του, στην Γερμανια το εχουν στα 22ευρω. http://www.lidl.de/de/parkside-exzenterschleifer-pexs-270-a1/p49639

Γιατι τα λενε εκκεντρα; Περιστρεφομενα δεν ειναι;

αν το μονο θέμα σου είναι η χωρητικότητα (και όχι η παροχή), τότε μπορείς να βάλεις άλλο ένα καζάνι (πχ 100lt) σε σειρά με την έξοδο σου και να έχεις συνολικό απόθεμα 150lt. φυσικά με παράλληλη αύξηση του χρόνου που χρειάζεται να φτάσεις στην πίεση λειτουργίας. αλλά είναι σίγουρα πιο οικονομική λύση από το νέο συμπιεστή...
έχω ακούσει και για πατέντα με θερμοσίφωνα (!) για καζάνι αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο ισχύει... πάντως οι προδιαγραφές που γράφουν οι θερμοσίφωνες είναι και αυτοί στα 8bar, οπότε ίσως να γίνεται.

Πολυ μανουρα αδερφε.. με 100 + το παλιο παιρνω το 100αρι και ξεμπερδευω..

εχω φτιαξει πιο πολυ για χαβαλε ενα μικρο συμπιεστη απο πυροσβεστηρα...
καλο δουλευει αλλα ειναι πολυ μικρο για να κανεις δουλεια...

Αν στο μοτερακι των 50 λιτρων βαλεις καζανι 150 λιτρα θα δουλευει μια μερα για να το γεμισει.
Υπερβαλω αλλα ειναι πολυ.

Το 100αρι ειναι ιδανικο αν εχεις χωρο.

Εγω με το δικο μου 50αρι βαφω ανετοτατα με HVLP και πιστολια πισσας και δεν δουλευει και συνεχεια.

Περα απο αυτο και μονο να μπω στη διαδικασια να φτιαξω βαση να το στηριξω, κολλησεις, κλπ κλπ, δε δινω ενα κατοσταρι να ξεμπερδευω..? :smile:

εχω φτιαξει πιο πολυ για χαβαλε ενα μικρο συμπιεστη απο πυροσβεστηρα...
καλο δουλευει αλλα ειναι πολυ μικρο για να κανεις δουλεια...

Πιανουν τα χερια σου ε..? καλο ειναι οτι φτιαχνεις..

καλά, δεν είπαμε ότι δεν αξίζουν τα μεγαλύτερα, απλά αν υπάρχει ήδη ο συμπιεστής και θέλει κανείς να το κάνει μόνος του, ίσως να είναι μια οικονομική λύση...

μιλώντας για μετατροπές, έχετε δει αυτό;
http://www.dune-buggy.com/webs/Off-Road_Buggies/todd_kirkwood/compressor.html
βάζει ένα ψυγείο λαδιού (αυτοκινήτου) πριν το αεροφυλάκιο και αμέσως μετά μια παγίδα για το νερό, ώστε να ψύχεται ο αέρας πριν μπει στο αεροφυλάκιο, να αφαιρείται η υγρασία και να μπαίνει στεγνός...

Σιγουρα ειναι οικονομικα.. και αν τοχεις ειναι και ευχαριστηση.. αλλα αν ψαχνεις να κανεις δουλεια σου γρηγορα και καθαρα δινεις 2 δραμες παραπανω και ξεμπερδευεις.

Btw, κανονισα για αλλαγη / αναβαθμιση το 50lt με το κατοσταρι που λεω πιο πανω την τριτη.. πηρα και 5-6 αεροεργαλεια.. χεχε.. :smile:

Ψάχνω το παρακάτω αλλά δεν το βρίσκω πουθενά.

WIHA Industrial bit holder, with magnet, Halfmoon 4 mm.

wn0XUs.png

Ξέρει κανένας φυσικό κατάστημα στην Αθήνα για να γίνει παραγγελία ?.

Καλησπερα παιδια.

Θελω την βοηθεια σας πανω στο Dremel 225.
Ανοιξα την συσκευασια αλλα δεν υπαρχει μεσα ο ανταπτορας για την συνδεση πανω στο dremel 3000.
Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω μονο τον ανταπτορα αυτον?

Καλησπερα παιδια.

Θελω την βοηθεια σας πανω στο Dremel 225.
Ανοιξα την συσκευασια αλλα δεν υπαρχει μεσα ο ανταπτορας για την συνδεση πανω στο dremel 3000.
Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω μονο τον ανταπτορα αυτον?

Δεν υπάρχει στην συσκευασία το παρακάτω ?

=> DREMEL 2610916116 ROTARY MULTI TOOL CAP NUT ADAPTOR FOR 575/225/670 ATTACHMENT
$_35.JPG

Last edited:

Ειχα παρει το
465640.jpg

και να πω την αληθεια ειναι οτι τωρα το χρειαστηκα το συγκεκριμενο και το ανοιξα για να βαλω την επεκταση αλλα πουθενα.....

Oι δαγκανες του ειναι ειδικα διαμορφωμενες για να πιανουν και την παραμικρη προεξοχη της βιδας. Ισως δεν φαινεται καλα στην φωτο, αλλα οταν την πιασουν, δεν ξεφευγει η βιδα με τιποτα.

10693980923_b1a47461ee_b.jpg

Την αγόρασα και εγώ αυτήν την πένσα για να υπάρχει στα εργαλεια μου..
Έκανα και κάποιες δοκιμές σήμερα και όντως είναι εξαιρετική για την δουλεια που κατασκευάστηκε.
*Έχω πάρει ακόμα μια για έναν γνωστό μου, αλλά επειδή αργησε να έρθει μου το ακύρωσε οπότε αν την θέλει κάποιος πμ.

Καλησπέρα σας!!!
Το κατσαβίδι μου bosch oxi, παρέδωσε πνεύμα... Θα αντικατασταθεί με ελαφρύ-μικρο-πρακτικό δραπανοκατσαβιδο μπαταριας, ώστε να μπορεί να κανει κ μια τρυπουλα......
Διαθέτω έως 50 , έχετε προτάσεις?

Αν δεν βιαζεςαι Περίμενε να βγάλει σε λίγο καιρό η lidl...με ενα 40αρι θα είσαι οκ...

Συμφωνω και επαυξανω, αυτο το τελευταιο με τα 39 ηταν πολυ καλο, επρεπε να ειχα παρει και δευτερο. Κανουμε μαζι υπομονη μεχρι την επομενη φορα λοιπον.