Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λοιπον το μετρησα εσωτερικα και μου δινει ελευθερο γυρο στα 5μμ.. αρα λεω να το ρισκαρω..

IMG_20150322_173920.jpg

Εχει δοκιμασει κανεις αν κανει 125μμ δισκος σε 115μμ τροχο..? εχει κατι καλα (&φθηνα) δισκακια απο αυριο στο λιντλ και ελεγα να παρω κανα σετακι..

Tα δισκακια κοπης του lidl ειναι οντως φτηνα αλλα ειναι και της πλακας...

Οι δισκοι 115 125 230 εχουν την ιδια τρυπα, αρα ο 125αρης δισκος θεωρητικα κανει στον 115αρη τροχο. Ομως δεν συνισταται ακομα και εαν χωραει.
Εννοειται οτι ο προφυλακτηρας δεν πρεπει να βγαινει σε καμμια περιπτωση για ευνοητους λογους.

Και τα εχει την Πεμπτη οχι την Δευτερα.

Μπα, προφυλακτηρα ποτε αφαιρεση.. ειδικα απο εργαλεια κοπης.

Δεν αξιζουν σαν αγορα λες μιχαλη..? για τα παρακατω μιλαω:

Σετ διαμαντόδισκοι PWSZ 125 C3
4,99 *
Kάθε σετ/Τεμάχιο
Για κοινούς γωνιακούς τροχούς του εμπορίου (π.χ. Parkside, Bosch, Black & Decker, Einhell, Makita, Kress, Metabo)
1 ίσιος δίσκος για υγρή κοπή από κεραμικά, πλακίδια, πλάκες μαρμάρου, λεπτό γρανίτη και παρόμοια υλικά
1 δίσκος με διάκενα για στεγνή κοπή από μπετόν, κεραμίδια, clinker και παρόμοια υλικά
2 δίσκοι τούρμπο για υγρή ή στεγνή κοπή γενικής χρήσης
Σετ 4ων τεμαχίων

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=30838

103438_01_f.jpg

Aυτα τα διαμαντοδισκακια νομιζω οτι ειναι οκ.

Για τον 115αρη γωνιακο τροχο, εαν χρησιμοποιησεις 125αρη δισκο να ξερεις οτι το μηχανημα θα ζοριστει.

Προσωπικα, και μονο στην αναγκη, θα χρησιμοποιουσα 125αρη δισκο σε 115αρη γ.τροχο μονο για ελαφρια εργασια τριβης.

Άστα Δημήτρη στα ράφια. Δεν αξίζουν αν έχεις κόψει με fuba θα καταλάβεις.

Μιχάλη τα φέρνει η μποσ Ελλάδα και μάλιστα κάνει και πακέτα προσφορών μαζί με μπαταρία φορτιστη ακόμη και gsr.

Μιχάλη τα φέρνει η μποσ Ελλάδα και μάλιστα κάνει και πακέτα προσφορών μαζί με μπαταρία φορτιστη ακόμη και gsr.

Τι εστί fuba?

Eαν φερνει ο Παναγιωτης και εαν μας τα δωσει σε καλη τιμη, εχεις χρονο να πας να δοκιμασεις τα νουμερα στα μπουφανακια? Εγω δεν μπορω...

Θα σου δωσω και τις διαστασεις μου για να κρινεις και για μενα :))

Aυτα τα διαμαντοδισκακια νομιζω οτι ειναι οκ.

Για τον 115αρη γωνιακο τροχο, εαν χρησιμοποιησεις 125αρη δισκο να ξερεις οτι το μηχανημα θα ζοριστει.

Προσωπικα, και μονο στην αναγκη, θα χρησιμοποιουσα 125αρη δισκο σε 115αρη γ.τροχο μονο για ελαφρια εργασια τριβης.

Αρα τα αφηνω αφου σχεδιαζω να παρω τον 230αρι τροχο που φερνει επισης και παιρνω αντιστοιχα ενα ενα δισκο οταν χρειαζομαι που ενδεχομενως να ειναι & καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και ειναι και πιο κατάλληλο εργαλείο για αυτες τις δουλειες ..

Από τα διαμαντοδισκάκια πάντως εγώ θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Για περιστασιακή χρήση είναι καλούτσικα (να βγάλεις μερικά πλακάκια, να κόψεις λίγες πέτρες κ.λπ).

Από διάρκεια ζωής δεν ξέρω τι παίζει, αλλά για βαριές εργασίες σίγουρα δεν θα τα πρότεινα.

Πάντως με τον μπλε έχω κόψει τσιμεντένιους αρμούς και δεν κατάλαβε τίποτε...

125αρι τροχο εχεις..?

Και γω αυτο θα τον ρωτουσα, διοτι καλος ο 230αρης γωνιακος τροχος και καλο ειναι να εχεις καποιο περιθωρειο για βαθυτερη κοπη, αλλα μιλαμε για γομαρι τροχο που σαφως ξεφευγει απο τα ερασιτεχνικα ορια του DIY.

Τωρα εαν προκειται για καποια ειδικη συχνη χρηση/εργασια που χρειαζεται και ισχυ και μεγεθος τροχου ταυτοχρονα, αλλαζει το πραμα.

Αν ρωτάτε εμένα, ναι στον 125άρι αναφέρομαι.

Έχω και 230 αλλά μέχρι στιγμής αχρείαστος είναι...

Πηρα τηλεφωνο το κεντρο βιδας και μου ειπε ο Παναγιωτης οτι οντως υπαρχουν στην αντιπροσωπεια τα ..μπουφανακια μπαταριας bosch:))

Δεν εχει στο μαγαζι, αλλα θα ρωτησει μεσα στη βδομαδα για παραπανω πληροφοριες και τιμες. Μου ειπε οτι θα με παρει τηλ. να με ενημερωσει το αργοτερο μεχρι την αλλη Δευτερα.

Μου ειπε επισης οτι νομιζει οτι ερχονται λιγο ακριβα...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για λίγες ώρες ακόμη, το αγγλικό προσφέρει το Dremel 8200 10,8V στις 76,11 λίρες ήτοι 106 ευρώ περίπου, με τα μεταφορικά.
(102,47+12,12 μεταφορικά- 38,46 έκπτωση= 76,11 λίρες)

Kαλη περιπτωση το παραπανω.
Και γω το δικο μου το ειχα παρει απο amazon.uk σε παρομοια προσφορα.

Ερχεται βεβαια με την Αγγλικη πριζα, αλλα με ενα ανταπτορακι ο φορτιστης δουλευει μια χαρα.

Μιχαλη σε ένα διαφιμηστικο τα ειχε είτε σετ με δυο μπαταριες και φορτιστη στα 200 κατι ευρω ειτε με ενα gsr μπαταρίες και φορτιστη στα 280

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βλέποντας ότι 1) η ζήτηση του Dremel 8200 10.8 2/45 έφτασε στο 98%, αν και μερικοί υποψήφιοι αγοραστές δεν προχωράνε στην παραγγελία μέσα στο 15λεπτο και 2) η τιμή του, ακόμη και με τη χειρότερη ισοτιμία του amazon, είναι αρκετά δελεαστική σε σύγκριση όχι μόνο με το skroutz αλλά και με idealo.de, amazon.de, ebay κλπ, προχώρησα στην παραγγελία.

Άλλωστε, ο μεγάλος αρχηγός λέει το αξίωμα "τα εργαλεία είναι επένδυση".

Μπραβο καλα εκανες!! Καλοριζικο, ωραιοτατο και κυριως χρησιμοτατο εργαλειο!!

Σιγα σιγα να δεις και καποια παρελκομενα/εξαρτηματα που μεγιστοποιουν την ουτως η αλλως μεγαλη ευελιξια και χρηστικοτητα του εργαλειου.