Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα bulle παλαιότερα (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) έβγαζαν κάποιες ρέπλικες των makita.
Θυμάμαι είχα ζητήσει σε τοπικό κατάστημα μπαταρίες για ένα 12ν nicd δραπανοκατσάβιδο makita και μου πρότεινε να πάρω δραπανοκατσάβιδο με 2 μπαταρίες bulle, συμβατές με το makita, με τιμή χαμηλότερη από ότι θα κόστιζαν οι μπαταρίες του makita μόνο.
Καλό μοτέρ, καλά πλαστικά, κακή συναρμολόγηση (κόλλαγε η σκανδάλη).

Eχμ... Bulle... 3 καρφωτικα πηρα bulle και τα 3 βαρια βαρια χρονο αντεξαν...πηρα ενα prebena και βρηκα την υγεια μου... Παρομοιως με ενα αναδευτηρα που πηρε ο αδερφος μου. Στον χρονο πανω τσαφ... Εγω προσωπικα δεν θα ξανα αγορασω bulle...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παχυμετρο, ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ , αξιοπιστο, που κοιταμε; Εχω ενα ηλεκτρονικο απτο λιντλ κ ειναι για τα πανυγηρια.. προτημω αναλογικο, σε λογικη τιμη!! :-)

Για τσέκαρε εδώ . Τα insize είναι πολύ καλά. Αν σε βολεύει μου λες. Είναι και κοντά μου νομίζω

Τα πιο απαιτητικά εργαλεία είναι τα κοπτικά. Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει κανείς να μην κάνει εκπτώσεις-όσο μπορεί-στην ποιότητα. Ένα φθηνό τρυπάνι θα τρυπήσει, έστω κι αν σε ταλαιπωρήσει, ένα παλμικό θα βιδώσει λίγο πιο αργά ή δύσκολα, θα σου σπάσει και δύο μύτες παραπάνω, αλλά θα βιδώσει. Η σέγα όμως η φθηνή, θα κόψει στραβά ότι και να κάνεις. Δεν θα κάνεις τη δουλειά σου εν ολίγοις ούτε κατά προσέγγιση. Για να μην πω για τον κίνδυνο των κοπτικών εργαλείων που είναι ο μέγιστος όλων. Σέγες των 15 και 30 ευρώ μην τις πλησιάζετε, γνώμη μου πάντα.

Γιαννη ετσι ειναι, αλλα για καποια μεριδα πληθυσμου εδω που ειμαι, το διλλημα δεν ειναι μια ακριβη η μια φτηνη σεγα, αλλα αν αξιζει να πανε απο το πριονι χειρος στην φτηνη σεγα των 15 ευρω.

Ειναι πιο αποτελεσματικο ενα πριονι χειρος η μια φτηνη σεγα? Αυτο ειναι το ερωτημα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα πιο απαιτητικά εργαλεία είναι τα κοπτικά. Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει κανείς να μην κάνει εκπτώσεις-όσο μπορεί-στην ποιότητα. Ένα φθηνό τρυπάνι θα τρυπήσει, έστω κι αν σε ταλαιπωρήσει, ένα παλμικό θα βιδώσει λίγο πιο αργά ή δύσκολα, θα σου σπάσει και δύο μύτες παραπάνω, αλλά θα βιδώσει. Η σέγα όμως η φθηνή, θα κόψει στραβά ότι και να κάνεις. Δεν θα κάνεις τη δουλειά σου εν ολίγοις ούτε κατά προσέγγιση. Για να μην πω για τον κίνδυνο των κοπτικών εργαλείων που είναι ο μέγιστος όλων. Σέγες των 15 και 30 ευρώ μην τις πλησιάζετε, γνώμη μου πάντα.
+1000
Για την ασφάλεια μας και μόνο...
Γιαννη ετσι ειναι, αλλα για καποια μεριδα πληθυσμου εδω που ειμαι, το διλλημα δεν ειναι μια ακριβη η μια φτηνη σεγα, αλλα αν αξιζει να πανε απο το πριονι χειρος στην φτηνη σεγα των 15 ευρω.

Ειναι πιο αποτελεσματικο ενα πριονι χειρος η μια φτηνη σεγα? Αυτο ειναι το ερωτημα.

Εγώ πάντως αν ήμουν στο δίλημμα,θα προτιμούσα το χειρός.
Φτηνή σέγα είναι ατύχημα που δεν έχει συμβεί ακόμα.
Και θα προσέθετα και τους τροχούς,ειδικά τα ανταλλακτικά τους.

Διαφωνω οτι η φτηνη σεγα ειναι επικινδυνη. Τα φτηνα αναλωσιμα ομως ειναι. Μια σεγα εχει περασει καποιες πιστοποιησεις. Οι λαμες ειναι πιο χυμα, κινδυνευουν να στραβωσουν, να σπασουν...

Φιλε γιαννη εχω μια parkside σεγα .. 2-3 φορες εχω κοψει.. προχτες πηγα να κοψω 1 μετρο νοβοπαν. εφοσον σημαδεψα κανονικα ξεκινησα το κοψιμο.. μονο ισια δεν εκοψα..

δεν κατηγορω την παρκσιντε για αυτο σωνει και καλα.. απλα το αναφερω.. μπορει να φταιει η απειρία μου στη σεγα. το θεμα ειναι οτι δεν εκανα δουλεια μου. θα ξανα δοκιμασω 2-3 φορες ωστε να σιγουρευτω οτι δεν ειναι θεμα χειρισμου..

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

+1000
Για την ασφάλεια μας και μόνο...

Εγώ πάντως αν ήμουν στο δίλημμα,θα προτιμούσα το χειρός.
Φτηνή σέγα είναι ατύχημα που δεν έχει συμβεί ακόμα.
Και θα προσέθετα και τους τροχούς,ειδικά τα ανταλλακτικά τους.

Εδω που ειμαι δεν εχω κανενα ηλεκτρικο εργαλειο κοπης, περαν ενος dremel.
Εχω μονο πριονια χειρος και ταλαιπωρουμαι χρονικα να κοβω σανιδες (παλετων) κατα μηκος η κατα πλατος για να βγαλω υλικο για τις μικρες κατασκευες που κανω.

Ο μονος λογος που δεν παιρνω φτηνη σεγα, ειναι ο θορυβος... γιατι μενω σε διαμερισμα.

Ατυχημα με φτηνη σεγα? Απλα δεν το βλεπω περισσοτερο πιθανο απο ατυχημα με μια ακριβη σεγα.

Φιλε γιαννη εχω μια parkside σεγα .. 2-3 φορες εχω κοψει.. προχτες πηγα να κοψω 1 μετρο νοβοπαν. εφοσον σημαδεψα κανονικα ξεκινησα το κοψιμο.. μονο ισια δεν εκοψα..

δεν κατηγορω την παρκσιντε για αυτο σωνει και καλα.. απλα το αναφερω.. μπορει να φταιει η απειρία μου στη σεγα. το θεμα ειναι οτι δεν εκανα δουλεια μου. θα ξανα δοκιμασω 2-3 φορες ωστε να σιγουρευτω οτι δεν ειναι θεμα χειρισμου..

Αυτή η σεγα ειναι απο τα καλύτερα εργαλεια της parkside . Τα αναλώσιμα της ειναι για πέταμα .
Πέταξε τις λάμες και πάρε 2-3 καλές επώνυμες .

εχω κόψει αρκετές φορές με την σέγα.. Στις αρχές έκοβα με απόκλιση..Τώρα πλέον το πάω αργά και με το μάτι στο σημάδι που έβαλα και κόβω σχεδόν ίσια. Με τον οδηγό νομίζω κόβω καλύτερα.

Εχω παρατηρήσει οτι για σκληρή ξυλεία αυτές οι λάμες δεν κάνουν ..Ζορίζονται πολύ.

Πλέον την σέγα την έχω για πολύ μικρού μήκους κοπές. Για τα υπόλοιπα έχω το δισκοπρίονο.

Διαφωνω οτι η φτηνη σεγα ειναι επικινδυνη. Τα φτηνα αναλωσιμα ομως ειναι. Μια σεγα εχει περασει καποιες πιστοποιησεις. Οι λαμες ειναι πιο χυμα, κινδυνευουν να στραβωσουν, να σπασουν...

Σεβαστή η άποψη σου κι έχεις δίκιο για τα ανταλλακτικά.
Θέμα ασφαλείας είναι όμως και το πως 'κλειδώνει' ένα εργαλείο τα ανταλλακτικά του,οι ανοχές του,κλπ.

Και το λέω γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου,ειδικά με τροχούς και πιο ειδικά ακόμα με κόφτη επάνω,όχι μια και δυο φορές.
Αν πρόκειται για παραγωγικό εργαλείο κι όχι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί περιστασιακά 5-6 φορές τον χρόνο για ψιλοδουλειά,το καλύτερο πάντα αποζημιώνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ατυχημα με φτηνη σεγα? Απλα δεν το βλεπω περισσοτερο πιθανο απο ατυχημα με μια ακριβη σεγα.

Ατύχημα δεν εννοώ μόνο κάτι που θα μας απειλήσει σωματικά.
Εννοώ και το γεγονός πως μπορεί αντί να φτιάξουμε να χαλάσουμε.

Για τσέκαρε εδώ . Τα insize είναι πολύ καλά. Αν σε βολεύει μου λες. Είναι και κοντά μου νομίζω
σουπερρρρ... να ρωτησω, τα ορολογιακα απλα σου δειχνουν την μετρηση στο ρολογακι? γυρω στα 40-45 ειναι μια χαρα. σκεφτομουν το πολυ κανα 50αρικο να δινα.

σουπερρρρ... να ρωτησω, τα ορολογιακα απλα σου δειχνουν την μετρηση στο ρολογακι? γυρω στα 40-45 ειναι μια χαρα. σκεφτομουν το πολυ κανα 50αρικο να δινα.

Ναι. Και θεωρουνται ότι δίνουν την καλύτερη μέτρηση. Εγώ έχω ένα απλό αλλά και μόνο από ποιότητα κατασκευής (εμφάνιση) πείθουν. Δεν είμαι επαγγελματίας και σπάνια θα το χρησιμοποιήσω άλλα είχα ακούσει/διανασει πολύ καλά λόγια για την INSIZE.

Υπάρχουν τρία είδη παχύμετρων :

Παχύμετρα βερνιέρου

Δυσανάγνωστα ανάλογα των χρήστη στο να δει τις χαράξεις που συμπίπτουν, καλά άντε μέχρι 20α του χιλιοστού ανάλυση, μεγάλη ταχύτητα κύλισης των σιαγώνων για μέτρηση.​

Παχύμετρα ορολογιακά

Καλύτερη ανάλυση, ακρίβεια και ανάγνωση σε σχέση με του βερνιέρου αλλά μικρή ταχύτητα κύλισης των σιαγώνων για μέτρηση. Γιατί η μεγάλη ταχύτητα μπορεί να χαλάσει τα γρανάζια που εμπλέκονται στην κίνηση του ρολογιού. Επιπλέον πρέπει να ελέγχεται και να καθαρίζεται η περιοχή του κανόνα με τα γρανάζια για σκόνες κλπ για να μην μαγκώνει κατά την κίνηση των σιαγώνων.​

Παχύμετρα ψηφιακά

Υπερτερούν σε σχέση με τα παραπάνω σε όλα αλλά ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και τον τρόπο που επιτυγχάνουν την μέτρηση παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα.
Σκόνη, υγρασία, λιπαρά χέρια κλπ επηρεάζουν την μέτρηση στα φτηνά.
Φτηνός μηχανισμός οδηγεί σε εσφαλμένη μέτρηση με μεγάλη ταχύτητα κίνησης των σιαγώνων.​

Επίσης ανάλογα την ποιότητα κατασκευής η μέτρηση έχει απόκλιση όσο απομακρύνεται τα αντικείμενο προς τα άκρα των σιαγώνων γιατί οι σιαγώνες δεν είναι παράλληλες.

Aλλη εταιρία πού δέν ήξερα είναι η Defort ,καί καθώς έψαχνα βρήκα αυτό τό βίντεο,πού δείχνη στό τρύπημα τα πνευματικά νά τα πηγαίνει καλύτερα,από ένα πράσινο Bosch

https://www.youtube.com/watch?v=EmV8WNXH3xs

Τήν γνωρίζεται αυτήν τήν εταιρία ?

http://www.defort-tools.com/

Aλλη εταιρία πού δέν ήξερα είναι η Defort ,καί καθώς έψαχνα βρήκα αυτό τό βίντεο,πού δείχνη στό τρύπημα τα πνευματικά νά τα πηγαίνει καλύτερα,από ένα πράσινο Bosch

https://www.youtube.com/watch?v=EmV8WNXH3xs

Τήν γνωρίζεται αυτήν τήν εταιρία ?

http://www.defort-tools.com/

Την διαφορά ισχύος βλέπουμε, 2,2 Joule Vs 1,5 Joule

Αυτή η σεγα ειναι απο τα καλύτερα εργαλεια της parkside . Τα αναλώσιμα της ειναι για πέταμα .
Πέταξε τις λάμες και πάρε 2-3 καλές επώνυμες .

θα κανω μια αποπειρα. ! thanks kenzo.

εχω κόψει αρκετές φορές με την σέγα.. Στις αρχές έκοβα με απόκλιση..Τώρα πλέον το πάω αργά και με το μάτι στο σημάδι που έβαλα και κόβω σχεδόν ίσια. Με τον οδηγό νομίζω κόβω καλύτερα.

Εχω παρατηρήσει οτι για σκληρή ξυλεία αυτές οι λάμες δεν κάνουν ..Ζορίζονται πολύ.

Πλέον την σέγα την έχω για πολύ μικρού μήκους κοπές. Για τα υπόλοιπα έχω το δισκοπρίονο.

Αρα εκτος το χειρισμο παιζουν ρολο και οι λαμες ε..? θα παρω κανα 2 της Bosch..

θα κανω μια αποπειρα. ! thanks kenzo.

Αρα εκτος το χειρισμο παιζουν ρολο και οι λαμες ε..? θα παρω κανα 2 της Bosch..

Είχω πάρει κάποιες της Dewalt , κάποιες για μαλακό και κάποιες για σκληρο (μου τις είχε προτείνει ενα μαγαζι) . Οικονομικές (κάπου στα 2 ) , σε συνδιασμο με το δυνατο parkside εχω πολυ καλο γρηγορο καθαρό και ίσιο κόψιμο .
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα .

Την διαφορά ισχύος βλέπουμε, 2,2 Joule Vs 1,5 Joule

Και όχι μόνο. Κανένα τεστ δεν μπορεί να μας πει το διάστημα που θα αντέξει το κάθε εργαλείο στον χρόνο. Το Defort μπορεί να είναι μια χαρά δράπανο, αλλά προσωπικά όλα αυτά τα τεστ δεν μου λένε τίποτα...

Το Defort μπορεί να είναι μια χαρά δράπανο, αλλά προσωπικά όλα αυτά τα τεστ δεν μου λένε τίποτα...

Δηλαδή Γιάννη η μάρκα αυτή είναι γνωστή ? γιατί τήν βλέπω σέ πολύ λίγα καταστήματα.

Τρυπανακι μεντεσεδων (Forstner) στα 10 και 12μμ. Μικρο μεγεθος που δεν βρισκεται ευκολα.

http://www.banggood.com/10mm12mm-Fo...rking-Drill-Bit-Hole-Saw-Cutter-p-981040.html
SKU233664%20(4).jpg