Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχω προσσανατολιστεί κι εγώ σε έκκεντρο τριβείο .

Ο μόνος μου προβληματισμός ειναι τα αναλώσιμα. Που τα βρίσκετε σε τι ποσότητες και σε τι τιμές παίζουν; Απο εσωτερικό πάντα..

Αν ειναι να τα χρυσοπληρώνεις δεν πολυ αξίζει ειδικά για ερασιτεχνική χρήση .

Αντίθετα στο παλμικό παίρνεις χύμα γιαλόχαρτο το κόβεις και είσαι έτοιμος .

Δεν είναι ακριβά Θοδωρή , δεν μπορω να σου πω ποσότητα και τιμές . Ειναι και πιο ανθεκτικά απο τα χύμα .
Εκτός αυτών όμως , επ´ ουδενι μην πας σε παλμικο .

Εχω προσσανατολιστεί κι εγώ σε έκκεντρο τριβείο .

Ο μόνος μου προβληματισμός ειναι τα αναλώσιμα. Που τα βρίσκετε σε τι ποσότητες και σε τι τιμές παίζουν; Απο εσωτερικό πάντα..

Αν ειναι να τα χρυσοπληρώνεις δεν πολυ αξίζει ειδικά για ερασιτεχνική χρήση .

Αντίθετα στο παλμικό παίρνεις χύμα γιαλόχαρτο το κόβεις και είσαι έτοιμος .

Εχω παρει απο Lidl, δυο εκδοσεις με τρυπες (νομιζω 8) και χωρις τρυπες. Ολα με το μαλακο βελκρο για να κουμπωσει στο σκληρο βελκρο που εχει το στρογγυλο τριβειο. Λογικη τιμη δεν θυμαμαι ομως ακριβως ποσο.

Για να βάλεις καλά το απλό γυαλόχαρτο σε παλμικό είναι ψιλογολγοθάς.
Επίσης prof, δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζεις.
Να φανταστείς ότι του Lidl που είχε βγάλει για το έκκεντρο τριβείο αέρος τα 30 τμχ ένα τάλιρο, από προσωπική εμπειρία μου αντέχουν πάρα πολύ ακόμα και όταν βρίσκουν σε γωνίες ή εξογκώματα.
Με το χύμα θα σου βγει 1-2 ευρώ πιο φτηνά και εκτός αυτού για να φας 30 γυαλόχαρτα πρέπει να τρίψεις ένα σωρό ξύλα και ειδικά αν έχεις και πλάνη ακόμα περισσότερα...

Ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις
Το συμπερασμα που εβγαλα και πειτε μου αν ειναι σωστο ειναι οτι :
To εκκεντρο κανει καλυτερη δουλεια και ειδικα σε μεγαλες επιφανειες πιο γρηγορα απο το παλμικο,ενω το παλμικο ειναι για μικροτριψίματα με γωνιες,γρυλλιες,καρεκλες κ.τ.λ που δεν μπορει να δουλεψει το εκκεντρο.

Οσο για τα αναλωσικα επειδη το εχω ψαξει η αγορα εχει απολα,απο Bosch που τα 5 φυλλα εχουν 3,5 - 4 ευρω,μεση λυση τα Dexter απο το Leroy-Merlin τα 5 με 2 ευρω ,μεχρι του lidl τα 30 με 5 ευρω,και μεταπάμε στά χύμα.

Δημήτρη ναι , τα παλμικά ειναι για καμία ψιλοδουλειά που θέλει απλα ενα "χάδι" , κάτι που γίνεται πλέον και με τα περιστροφικά . Ειλικρινά δεν ξέρω γιατι υπάρχουν ακόμα . Ενα που είχα το πεταξα στην κυριολεξία , ούτε να το χαρίσω δεν ήθελα ...

Δεν θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, έχω ένα παλμικό Bosch 250 με το οποίο έχω τρίψει ίδη τα κάγκελα το σπιτιού και στους 2 ορόφους και τις αυλής, την εξόπορτα (μασιφ ξύλο - για βάψιμο) καθώς και όλα τα έπιπλα κήπου απο τουλάχιστον 2 φορές. Έχω αλλάξει 2 φορές την βάση και χρησιμοποιώ απο γυαλοχαρτο με σκράτς μέχρι απλό ρολό. Δεν θα έλεγα λοιπόν οτι είναι για πέταμα. Ανάλογα το είδος δουλειάς που βολεύει τον καθένα. Εγω πάντος πίνω νερό στο ´ονομά του!

Σεβαστή η άποψη σου φίλε μου . Μια ερώτηση μονο , έχεις δουλέψει περιστροφικό εκκεντρο ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και αρκετα ικανοποιημένος στο παρελθόν , την Παρασκευή πήρα μια καινούργια λαμα Tajima για ενα απο τα πριονια χειρός .
Μετα απο το πρωτο κόψιμο τομης 25 εκατοστων μελαμινης είχα σπάσιμο δοντιου . Αστοχία υλικού ; Τι να πω...

Ciao!!!
Συναδελφοι τσεκαρετε το eshop για οικονομικα αναλωσιμα!!!!
Δε συγκρινεται η ευκολια του βελκρο μετην οικονομια ΑΝ υπαρχει των χυμα!!!
Επισης συμφωνω πως η μονη περιπτωση να βγαλει κανεις ασφαλές συμπέρασμα ειναι νατα εχει δουλέψει και τα δυο!

Σεβαστή η άποψη σου φίλε μου . Μια ερώτηση μονο , έχεις δουλέψει περιστροφικό εκκεντρο ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και αρκετα ικανοποιημένος στο παρελθόν , την Παρασκευή πήρα μια καινούργια λαμα Tajima για ενα απο τα πριονια χειρός .
Μετα απο το πρωτο κόψιμο τομης 25 εκατοστων μελαμινης είχα σπάσιμο δοντιου . Αστοχία υλικού ; Τι να πω...

Οχι, δεν έχω δουλέψει αν και για το μέγεθος της δουλειάς που προανέφερα αμφιβάλω αν θα με βόλευε. Απλα κυρίως ήθελα να εκφράσω την άποψη μου πάνω σε κάτι που το έχω δουλέψει και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο

Έχω ένα Bosch GOP 300 SCE, έχω αλλάξει ήδη τη πλάκα λείανσης με νέα ή οποία τα έφτυσε και αυτή αμέσως. Δουλεύτηκε από αρχάριους, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η χαμηλά ποιότητά του. Αν δείτε και τα σχόλια στο amazon πέφτει πολύ θάψιμο. Υπάρχει εναλλακτική καλύτερης ποιότητας ή πιο φθηνό από 17 που το δίνει ο Ντέτσικας;

t4vc5f.jpg

Οχι, δεν έχω δουλέψει αν και για το μέγεθος της δουλειάς που προανέφερα αμφιβάλω αν θα με βόλευε. Απλα κυρίως ήθελα να εκφράσω την άποψη μου πάνω σε κάτι που το έχω δουλέψει και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο

Α οκ , πίστεψε με φίλε μου...αν δουλεψεις περιστροφικο θα το πεταξεις το παλμικο .
Και ενα κάρο θα σε παει και ενα αυτοκίνητο . Τι διαλέγεις ; (Δεν χρειάζεται να απαντήσεις , ρητορική ειναι η ερώτηση)

Χα χα με την σημερινή κρίση νίωθω τυχερός που έχω έστω και αυτό...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχω ένα Bosch GOP 300 SCE, έχω αλλάξει ήδη τη πλάκα λείανσης με νέα ή οποία τα έφτυσε και αυτή αμέσως. Δουλεύτηκε από αρχάριους, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η χαμηλά ποιότητά του. Αν δείτε και τα σχόλια στο amazon πέφτει πολύ θάψιμο. Υπάρχει εναλλακτική καλύτερης ποιότητας ή πιο φθηνό από 17 που το δίνει ο Ντέτσικας;

t4vc5f.jpg

Δεν εχω εντοπισει εναλλακτικη λυση για μαιμου πλακα λειανσης. Για καλυτερης ποιοτητας περαν απο bosch..δεν ξερω.
Aναλωσιμα -γενικοτερα- εδω http://www.banggood.com/buy/Sanding/0-0-0-1-1-45-0-price-0-0_p-1.html?sortType=desc

Μην ξεχνας οτι το εργαλειο δεν ειναι χαρακτηρισμενο σαν 'τριβειο'. Ειναι πολυεργαλειο που αριστευει στο πριονισμα και την κοπη. Παραλληλα μπορεις να το χρησιμοποιησεις και σαν τριβειο γνωριζοντας τους περιορισμους.
Παιζει ρολο και το αναλωσιμο. Εαν αγορασεις τα κινεζικα παραπανω και δεν πιασει καλα το velctro, τοτε η πιθανοτητα να αχρηστευτει η πλακα ειναι μεγαλη και μαλιστα στην πρωτη ζορικη δουλεια.

Η λυση ειναι προσεκτικο τριψιμο και να πιανει καλα το γυαλοχαρτο στη βαση.

Έχω ένα Bosch GOP 300 SCE, έχω αλλάξει ήδη τη πλάκα λείανσης με νέα ή οποία τα έφτυσε και αυτή αμέσως. Δουλεύτηκε από αρχάριους, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η χαμηλά ποιότητά του. Αν δείτε και τα σχόλια στο amazon πέφτει πολύ θάψιμο. Υπάρχει εναλλακτική καλύτερης ποιότητας ή πιο φθηνό από 17οŸ‚ που το δίνει ο Ντέτσικας;

t4vc5f.jpg

Μετά από πόση ώρα χρήσης έγινε έτσι η πλάκα ?

Γιαννη, πιθανολογω οτι με ηδη φθαρμενο γυαλοχαρτο, χωρις καλη προσφυση του γυαλοχαρτου στην πλακα, αυτο θα μπορουσε να γινει μεσα σε 10 λεπτα. Το εργαλειο ειναι ισχυρο, γιαυτο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γιαννη, πιθανολογω οτι με ηδη φθαρμενο γυαλοχαρτο, χωρις καλη προσφυση του γυαλοχαρτου στην πλακα, αυτο θα μπορουσε να γινει μεσα σε 10 λεπτα. Το εργαλειο ειναι ισχυρο, γιαυτο.

Μιχάλη έχω το GOP 300 SCE και την πλάκα δέλτα της Bosch και μετά από αρκετές ώρες χρήσης η πλάκα δέλτα είναι σχεδόν σαν καινούργια ..

Και σε μενα το ιδιο στο aντιστοιχο dremel μπαταριας. Σχεδον αθικτη η πλακα και το εχω κοντα δυο χρονια. Εχει πανω του και ενα χοντρο project στα καγκελα της ταρατσας.

Ισως τα αναλωσιμα στην παραπανω περιπτωση να μην ειναι τα οριτζιναλ, και περα απο αυτο, οπως ειπα να χρησιμοποιηθηκε το εργαλειο επιμονα με φθαρμενα γυαλοχαρτα. Το τελευταιο ειναι πιο πιθανο.

Δε γνωρίζω πόσο ακριβώς δούλεψε πριν το πάρω εγώ και το αποτελειώσω. Αν σου χαλάσει λίγο μετά η καταστροφή του είναι ραγδαία μια και δε κολλάει καλά το γυαλόχαρτο. Μέχρι να γίνει έτσι το δούλεψα και γω αρκετά, 2-3 ώρες (συνολικός χρόνος που δούλευε το εργαλείο) μέσα σε τρεις μέρες.