Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

προσπαθω να καταλαβω..χρειαζεται το κατω κομματι, και γιατι?
δεν θα μπορουσε να ειναι μονο ο πανω οδηγος?
Τρεις λογοι.
O ενας ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γρατζουνισεις την επιφανεια που κοβεις. Πχ μπορει να ειναι η επιφανεια ενος τραπεζιου ή μια πορτα. Ο αλλος ειναι οτι με την χρηση μελαμινης το δισκοπριονο κινείται πιο ευκολα και τελος αν η επιφανεια αυτου που κοβεις ειναι ακανονιστη , οπως μια πορτα ή ντουλαπι με εσοχες , το δισκοπριονο δεν θα εμποδιστει απο αυτες και θα συνεχισει ευθεια.

Και το κυριοτερο ειναι πως βαζεις την ακμη του οδηγου εκει που θες να κοψεις. Δεν μετρας οφσετ απο το σημειο κοπης για να βαλεις τον οδηγο ετσι ωστε ο δισκος να κοψει εκει που θες!

Και άλλη μια σημείωση για την κατασκευή:
Το κάτω κομμάτι στην αρχή το έχεις μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται 1-2 εκατοστά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να μετρήσεις πόσο μέσα θα βάλεις το επάνω κομμάτι στο οποίο ακουμπάει η βάση του δισκοπρίονου.
Την πρώτη φορά περνάς το δισκοπρίονο και κόβεις το κάτω κομμάτι εκεί ακριβώς που περνάει ο δίσκος. Έχεις πλέον την κατασκευή έτοιμη και την άκρη της εκεί ακριβώς που περνάει ο δίσκος.

κι ένα τελευταίο: το πάνω κομμάτι ξύλου αφού είναι βιδωμένο με το κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κοιλιά προς την άλλη πλευρά, γιατί ως γνωστόν, όταν κόβουμε πιέζουμε το δισκοπρίονο προς τον οδηγό..

http://www.skileurope.com/gr/el/diyocs/εργαλεία/1212/931/πολυλειτουργικά-εργαλεία/πολυεργαλείο/
Εχω αυτο το πολυεργαλειο και εχει φθαρει η βαση velcro που κολλανε τα τειγωνα γυαλοχαρτα?
Μπορει καποιος να με βοηθησει στο να βρω το ανταλλακτικο ή καποιο καλυτερο? δεν μπορεσα να βγαλω ακρη, ουτε αμαζον βρηκα.
Βασικα αναρώτιεμαι αν υπαρχει και σε μεγαλυτερη διασταση γιατι τα τειγωνα που ειχα παρει προσφατα ηταν κατα κατι χιλιοστα ποιο μεγαλα.

http://www.skileurope.com/gr/el/diyocs/εργαλεία/1212/931/πολυλειτουργικά-εργαλεία/πολυεργαλείο/
Εχω αυτο το πολυεργαλειο και εχει φθαρει η βαση velcro που κολλανε τα τειγωνα γυαλοχαρτα?
Μπορει καποιος να με βοηθησει στο να βρω το ανταλλακτικο ή καποιο καλυτερο? δεν μπορεσα να βγαλω ακρη, ουτε αμαζον βρηκα.
Βασικα αναρώτιεμαι αν υπαρχει και σε μεγαλυτερη διασταση γιατι τα τειγωνα που ειχα παρει προσφατα ηταν κατα κατι χιλιοστα ποιο μεγαλα.

Και γω τα ιδια.. πηρα bosch velcro ητανε μεγαλυτερα και ψιλοξεκολαγανε, πηγα και πηρα και τη βαση για bosch τελικα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχει στι λιντλ απο βδομαδα αναλωσιμα πολυεργαλειου ισως κανουν.

Εισαι σιγουρος bill? στο σαιτ δεν βλεπω τιποτα.. :hmmmm: :hmmmm::hmmmm:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι μητσο εχω το φυλλαδιο διπλα μου και τα εχει.

Ποιο φυλλαδιο ρε συ, εχω και γω αυτο που ξεκιναει αυριο και δεν εχει κατι τετοιο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποιο φυλλαδιο ρε συ, εχω και γω αυτο που ξεκιναει αυριο και δεν εχει κατι τετοιο!

Και εγώ κοιτάω το φυλλάδιο on line που κατέβασα και δεν έχει εξαρτήματα πολυεργαλείου.

Η βαση velctro ειναι ευκολο να βρεθει αφου τα bits του skil δεν ειναι ιδιαιτερα και εναλλασονται μεταξυ bosch, skil, fein, etc. Εχει βγαλει και η wolfcraft μια καλη τετοια βαση.
Τα εβλεπα προ καιρου στο amazon.de. http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...alias=diy&field-keywords=+Schleifplatte+Delta

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Και εγώ κοιτάω το φυλλάδιο on line που κατέβασα και δεν έχει εξαρτήματα πολυεργαλείου.

Σετ εξαρτήματα μικροδράπανου, 6.99 . Μάλλον αυτό λέει ο Βασίλης.

113328_99_teaserthemeworld2x1.jpg

Οπότε μιλάμε για εξαρτήματα ντρεμελοειδούς και όχι πολυεργαλείου.

Η βαση velctro ειναι ευκολο να βρεθει αφου τα bits του skil δεν ειναι ιδιαιτερα και εναλλασονται μεταξυ bosch, skil, fein, etc. Εχει βγαλει και η wolfcraft μια καλη τετοια βαση.
Τα εβλεπα προ καιρου στο amazon.de. http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...alias=diy&field-keywords=+Schleifplatte+Delta
Συνεχισα το ψαξιμο και τελικα καταφερα και τα βρηκα. Ευχαριστω Μιχαλη. Τωρα ποια να διαλεξω επειδη οι γνωμες ειναι διφορουμενες και τα σχολια στα γερμανικα...

Σετ εξαρτήματα μικροδράπανου, 6.99 . Μάλον αυτό λέει ο Βασίλης.

113328_99_teaserthemeworld2x1.jpg

Μα καμια σχεση...:slapface::grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσε

Σετ εξαρτήματα μικροδράπανου, 6.99 . Μάλον αυτό λέει ο Βασίλης.

Είχα δει τα εξαρτήματα μικροδράπανου αλλά είχε ζητήσει πολυεργαλείου.

Ο αλλος ειναι οτι με την χρηση μελαμινης το δισκοπριονο κινείται πιο ευκολα.

Εδώ έχω ένα σκεπτικισμό μέ τήν μελαμίνη,μήπως είναι καλύτερα κόντρα-πλακέ γιατί καί το να γλυστράει αρκετά μέ τήν μελαμίνη μπορεί στιγμιαία νά λοξοδρομήση τό δισκοπρίονο,καί νά κάνει στραβή κοπή,στό βίντεο πού παρέθεσες άν βλέπω καλά κόντρα-πλακέ έχει ο συνάδελφος.

Και το κυριοτερο ειναι πως βαζεις την ακμη του οδηγου εκει που θες να κοψεις. Δεν μετρας οφσετ απο το σημειο κοπης για να βαλεις τον οδηγο ετσι ωστε ο δισκος να κοψει εκει που θες!

+1 εγώ γιαυτόν τόν λόγο κατάλαβα κυριότερο.

Μπορει να εχεις δικιο. Απλα επειδη μου εχει τυχει αυτο που λες οχι γιατι γλίστρησε το εργαλειο στην επιφανεια, αλλα επειδη κολλησε σε καποιο σημειο και ετσι πως εσπρωχνα γυρισε και μου στραβωσε την κοπη , ειχα αυτες τις στιγμες στο μυαλο μου.

Toν δικό μου οδηγό τον είχα φτιάξει από κόντρα πλακέ θαλάσσης, με δύο πάχη για να είναι πιο στιβαρός και άκαμπτος (η επιφάνεια που πατάει το δισκοπρίονο πιο λεπτή για να κερδίσω σε βάθος κοπής). Θα χρησιμοποιούσα και MDF αλλά δεν είχα μεγάλο κομμάτι για να κόψω (ο οδηγός μου είναι γύρω στο 1,60μ αν θυμάμαι καλά).

Toν δικό μου οδηγό τον είχα φτιάξει από κόντρα πλακέ θαλάσσης, με δύο πάχη για να είναι πιο στιβαρός και άκαμπτος (η επιφάνεια που πατάει το δισκοπρίονο πιο λεπτή για να κερδίσω σε βάθος κοπής). Θα χρησιμοποιούσα και MDF αλλά δεν είχα μεγάλο κομμάτι για να κόψω (ο οδηγός μου είναι γύρω στο 1,60μ αν θυμάμαι καλά).

Θέλω νά φτιάξω έναν μικρό 70 cm γιά μικρότερες κοπές,καί έναν άλλο 1,5 μέτρο γιά μεγαλύτερες.
Βάση (εκεί πού πατάει τό δισκοπρίονο) σκέφτομαι από κόντρα πλακέ θαλάσσης 8 η 10 mm καί οδηγό το ιδιο 8-10 mm η κόντρα πλακέ θαλάσσης,η mdf πού είναι πιό λείο,εκεί το σκέφτομαι mdf η κόντρα πλακέ ? το mdf είναι πεπιεσμένο χαρτί και λέω μπάς με το πηγαινε έλα τής βάσης φθαρεί η ευθεια πού θα ακουμπάει στήν μεταλική βάση του δισκοπρίονου,αρα καί εκεί γιά κόντρα-πλακέ τό βλέπω

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι μητσο εχω το φυλλαδιο διπλα μου και τα εχει.

Στο φυλλαδιο της περιοχης μου (Αγ. Δημητριος - Αττικης) δεν εχει παντως.. αλλα εχει το δισκοπριονο PTS 500 A1 που δεν υπαρχει στο φυλλαδιο του ιντερνετ..

Αρα μας κανει ντριπλες το λιδλ.. παιζει σε τοπικα καταστηματα διαφορετικα εξτρα εργαλεια.. :ernaehrung004:

PTS 500 A1.jpg

Σκέφτομαι για αγορά εκκεντρου τριβιου (και αργότερα για ταινιολιαντηρα) και σκέφτομαι για το skil 7460 στα 49,90 !
Φαίνεται αξιόλογο.. Εσείς τι λέτε; Το εχει δουλέψει κανεις;