Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ο ανιχνευτης εργαλειων ειναι δυσκολη περιπτωση και οταν οι επωνυμες λυσεις δεν ανταποκρινονται στις απαιτησεις, μην περιμενεις ενα κινεζο να σου κανει δουλεια. Αξιολογη η uni-t γνωστη λογω μαρκετινγκ, αλλα δεν φτανει στα πολυμετρα τις επωνυμες αλλα καινποιο ακριβες λυσεις.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

γιαυτό ρωτάω αν υπάρχει εμπειρία χρήσης...

Έχει κανείς το παλμικό της parkside να το συγκρίνει με το GDR; Σήμερα που δοκίμασα το GDR μου φάνηκε πολύ πιο "αργό" απο το παλμικό Parkside, οι ονομαστικές τους στροφές δεν έχουν μεγάλη διαφορά (2800 Parkside - 2600 GDR) για να είναι τόσο εμφανή η διαφορά στη πράξη! Πάντος δεν μου φαίνεται να πιάνει τις 2600 στροφές που γράφει! Δεν ξέρω και κανέναν εδώ κοντά να δω αν δουλεύουν όλα τα GSR έτσι..

Ποια ακριβως ειναι η απορια σου Γιαννη? Οι στροφες του 18βολτου parkside με τις στροφες του 10βολτου bosch?
Eιναι λογικο ο κινητηρας ενος 18βολτου να δινει μεγαλυτερες στροφες και ιδιαιτερα μεγαλυτερη ροπη. Οι στροφες δεν μπορουν ευκολα να υπολογιστουν με το ματι.
Για περιεργους τυπους σαν και εμενα, υπαρχει ενα φτηνο εργαλειακι -στροφομετρο με υπερυθρες- που μπορεις να τσεκαρεις με ακριβεια τις στροφες :))

Παντως κακως συγκρινεις ενα 18βολτο με ενα 10βολτο. Ειδικα το GDR ειναι το ισχυροτερο 10βολτο της πιατσας σε τετοιο βαρος και τετοιο μεγεθος.
Εχω το παλαιο μοντελο και ειναι σουπερ, ποσο μαλλον το brushless που εχεις εσυ!
Με τιποτα δεν θα το αλλαζα με ενα ογκωδεστερο και πολυ βαρυτερο 18βολτο, οποιαδηποτε μαρκας, την στιγμη που καλυπτει απολυτα τις αναγκες μου.

Έχει κανείς το παλμικό της parkside να το συγκρίνει με το GDR; Σήμερα που δοκίμασα το GDR μου φάνηκε πολύ πιο "αργό" απο το παλμικό Parkside, οι ονομαστικές τους στροφές δεν έχουν μεγάλη διαφορά (2800 Parkside - 2600 GDR) για να είναι τόσο εμφανή η διαφορά στη πράξη! Πάντος δεν μου φαίνεται να πιάνει τις 2600 στροφές που γράφει! Δεν ξέρω και κανέναν εδώ κοντά να δω αν δουλεύουν όλα τα GSR έτσι..

Αυτό που διαπιστώνεις δεν έχει να κάνει με τις ονομαστικές στροφές αλλά με την διαφορά της ροπής που έχουν που είναι αποτέλεσμα της διαφοράς τάσης δηλαδή 10.8v vs 18v.

Δεν μιλάω για ροπή αλλά για το πόσο "γρηγορα" βιδωνει, χωρίς ζόρι, π.χ. βιδωμα με προτρυπημα! Μόλις το σύγκρινα με το Parkside PABSW 10.8 B2 που έχω.. αυτό έχει στη πρώτη σκάλα 300 στροφές και στη δεύτερη 1050! Εδώ έπρεπε να είναι εμφανώς πιο γρήγορο το GDR ακόμα και στη πρώτη σκάλα που πιάνει 1200 (που στη πρώτη σκάλα το GSR πιάνει στην πραγματικότητα σχεδόν όσο η πρώτη σκάλα του PABSW 10.8 B2!!) Λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα; Ο φίλος Dactilidis John που έχει το ίδιο μοντέλο GDR μήπως μπορεί να βοηθήσει; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το δικό μου!

Δεν μιλάω για ροπή αλλά για το πόσο "γρηγορα" βιδωνει, χωρίς ζόρι, π.χ. βιδωμα με προτρυπημα! Μόλις το σύγκρινα με το Parkside PABSW 10.8 B2 που έχω.. αυτό έχει στη πρώτη σκάλα 300 στροφές και στη δεύτερη 1050! Εδώ έπρεπε να είναι εμφανώς πιο γρήγορο το GDR ακόμα και στη πρώτη σκάλα που πιάνει 1200 (που στη πρώτη σκάλα το GSR πιάνει στην πραγματικότητα σχεδόν όσο η πρώτη σκάλα του PABSW 10.8 B2!!) Λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα; Ο φίλος Dactilidis John που έχει το ίδιο μοντέλο GDR μήπως μπορεί να βοηθήσει; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το δικό μου!

Αν δεν εισαι ικανοποιημενος με το gdr 10'8 V-ec μπορω να κανω την υπερβαση και να σου το αγορασω ως ελαφρος μεταχειρισμενο ωστε να μην το σκεφτεσαι...-bye-:flipout:

Στην ουσία είναι χωρίς φορτίο Κυριάκο. . Δεν νοείται παντός να μην έχει εμφανή διαφορά έστω με το PABSW 10.8 B2 που πιάνει κάτω από τις μισές στροφές του GDR!

Νεκτάριε θα σε έχω στα υπόψιν μου.. χαχαχα. .

μοντεράτορα Κυριάκο , αν θέλεις να πας ψηλά σε φαλτσοπρίονο υπάρχει και αυτό http://www.amazon.de/Dewalt-DW777-Q...TF8&qid=1450278941&sr=8-1&keywords=dewalt+777, πιστή αντιγραφή του παλιού θρυλικού της Elu (που έχει αγοραστεί από την dewalt) . To dewalt έχει το σύστημα των ραγών που έχει και το kapex της Festool , δηλαδή ο μηχανισμός σύρσης "βγαίνει" μόνο προς τα μπρος , με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία χώρου και εύκολη μεταφορά κιας είναι και radial , σε πολύ χαμηλότερη τιμή βέβαια από kapex.

Και αναρωτιομουν γιατι δεν φτιαξαν κατι ωστε να μην βγαινουν οι οδηγοι απο πισω με συνεπεια το μεγαλο μεγεθος των δισκοπριονων.
http://youtu.be/WBNjwutnSqw
Εδω μια παρουσιαση, αναφερει και ενα μειονεκτημα στην αναρροφηση της σκονης.

Διαβάζω ...διαβάζω και έχω πάθει πλάκα...
Τελικά είμαστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ???
Εγώ εκτός από τα εργαλεία ρεύματος που χρησιμοποιούσα δεκαετίες τώρα διαβάζοντας εσάς αποφάσισα να μπω και εγώ στο χώρο της μπαταρίας.
Αγόρασα λοιπόν το Parkside Δραπανοκατσάβιδο PSBSA 18-Li A1 και μετά το Παλμικό PDSSA 18 A1 σύνολο 120 .
Τόσο καιρό που τα χρησιμοποιώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα εφ όσον η χρήση τους γίνεται για την εργασία που κατασκευάστηκαν.
Για ερασιτέχνη θεωρώ ότι καλύπτονται απόλυτα οι ανάγκες του με τα συγκεκριμένα εργαλεία. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αγοράσω κάποιο μπλε ή κίτρινο εργαλείο ή δεν ξέρω τι άλλο πληρώνοντας πολύ περισσότερα ??
Ιδού η απορία .... !!!!

Νίκο ούτε κίτρινα ούτε μπλέ ούτε τίποτα. Το πολύ πολύ κανένα πρασινο-μπλε (call it Makita) :drummer:

προσωπικά , την dewalt λόγω Elu και την skil λόγω παράδοσης , τις πάω πολύ στο θέμα των δισκοπρίονων .Πως το λέγαμε στο στρατό , "ο νέος είναι ωραίος , αλλά ο παλιός είναι αλλιώς "