Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να εωτηξω κατι σχετικα με το δισκοπριονο που εχω αναποδα στο παγκο.
Οπως το κοβω δεν το βλεπω να βγαινει απο κει. Τουλαχιστον οχι τοσο συχνα οσο νομιζα.
Οταν κοβω ξυλα, κυριως σε μεγαλα βαθη/υψη πεταει πριονιδι εμπρος που δεν το ρουφαει η σκουπα απο κατω.
Αναρωτιεμαι αν βγαλω το κινητο μερος του προφυλακτηρα αν θα ειναι καλυτερα. Τι λετε?

μα δεν χρειάζεται κάπου το κινητό μέρος του προφυλακτήρα στο δισκοπρίονο, όσο είναι στο πάγκο (έτσι και αλλιώς είναι κάτω από το πάγκο), μόνο ένα knife χρειάζεται στο πίσω μέρος το οποίο έχεις από ότι θυμάμαι. οπότε αφού δεν χρειάζεται γιατί δεν το βγάζεις έτσι και αλλιώς?

εγώ δεν έχω σκούπα, και δεν προτίθεμαι να αγοράσω σύντομα, οπότε έχω ένα φυσερό των 17 και ότι υπάρχει από πριονίδι το φυσάω και πάει κάτω από το πάγκο (φυσικά περνάω ένα φύσημα όλη την αποθήκη....) και κατά καιρούς το σκουπίζω....

Gadget για να διαρκουν τα γυαλοχαρτα 4-5 φορες περισσοτερο στα περιστροφικα τριβεια!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://store.workshopsupply.com/catalogue/baxter-creek-tools-co-sander-sitter-hd-p-2156.html

Ωραίο αλλά τα μεταφορικά λογικά θα τσούζουν!

Καλησπέρα στα μαστόρια!. Γλυκοκοιτάζω, αρκετό καιρό τώρα τα oscillating spindle sanders σε sites του εξωτερικού.
Τελευταία ζαχαρώνω αυτό

Triton TSPS450

από amazon.de, δεδομένης της τιμής αλλά και του κόστους αποστολής.
Τι λέτε?....να πάω σε κάτι άλλο, από κάπου αλλού?
Εν τω μεταξύ, το έχουν δύο sellers στο amazon, με τεράστια διαφορά τιμής.

Last edited:
Θελεις να αντικαταστησεις το τριβειο με καθετο δραπανο και πατεντα bit τριβειο? :))

Παντως το τριτονακι που λες ειναι λαχταριστο. Το ειχα ποσταρει και παλαιοτερα. Αναλογα με το τι φτιαχνεις μπορει να ειναι απαραιτητο μιας και το ειδος του ειναι εξειδικευμενο -για καλλιτεχνιες περισσοτερο.

Εγω προς το παρον την βγαζω με το dremel/proxxon σε βασεις. Ειναι παρα πολυ βολικο. Και υπαρχουν 3 μεγεθη γυαλοχαρτακια, οχι μεγαλα βεβαια οπως τα 7 εκατοστα διαμετρο bit του triton!
Kαποτε που χρειαστηκα μεγαλυτερο παχος drum τριβειο εφτιαξα ενα και το δουλεψα με το δραπανο.

Βαση παρε του Lidl, δεν θα δεις διαφορα απο την πιο ακριβη της wolfcraft. Αν βιαζεσαι παρε μια φτηνη. Ουτως η αλλως ακριβεια δεν θα εχεις με καμμια.

Μιχάλη ευχαριστώ. Όχι, δεν θέλω να κάνω πατέντα, αλλά και δεν με βολεύει το κάθετο δράπανο λόγω στροφών. Ως εκ τούτου, θέλω να πάρω το maktec mt651 (4500rpm) και μιά καλή βάση (να μην έχει τζόγους) και να κάνω έτσι δουλειά.

Όσο γιά το τρίτον, περίμενα να μου πείς αυτά που μου είπες, γιά να προχωρήσω σε παραγγελία!.....χεχεχεεεε!

Καλησπέρα στα μαστόρια!. Γλυκοκοιτάζω, αρκετό καιρό τώρα τα oscillating spindle sanders σε sites του εξωτερικού.
Τελευταία ζαχαρώνω αυτό

Triton TSPS450

από amazon.de, δεδομένης της τιμής αλλά και του κόστους αποστολής.
Τι λέτε?....να πάω σε κάτι άλλο, από κάπου αλλού?
Εν τω μεταξύ, το έχουν δύο sellers στο amazon, με τεράστια διαφορά τιμής.

Δες και Scheppach OSM100 μια και κοιτας Triton TSPS450...Για τι δουλεια το θες, εαν επιτρεπεται;

Δυστυχως δεν υπαρχει καλη βαση, οσο και να την πληρωσεις. Εδω τζογους εχουν τα ιδια τα κολωνατα...

Παντως εγω σου προτεινω σαν VFM την βαση του Lidl.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες και Scheppach OSM100 μια και κοιτας Triton TSPS450...Για τι δουλεια το θες, εαν επιτρεπεται;

χαχα, τι να δει βρε Δημητρη, και κινεζικο και αντιγραφη και πιο ακριβο :))

81B8JoTmkfL._SL1500_.jpg

Και το Rockwell RK9011 Shop Series

Rockwell-RK9011-Shop-Series-Oscillating-Spindle-Sander-902x1024.jpg

Το είδα και αυτό. Είναι λίγο πιό φτηνό, αλλά μου φαίνεται και λιγότερο ποιοτικό από το τρίτον. Βέβαια δεν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω γιά reviews κτλ.
Όπως και να'χει, προχώρησα σε παραγγελία του τρίτον!.....αναμονή λοιπόν!
Το θέλω γιά μικροδουλειές, καλλιτεχνικού και όχι μόνο τύπου. Νομίζω θα με βολέψει, αν φυσικά βρω χώρο κάπου να το βολέψω!

Αντε καλοριζικο, εκανες την καλυτερη δουλεια αν το θες ιδιως για μικροξυλοκατασκευες!!

Εγω ψαχνω για λυση τριβειου για μικρες, στενες, δυσπροσιτες καθετες επιφανειες. Δεν υπαρχει κατι εκτος απο λιμες χειρος και ενα τριβειακι προξον το οποιο ομως ειναι αδυναμο, ειναι για μικρομοντελισμο αποκλειστικα.
Σκεφτομαι λοιπον πατεντα ζορικη με τροποποιηση λαμων παλμικου πολυεργαλειου παχους ελαχιστων χιλιοστων να χωραει παντου...το σχεδιο ειναι στα σκαρια ακομα αλλα πρεπει να παω Αθηνα για να το υλοποιησω :))

free image uploader

του εβγαλα σημερα το κινουμενο μερος του προφυλακτηρα. Νομιζω θα τραβαει καλυτερα γιατι αυτο εμπαινε εμπρος στη διοδο οταν μαζευοτσν. Εχει μια εγκοπη αλλα σιγουρα δημιουργουσε δυσκολιες στην ροη του αερα καιντων πριονιδιων.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Συνάδελφοι πρώτη φορά πού έχω δίλλημα καί δέν παίρνω απόφαση γιά ένα εργαλείο ,καί ζητώ τήν βοήθεια τού κοινού πού έλεγε καί κάποιο τηλεπαιχνίδι.
Είμαι ανάμεσα σέ τριβείο ταινίας η καί τριβείο δίσκου

Καταρχάς επειδή θά βγαίνει έξω απο τό εργαστηριο γιά τρίψιμο θέλω νά μήν κοψομεσιάζομαι μέ κάτι βαρύ όπως αυτό πού απορρίπτεται λόγο βάρους 17 κιλών μέσα έξω,καί επίσης δέν βλέπω μέ καλό μάτι τά Einhell,επειδή τά χαζεύω στό praktiker καί βλέπω ότι τα πλαστικά τους δέν είναι καλής ποιότητας καί επίσης απο κριτικές στά amazon δέν τά πάνε καλά.

Μετά βλέπω μέ ενδιαφέρων τριβείο ταινίας καί πέτρας Bulle στά 200 watt καί ένα μοντέλλο τό Zoontos μέ 240 watt,καί ένα πού μοιάζει μέ τα παραπάνω μάρκας Ferm μέ τιμή 150 ευρώ διπλάσια απο τά δύο προηγούμενα.

Μετά βλέπω ένα Scheppach τριβείο δίσκου καί με μιά λεπτή κάθετη ταινία πλάτους 2,5 cm στά 130 ευρώ (Δέν ξέρω τί λένε από ποιότητα τά Scheppach

Mετά πάμε σέ proxxon TG 125 στά 180 ευρώ

Kαί τέλος σκέφτομαι άν ανέβω στά 180 ευρώ γιά ένα τριβείο δίσκου δέν αγοράζω ένα ταινιολειαντήρα Bosch καί τό εργαλείο σταθεροποίησης στόν πάγκο,καί τό εργαλείο γιά παράλληλο οδηγό πού κομπλέ θά βγεί στά 170 περίπου και θά τό έχω και σταθερό καί γιά να τρίψω κανα τραπέζι άν χρειαστώ.
Η κάτι αντίστοιχο τής B&D πού έχει κομπλέ καί τήν βάση γιά πάγκο στήν τιμή.

Πιστεύω όσοι είχατε τήν υπομονή καί φτάσατε μέχρι εδώ,νά μήν σάς έβαλα καί εσάς σέ δίλλημα
Θά ήθελα τήν γνώμη όσο τό δυνατόν από κάποιον συνάδελφο πού ήδη έχει κάποιο απο τα παραπάνω στήν κατοχή του,η έχει δουλέψει κάποιο από τά παραπάνω,μιάς πού θα μιλήσει έκ πείρας

Ευχαριστώ